Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rooney: Vi styrde omklädningsrummet

Wayne Rooney säger att spelarna själva höll ställningarna i omklädningsrummet…

Manchester United har alltid haft måttot ”Ingen spelare är större än klubben.” När Sir Alex Ferguson kom på kant med spelare så var det ofta bara en tidsfråga innan de fick lämna klubben. Den respekten har försvunnit i dag. Spelare tycks ha en annan mentalitet och kanske inte alltid samma respekt för sin manager.

Wayne Rooney säger att under Sir Alex skulle det aldrig hända att en spelare blev större än klubben. Oavsett prislapp. Och han säger att det var spelarna själva som höll fortet inne i omklädningsrummet.

”Det skulle aldrig tillåtas hända. Spelare som Ryan Giggs, Gary Neville, Paul Scholes, Rio Ferdinand och jag själv – spelare som hade Man United i sig och som ville klubbens bästa – vi skulle aldrig låta någon klanta till det. Vi kontrollerade omklädningsrummet. Alex Ferguson behövde inte riktigt kontrollera det. Spelarna hade managerns förtroende att göra det själva.”

I tider när alla pratar om det gamla superoffensiva United kontra dagens Parkera-buss-United med försiktig defensiv approach, så poängterar Rooney att det inte alltid var full fart framåt förr om åren heller.

”Folk pratar om vårt lag – speciellt i jämförelse med dagens Manchester United – och säger att det handlade om att anfalla, anfalla och anfalla. Men så var det ju inte riktigt. Vi spelade många match på kontring, lät lag komma och sedan kontrade med snabbhet. Vi gjorde så mot Arsenal. Det handlade inte bara om att kliva ut och anfalla. Det var lite mer utstuderat mot vissa motståndare. Vi hade ett lag som var gjort för det och vi var väldigt bra på det.”

 

Källa: Mirror

 

16 Kommentarer

 1. GGMU7

  19 oktober, 2018 at 10:28

  Haha så JÄVLA kul när Rooney berättar precis motsatsen av det Albo och hans pajas homeboys beskriver United och dess dna 😂😂😂

  • Albo

   19 oktober, 2018 at 10:41

   Ser du inte skillnad på Fergusons kontringsspel och Mous buss så är det ingen idé att fortsätta diskussionen. Att kontra effektivt är ingen motsats till att köra all out attack, det borde du veta som har spelat på jättehög nivå. Eller hur, kompis? 😁

   • GGMU7

    19 oktober, 2018 at 12:14

    Så du menar att det var inte bara anfallsfotboll som är vårt ”dna”, som du har påstått så många gånger?

    • Albo

     19 oktober, 2018 at 12:36

     Du får gärna länka artikeln där jag har sagt exakt så.

     • GGMU7

      19 oktober, 2018 at 12:52

      Nej jag tänker inte sitta och leta fram det du har skrivit på en artikel, du har dock flera gånger skrivit om att United ska spela offensiv fotboll, eftersom det är vårt dna. Stå för det du skriver din tomte

     • GGMU7

      19 oktober, 2018 at 12:56

      Och ja, jag har spelat fotboll på hög nivå, har tränats av tränare med hög kompetens så jag är kunnig inom fotboll. Din ironi är lika tråkig och obefogad som allt du skriver, kompis 😁

     • Albo

      19 oktober, 2018 at 12:59

      Haha, blev du arg nu? Och förresten, var det inte du som inte skulle prata med mig något mer? Stå för det du skriver, kompis!

     • GGMU7

      19 oktober, 2018 at 13:13

      Som vanligt svarar du inte på det man skriver.

   • Richard

    19 oktober, 2018 at 23:04

    Där håller jag med dig.Def finns inga snabba omstälningar det saknas tom helt djupledslöp😡

    • Albo

     20 oktober, 2018 at 09:58

     Precis Richard 👏👏

 2. Solskjaer

  19 oktober, 2018 at 11:28

  Albo 👏👏👏

  • GGMU7

   19 oktober, 2018 at 12:15

   Solskjaer välkommen tillbaka, har du slutat gråta nu?

 3. the manager

  19 oktober, 2018 at 11:54

  Har själv jobbat som ledare i större delen av mitt liv, både inom idrott och arbetsliv.

  SAF har alltid varit en av mina stora förebilder. Han ger förtroende till dem han arbetar med. Han ger/gav nya spelare många chanser (läs jag har tagit hit dig, alltså tror jag på dig). Uppenbarligen har han goda relationer med spelare som lämnat eller slutat. Jag skulle kunna fortsätta. Allt detta är så långt från den demon som mediabilden skapade. Läs bara i hans första bok kring hårtorken ”never done me any good anytime”. TV-kommentatorerna älskade att tro att utskällningar var metoden.

  Klart att spelarna hade mycket att säga till om i omklädnadsrummet!

 4. G. Best

  19 oktober, 2018 at 20:23

  Svårt att ha respekt för vad Rooney någonsin säger efter hur han skötte det när han ville lämna och flörtade med City osv.

  Håller inte med heller om detta uttjatade utrycket om att ingen någonsin varit större än klubben osv. För så var det inte på tiden när t ex Cantona spelade. Han var större än andra och klubben stundtals. Ryan Giggs säger t om i en dokumentär att Sir Alex aldrig sa något till Cantona medans han kunde skälla ut dom andra efter noter mm.

  Samma med Rooney situationen. Han uppförde sig som en gris och begärde transfer, flörtade med City och gick ut officellt och kritiserade Sir Alex. Hade inte alla spelare kommit undan med heller. Jaap Stam skrev lite i sin bok och blev såld direkt för han skrev lite om Sir Alex.

  • GGMU7

   19 oktober, 2018 at 21:13

   Ingen någonsin kommer bli större än klubben.

  • Molo

   21 oktober, 2018 at 00:29

   Det handlar väl inte om att Cantona någonsin var större än klubben, utan sir Alex tillät honom frihet. SAF hade nog ledaregenskaperna att förstå vilka spelare som ska ges 🥕 och vilka spelare som bör piskas.

   Inget av det innebär att Cantona var större än klubben. SAF antar jag tyckte klubben var större än honom, han var större än Cantona då makten i hur han bör behandlas låg hos SAF och över hans framtid låg hos SAF. Därav var ju Cantona aldrig större än klubben. Det du beskriver är ju precis det som gjorde SAF till kanske den absolut bästa ledaren inom fotbollsvärlden

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter