Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Chelsea vs Manchester United

 

En sur avslutning på Stamford Bridge innebar ändå en poäng…

United XI: De Gea – Young (c), Smalling, Lindelöf Shaw – Pogba, Matic – Rashford, Mata, Martial – Lukaku

United bänk: Romero, Bailly, Darmian, Fred, Herrera, A.Pereira, Sanchez

Chelsea XI: Kepa – Azpilicueta (c), Rüdiger, Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Kovacic – Willian, Morata, Hazard

Chelsea bänk: Caballero, Cahill, Zappacosta, Fabregas, Barkley, Pedro, Giroud

Domare: Mike Dean

Inför: United hade en del oklarheter kring skador inför matchen, men såväl Shaw som Matic var tillgängliga för spel (båda missade landslagsuppehåll pga skador). Fellaini, Lingard, McTominay, Dalot och Rojo saknades däremot, och Herrera fick nöja sig med att ta sig tillbaka till bänken. Från Newcastle-vändningen blev det två ändringar i elvan: Bailly petades till förmån för Lindelöf, och McTominay fick göra plats för Mata.

Första halvlek: Det blåklädda hemmalaget sparkade igång matchen på Stamford Bridge. United inledde tämligen passivt och såg ut att mest vilja suga upp press. I 9e minuten fick Chelsea en frispark i ett kanonläge efter att Matic fällt Hazard. Frisparken sköt dock Willian högt över. I 13e minuten kom matchens första gula kort då Matic alldeles för uppenbart lekte ryggsäck på Hazard. Målnollan sprack i 21a minuten då Pogba totalt tappade bort Rüdiger vid en hörna och tysken kunde sätta skallen till och borra in 1-0 i hörnet, otagbart för De Gea.

I 27e minuten fick Young ett väldigt billigt gult kort då han precis missade bollen och fällde Hazard. I 30e minuten fick Rüdiger gult då han smällde till Pogba med händerna i en nickduell. Alonso var ruggigt nära att fixa sig ett friläge då han sprang loss i 31a minuten, men hans nedtagning var inte klockren och bollen hamnade hos De Gea. Hazard fick syna ostskivan i i 34e minuten då han fällde Rashford nere vid kortlinjen. När domare Dean blåste av för pausvila efter två tilläggsminuter så satt Chelsea fullt rättvist i ledning, och United hade stått för en passiv och dålig insats som knappast kunde förväntas få med sig något annat än en förlust hem. Kunde ha sett betydligt värre ut om inte Morata varit i om möjligt ännu sämre form än Lukaku.

Andra halvlek: När Mata sparkade igång andra halvlek hade varken Mourinho eller Sarri gjort några byten. Redan i 47e minuten så kom Morata loss efter att ha vänt bort Matic, men spanjorens avslut var vekt och han kunde bara titta på när landsmannen De Gea enkelt räddade bollen nere på marken. Två minuter senare blev Hazard liggande efter att ha träffats sent av Young när denne försökte täcka skott, men han var strax uppe och haltade igen. United pressade högre i andra halvlek än i första. Kvitteringen kom i 55e minuten efter en hel del flipperspel i straffområdet samtidigt som Alonso låg och grät utan anledning. Studsarna hamnade, efter bl.a. ett avslut av Mata, hos Young som drog till ett skott som via Jorginho träffade Martial och denne tryckte in 1-1 på halvvolley från nära håll. I 66e minuten kom Chelsea nära då Luiz nickskarvade en frispark som slank utanför bortre stolpen. Minuten därpå stod Mata för en stenkorkad satsning då han gick in hårt, sent och högt mot Azpilicueta. Han klarade sig däremot undan med ett gult kort. Matchens första byte stod Sarri för då han i 69e minuten plockade av Kovacic för Barkley. De Gea stod för en bra räddning i 71 minuten då Kanté drog iväg ett skott. Något chockartat så var det United som tog ledningen med 1-2 i 73e minuten då Youngs långboll hittade Mata som tog sig förbi Alonso och passade till Rashford, som skickade vidare bollen till Martial och denne kunde skruva in bollen i bortre.

Två minuter därpå plockades Mata av för Herrera. Barkley blev liggande i 77e minuten efter en sen tackling av Rashford, men domare Dean reagerade inte. Giroud ersatte strax därefter den för dagen inte alltför lyckade Morata. Herrera kom i 80e minuten igenom på en skarv av Lukaku, men Kepa var vaken och kom ut och blockerade. Två minuter senare blev Rashford sittande och hade ont, och i samma veva plockades Martial av för A.Pereira. En stund senare fick Rashford lämna plats för Sanchez. Sanchez var direkt nära att sätta upp en chans för Lukaku men chilenarens passning var alldeles för hård och det rann ut i sanden. I den andra tilläggsminuten ville Chelsea ha straff efter att Giroud fallit efter att Lindelöf försökt bryta. Domare Dean friade dock. Sanchez noterades för ett gult kort i fjärde tilläggsminuten. Även A.Pereira hann dra på sig ett gult när United försökte freda sitt mål. Däremot fick United rejält smolk i glädjebägaren då Barkley i sista tilläggsminuten tryckte in kvitteringen efter en stolpnick av Luiz och att De Gea stått för en bra reflexräddning på Rüdigers skott. Strax efter målet så lackade Mourinho ur efter att nån Chelsea-snubbe sprungit förbi bänken och lekt allan, och strax därpå så blev det bråk på planen också, men utan att några kort halades upp. När domare Dean sen blåste av för full tid så fick lagen dela på poängen.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, ∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Gjorde ett par solida räddningar och kan inte lastas för något av Chelseas mål.

Young: 3 – Ingen lyckad första halvlek, men spelade upp sig i andra och visade mycket vilja. Såg lite suspekt ut vid den sena kvitteringen där han lekte åskådare.

Smalling: 3 – Hade inga problem att hantera Morata, även om det två gånger blev farligt när han försökte stötbryta.

Lindelöf: 3 – Stod för en solid insats i mittförsvaret, även om han kunde ha gett bort en straff till Giroud.

Shaw: 3 – Stod för en stabil insats på sin vänsterkant, även om han var lite väl försiktig framåt.

Mata: 4 – Var perifer i första halvlek då Uniteds icke-existerande press satte honom i ingenmansland. I andra halvlek pressade man bättre och då låg Mata bakom det mesta framåt. Tacklingen på Azpilicueta var huvudlös dock.

Matic: 3 – Hade stundtals svårt att följa med men gjorde i överlag sitt jobb okej.

Pogba: 3 – Första halvlek hade han problem, och tappade Rüdiger totalt för Chelseas ledningsmål. Spelade upp sig i andra och stod för en riktig kämpainsats. Fortsätter vara navet för allt Uniteds spel.

Rashford: 2 – Ingen vidare övertygande insats. Sprang en del men uträttade lite. Stod i varje fall för en bra assist till Martials andra mål (med tanke på beslutsfattandet han oftast visar upp så var det ett fall framåt).

Lukaku: 1 – Ur form i en dysfunktionell offensiv. Spenderade i princip hela matchen med att inte varar involverad i matchen.

Martial: 4 – Bra insats offensivt och satte två mål med fina avslut. Var rätt osynlig i första halvlek dock. Klart giftigast i Uniteds offensiv idag.

Herrera: 3 – Stod för ett okej inhopp.

A.Pereira: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Sanchez: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Laget han skickade ut till första halvlek gjorde ingen glad, och första halvlek i överlag var kass. Tände dock laget till andra halvlek och det såg bättre ut. Bytena var inte klockrena, särskilt att ta av Martial för Sanchez gav United problem.

Summering: I första halvlek var United oerhört passiva och lät Chelsea göra vad de ville för mycket. Hade det inte varit för att Morata är ett svart hål hade det kunnat gå väldigt illa. Offensivt såg det ut som om man rullade en d100 för varje aktion och det gick åt pipsvängen. Till andra halvlek åtgärdades problemen någorlunda då man pressade högre, vilket involverade Mata mer i matchen och satte igång lite offensiv. Man skapade inte mycket, men när man väl skapade lägena så var Martial klinisk. Tyvärr så satt tendensen i att såfort man hamnade i ledning så backade man hemåt, och bytena hjälpte inte att motverka det – Sanchez ständiga bolltapp fick snarare motsatt effekt, och när Chelsea tryckte in kvitteringen i slutet av tilläggstiden så var det tyvärr väldigt väntat.

United fortsätter mala på som förut – man presterar i en halvlek av matchen, och man är väldigt ojämna på att få ut vad man har. Offensiven fortsätter se tveksam ut och att Lukaku i klubblaget ser ut att vara i en avgrundsdjup svacka hjälper inte (vilket är märkligt då han presterade för landslaget). En poäng mot Chelsea var ett fall framåt för United, och en poäng på Stamford Bridge är okej oavsett hur surt matchen slutade.

Det var även startskottet på en riktigt tuff period för United, då man härnäst tar emot Juventus hemma på Old Trafford i CL på tisdag, en match som man lär behöva få med sig något från efter missräkningen mot Valencia.

35 Kommentarer

 1. Puppym

  20 oktober, 2018 at 16:36

  Jag är nöjd med matchen och hur vi presterade. Synd vi inte fick med oss 3p. Chelsea hade mycket boll så skapades inga lägen. Tycker det är roligt att vi spelar så annorlunda jämfört med alla andra lag. Det funkar bra mot storlagen men behöver pressa mindre lagen. Tycker också dem två matcherna visar prov på hur mycket media målar upp att det är kaos i United och hur gamla United profiler eldar upp det hela för att tjäna cash helt felaktigt. En klubb i kaos vänder inte mot Newcastle eller får 2-2 mot Chelsea. Älska hur taggad Mou var idag och allt runt omkring mer sånt. Det är då han är som bäst.

  • G. Best

   20 oktober, 2018 at 18:51

   Målar upp kaos? Du tycker det är godkänt efter 9 ligamatcher där 2 varit mot toppklubbar så är resultat 4 vinster, 2 ovgjorda och 3 förluster. 15 insläppta och 16 gjorda mål. Med en placering på 9e plats i ligan.

   Det är inte att måla upp kaos. Det är kaos. Det är fullständigt oacceptabelt och oroväckande dåligt. Resultaten tillsammans med den oredan som varit sedan i somras där Mourinho skapat alla möjliga negativa rubriker, kritiserat spelare, ledning och i princip allt annat som har med klubben att göra (träningsanläggning mm)

   Vi har inte spelat bra någonstans och ska inte ens behöva ta igen 2-0 hemma mot Newcastle för dom ska man vinna mot utan problem 10/10 gånger.

   Jo det är kaos. Det är en klubb som är i fullständig oharmoni utan något ljus i tunneln med en tränare som borde sparkas snarast.

   • Affe

    20 oktober, 2018 at 18:56

    Är det någonstans det är kaos,så är det i
    ditt huvud.

    • Sauron

     20 oktober, 2018 at 19:10

     Classic Affe, håller man inte med honom är man en idiot, feltänkare eller galen.

     • Richard

      21 oktober, 2018 at 00:54

      Gilla

   • Albo

    20 oktober, 2018 at 19:09

    Helt rätt G. Best, som vanligt. Affe, vad är din åsikt då? Att spelet och resultaten är bra? Eller att 80 värdelösa minuter hemma mot Newcastle är bra? Att våra stjärnor spelar bra? Att vår negativa målskillnad är bra?Uttryck gärna en åsikt och backa upp med bra argument istället för att slänga in onödiga otrevligheter.

    • Geno

     21 oktober, 2018 at 06:54

     Vi kan prata mer när det här spelats 38 matcher. Ingenting är kaos just nu.

   • Puppym

    20 oktober, 2018 at 20:26

    G.Best (fett nick) som du själv skriver så har det bara gått 9 matcher. Förklaringar till resultaten tror jag beror på vm snarare än att det är kaos. Vi får bara se och läsa en bråkdel av allt som sker på daglig basis och av det ska vi döma att det är kaos i klubben? Nej det tycker jag inte. Det dras alldeles för stora växlar ur små saker. Titta bara på stormen runt Shaw förra säsongen och hur han tagit det. Martial gör 2 mål och 3de på 2a matchen. Ledningen valde Mourinho som alla vet spelar kontringsfotboll och det visste dem med. Han har gjort det i alla klubbar han har varit i och skördat stora framgångar med det. Nu gör han samma sak i United för det är hans filosofi men då skyller många på att han spelar tråkfotboll. Ja han tror ju på att det är den rätta vägen så varför ska han inte göra det? Ledningen vet precis vem dem anställde det är inga dumma snubbar som inte kan något som sitter där och han gör det han anställd av klubben för att göra alltså vara sig själv och göra det han tror på. Resultat har han levererat hittills låt oss se vad resultatet blir i slutet av säsongen istället.

 2. GGMU7

  20 oktober, 2018 at 19:56

  Att skrika kaos efter 9 liga matcher visar hur lite du kan om fotboll g.best.. inget du har skrivit här är vettigt. Som du till exempel skrev tidigare. Flera spelare har varit större än klubben, du kan tydligen inget om manchester united

  • Puppym

   20 oktober, 2018 at 20:32

   Äsch alla har rätt till sin åsikt och diskussioner är roliga och alla ser vi på saker olika och det är okej. I slutändan så är vi alla röda och vill klubben det bästa. Låt oss hoppas på en ny storhetstid och nya framgångar inom snar framtid.

  • G. Best

   20 oktober, 2018 at 20:48

   När jag såg Cantonas storhetstid såg jag en spelare större en klubben. Du kanske missade den tiden? Med tanke på kvalitén på dina inlägg var du antagligen inte född under den tiden.

   Skriker inte kaos utan skrev tydligt varför jag anser det. Jag försöker i alla fall komma med sakliga argument för mina åsikter, inte med barnsliga påhopp som du och den där Affe t ex.

   Väntar otåligt på den dagen när du kommer med ett moget och konstruktivt inlägg på denna sidan. Men det kanske dröjer något år eller 10 när du antagligen är runt 24 innan du mognat och faktiskt kan diskutera snarare än att bara komma med trams och påhopp på folk som du inte håller med.

   • Böje

    20 oktober, 2018 at 20:51

    Årets svar, G. Best! Är fruktansvärt trött på GGMU7 och Affe pch deras påhopp. Du och jag säger våran åsikt och de hoppar på oss direkt. Usch.

   • GGMU7

    20 oktober, 2018 at 21:04

    Haha vad i helvete har fotboll med min ålder att göra? Jag är född år 90 och följt United sen jag var fem år gammal, jag har sett många spelare och deras storhet du snackar om, det finns fortfarande ingen och det kommer aldrig finnas en spelare större än klubben!

   • Puppym

    20 oktober, 2018 at 23:47

    Cantona var stor men verkligen inte större än klubben utan katalysersde framgången och SAF storhetstid och utan honom hade nog inte United varit där dem är idag för förmodligen hade SAF fått kicken men det vet man iofs inte utan bara något jag tror med tanke på hur nära det var. Mourinho är enligt cv på rätt plats och han förtjänar tiden och han vet precis vad han säger och gör när han gör något. Det är allt uträknat så därför har jag inga problem med Mourinho.

 3. Johan A

  20 oktober, 2018 at 21:06

  Ett fall framåt, även om det inte ska behövas insläppta mål för att få fart på maskineriet. Anfall är bästa försvar och vi har ett bra anfall (om man bara låter dem anfalla). Mata var bra och han borde få spela 10. Sen Martial och Rashford. Pröva Sanschez på topp och bänka Lukaku ett tag. Däremot får man inte släppa till som vi gör. Efter Luis nick i stolpen får Chelsea inte bara en utan två lägen till. Var är aggressiviteten i försvaret när det återstår 60 sekunder och vi leder borta? Pogba börjar resa på sig. Shaw är guld just nu. Bygg vidare på detta och fr a börja tänk offensivt istället för defensivt. Backa hem lönar sig aldrig i längden ändå. Go for it hela tiden
  Mou, om du ändå sitter löst så har du inget att förlora.
  Och grabbar vi älskar alla samma klubb, alla får ha olika åsikter. Inte roligt med dessa påhopp hela tiden!

  • Geno

   21 oktober, 2018 at 07:00

   Wow.. ”Backa hem lönar sig aldrig i längden ändå” 🤣🤣🤣
   Tror du att det är fotbollstimmen på skolgympan? 😂😂😂

 4. Kristina Lindberg

  20 oktober, 2018 at 21:42

  Martial, fyran vad skicklig han är. Är det inte dags att göra honom till vår första anfallare? Lukaku kanske gör det bättre på kanten, använda sin styrka och snabbhet på att ta sig fram på kanten och mota bort spelare med sin styrka. Den teknik o finess Partial använder kan användas för att göra mål från ingenstans, han är den enda anfallaren som har denna förmåga. Jag såg inte matchen men när United är bollförande så är Mata lagets bästa spelare, han är den enda som kan vara sådär giftigt kreativ. Ingen spelare är så bra på små ytor som Martial och Mata, vi borde hitta fler spelare som kan spela kvadraten lika skickligt som dessa spelare. Kreativitet kommer ur att vara bollförande och dominera matcher, vi behöver lite mer tiki-taka i vårt spel.

 5. T

  21 oktober, 2018 at 00:19

  Hur kan herrera få 3 o lukaku bara 1..?! Den som sätter dessa betyg här inne på denna så kallade United supporter sidan har inte mycket inanför pannbenen….

  • the manager

   21 oktober, 2018 at 01:09

   …eller också kan du skriva att du tycker annorlunda….

 6. the manager

  21 oktober, 2018 at 01:10

  …dessutom pannbenen – har man flera????

 7. Faran

  21 oktober, 2018 at 02:07

  Ni som bråkar där uppe ni borde vara en lägenhet tillsammans och se united match. Skulle vara roligt att höra erat åsikter då och kanske hur det skulle sluta. Lol

 8. Mogge

  21 oktober, 2018 at 10:43

  Mycket intressant att scrolla på här på sidan. Är en av flera som skrivit att jag vill ha bort Mourinho. Tycker mig se en antydan till förändring nu. Mourinho kanske har ändrat sitt sätt? Angriper inte sina egna spelare. Slutar att klaga på uteblivna nyförvärv. Spelar med ett bättre balanserat offensivt lag. Jag kanske bara hoppas. Framtiden får väl visa det. Sedan vill jag bara säga att Pogbas andra halvlek var grym.

  • Albo

   21 oktober, 2018 at 12:29

   Bra poäng Mogge. Kanske har han insett att han håller på att få stora delar av fansen emot sig, och att de dåliga resultaten inte ger honom utrymme att leka clown och gnälla. Älskade för övrigt att han visade tre fingrar mot Chelseas fans, dock är det tråkigt att våran vackra klubb associeras med Chelsea och deras dynga. Jag ser helst att Mourinho sparkas på momangen men om man nu ska ha kvar honom så hoppas jag att han fortsätter ändra sin attityd till det bättre.

   • GGMU7

    21 oktober, 2018 at 13:13

    Hahahahahahahayayahahahah!!!!!
    Aa Mourinho har ändrat sitt sätt.. snarare spelarna som börjar lyssna. Gå och göm er nu

 9. Albo

  21 oktober, 2018 at 13:40

  Nu ber jag dig artigt att sluta kommentera det jag skriver. Är sjukt trött på att alltid få otrevligheter kastade mot mig av dig hela tiden. ”Pajas” två gånger och ”tomte” i fredags plus att du drog in mig igår under matchen helt oprovocerat, där du sa att jag ”förtjänar all kritik” enbart för att jag inte delar dina åsikter. Och tidigare har du bett mig dra åt helvete för att jag inte tycker som du. Ha en fortsatt trevlig söndag och jag hoppas innerligt att jag slipper dina kommentarer i fortsättningen.

  • GGMU7

   21 oktober, 2018 at 13:56

   Kommer fortsätta såga dig och dina homeboys! Jag är iallafall ärlig och säger det jag tycker till skillnad från er som ska använda sig av ironi och sen gör tummen upp till varandra som småbarn. Som sagt, gå och göm dig! Dina åsikter har varit fel från dag ett, kul att du inser det nu, kompis! 😁😁😁

   • Roy

    21 oktober, 2018 at 16:47

    Härligt att du är ärlig ,det kommer du långt på. Hade varit tråkigt om du ljugit om allt du har skrivit. Sen att Albo ska gömma sig är ju bara löjligt…..Tittar du på vad han skriver,så är det sakligt utan påhopp. Problemet för dig är att du inte ska skriva i dessa forum,för du klarar inte av att andra tycker annorlunda…..ha en underbar söndag!!!

   • Björn

    21 oktober, 2018 at 17:28

    Är nog bäst att bara ignorera allt som ggmu7 skriver. Det är så man får troll att tröttna. Scrolla förbi bara. Jävligt kul att se martial tillbaka!

   • Felix

    21 oktober, 2018 at 18:15

    ”Jaa ä ju baa ääärlig!” är ju förvisso en av de tröttaste flosklerna man kan slänga ur sig för att försöka motivera att man inte klarar av att bete sig på ett vettigt sätt. Finns ingen anledning som helst att börja köra personangrepp bara för att någon har en annan åsikt.

    • Albo

     21 oktober, 2018 at 18:52

     Felix, kan ni inte stänga av honom snälla? Ni borde värna om demokratin och att alla får säga sitt. Jag har aldrig använt mig av personliga påhopp mot honom någon gång, jag har endast sagt min fotbollsmässiga åsikt och sedan tar han alltid diskussionerna till ett personligt plan och går till angrepp personligen. Han har gjort det mot flera än mig, G. Best, Roy, Sauron, Böje, och tidigare Spadde och Busby som valde att lämna sidan. Jag överväger också att göra det, endast pga honom, då jag vill kunna diskutera fotboll utan att bli verbalt slaktad varenda dag.

     • Roy

      21 oktober, 2018 at 20:26

      Albo, gör inte likadant. Det är en seger för honom. Gör tvärtom. Som Björn säger.👍🏻

     • Ruben

      22 oktober, 2018 at 08:27

      Albo, Spadde har inte lämnat sidan och tror inte att Busby har gjort det heller.

 10. Stefan Å

  21 oktober, 2018 at 16:50

  GGMU7 ta och skärp till dig nu,detta är ett forum där alla får säga sina åsikter när det gäller fotboll och i synnerhet United.Det är bara att acceptera att det är ett läger mot och ett för Mou. Personliga påhopp bara för man tycker annorlunda är det värsta jag vet.Mou out;)

 11. Cantona

  21 oktober, 2018 at 20:25

  GGMU7 tror fan du håller på arsenal….inte är det united i vart fall…byt lag börja hålla på united istället

 12. Geno

  22 oktober, 2018 at 09:15

  GGMU7 out!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/8 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Matchrapporter