Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Valencia

United stod för ytterligare en otroligt slätstrukten insats på Old Trafford…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Bailly, Smalling, Shaw – Fellaini, Matic, Pogba – Snachez, Lukaku, Rashford

United bänk: Romero, Darmian, Lindelöf, Fred, Mata, McTominay, Martial

Valencia startelva: Neto – Piccini, Gabriel, Garay, Gayá – Parejo, Coquelin, Kondogbia – Batshuayi, Moreno, Guedes

Valencia bänk: Doménech, Wass, Vezo, Diakhaby, Soler, Gameiro, Cheryshev

Domare: Slavko Vincic

Inför: Mourinho gjorde fyra ändringar från förlusten mot West Ham, då Young, Lindelöf, McTominay och Martial petades för Valencia, Bailly, Rashford och Sanchez. Valencia tog något förvånande och gjorde hela sex ändringar från helgens vinst mot Real Sociedad: Vezo, Diakhaby, Lato, Soler, Cheryshev och Gameiro (Lato var ensam om att inte hamna på bänken) petades ut för Piccini, Gabriel, Gaya, Coquelin, Guedes och Moreno. I gruppens andra match tidigare under kvällen så vann Juventus med 3-0 mot Young Boys.

Första: Avsparken försenades lite på grund av att United försenades i trafiken. När det väl kickades igång var det United som tog hand om avsparken hemma på Old Trafford. I 6e minuten ville Rashford ha straff när en boll studsade upp på en motståndarhand i straffområdet, men domare Vincic friade helt korrekt. Valencia skapade två nästan-chanser tidigt i matchen efter att ha tagit sig förbi på Uniteds högerkant, men de stannade vid nästan och kunde greppas av De Gea eller rensas av United. I 12e minuten skickade Guedes iväg ett hårt skott ur dålig vinkel som De Gea enkelt räddade. Efter kvarten spelad bröt Rashford in från höger och avlossade ett skott som gick tätt utanför ribban. Två minuter senare så blev Guedes sittande efter att Valencia kommit in hårt och sent mot denne, men Uniteds högerback slapp undan med en tillsägelse (oklart hur, borde varit klargult). Istället så var det Coquelin som fick matchens första gula kort då han cyniskt rev ner Rashford i 21a minuten. I 27e minuten fick Rashford ett bra nickläge på ett inlägg, men helt omarkerad lyckades han bara nicka rakt på en back. I 32a minuten så fick Bailly en armbåge på halsen av Moreno, som fick gult kort. Bailly såg verkligen ut att spela över en hel del med tanke på att smällen inte såg så hård ut och att han stöp som en klubbad oxe, men i och med att han i 35e minuten blev liggande igen så kanske den helt enkelt tog helt fel. Lindelöf började i samma veva värma upp, men Bailly såg ut att kunna fortsätta. I 45e minuten åkte Parejo på gult för att ha försökt byta tröja med Pogba före slutsignalen. Efter tre plågsamt händelselösa tilläggsminuter så blåste domare Vincic av en halvlek som bäst kunde beskrivas som ”slarvig” och sämst som ”ett hån mot fotboll”. Båda lagen var slarviga och spelade dåligt. Uniteds högerkant läckte mer än Wikileaks bakåt. Rent generellt, den där sköldpaddan som som Pilkington talade om, den såg ut att vara döende här. Om inte Valencias offensiv varit precis lika kass som Uniteds (där Rashford skapat litegrann iallafall) så hade det tappats in en drös bollar – särskilt Guedes själviskhet och oskärpa var positiv för United. Skulle man vara positiv så skulle man väl säga att United visade mer attityd och vilja än tidigare matcher, men det var svårt att se det göra någon skillnad med tanke på hur oorganiserat det var.

Andra: När Valencia spelade igång andra halvlek såg hade inga byten gjorts. I 53e minuten fick Pogba en chans från den dålig nickrensning, men hans avslut gick rakt på en försvarare. I 55e minuten blev Kondogbia liggande, men efter lite behandling kunde han fortsätta. United fick i 61a minuten en något märklig frispark, vilken Pogba skickade mot mål, men Neto tippade den över uppe vid ribban. I 67e minuten brände Batman ett volleyskott från nära håll, bollen for högt över, efter att Piccini fått in ett inlägg från Uniteds vänsterkant där Pogba halkat. Lukaku fick i 71a minuten iväg ett skott som Neto fick rädda till hörna. Efter hörnan såg Guedes ut att få helt fritt från mittlinjen och framåt, men passningen till honom blev för långt bak och United kunde rensa. I 73e minuten kom matchens första byte då Valencia plockade av Batman för Gameiro. När United i 76e minuten bytte så var det Sanchez som offrades för Martial. Coquelin blev två minuter senare näste man att lämna plan då Soler ersatte. I 81a minuten fick United en vrålbillig frispark precis utanför straffområdet efter att någon nuddat Pogbas arm lite. Lukaku stegade upp för att ta frisparken och han drog den rakt i muren. Strax därpå kom Cheryshev in för Guedes. Piccini fick syna ostskivan i 85e minuten då han fällde Martial vid straffområdeslinjen neråt kortsidan, och United fick frispark. Frisparken drog Rashford i ovansidan av ribban och ut. Lukaku fick Uniteds första gula kort en minut senare, troligen för nån fällning. Gaya noterades strax därefter även han för ett gult kort för att ha fällt Rashford. I 88e minuten nickade Lukaku en Shawhörna en bit över. I andra tilläggsminuten av tre fick Kondogbia ett gult för en tackling mot Matic. När domare Vincic blåste av matchen så var det nog inte en kotte på läktaren som tyckte att detta var en välspenderad kväll.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass, –∞: Dags att gå i pension.

De Gea: 3 – Gjorde det han hade att göra, men måste börja träna utsparkar.

Valencia: – Tidigare har han alltid varit solid bakåt även när offensiven inte klaffat. Idag var han lat, ur position mer än en gravt onykter schimpans och lämnade större ytor bakom sig än en rymdsond påväg mot Pluto. Visade precis ingenting som säger att han bör vara startande högerback för Truro City i botten av National League South, än mindre för United i PL och CL. Utan större konkurrens hans absolut sämsta match i Unitedtröjan. Kan ha varit den sämsta match jag någonsin sett av någon försvarare i Unitedtröjan t.o.m.

Bailly: 3 – Solid insats, men såg lite väl oberäknelig ut ibland. Visade samma våghalsighet som Jones brukar. Hade ett något otacksamt jobb då han fick täcka upp för en helyr Valencia ett par gånger också.

Smalling: 3 – Solid insats, städade bakom Bailly och Valencia ett par gånger. Smalling är nog Uniteds jämnaste spelare numera.

Shaw: 4 – Får en generös fyra för att han gjorde det bra åt båda håll på sin kant.

Fellaini: 1 – Varken jag eller Marouane hade helt uppenbart någon som helst aning om vad det var meningen att han skulle göra på planen idag. Spenderade mesta delen av matchen med att snubbla över Matic.

Matic: 1 – Lavskägge var precis som väntat ganska långsam i mitten idag. Va? Ursäkta? Du säger att det var Matic? Jaha… nähä… alltså näej, jag är rätt säker på att det var en ent. Precis lika rörlig. Och bollen hann gro fast på foten innan han fick iväg den också.

Pogba: 3 – Ta ut Pogba ur det här laget och det kommer inte ens kravla sig över mittlinjen.

Sanchez: 1 – Visade små skuggor av positiva intentioner till höger, men precis som vanligt når han knappt upp i betyget usel. Problem med tempot, problem med passningsspelet, problem med beslutsfattandet, noll självförtroende och ingen som helst samspelthet med någon annan spelare.

Lukaku: 1 – Är i usel form och skulle nog behöva vila. Sprang lite i första iallafall, men inte på ett sätt som hjälpte särskilt mycket.

Rashford: 2 – Motivation slår klass, sägs det. I helsike heller. Rashford visar upp vilja men väldigt lite teknik och generellt dåliga beslut, och hans fasta situationer ska vi helst inte prata om – Jones var bättre på hörnor… Var ändå den som var närmast att få till något framåt för United.,

Martial: 2 – Visar lite intentioner iallafall, men det är fortfarande en bit till godkänt. Avståndet ner till nivån på Sanchez prestationer är ett maraton dock.

Mourinho: –#MouOut. Farsen fortsätter. Sköldpaddan ger ifrån sig dödsryckningar.

Summering: I en match som bara sadister, självplågare och revisorer kan ha uppskattat så kryssade United 0-0 hemma mot Valencia, i fjärde raka hemmamatchen utan vinst. Det var en dålig match med mycket slarv och lågt tempo, även om man sprang lite mer och visade lite mer attityd än föregående matcher. Motivation slår klass sägs det, men Mourinho tycks ha slagit knut på sig själv och abdikerat all klass för att sätta allt på motivation. Och då får man ett lag som ser ut att spela som ett Korpenlag.

Som det framgår av spelarbetygen: mittlåset gjorde en okej insats, Shaw var duktig på sin kant, De Gea hade inte ett skvatt att göra och borde ha ställt sig bredvid mål och övat på utsparkar, och Pogba försökte så gott det gick att spela enmannamittfält. Precis allting med matchen gick exakt som väntat, och precis allting med matchen var bara en gigantisk besvikelse. Tick-tock, tick-tock, José.

På lördag väntar en hemmamatch mot ett Newcastle i akut behov av poäng och dålig form, så allt annat än en ännu sämre 0-0-match vore en skräll som heter duga. Om inte Mourinho får sparken efter det, när man går in i ett landslagsuppehåll, så ser det mörkt ut framöver.

U23 spelar mot Sunderland på fredag och U18 mot Newcastle tidigt på lördag, om någon vill se ett Unitedlag som faktiskt spelar något mer underhållande. Damlaget spelar på söndagen men hittills så tycks inte många matcher sändas överhuvudtaget, så det blir svårare att se.

13 Kommentarer

 1. Farzad

  3 oktober, 2018 at 00:27

  Gillar det du skriver och skrattade åt din cyniska humor, bra författat o summerat!

  • Sauron

   3 oktober, 2018 at 00:47

   Håller med.

   • Albo

    3 oktober, 2018 at 08:56

    Håller också med, riktigt kul skrivet Felix 👌

    Tycker du är lite hård mot Valencia dock, visst var han kass men jag hävdar nog att både Rojo som vänsterback och Darmian har stått för betydligt sämre insatser. Men det spelar ingen roll, vi är helt överens om att vårt älskade läge på väg utför om inget görs nu.

    #MouOut

    • Albo

     3 oktober, 2018 at 08:56

     Lag är*

    • Felix

     3 oktober, 2018 at 10:46

     Mjo kanske, men kan inte minnas att ens Büttner lämnade så stora ytor bakom sig nån gång… :/

     • Albo

      3 oktober, 2018 at 11:59

      Haha, Büttner var en skön typ. Ingen vidare försvarare men ett jäklaranamma.

      Att Dalot borde få chansen som högerback är givet, även om Valencia säkert bidrar med viktig erfarenhet och motivation a la SAF. Men ärligt, jag vill bara gråta under matcherna, vi är långt sämre än under LvG. Vi spelar fotboll från 1800-talet och möter lag som spelar fotboll från 2018, det går inte. Vad händer med min älskade klubb, det är sorgligt.

      GGMU

      #MouOut

 2. Loveunited

  3 oktober, 2018 at 01:06

  United har förlorat sin identitet, märke och respekt sedan Sir Alex lämnade. Just nu ser det som typ J-södra lag. Jag undrar bara en sak! Hur i helvetet tänkte Wedword när han förlängde Mou kontrak ytligare 3 år? 🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️🤦🏻‍♂️

  • Felix

   3 oktober, 2018 at 01:12

   Att resultaten såg bra ut förra säsongen. Det är därför vi behöver och jagar en Director of Football, tror/hoppas jag.

   • Sauron

    3 oktober, 2018 at 11:52

    Det var nog innan vi åkte ut mot Sevilla dessutom. Då vara vi tvåa i ligan, i stort sett klara för kvarten i CL och långt gångna i FA cupen.

 3. Charlie

  3 oktober, 2018 at 07:58

  Var det 3 år eller 1 år

 4. Böje

  3 oktober, 2018 at 08:19

  Nu kan ju somliga lägga ner tjatet om att spelarna inte försöker. Ingen spelare kan klandras för att inte ha försökt vinna igår. Problemet är att ingen vet vad de ska göra och ingenting har blivit bättre sen Mr Chelsea tog över. Sparka honom NU innan han har skrämt iväg de få spelare som faktiskt vill spela fotboll.

  #MouOut

  • Albo

   3 oktober, 2018 at 14:19

   Håller med. Kämpat var bra, men laginsatsen var kass. Ingen klickar med någon och det finns absolut 0 tecken på ändring någonstans.
   #MouOut

 5. Fricken89

  3 oktober, 2018 at 13:45

  Tycker laginsatsen var betydligt bättre än de varit i de senaste matchinsatserna, sett till hur vi pressade på! Tyvärr fick vi ingen utdelning för det hårda arbetet, men vi förtjänade att vinna, helt klart! Det är bara att hålla tummarna för att spelarna fortsätter att ånga på fortsättningsvis, så kommer reslutaten tillslut.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/8 21.00
Wolves - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Startelvan mot WolvesKan bara instämma! Dock blir jag mer och mer skeptisk till Pogba. Har utan tvekan högst kvalité i laget när…Aug 19, 23:29
 • Kommentar från: ManU4ever Startelvan mot WolvesMkt bra match av United. Bättre mittfält än mot Chelsea, kontrollerar större delen av matchen. Vi borde vunnit, en straff…Aug 19, 23:26
 • Kommentar från: Daniel Johansson Startelvan mot WolvesHar folk sett samma match här inne eller vad är det som händer. Börjar bli så trött på alla som…Aug 19, 23:20
 • Kommentar från: the manager Startelvan mot Wolvestack. vi är helt överens. tycker att det i mycket är en bättre insats än mot chelsea. vi tappade 15…Aug 19, 23:17
 • Kommentar från: Gud Startelvan mot WolvesTycker att United slarvade mycket med passningar, oftast fel håll osv. Träna mer på det då flöter det på bättre…Aug 19, 23:11

FLER Nyheter