Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Young Boys v Manchester United

I morgon onsdag inleder Manchester United sitt spel i Champions League och Young Boys står för motståndet. Här är en rapport inför matchen…

Dagsform

United inledde Premier League tveksamt, men efter förlusterna mot Spurs och Brighton så har man nu två raka segrar – mot Burnley och Watford. Det var i lördags man reste till Vicarage Road för att ta sig an formstarka Watford och man fick med sig alla tre poäng efter seger 2-1. Målen gjordes av Lukaku och Smalling och United klättrade från 10:e plats upp till 8:e plats i tabellen.

I morgon är det så äntligen dags för United att göra entré i Champions League och man inleder borta mot de schweiziska ligaledarna Young Boys. Övriga lag i gruppen är Valencia och Juventus.

Morgondagens motståndare är i mycket god form och har vunnit nio av sina tio senaste matcher. I lördagens krävdes det dock tilläggstid för att besegra FC Schaffhausen i den schweiziska cupen, men man vann matchen med 3-2. Förra säsongen vann man den inhemska ligan hela 15 poäng före Basel och man tog sig sedan till Champions League genom att slå Dynamo Zagreb i play-off-spelet.

Läget i lagen 

Mourinho bekräftade under sin presskonferens på plats i Schweiz att man valt att lämna Antonio Valencia hemma eftersom man inte vill riskera att hans knä (som haft skador under åren) tar stryk av konstgräset på arenan. Mourinho bekräftade vidare att Diogo Dalot är redo för spel efter sin skada och han bekräftade även att Luke Shaw kommer att starta matchen och indikerade att Marcus Rashford kommer att starta.

Jesse Lingard sägs inte hat setts till då United reste mot Schweiz i dag och Mourinho nämnde honom inte heller som ett alternativ.

”Han (Rashford) är uttagen till matchen. Men jag vill bara påminna er i förväg att vi bara kan starta med elva spelare. Så när ni imorgon ser laget så försök att prata om de som spelar och kom inte med kritik kring de som inte spelar. Så vi har Lukaku, Rashford, Mata, Alexis och Martial och alla kan inte spela samtidigt. Så försök vara lite glada över de som spelar och inte giriga över de som inte spelar” sa Mourinho under presskonferensen.

Young Boys saknar mittfältarna Jordan Lotomba och Sandro Lauper.

Senaste mötet

Detta blir första gången som klubbarna möts i tävlingssammanhang. Förra säsongen så mötte dock United ett annat schweiziskt lag – FC Basel. Hemmamötet vann man med 3-0 men man förlorade med 1-0 borta i Schweiz.

Domare

Bundesliga-domaren Deniz Aytekin leder det tyska domarteamet i morgon. Det blir tredje gången han dömer United. Senast han gjorde det var i Europa League mot Saint Etienne – en match där han visade ut Eric Bailly. Första gången var i ett av play off-mötena mot Club Brugge 2015.

Matchen 

En svår match mot en motståndare man kanske inte känner till så väl. Resultatraden visar dock att de är i god form och Mourinho brukar ha svårt borta mot schweiziska lag. Jag tror ändå på seger till United. United har några bra resultat i ryggen och Mourinho är en vass cupmanager. Det vet vi sedan tidigare. 2-1 är mitt tips. Mål av Marcus Rashford och Romelu Lukaku.

Avspark 21.00 Stade de Suisse

Trippeln

 

Över 2,5 mål i matchen

Över 7,5 hörnor i matchen

Marcus Rashford gör mål

Odds: 6 ggr pengarna

Läs mer om Trippeln HÄR.

4 Kommentarer

 1. Peppis

  18 september, 2018 at 20:56

  Är det nån match som Ashley Young ska starta så är det väl mot Young Boys?

 2. Simon

  18 september, 2018 at 21:05

  Tror du alltid på 2-1 vinst?

 3. Fricken89

  18 september, 2018 at 23:57

  Min elva:

  Rashford——-Lukaku——–Sanchez
  ——-Pogba—-Matic—-Fred———
  Shaw——Smalling—Bailly——-Dalot
  —————-De Gea——————

  Sub: Fellaini, A.Pereira, VNL, Martial, Mata, Young, Grant

  Tror på en 4-1 vinst, där Lukaku gör två, Pogba gör ett och en inhoppande Martial gör ett.

  • Martin B

   19 september, 2018 at 12:26

   Det hade varit riktigt kul att se Dalot, hoppas han får chansen.
   Bra 11:A Fricken!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Fricken89 United intresserade av RamosHoppas jag verkligen inte.Maj 26, 21:41
 • Kommentar från: Martin B United intresserade av RamosNej tack!!! Smutsig spelare...Maj 26, 21:22
 • Kommentar från: Viktor De Ligt om framtidenBlir det inte premier league eller la liga sp blir det Bayern. Däremot fick de ligt och de Jong frågan…Maj 26, 21:14
 • Kommentar från: Oskar Rojo: Jag vill stanna i UnitedGood, but not good enoughMaj 26, 21:08
 • Kommentar från: Farzad Sky: United ger upp jaktenUnited ska värva Marquinhos, erbjud De Gea i ett rakt byte. De Ligt o många av maffians fotbollsspelare använder andra…Maj 26, 20:19

FLER Nyheter