Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

U18, U23, Dam – V41

En uppdatering kring Unites andra lag under veckan…

Denna vecka så var varken U18, U19 eller U23 i aktion pga landslagsuppehållet.

Damlaget var därmed ensamma om att spela en match i veckan, då de på lördagen tog emot Charlton Women hemma på Leigh Sports Village. I en match som United hade ett klart övertag så inledde man också målskyttet i 16e minuten då Katie Zelem fick en boll av Greenwood vid straffområdeslinjen och vände upp och skickade in bollen i bortre krysset, otagbart för Startup i Charlton-målet. Just långskott utifrån straffområdet var något United tog väldigt många av under matchen, då Charltons försvar var tämligen kompakt. Hanson hade en boll inne i första också, vilket vinkades bort för offside, och strax före paus var Charlton nära att kvittera efter att Bryan funnit Ejupi med ett inlägg, men ribban räddade Chamberlains nolla.

I andra halvlek utökade Sigsworth till 2-0 efter att både Arnot och hon själv nickat i ribban innan hon kunde ta ner och skjuta in bollen. Mittbacken Amy Turner kom nära för United efter en hörna, men anfallaren Gurr nickrensade på linjen. Matchens sista mål kom efter att Hanson tagit sig fram på vänsterkanten och spelade in bollen till inhopparen Toone vars avslut parerades av Startup, dock inte bättre än att den hamnade framför fötterna på Arnot som från nära håll kunde peta in slutresultatet 3-0. En rättvis seger för United som därmed står på fyra vinster och en oavgjord på de första fem ligamatcherna och 23-0 i målskillnad. Man toppar fortsatt FA Women’s Championship.

United XI: Chamberlain – Smith, A.Turner, M.Turner, Greenwood (c) – Palmer, Zelem, Green – Hanson, Arnot, Sigsworth

United subs: Ramsey, Harris, Toone, Devlin, Salmon

Charlton XI: Startup – Kerr, Ritchie, Coombs (c) – Maples, Stobbs, Bailes, Ejupi, Churchill – Gurr, Bryan

Charlton subs: Clifford, Wheeler, Graham, Griffin, Nicol, Agg, Bowers

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter