Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Young Boys vs Manchester United

United tog en solid bortaseger i Schweiz där Pogba glänste…

United startelva: De Gea – Dalot, Smalling, Lindelöf, Shaw – Fred, Matic, Pogba (c) – Rashford, Lukaku, Martial

United bänk: Romero, Bailly, Young, Fellaini, A.Pereira, Mata, Sanchez

YB startelva: von Ballmoos – Mbabu, Camara, von Bergen (c), Benito – Fassnacht, Sow, Sanogo, Sulejmani – Hoarau, Assalé

YB bänk: Garcia, Ngamaleu, Aebischer, Wölfli, Schick, Bertone, Nsame

Domare: Deniz Aytekin

Inför: Mourinho gjorde fem ändringar från vinsten mot Watford: Valencia lämnades hemma då hans knän förmodligen inte skulle klara konstgräset i Schweiz, så Dalot fick sin debut. Lingard lämnades även han hemma, dock av oklar anledning. Rashford, som bekant avstängd i ligan, ersatte. Young, Fellaini och Sanchez förpassades samtliga till bänken till förmån för Shaw, Fred och Martial.

Första: Avparken på Stade de Suisse Wankdorf togs omhand av det gulsvartklädda hemmalaget. Båda lagen inledde offensivt (särskilt högerbackarna Dalot och Mbabu såg pigga ut), men första avslutet värt att nämna var en nick av Hoarau i 8e minuten som slank tätt utanför De Geas ena stolpe. I 14e minuten kom Lukaku nära för United då han tog sig fram till vänster i straffområdet och, i kamp med en försvarare, sköt ett skott i burgaveln. När Camara drog på från avstånd i 16e minuten var De Gea tvungen att sträcka sig för att enhandstippa den till hörna, och på hörnan var det nära att gå illa då De Gea misslyckades med att mota bort bollen, fast ingen Young Boys-spelare lyckades avsluta. Matchen svängde vilt åt båda håll och inget av lagen hade någon kontroll över matchbilden. På ett inspel av Shaw i 22a minuten så skarvade Rashford i utsidan av stolpen. Minuten därpå kom Martial förbi ute till vänster, men hans inlägg fann bara en motståndarspelare som kunde nicka ner bollen till sin målvakt. Efter halvtimmen spelad fick Young Boys ett bra läge på en djupledsboll, och Fassnacht tog sig fram, vände bort en Dalot som föll på ändan, men fick bollen för långt ifrån sig och fick se Smalling störa och sen täcka bort skottet. Returen skickade Sulejmani ofarligt utanför. Ett par minuter senare stod Fassnacht för ett bättre skott, men fick se De Gea enhandsboxa bollen över, och även hörnan boxade spanjoren bort. Målnollan spräckte istället United strax därpå, då Shaw passade in den till Pogba, som spelade bollen till Fred, som tappade den på en motståndare vilket innebar att den for tillbaka till Pogba. Pogba bytte snabbt bollen från höger till vänster fot och skyfflade upp ett skott i krysset, som von Ballmoos inte hade någon chans på. 0-1 i Uniteds favör.

United kom nära att utöka i 40e minuten då Lindelöf nickade en hörna som studsade över von Ballmoos hand, men ingen Unitedspelare precis framför mål lyckades få till någon nick, utan bollen rensades istället. I 43e minuten fick United straff då Shaws inlägg blockerades med handen av Mbabu (rätt billigt med tanke på hur nära kroppen den var och hur nära Shaw han var, men så kan det gå – bara att tacka och ta emot), och Pogba stegade upp och efter en långsam uppstegning så skickade han bollen högt och hårt i krysset till 0-2. Von Ballmoos fick något finger på bollen men hade ingen chans att hålla den ute. Strax därpå blåste domare Aytekin av för pausvila. Trots en svängig halvlek med flera chanser åt båda håll så satt United i klar ledning till andra halvlek.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan förändringar. United inledde piggt och Young Boys såg fortfarande lite chockade ut över hur första halvlek slutat. Fred drog på sig matchens första gula kort i 50e minuten då han fällde Sow. Assale kom nära sju minuter senare då han bröt förbi Smalling och skickade ett uselt skott över mål. I 59e minuten blev Sow sittande lårskadad, och fick bytas ut mot Aebischer. Rashford försökte sig på ett långskott minuten därpå, men von Ballmoos skopade upp det. I 62a minuten stod Smalling för en bra brytning då Aebischer försökte frispela Assale, och strax därpå vann Martial en frispark tätt utanför offensivt straffområde – Rashford stegade upp och skickade bollen rakt åt pepparn. I 65e minuten byttes Fassnacht ut för Ngamaleu innan en för halvleken pigg Martial kutade loss på kontring, fick bollen av Pogba och placerade, via täckande försvarares ben, in 0-3 mellan von Ballmoos och hans närmaste stolpe.

I 69e minuten gjorde United ett dubbelbyte då Rashford och Fred plockades av för Fellaini och Mata. Med tanke på Mourinhos agerande vid sidlinjen så var det nog Martial som skulle ha blivit utbytt, men det beslutet ändrades väl av målet. En hörna i 74e minuten blev ett bra läge för Young Boys, då Sulejmanis skruvade hörna fann Camara precis framför mål, men på något sätt lyckades han missa målet helt. Young Boys sista byte kom i 75e minuten då Hoarau lämande plats för Nsame. United gjorde också sitt sista byte då Pogba klev av för A.Pereira. Efter byteskavalkaderna så började Young Boys komma framåt lite mer, likt under matchens första halvimme, men Uniteds försvarare höll undan och rensade de bollar som kom. Matas direktskott på Shaws inspel i 81a minuten var nära att utöka för United, men bollen slank retligt tätt utanför stolpen. Mata ordnade strax därpå ett gult kort för Assale då denne kom in sent med en glidtackling. Martial var strax efter inblandad i två lägen på kort tid då han först tog sig fram ute till vänster men fick se sitt inspel rensas framför fötterna på Lukaku, varefter en stund därpå han spelade in bollen till Mata som direktsköt högt över. Inbytte Ngamaleu skickade i 85e minuten iväg en ofarlig halvvolley som De Gea tacksamt plockade ner. I 88e minuten försökte sig Mbabu på ett inlägg som träffade Shaw på handen, men domare Aytekin gav ingen straff, till Young Boys stora förtret (det såg ut som om Shaw hade kropp bakom boll dock). United hade en boll inne i tredje tilläggsminuten, men det blev korrekt bortvinkat för offside. När domare Aytekin till slut blåste av för full tid så stod United som klara vinnare med 0-3.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 4 – Fick göra en del bra räddningar då Young Boys visade att de kan skjuta bra utifrån.

Dalot: 4 – Positiv debut. Vågade gå framåt, var vårdad med bollen och kunde till och med slå några vettiga inlägg. Ett misstag där han föll och blandade och gav lite bakåt. Blir intressant att följa hans utveckling.

Smalling: 4 – Solid insats, stod för ett par viktiga brytningar. Samarbetet med Lindelöf såg väldigt stabilt ut.

Lindelöf: 4 – Solid insats, bra med bollen och var följsam. Bra samarbete med Smalling.

Shaw: 4 – Visar fortsatt fin form och smällen i landslaget tycks inte ha påverkat honom. Bra framåt, solid bakåt.

Fred: 3 – Mycket energi, och var stundtals rätt bra på att transportera boll från försvar till anfall, men slarvade med passningar och tappade boll en hel del (även om ett sånt bolltapp la upp för Pogba att sätta första målet). De två hörnor han slog var Phil Jones-kvalitet.

Matic: 3 – Solid på mitten, men det är bitvis lite oklart vad exakt hans roll är. Bra nog i passningsspelet för att göra mer än vad han gör.

Pogba: 5 – Skillnaden mellan lagen. Två mål (ett på straff förvisso) och en assist, på bortaplan inte mindre. Vårdat passningsspel och såg fokuserad ut.

Rashford: 2 – Förutom skarvningen i utsidan av stolpen så var det inte mycket som gick rätt för Rashford i matchen. Var inte vän med bollen. Känns inte som om han fungerar till höger.

Lukaku: 2 – Osynlig.

Martial: 3 – Underkänd i första halvlek, bra i andra halvlek, godkänd överlag. Lika seg och ointresserad som han var i första, var han pigg och intresserad i andra. Gjorde mål på kontring. Borde nog få chansen till vänster istället för Sanchez nästa ligamatch.

Fellaini: 3 – Solid insats på mitten i sitt inhopp.

Mata: 3 – Såg pigg ut och lyckades ta sig till en del bra positioner, men skyttet var rätt off.

A.Pereira: 3 – Fint inhopp, vårdad med bollen i en framskjuten roll.

Mourinho: 4 – Rätt lag, helt okej byten, solid bortaseger. Han fick fler svar från försvaret än han fick från mittfält eller anfall.

Summering: Efter en hela-havet-stormar-föreställning den första halvtimmen av matchen så tog United över och såg till att vinna klart, mycket tack vare att Pogba klev fram. Chansrikt, och United fick fler svar av sitt försvar än någon annan lagdel. Att Pogba kan kliva fram visste vi redan, han måste bara göra det oftare. Mindre idealiskt då att Matic såg lite obekväm ut och att Fred ser väldigt oslipad ut (fast det finns mycket potential där). I offensiven var det nog bra att Martial vaknade till för Lukaku hade en off day och Rashford hade få rätt.

Däremot var hela försvarslinjen en positiv bit: Smalling och Lindelöf fortsätter bygga ett solitt samarbete, De Gea fortsätter visa att han är United-Dave och inte Spanien-Dave, Shaw rullade vidare på sin fina form som om landslagssmällen aldrig hände, och sist men inte minst så stod Dalot för en lovande debut på högerkanten.

United fick i och med 0-3-segern en drömstart på Champions League, då bortamatcher mot blåbären kan vara vitala. Tack vare vinsten toppar man nu Grupp H på målskillnad före Juventus, som slog Valencia borta med 0-2 efter ett (billigt alt. felaktigt) rött kort på Ronaldo och två billiga kompensationsstraffar. Det är just Valencia som United ställs mot nästa CL-match, hemma på Old Trafford, och det är nog en match man måste vinna om man vill vara hyfsat säkra på avancemang. Den matchen spelas dock inte förrän 2a Oktober, och innan dess så har man först Wolves hemma i ligan på lördag, följt av Derby hemma i ligacupen på tisdag, och sen West Ham borta i ligan lördagen efter.

11 Kommentarer

 1. Sauron

  20 september, 2018 at 01:14

  Fin start på europaturnen. Känns som vi inte faller lika djupt i försvaret längre eller om andra lag börjat skjuta mer utifrån? Inte lika mycket hönsgård de senaste matcherna.

 2. Roy

  20 september, 2018 at 05:33

  Bra gjort,men känns väldigt knackig i spelet,tycker jag. Pogba är kungen,honom säljer vi INTE. Även fast en hel del vill detta.Jag tycker han och De Gea är Utds mest lysande stjärnor,härligt med 3poäng.

 3. Brämhult

  20 september, 2018 at 07:53

  Ganska öppet spel, som gynnade United pga större individuell kvalitet. Mourinho släppte lite på handbromsen och det lyckades. Jag är 100% säker på att Alexis kommer bli guld värd för United. Han är på en helt annan nivå än Martial och Rashford. Han har en otrolig blick för spelet, erbjuder fart, mål och assist. Är dessutom väldigt trygg med bollen. Han måste starta varje match.

 4. Farzad/replay Johan

  20 september, 2018 at 08:01

  Smalling var en jätte i försvaret och han får även Lindelöf att se bra ut för tillfället, tkr att Smalling ska ha ett bättre betyg än den senare!

  Annars en helt ok match, lite dåligt tempo av Man Utd i första halvlek och en avsaknad av riktiga yttermittfältare gjorde sitt.

  Rashford var tämligen dålig i sitt spel! Han passar inte som ytter!

  • Felix

   20 september, 2018 at 14:08

   Riktigt så enkelt tycker jag inte att man kan göra det. Visst är Smalling den bättre försvararen av de två, men Lindelöf kompletterar mer än blir buren. De två har ett bra samarbete och spelar efter sina respektive styrkor, vilket ingen annan mittbackskombination gjort sen Smalling-Blind under van Gaals sista säsong.

   • Diablo

    20 september, 2018 at 16:43

    Håller med till fullo Felix.

 5. GGMU!

  20 september, 2018 at 08:43

  Bara jag tyckte Pogba slarvade o la sig mycket? Man of the match men han la sig otroligt lätt. Härlig start på CL äventyret 😊

  • Sauron

   20 september, 2018 at 09:56

   Fram till 0-1 så var Pogba allt annat än bra.

 6. Albo

  20 september, 2018 at 09:09

  Dalot imponerade stort, härliga överstegare och bra tempoväxling. Valencia får se upp.

  Vi hade lite flyt med den horribelt dömda straffen men inget ska tas ifrån laget den här gången. Rashford till höger är slöseri, tror alla är rörande överens om det.

  Överlag en bra insats mot ett frejdigt men relativt svagt lag. Med lite tur slipper vi Ronaldo i nästa omgång, det hade varit skönt.

  GGMU!

 7. Denondedengodedenfule

  20 september, 2018 at 11:04

  Låter som att ni är rörande överens om att 3-0 är jämställt med en bra match. Resultatet tackar vi för, men spelet är ju under all kritik. Att ge alla i backlinjen 4:or för att vi håller nollan? 5:a Pogba var väl för de två målen, för så jävla bra var han inte. Nej, det var inte bra. Vi hade marginalerna på vår sida.
  Fint mål av Pogba efter bolltapp av Fred, billig straff och en styrning på YB-spelaren. Ett avslut som målvakten annars hade klistrat. Så nja, så himla övertygande är det inte.

  • Böje

   20 september, 2018 at 15:33

   Håller helt med dig.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Fricken89 United intresserade av RamosHoppas jag verkligen inte.Maj 26, 21:41
 • Kommentar från: Martin B United intresserade av RamosNej tack!!! Smutsig spelare...Maj 26, 21:22
 • Kommentar från: Viktor De Ligt om framtidenBlir det inte premier league eller la liga sp blir det Bayern. Däremot fick de ligt och de Jong frågan…Maj 26, 21:14
 • Kommentar från: Oskar Rojo: Jag vill stanna i UnitedGood, but not good enoughMaj 26, 21:08
 • Kommentar från: Farzad Sky: United ger upp jaktenUnited ska värva Marquinhos, erbjud De Gea i ett rakt byte. De Ligt o många av maffians fotbollsspelare använder andra…Maj 26, 20:19

FLER Nyheter