Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Det är en ond häxjakt

Jose Mourinho pratar om den hårda pressen och hur den påverkar honom i sitt arbete…

United inledde katastrofalt mot Newcastle hemma på Old Trafford och låg under med 2-0 i halvtid, men man klev ut inför hemmafansen och vände på steken i andra halvlek. Man lyckades till slut vända och vinna matchen med 3-2 och den inbytte och mycket hårt kritiserade Alexis Sanchez fick nicka in avgörandet sent i matchen.

Jose Mourinho – som är hårt ansatt och hårt pressad – fick i och med segern en välbehövlig livlina och i sin post match-intervju pratade han om lagets mentalitet men framförallt om hur pressen från media och omvärlden påverkar honom och laget.

Spelarbetyg och matchrapport United v Newcastle – HÄR

”Det är mentaliteten. Det är viljan. Det är engagemanget. Som jag brukar säga – ingen är viktig, bara klubben är viktig. Det här handlar inte om mig, det handlar inte om spelarna. Det handlar om klubben. I andra halvlek så gav spelarna absolut allt. Inget mer att ge.”

”Jag tycker vi hade ett bra samtal i halvtid. Vi lovade inte varandra att vi skulle vinna matchen, för det kan man inte lova. Vi lovande varandra att vi skulle ge absolut att vi hade. Utan rädsla, utan någon press. Bara pressen av att ge allt vi hade. De gav allt och jag vill inte påstå att vi hade tur för vi kämpade så hårt för det. Jag tycker att grabbarna förtjänade det, men även om matchen hade slutat 2-2, även om vi inte gjort det sista målet så hade känslan varit positiv för som jag sa så kan ingen lova att vinna matcher, men en professionell idrottsman ska kunna lova att ge allt och det gjorde grabbarna.”

”Om spelarna spelar bara för managern så är det inte professionella, för någon dag så gillar de en manager som de spelar för och nästa dag kommer en annan manager som de inte gillar och då inte spelar för honom. Men de får fortfarande betalt. Så jag tycker det är larvigt prat. Det jag ber spelarna om är att de ska ge absolut allt de har. Självklart gjorde vi en del taktiska förändringar, vi riskerade mycket och testa olika saker. Vi försökte hitta det bästa sättet att spela och i slutändan så vann vi matchen och vi förtjänade att vinna. Jag tycker vi förtjänade vinna. Jag tycker fansen förtjänade att vinna. Det här är vad en fotbollsklubb är och Manchester United är en stor fotbollsklubb.

”Jag tycker att en del av grabbarna oavsett häxjakten.. Jag tror inte de hanterar det så bra och de började matchen helt panikslaget. Jag trodde ibland att vi skulle göra självmål och det var inte lätt för dem. Det är inte lätt för mig heller, men jag tycker livet består av erfarenheter. En del är nya och en del är deja vu. Det här är nytt, men det gör mig inte bara till en bättre manager men även till en bättre person, för nuförtiden så förstår jag saker i människans sätt och i industrin där jag jobbar. Jag brukade älska den och det gör jag fortfarande, men det är annorlunda nu. Mycket ondska. För mycket galenskap i något som borde vara vackert. Som sagt – jag hanterar det (pressen/situationen), med en del sorg. Men jag kan hantera det och jag överlever. Jag är mogen. En stor grabb. Jag är 55 år och jag ser nu en häxjakt, men jag kan hantera det och leva med det. Men det är helt klart så att spelarna (inte hanterar det så bra).. Marcus Rashford såg ledsen ut ute på planen och Scott McTominay var rädd och alla spelarna begick misstag och det är inte normalt.”

”Paul Pogba spelade inte mittback. Han spelade med Matic framför Smalling för vi behövde en del teknisk kvalité för att transportera bollen från backlinjen. Och sättet att få det var genom att spela Pogba och Matic där.”

”En vän till mig sa i morse – om det regnar i morgon i London så är det mitt fel. Jag reser till London i kväll och om det regnar där i morgon så kommer det vara mitt fel. Om det blir några svårigheter i att enas om Brexit så kommer det vara mitt fel. Jag måste vara redo för allt detta. Jag tycker det är mycket ondska och en klar häxjakt och jag tycker det är för mycket av det i fotbollen. Men som jag sa, det är mitt liv och det liv jag älskar. Sedan jag var en grabb så har jag jobbat för det här och jag kommer älska det till min sista dag, så det var ännu en erfarenhet i livet.”

 

 

Källa: Manutd.com, Metro

 

2 Kommentarer

 1. Fricken89

  7 oktober, 2018 at 15:06

  👍🏻👍🏻
  GGMU! ♥️

 2. Jonte

  7 oktober, 2018 at 20:31

  Vad ser du i den mannen!??

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter