Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Intervju med Ricky Sbragia

Ricky Sbragia tror snabbhet kan övervinna styrka i PL2…

U23 har gått obesegrade genom början av säsongen och plockat upp bortavinster mot Middlesbrough och Norwich, vilket ger ett bra läge inför mötet mot Sunderland hemma på Leigh Sports Village, vilken spelas fredagen 19e oktober. I en exklusiv intervju med ManUtd.com så berättar Sbragia hur han känner att hans unga spelare anpassar sig väl till utmaningarna som hamnar i deras väg.

Jag tycker att vi har spelat riktigt bra,” säger tränaren till MUTV. ”Spelarna har kommit in i rytmen för hur vi vill spela och hur vi hanterar saker. Matcherna har varit väldigt bra för oss, tuffa matcher – Reading, Middlesbrough och Norwich. De var alla tuffa matcher men vi kom ut ur dem och spelade riktigt bra fotboll.i”

Det är lite mer fysiskt [än jag förväntat mig]. Men det är bra att matcha våra talanger mot vad de har. Åldersmässigt så är många av de andra lagen topptunga med äldre spelare. I överlag är det riktigt bra. Det är en bra, stark trupp som är väldigt tajt som grupp. Chongy [Tahith Chong] ger oss lite extra snabbhet i djupled.

Jag tror att för oss, och för de flesta lag, finns alltid hotet om att ha den där explosionen av snabbhet. Angel [Gomes] har gjort det bra, Josh Bohui på vänsterkanten och Zak Dearnley ger oss snabbhet i mitten. Vår frontfyra är väldigt snabb i djupledshotet och det är väldigt viktigt att vi har det också. Vi har visat de senaste tre-fyra matcherna hur bra det är att ha den snabbheten i laget.

Gomes, som för närvarande är med England U19, har anpassat sig till en djupare central roll på sistone, medan en drös spelare har imponerat på Sbragia med sina insatser. ”Jag tror att vi startade Angel ute till vänster,” förklarar han. ”Där jag trodde att han kunde flyta runt. Efter Stoke-matchen, tror jag, så bestämde jag mig för att se vad han kunde göra i mitten. Jag frågade honom och han tyckte det var okej, och jag tycker han har spelat riktigt bra sen dess. Han har kickat igång och mognat. Han spelar den positionen extremt bra och vad som överraskade mig lite var att hans arbetsmoral utan boll är riktigt bra. Han har hjälpt de två sittande [på mittfältet] vilket, återigen, är viktigt för oss.

Jag tycker att George Tanner har kommit upp från U18 och gjort det extremt bra. Ro-Shaun [Williams] har bra erfarenhet och Regan [Poole] hjälper honom, eftersom han är ett år äldre. Lee O’Connor har varit ur position på vänsterbacken men har gjort det bra överlag.

Generellt, om vi tittar på de som kommit från U18, så skulle det vara Jimmy [Garner] som kommit därifrån. Han ser ut att vara naturlig i den positionen [sittande mittfältare] och blir inte störd. Han är en bra spelare som ger oss längden vi ibland behöver i serien också. Han jobbar på och gör sitt jobb utan krusiduller. Han ser till att skydda de två mittbackarna och ser också till att han får bollen och får fram den till mittfältet.

The Black Cats besök, Sbragias förra klubb, följs av några högprofilsmatcher mot Wolves och West Bromwich.

Jag är väldigt nöjd med hur vi har spelat och underhållit,” tillade Sbragia. ”En annan sak är att folk gör mål och jag tror att det är väldigt viktigt för oss.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter