Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Sky: United inte till salu

Sky Sports skriver att Manchester United inte är till salu, efter rapporter om intresse från Saudiarabien…

Det ryktas om att Glazer-familjen förhandlar med den saudiske prisen Mohammad bin Salman om en försäljning av Manchester United, men Sky Sports skriver att den interna inställningen är att United inte är till salu.

Bin Salman är en av de rikaste personerna i världen och Saudiarabiens grannar Qatar och Abu-Dhabi är redan involverade i fotbollsvärlden med ägande i PSG och Manchester City.

Glasers tog över United år 2005 då de köpte klubben för £790 miljoner. Nu är klubben värderad till ca £3miljarder, men Sky skriver att det skulle krävas ett bud på runt £4miljarder för att en försäljning ens skulle övervägas.

Hade ni velat byta Glazers mot bin Salman?

 

Källa: Sky Sports

13 Kommentarer

 1. Martin

  16 oktober, 2018 at 08:55

  Hoppas verkligen inte det händer. Vill inte se klubben i ens hjärta bli ett PR-projekt för att säkra det värsta landet när det kommer till mänskliga rättigheter framtid utan oljan.
  MBS genomför just nu ett enormt PR-projekt för att få landet att se mer progressivt ut. Men det är endast fasader.

 2. Lejonet

  16 oktober, 2018 at 09:02

  Om det innebär en bottenlös plånbok för United, ja tack!

 3. Sauron

  16 oktober, 2018 at 10:31

  Usch, nej tack. Inget man vill bli förknippad med. Pengar har verkligen inte vart Uniteds problem.

 4. Molo

  16 oktober, 2018 at 10:54

  Vill vi verkligen bli ett verktyg för ambitioner om världsdominans av ett styre som inte värnar om mänskliga rättigheter, som sponsrar terrorism, som dödar meningsmotståndare, som enbart tycker dess egna ideologi är rätt.

  • Kristoffer Grundström

   18 oktober, 2018 at 04:40

   Gör alla muslimer det? Läs på lite så ser du att du inte kan dömma alla över samma kam bara för att en liten klick gör det. Det finns fler muslimer i världen som INTE gör som du beskriver. Kasta ditt hat i papperskorgen för det hör inte hemma i min värld.

   • Molo

    18 oktober, 2018 at 09:32

    Jag pratar om landet och inte religionen, pratar om hur deras inriktning rätt eller fel inte tolererar annan riktning inom islam. Du som kan, läs om Saudis historia hur de ödelade shia muslimska städer under brutala attacker på 1800- talet, läs om deras involvering i Yemen.

    Du visar din enorma okunskap genom att du tror att jag tar alla muslimer över en kam, muslimer är ingen homogen ihopsittande grupp utan en rätt stor religion med många inriktningar och kulturella inslag. Att kritik mot Saudi skulle på något sätt syfta till alla muslimer, att du tror det säger ju allt.

    Återigen läs läs läs, det är viktigt. Annars förblir vi ombildade vilket inte är bra.

    Är själv muslim förövrigt

 5. Knut Kragballe

  16 oktober, 2018 at 11:05

  Ja det vore väl en bra idé! Då kan vi även köpa upp City och sen lägga ner den klubben! Pep kan få vara assisterande till Mou.

  • Kishti tomita

   16 oktober, 2018 at 11:27

   Det här är Oriiimligt!

  • F

   16 oktober, 2018 at 13:01

   Håller med, Pep kan sköta offensiva taktiken, samma roll som Henry hade med belgiska landslaget, så kan Mou koncentrera sig på parkeringen av bussen.

 6. Esab

  16 oktober, 2018 at 11:26

  Svår fråga.. United aldrig mer skulle behöva vika ner sig i en budgivning om yttersta toppspelare och att Glazers skulle försvinna Då jag inte gillar deras ägande av klubben. Men å andra sidan så skulle priserna på spelare bli sjukt mycket högre om de blir mer budgivning om dem vilket jag inte gillar alls men fotbollen är ju tyvärr så idag

  • Martin

   16 oktober, 2018 at 12:42

   Tycker väl att Glazer framförallt misslyckats i det strategiska. Men pengar det får de in. Inget säger att United skulle bli bättre av mer pengar, knappast det som gör att det går dåligt nu.

   Har hellre riskkapitalister till ägare varje dag, än en diktator med de sämsta förhållandena för människor i sin regim i världen. Nej usch!

 7. Carlserung

  16 oktober, 2018 at 13:14

  Första tanken är ju givetvis ja tack 🤑🤑🤑 men som några andra skriver här, Saudiarabien är ett utav världens sämsta länder när det kommer till mänskliga rättigheter, terrorism, titta senast journalisten som ”försvann” på konsulatet i Turkiet, nu dödad under ett förhör som har gått snett.. what?! Men så skyller dom på någon tjänsteman för att inte landet och höjdarna ska ta skada likt sanktionerna mot Ryssland.

  United är redan väl stadga i kassan, vi har kapital att investera i spelare, bygga ut arenan, marknadsföra oss över hela världen.
  Det är inte där problemet ligger, man kan inte bara köpa spelare till höger och vänster längre när FFP råder och dessutom vill åtminstone inte jag ha in någon från från saudis kungahus.

 8. Hjärtaunited

  17 oktober, 2018 at 12:10

  Vill kräkas när jag ser var flera här skriver. Fyfan för smutsiga pengar och bottenlös plånbok. Nä, vill mycket hellre att vi jobbar på att få tillbaka klubben till klubben där vi tittar på rimliga vettiga spelare och inte köper spelare för att vi har mest pengar i världen. Det lilla som man fortfarande kan vara stolt över united är att Glazers åtminstone inte fullhjärtat gjort klubben till en leksaksprojekt utan försöker driva det som ett företag.

  Bästa av världar vore om Glazers skulle ge hela eller delar av klubben tillbaka till supportrarna.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter