Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rooney: Skyll inte allt på Mourinho

Wayne Rooney ger sig in i stormen kring Manchester United och säger att Mourinho inte bör få ta all skit…

United underpresterar och den lätta måltavlan är så klart managern – i det här fallet Jose Mourinho. Men Wayne Rooney – numera i DC United, i Washington – säger att man inte bör skylla på Mourinho utan istället kräva att spelarna gör ett bättre jobb.

”Det är tufft i United. Det är en tuff situation. Det har varit en tuff start på säsongen för spelarna och managern. Jag vet att Jose får ta mycket skit men som jag sa för några veckor sedan så måste spelarna resa sig. De måste göra bättre ifrån sig. Managern kan göra mycket, men i slutändan är det upp till spelarna att prestera kollektivt ute på planen. Det (den dåliga formen) handlar om lite av varje, men Jose är en lätt måltavla. En del av spelarna måste göra bättre ifrån sig.”

”Jag sa samma sak när Louis van Gaal var där. Han fick ta mycket skit, men bakom stängda dörrar sa jag till spelarna ”vi måste göra mycket bättre ifrån oss.” Personligen tycker jag att han (van Gaal) gjorde det väldigt bra, men vi presterade inte på planen. Jag är säker på att samma sak sägs nu bakom kulisserna (att spelarna måste prestera bättre.”

 

Källa: Sky Sports

9 Kommentarer

 1. GGMU7

  9 oktober, 2018 at 14:26

  Nej Rooney, du och många fler fotbollsprofiler har fel eftersom experterna på den här sidan säger att våran tränare är omodern och allt är hans fel.

 2. Böje

  9 oktober, 2018 at 15:34

  Kom tillbaka och rädda oss istället!

 3. Felix

  9 oktober, 2018 at 19:13

  Om väldigt många spelare inte presterar för att det inte finns ett taktiskt system som ger dem rätt förutsättningar att prestera kontinuerligt så ska skulden läggas på managern, inte på spelarna.

  • GGMU7

   9 oktober, 2018 at 21:32

   Det här med taktiskt system, på vilket sätt tycker du att tränaren inte har något system? Jag är intresserad av att höra din åsikt! På dig låter det som att tränaren slänger in elva spelare på planen och att allt annat ska lösa sig självt.

   Jag skyller inte på spelarnas kvalitet utan på deras inställning! Flera gånger den här säsongen har jag sett hur motståndarna promenera förbi våra spelare, ofta en mot tre-fyra spelare. Ingen krigar för laget.. när dom väl gör det, ja då lyckas vi vända på matcher och spela bra.

   • Felix

    10 oktober, 2018 at 13:19

    Det är plågsamt uppenbart att det inte finns någon offensiv struktur. Ingen ser ut att veta vad det är meningen att de ska göra framåt – allt lämnas till improvisation och eftersom vi har rätt många unga och oerfarna spelare, samt ett par nya spelare, framåt, så blir det bara pannkaka av det hela.

    Och defensiven har visat upp enorma brister pga den löjligt stora rotationen, vilket bara har spritt osäkerhet och tveksamhet.

    ”Flera gånger den här säsongen har jag sett hur motståndarna promenera förbi våra spelare, ofta en mot tre-fyra spelare”

    Just detta är också taktiskt. Våra spelare är rädda, och det springer ur Mourinhos närmast fundamentalistiska ”stick to your position”-taktik. Det är grunden i hans system – var på rätt plats, kuta inte iväg, var disciplinerad. Det är därför vi bara presterar när det blir desperat nog att släppa på det, alternativt när de offensiva spelarna lyckas få det att klicka med individuell briljans.

    Därav att vi saknar ett taktiskt system som får ut något vettigt ur den här truppen på en regelbunden basis.

   • Affe

    10 oktober, 2018 at 21:47

    Snälla GGMU7. Det fattar du väl att allt är Mourinhos
    fel? När före detta spelare (i United) som Ince,Keane
    och senast Rooney tycker att spelarna skall skärpa sig,
    så blir Felix kommentar till det ”han/dom snackar skit”.
    Dom begriper så klart inte vad det handlar om. Dom har
    väl i såna fall ingen som helst kunskap om hur saker och
    ting fungerar på den här nivån.Allt handlar om struktur.
    Jag känner inte till vilken erfarenhet han har,men han
    tycker sig ha lösningen på problemet.

  • Diablo

   9 oktober, 2018 at 21:33

   Nej klart det bara är spelarnas fel… herregud. Klart alla bär ansvar men tränaren har huvudansvaret. Tränarens största ansvar är att få spelarna att prestera och hitta bästa möjliga sätt att genomföra matcherna genom taktiskt upplägg. Klart att United är en klubb som sätter rejäl press på spelarna men att det skulle skilja sig från många andra storklubbar tror jag inte på. Jag känner att Mourinho har problem med spelarna och hänger ut en hel del spelare och verkar allmänt deppig. Spelet känns hackigt och utvecklingen känns gå bakåt men vi får hoppas han vänder det.

   • Roy

    9 oktober, 2018 at 22:16

    Ah trams,en väg in,samma väg ut,Mou hittar ut själv,behöver bara lite hjälp på vägen.

    • Albo

     10 oktober, 2018 at 08:50

     Samma visa varje match. 60 minuters katastrof för att sedan byta in Fellaini i ren desperation och börja pumpa långa bollar a la 1970.

     #MouOut

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Nyheter