Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Chelsea v Manchester United

I morgon lördag tar sig Manchester United an Chelsea borta på Stamford Bridge. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform

Landslagsuppehållet är nu över och en minst sagt tuff period inleds för Manchester United. Under den kommande månaden har man matcher mot Chelsea (i morgon) sedan Juventus * 2 i Champions Leauge och ett derby mot Manchester City. Plus matcher mot Everton och Bournemouth. Och det är ett United som är oberäkneligt och formsvagt, men som kommer med en triumferande vändning ifrån den senaste omgången. United och Mourinho var inför matchen mot Newcastle hårt pressade och ett förvirrat och av situationen tydligt påverkat United lyckades hamna i underläge med 2-0 redan efter tio minuter inför chockade hemmafans på Old Trafford. Men man gnetade på och med 20 minuter kvar av matchen så påbörjade man upphämtningen och vändningen. Juan Mata reducerade, Anthony Martial kvitterade och Alexis Sanchez nickade in segermålet på stopptid – hans första mål sedan april.

En stor lättnad för alla som sympatiserar med United, men kanske framförallt för Mourinho. Portugisen knöt näven och mumlade några väl valda ord när han promenerade ut mot spelartunneln och dessa ord har nu FA bedömt som olämpligt språk (på portugisiska) och valt att anmäla Mourinho för opassande språkbruk.

Inför morgondagens match mot Chelsea så ligger United på 8:e plats i tabellen..

Chelsea går mycket bättre och man ligger nu 2:a i tabellen på 20 inspelade poäng. Det är samma antal som både City, som leder och som Liverpool, som ligger 3:a. I förra omgången slog man Southampton borta med 3-0, i omgången innan dess fick man 1-1 hemma mot Liverpool och i omgången dessförinnan spelade man 0-0 borta mot West Ham.

Läget i lagen 

Mourinho bekräftade i dag att Herrera är tillbaka från skada, men det är mer oklart med andra spelare som varit borta.

Mourinho sa:

”Alla som är tillgängliga tas ut. Det var lite av varje under landslagsuppehållet. Vi har jobbat här med de spelarna som stannade här. Jag åkte till en landskamp också som ni vet (Montenegro v Serbien). Sedan kom vi tillbaka och väntade spå att grabbarna skulle komma tillbaka från landslagen. Några kom tillbaka i bra skick och med en glädje efter bra resultat. En del kom tillbaka med skador – skador som vi kände till och landslagen gjorde rätt i att skicka tillbaka dem. Vi fick också överraskningar med några spelare som vi inte hade en aning om att de var skadade och de kom med allvarliga skador.”

På frågan om några spelare som missade Newcastle-matchen kommer finnas tillgängliga mot Chelsea, svarade Mourinho:

”Spelare som kommer göra en ansträngning för att vara tillgängliga för laget, såsom Herrera. Han har tränat i två dagar men med tanke på vår situation så är han redo att hjälpa oss.”

Spelare som får ses som frågetecken är då alltså Shaw, Matic, McTominay, Fellaini och Dalot. Och även Rojo, Lingard som missat Uniteds senaste matcher.

Chelsea ska ha fullt manskap till mötet, förutom Antonio Rudiger som är ett frågetecken.

Senaste mötet

Lagen möttes senast i våras. Då på Wembley och i FA Cup-finalen – en match som Chelsea tyvärr vann. Slutresultatet skrevs till 1-0. Ligamötet på Stamford Bridge förra säsongen vann Chelsea med samma siffror efter mål av Alvaro Morata, men hemmamötet på Old Trafford vann United med 2-1 efter mål av Lukaku och Lingard.

Domare

Huvuddomare i morgon är Mike Dean. Det blir andra gången denna säsong som Dean dömer United, efter att han dömt matchen mot Watford förra månaden.

Matchen

Chelsea får ju givetvis sägas vara favorit med tanke på hemmaplan och formen och risken finns väl att ett formsvagt United går in till matchen med en väldigt defensiv taktik. Seger känns väl inte helt troligt i dagsläget om man ska vara ärlig, men jag är ju alltid optimist. I dag halvoptimist. Jag tror på 1-1.

Avspark 13.30 Stamford Bridge

7 Kommentarer

 1. Fricken89

  19 oktober, 2018 at 18:32

  Min elva:

  Martial————-Lukaku—————–Mata
  ————-Pogba——A.Pereira—————
  ——————–Matic————————
  Shaw——–Smalling—–Bailly————Dalot
  ——————-De Gea————————

  Sub: Fellaini, Herrera, Fred, VNL, Lingard, Young, Romero/Grant

  Det måste tas med självförtroende från upphämtningen från förra ligamatchen mot Newcastle och bygga vidare från det. Utgår man från att så blir fallet, så tror jag på en väldigt tajt 1-2 vinst, där Pogba och Martial står för målen.

  • GGMU7

   19 oktober, 2018 at 21:14

   Fin elva fricken!

  • Roy

   20 oktober, 2018 at 11:40

   Du kan dribbla med dina elvor hit och dit….. men idag får vi lite motstånd1-3 Lukaku 3mål😎

 2. Martin

  20 oktober, 2018 at 00:09

  Mourinho mot topplag. Vågar man gissa på att det blir defensivt och handbromsen i fokus?? 🙂

  Min elva:

  ———Rashford—-Lukaku
  Pogba———–Matic————Fellaini
  Young——–Smalling—–Bailly——Lindelöf——Valencia
  ——————-De Gea————————

  • Albo

   20 oktober, 2018 at 09:57

   Släng in McTominay och Jones också. Då kommer vi verkligen att snurra upp Kovacic, Jorginho och Hazard på läktaren.

   • Roy

    20 oktober, 2018 at 11:36

    😂

 3. MRX

  20 oktober, 2018 at 10:35

  Krossa Chelski idag agresivt spel skava på Hazard så han börjar gråta

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter