Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Bournemouth vs Manchester United

United tog en bortavinst efter Rashfords sena vinstmål…

United startelva: De Gea – Young (c), Smalling, Lindelöf, Shaw – Fred, Matic, Pogba – Mata, Sanchez, Martial

United bänk: Romero, Darmian, Jones, Herrera, McTominay, Lingard, Rashford

Cherries startelva: Begovic – Francis, S.Cook, Ake, Smith – L.Cook, Lerma, Fraser, Brooks – Wilson, Stanislas

Cherries bänk: Boruc, Gosling, Surman, Mousset, Ibe, Daniels, Defoe

Domare: Paul Tierney

Inför: Från vinsten mot Everton gjorde Mourinho bara ett byte, då Rashford fick lämna plats för Sanchez. Noterbart var att Lukaku saknades i truppen, vilket förklarades med en känning på gårdagens träning; i övrigt så saknades bara Dalot och Fellaini pga skada.

Första: Bortalaget, i rosa tröjor och vita shorts, tog hand om avsparken på Dean Court. Bland det första som hände var att Sanchez hoppade över ett par reklamskyltar och sprang rakt ut i publiken då han jagade en boll. Bournemouth fick matchens första chans i femte minuten då Smalling missade att bryta en passning av Wilson och Fraser fick en boll hyfsat fritt, men denne avancerade för långt åt sidan då Lindelöf närmade sig och avslutet kom ur dålig vinkel och räddades med benen av De Gea. Runt tionde minuten fick Bournemouth eett dubbelläge då först Wilson skarvade en boll mot mål som De Gea parerade, och strax efter så drog Stanislas iväg ett skott som styrdes av Shaw till hörna. Just dessa två kombinerade till att spräcka målnollan i 11e minuten då hela Uniteds försvar virrade bort sig efter en hörna, vilket friställde inte mindre än tre Bournemouthspelare och det var Wilson som satte foten till på inspelet från Stanislas och rakade in 1-0.

Matchinledningen var en pinsam historia för United där man blev fullkomligt bortkollrade av ett glödhett Bournemouth. De Gea fick i 23e minuten plocka ner ett avslut av Stanislas. Bournemouth ville ha straff i 26e minuten då Shaw knuffade Brooks i straffområdet, men domare Tierney friade. Fraser behövde efter halvtimmen spelad lite behandling efter en duell med Pogba, men han kunde fortsätta. I 33e minuten fick United ett läge från lite ingenstans då Martial kom förbi ute till vänster och spelade in bollen till Fred som hade fritt mål sånär som på Begovic, men hans avslut var så uselt att det träffade Ake istället. I 35e minuten kom kvitteringen då Sanchez inspel hittade Martial som kunde raka in 1-1.

Knappast välförtjänt, men alla mål räknas. Mata fick sen en chans i 39e minuten då han snappade upp en boll som Sanchez nickat ner, men spanjorens avslut gick utanför stolpen. I 42a minuten så tog sig Fraser nästan loss och fick iväg ett skott som resulterade i en hörna. I 45e minuten fick Bournemouth en frispark i bra läge men den drogs rakt i muren. Bland det sista som hände i första halvlek var en pinsam filmning av Fred, men han klarade sig undan utan gult. När domare Tierney blåste av för pausvila så hade United smått mirakulöst ett oavgjort resultat att gå på till en andra halvlek som knappast kunde bli annat än bättre. Å andra sidan hade man, trots ett spelmässigt underläge, skapat ett par chanser där framförallt Freds borde ha resulterat i mål. Ett orosmoln för United var att Smalling sett ruggigt otajmad ut, och ett annat var mittfältets oförmåga att få något som helst grepp om matchen.

Andra: Bournemouth satte igång andra halvlek utan några byten av endera laget, och nu sken solen över Dean Court också. Bournemouth var nära att ta ledningen i 50e minuten då Frasers inspel klackades mot mål av Brooks, och De Gea fick göra en reflexräddning, och efter några om och men kunde han dessutom få kontroll över bollen. Luke Shaw blev förste man att syna ostskivan, för en hands i 54e minuten. Martial var nära att få ett bra läge strax efter, men Begovic lyckades med en riskabel brytning och kunde rensa. Ytterligare strax därpå fick Shaw ett läge, men kunde bara avsluta rakt på Begovic och ut till hörna. I 56e minuten gjorde Mourinho ett dubbelbyte: Fred och Mata plockades av för Herrera och Rashford. Lerma fick i 58e minuten matchens andra gula kort efter en ”kollision” med Herrera. Minuten därpå skickade Sanchez iväg en nick mot mål efter att Smalling skickat en studsnick in mot honom, men Begovic var med på noterna och tippade över.

Herrera hade i 60e minuten ett lågt avslut strax utanför. Stanislas fick gult kort i 63e minuten efter att ha sprungit ner Young strax utanför straffområdeshörnet. United kom väldigt nära på frisparken: Young skruvade på mål, men den gick i ribban, och Rashfords avslut på returen räddades med bröstet av en sittande Ake, varefter Pogba knäade den mot mål där den rensades på linjen av Brooks. Strax därpå åkte Rashford på gult kort för att ha stoppat en kontring. Herrera fick ett grymt skottläge på pass av Pogba i 66e minuten men skruvade sitt skott tätt utanför bortre. I 68e minuten fick först Rashford nästan ett friläge som Ake lyckades bryta, och sen kontrade United och Pogba försökte sig på ett skott som flög högt över, varefter L.Cook plockades av för Gosling i Bournemouths första byte. Fraser fick lämna plats för Ibe i 74e minuten. Sanchez blev näste man att lämna planen då han i 78e minuten ersattes av Lingard, och därmed var Uniteds byten gjorda. Young och Smith fick båda gult kort i 82a minuten för gruff vid ett inkast – Smith för att ha slagit bort bollen från Young, Young för att ha fällt omkull Smith. Begovic fick i 89e minuten stå för en fotparad då Lingard spelades igenom och fick iväg ett avslut. Stanislas fick lämna plats för Surman i den första av fyra tilläggsminuter. I 92a minuten lyckades United forcera in ett ledningsmål, då Pogba tog sig fram till vänster och spelade in ett inlägg till Rashford som tog ner bollen, väntade ut Surman (som touchade bollen) och Begovic och sköt in 1-2. Rashford fick även gult kort för något. När domare Tierney blåste av för full tid så stod United som knappa vinnare i en offensiv men inte särskilt välspelad match.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Solid insats med ett par stadiga räddningar.

Young: 3 – Solid insats, även om han blandade och gav med bollen en hel del. Erbjöd lite attityd iallafall.

Smalling: 2 – Väldigt darrig i första halvlek, spelade upp sig något i andra, men inte godkänt. Behöver rycka upp sig, idiottacklingen senast tycks ha skakat honom.

Lindelöf: 3 – Solid insats i ett i överlag darrigt försvar.

Shaw: 3 – Hade vissa defensiva problem, särskilt i första, men spelade upp sig till en godkänd nivå och samarbetade bra med Martial.

Fred: 3 – Bra attityd och energi, men dåligt positionsspel och… en bra beskrivning är denna kommentar om honom från ett forum: After shifting out Mhkitaryan it seems we’ve acquired another player whose technical ability seems to be tied to a random number generator somewhere.” Det är däremot lite oklart vad Freds roll är också – han vann boll fler gånger än Matic t.ex.

Matic: 1 – Långsam och omständig och vinner inte ens boll längre. Det börjar bli svårt att se vad hans roll på planen faktiskt är.

Pogba: 3 – Överspelad i första, men fick lite kontroll i andra. Överlag godkänd, fint förarbete till Rashfords mål.

Mata: 2 – Rätt osynlig insats av Mata som knappt lyckades involveras i spelet, då mittfältet hade noll kontroll i första halvlek.

Sanchez: 3 – Solid insats på topp, var inblandad i en del och var t.o.m. bättre i luften än Lukaku. Assisterade Martials mål. Bör få fler chanser i positionen.

Martial: 4 – Fortsatt Uniteds bästa offensiva spelare, gjorde ett mål och borde fått ett par assist. Det enda negativa är att han måste bli bättre på att röra sig utan boll framåt.

Rashford: 3 – Hann med att missa ett läge som verkligen borde ha gått in, men fick göra ett sent segermål, vilket förhoppningsvis kan innebära en vändning för honom.

Herrera: 4 – Erbjöd mittfältet en helt annan dynamik men borde i ärlighetens namn ha startats före Matic. Bra passningsspel och energi, kunde ha blivit målskytt.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Tre poäng, okej, men det är helt befängt att Mourinho inte kan få det här laget att prestera i två halvlekar. Alltid är det en bra/okej halvlek och en dålig/usel halvlek.

Summering: United inledde, som alldeles för många gånger förut, inte matchen alls. Man blev fullkomligt bortblåsta av Bournemouth första halvtimmen och hemmalaget borde kanske fått in fler mål än det enda man lyckades med. Uniteds försvar darrade, och mittfältet hade inget grepp om någonting. Mot slutet av första halvlek tycktes man ta sig samman något i varje fall, och man lyckades dessutom forcera in en kvittering, vilket gav ett bra utgångsläge för andra halvlek då den oundvikligen skulle bli bättre än den första.

Så blev det också – sin vana trogen så gjorde United en bra andra halvlek efter den kassa första, även om man inte skapade så mycket – de bästa chanserna hade man haft mot mitten och slutet mot första då exempelvis Fred missade öppet mål. Sent omsider så lyckades man dock pressa in ett vinstmål på tilläggstid, vilket var tre viktiga poäng inför de svåra matcherna som väntar härnäst. I United var det egentligen bara Martial som stod för en bra insats, även om ett par spelare (t.ex. Pogba) hade bra andra halvlekar. Herrera var bra i sitt inhopp också, och Sanchez gjorde en godkänd insats som center.

De två kommande matcherna är båda borta: den första på onsdag borta mot Juventus i CL, och den andra nästa lördag då det är bortaderbydags mot City.

10 Kommentarer

 1. ÄlgeN

  3 november, 2018 at 17:05

  Hur kommer det gå mot Juve?? Bortaplan också, shit :O känns iallafall som att vi kan ha en liten chans så länge Lukaku inte startar.

  • Felix

   3 november, 2018 at 17:30

   Om vi startar mot Juve som vi startade mot Bournemouth lär vi ha 6-0 i baken i paus eftersom deras strikers nog är lite mer effektiva.

  • Hehehe

   3 november, 2018 at 18:25

   Sålänge inte lukaku eller matic startar så kanske de finns en chans för ett kryss eller så

 2. T

  3 november, 2018 at 18:52

  Den här betygsättningen blir mer o mer löjlig.. Den som sätter dessa betygen kan ju inte speciellt mycket om fotboll o man undrar om den äns tittar på matcherna?! Hur kan man ge Sanchez 3 poäng o pogba 3?? Sanchez var sämst på plan efter Matic.. han gjorde absolut ingenting rätt förutom en tur pass som blev till ett assist, 2 poäng i högsta grad. Tycker hans lön ska halveras minst för han förtjänar inte sån monster lön när man e så jävla dålig. Överskattad delux! Pogba däremot tycker jag förtjänar en 4:a ihop med Martial, och rashfoord som faktiskt kom in och avgjorde matchen i sista minuterna.

  • GGMU7

   3 november, 2018 at 19:02

   Jag är jätteglad för Rashfords skull, hoppas att det här målet höjer hans självförtroende och börjar spela bättre i United. Men! Han var absolut inte bra idag, skönt som fan att han fick avgöra dock!

   Håller med dig angående betygsättningen på Sanchez och hans lön!

 3. Böje

  3 november, 2018 at 20:00

  Nån som fortfarande inte tycker att VNL platsar?

  • Diablo

   3 november, 2018 at 20:16

   Den diksutionen lever bara kvar hos några inbitna tvivlare men han är stabil och gör det bra. Lägg till att han fortfarande är ung och kan utvecklas flera snäpp. VNL är just nu vårt förstaval!

   • Solskjaer

    3 november, 2018 at 21:34

    Antingen så kan de inte fotboll eller så är de för stolta för att erkänna att de har fel.

  • Grey

   3 november, 2018 at 22:18

   Föredrar man någon annan före förstavalet VNL vet jag inte rikigt hur man ser på fotboll.

   • Böje

    3 november, 2018 at 22:42

    Precis. Helt obegripligt, vår klart bästa back just nu.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/7 13.30
Manchester United - Inter
Tour 2019
Visas på MUTV, Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: lopa Longstaff om UnitedryktenaHaha: Förmodligen mer än dig - som låtsas ha sett Långben spela fotboll när faktum är att han knappt spelat…Jul 20, 11:51
 • Kommentar från: United4ever Longstaff om UnitedryktenaYes! Mer brittiska spelare och unga! Köp Longstaff för Max 300 mille..om några år vill alla klubbar ha honom…Jul 20, 09:46
 • Kommentar från: Scholes Sky Italia: Bud på SMSHåller med dig men klubben måste då hitta de nya strukturerna och det har man inte gjort.Jul 20, 08:43
 • Kommentar från: martin Longstaff om UnitedryktenaHaha, så bra skrivet Björn. Men Tobbe har en galen övertro till allt som är engelskt eller premier league. Allt…Jul 20, 04:35
 • Kommentar från: Jensen Sky Italia: Bud på SMSScholes, Man kan inte leva i det förgångna hur länge som helst. Det finns ju inget som säger…Jul 19, 23:07

FLER Matchrapporter