Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Watford vs Manchester United

United plockade med sig alla tre poängen hem från Vicarage Road…

United startelva: De Gea – Valencia, Smalling, Lindelöf, Young – Fellaini, Matic, Pogba – Lingard, Lukaku, Sanchez

United bänk: Grant, Bailly, Darmian, Fred, Mata, McTominay, Martial

Watford startelva: Foster – Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas – Doucoure, Capoue – Hughes, Pereyra – Deeney, Gray
Watford bänk: Gomes, Masina, Chalobah, Mariappa, Success, Kiko, Sema

Domare: Mike Dean

Inför: United gjorde endast en ändring sen senast, då Luke Shaw fick stå över efter smällen han fick i landslaget. Hans plats togs av Ashley Young som därmed fick starta mot sin moderklubb. I Watford fick båda Unitedbekantingarna Ben Foster och Craig Cathcart starta, men Tom Cleverley saknades i hemmalaget. Watford gjorde inga ändringar sen sin senaste match.

Första: Avsparken på Vicarage Road togs omhand av bortalaget, i rosa och vitt. Redan i andra minuten fick Lukaku ett läge då han tog ner en lobbpass över backlinjen, men han fick bollen lite för långt ifrån sig och lyckades inte avsluta innan Foster plockade den. I 12e minuten så försökte sig Pogba på ett skott från utkanten av straffområdet, men det gick rakt på Foster som kunde rädda stabilt. Minuten därpå skickade Hughes iväg ett liknande, fast lösare, skott i andra änden av planen, och De Gea hade inga problem att fånga bollen. Båda lagen hade sina anfall i början av matchen – United försökte främst få till långa bollar för Lukaku att springa på. I 16e minuten kom Deeney nära då han pytsade iväg ett högt skott på mål i straffområdet, men De Gea gjorde en fin enhandsräddning till hörna. United hade/tilläts ha bollen mest, men såg statiska ut och hade svårt att komma igenom Watford. I 24e minuten fick Sanchez in en boll efter en lobbpass av Matic, men dels så var han offside och dels såg han ut att plocka ner bollen med överarmen, så det dömdes helt korrekt bort. Watford såg ut att vara hyfsat nöjda med att bara sitta och bjuda in United till att försöka bryta ner deras försvar (vilket United naturligtvis hade stora problem med) samtidigt som de försökte hugga på kontringslägen. I 31a minuten tog sig Sanchez fram efter att ha fått bollen av Lukaku, och ute till höger i straffområdet drog han till ett högt skott som Foster fick parera till hörna. Matchens första gula kort tilldelades Capoue i 34e minuten då han drog ner Lingard vid en kontring. I 35e minuten spräckte United målnollan: efter en frispark hamnade bollen hos Young ute vid hörnet av straffområdet, och han skickade in ett inlägg framför mål, där Lukaku puffade in bollen förbi Foster med magen. 0-1 till United. Minuten därpå så drog Pogba till ett hårt skott som Foster enhandstippade bort till hörna. 0-2 kom strax därpå då Fellaini nickade en hörna som Smalling bröstade upp och sen själv volleysköt in över Foster. På tilläggstid kom man nära då Fellaini spelade upp bollen till Valencia, som sen passade in till Lingard, och denne slog ett inlägg mot bortre stolpen där Pogba mötte med ett direktskott, men en följsam Foster var på rätt plats och kunde parera skottet. När domare Dean blåste av för pausvila satt United i en stabil tvåmålsledning efter att ha utnyttjat två fasta situationer på tre minuter.

Andra: Watford sparkade igång andra halvlek utan att endera managern gjort några manskapsförändringar. Hemmalaget var tvingade att gå framåt i andra halvlek och det märktes, men de hade det svårt att komma igenom, särskilt som United kontrollerade luftspelet. I 56e minuten fick Watford en frispark då Pereyra föll i duell med Valencia, och Pereyra själv stegade upp och skickade en ofarlig boll över. I 65e minuten fick Watford till slut utdelning på sin press, då hela Uniteds mittfält var ur position när Watford anföll, så ett inspel snett bakåt av Doucoure fann en helt ren Gray som bara hade att sätta foten till och sätta 1-2. I 68e minuten ville Watford ha straff då Pereyra föll, men domare Dean friade. Deeney fick ett gult kort i 70e minuten då han kom in sent mot Fellaini, och Matic fick ett då han fällt Doucoure en stund tidigare. Matchens första byten kom i 71a minuten, då båda lagen gjorde ett: United tog ut Lingard för Martial, samtidigt som Janmaat fick lämna plats för Kiko. I 73e minuten fick United ett riktigt bra kontringsläge, men Martial var seg med bollen och slarvade och läget rann ut i sanden. I 78e minuten kontrade United då Matic spelade fram Valencia ute till höger, och denne spelade bollen in till Lukaku som la vidare till Sanchez, men Cathcart bröt innan han kolliderade med Foster och blev liggande. Efter lite behandling kunde han ändå fortsätta. Strax därpå så fick Kabasele stå för en bestämd brytning när Martial var påväg att skjuta. I 81a minuten fick Valencia gult kort för hands. I 83 minuten byttes Sanchez ut för McTominay. Holebas fick i samma vända göra plats för Masina. Watfords sista byte kom då Cathcart klev av för Success i 89e minuten. Minuten därpå drog Doucoure iväg ett långskott på mål som De Gea räddade stabilt. I 92a minuten kom Uniteds sista byte då Valencia plockades av för Bailly. I 93e minuten sprang Matic ner Hughes och fick gult kort… hans andra för dagen, och därmed rött. Kabasele fick sen iväg en nick på frisparken som De Gea parerade, och strax därpå blåste domare Dean av matchen. United stod som vinnare tack vare första halvlekens två mål.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 5 – Fick göra flera räddningar i matchen, men framförallt två som satte honom på prov, varav den ena räddade två poäng på tilläggstid då Kabasele nickade mot mål.

Valencia: 3 – Solid defensivt, men med tanke på de enorma ytor han får framåt så gör han oerhört lite vettigt i offensiven.

Smalling: 5 – Riktigt bra insats i försvaret, dominant i luften som vanligt. Varken Gray eller Deeney kom någonvart mot honom. Krönte det dessutom med att dunka in en riktigt fin volley.

Lindelöf: 3 – Svårbedömd. Å ena sidan lugn och följsam, och samarbetet med Smalling ser bra ut, samt hyfsad i passningsspelet. Å andra sidan såg han stundtals klen ut (Gray hade inga problem med att flytta på honom) och han är ofta lite väl passiv, samtidigt som både Smalling och Fellaini behöver täcka upp för honom i luftspelet. I överlag en okej insats dock.

Young: 4 – Solid insats även om han såg lite virrig ut i första halvlek. Får ett plus för de fasta situationerna som var bättre än vanligt.

Fellaini: 5 – Inblandad i båda målen och gjorde ett stort defensivt jobb, särskilt i luften mot Deeney och Gray, också. Uniteds bästa mittfältare för dagen då matchbilden passade honom perfekt.

Matic: 3 – Okej insats där han täckte ytor och transporterade boll, men drog på sig två gula kort och är avstängd nästa.

Pogba: 4 – Riktigt bra i första halvlek, men i andra halvlek såg han ut att tröttna snabbt och började slarva.

Lingard: 2 – Sprang mycket, syntes knappt alls (enda undantaget var det fina inlägget till Pogba i slutet av första). Ingen vidare insats överlag.

Lukaku: 4 – Jobbade stenhårt (hans hemjobb och tackling nere vid eget straffområde på tilläggstid sa väldigt mycket) och fick göra mål (med magen!).

Sanchez: 2 – Sprang mycket och visade glimtar av kvalitet, men såg mest ut att spela i en helt annan match än alla andra, och han försvann allt eftersom. Han är väldigt långt ifrån den Sanchez som var grym i Arsenal.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bailly: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.
Mourinho: 4 – Prickade in startelva och matchplan, och United fick med sig tre poäng. Bytena var inte klockrena däremot.

Summering: Större delen av första halvlek spenderade United med att utan framgång stånga mot Watfords försvar, vilket Watford var nöjda med att låta United göra. Båda lagen hade chanser, även om Uniteds fåtal kanske var skarpare… det vill säga, fram tills de sista tio minuterna av första halvlek tickade igång. Då lossnade det, efter två fasta situationer, och Lukaku och Smalling satte varsinn boll, och det var bud på fler (Pogba). I andra halvlek så var det lite ombytta roller, och United tappade en del energi allt eftersom halvleken led, och man tappade in ett mål efter att hela mittfältet var borta och Gray fick göra som han ville när han fick inspelet precis framför backlinjen i straffområdet.

United hade stundtals en del riktigt fina anfall, men i det stora hela så vann man en fysisk brunkarseger. Centrallinjen med Smalling, Fellaini, Matic och Pogba var helt enkelt för mycket för Watford. United hade ganska bra kontroll även om det blev lite stressat i slutet, och det var en stark bortavinst mot ett Watford som gått som tåget i början.

Vinsten innebär att United klättrade upp på 8e plats i tabellen. Nästa match är redan på onsdag då Champions League-säsongen drar igång med ett bortamöte mot schweiziska Young Boys.

17 Kommentarer

 1. Albo

  15 september, 2018 at 21:26

  Go seger. Tråkigt att det ska behöva bli så spännande, att vi ger bort initiativet och släpper till en sån farlig chans på slutet. En vanlig målvakt och det är 2-2. Också lite oroande att vi inte gör några spelmål.

  Fellaini visar än en gång att han är tillfälligt bra. Så länge Mou är tränare så ska Fellaini spela. Passar bättre in än Fred och Herrera.

  GGMU

 2. Xelarunar

  15 september, 2018 at 22:05

  klassavslut från Dr Alban idag

 3. Mogge

  15 september, 2018 at 22:08

  Härligt med en seger igen. Tycker att Cris ”Cool Running” Smalling var bra. Jag såg även lite vilja i Sanchez med.

 4. Farzad/replay Johan

  15 september, 2018 at 22:27

  United spelar för mkt med kraft och för lite med finess. Detta eviga jagandet av bollar för att man slår bort passningar knäcker Sanchez och han får göra mkt mer defensivt arbete i Man Utd än han gjorde i Arsenal. Vi behöver inte två stora spelare I Fellaini o Matic samtidigt, det är för det första en tempofattigare fotboll o ett budskap till backlinjen att de inte har förtroendet. Han spelar med en trebackslinje när United har bollen och ytterbackarna får mer offensivt förtroende. Men Valencia o Young håller inte måttet för detta, de är bra defensivt men brister ordentligt offensivt. Vi tappar mkt bollar i onödan och detta gör att Sanchez gör ett stort defensivt arbete. Vore det inte bättre att köra med Fred istället för Fellaini just för att få igång omställningarna kvickare!

  Jag är nöjd med spelet i stort men underhållningen finns inte där och vissa element brister, Fellaini slår bort en del passningar och han har svårt att slå de där längre crossarna!

  • plattis

   16 september, 2018 at 11:05

   Håller med dig helt och hållet, ska inte bara klaga på Fella men att ett topp 6 klubb som United är ett hån att ha Fella som start spelare.
   Vi ska vara ett lag som för spelet och håller i bollen och det går inte när vi är en man mindre på mitten, han är inte en snabb omställnings spelare med fart som vi behöver.
   IN MED FRED OCH VISA ATT VI TROR PÅ HAN ANNARS BLIR HAN EN NY Henrikh Mkhitaryan

   • Albo

    16 september, 2018 at 11:45

    Det handlar ju om tränarens filosofi. En del tränare vill ha bollinnehav och rulla upp de sämre lagen, och då är Fred osv bra. Men en del tränare vill brunka ned de sämre lagen och då är Fellaini faktiskt riktigt bra. Tro mig, jag föredrar det första alternativet alla gånger men nu har vi valt filosofin brunk och då måste laguttagningen anpassas därefter.

   • Xinpei

    17 september, 2018 at 19:24

    En tränare borde välja sitt lag efter taktiskt tänkande och inte bara efter hur man spelat tidigare. Fellaini är bra att ha inne OM motståndaras mittfält är sårbart för fysiskt starka spelare eller höga bollar alt. ens egna mittfält behövs stärkas upp. Observera att Fellaini inte kommer in när mittfältare före honom presterat bra..

 5. Martin B

  16 september, 2018 at 09:16

  Kul med seger och jag fick en känsla av att gänget på planen verkligen ville vinna, att där börjar finnas lite mer vi-känsla och kämparglöd. Det som gjorde mig mest glad under matchen måste ha varit när man såg Mou’s reaktion på 2-0 målet. Att han reagerar så och sen går och hejar av fansen på läktaren känns positivt, han har bestämt sig för att vända detta till en grym säsong!

 6. Roy

  16 september, 2018 at 09:42

  Härligt,Fella är kungen just nu.

 7. Roy

  16 september, 2018 at 12:41

  Fella,är värd sin löneökning samt nytt kontrakt. Men han är inte den bästa liraren vi har sett,men nytta gör han. Men det måste vara dax att sälja lite spelare…. typ Mata Herrera Darmian mm,hår inte bara köpa hela tiden.sälj dessa 3 för ca 700mille sen köp in en tung pjäs till,på mitten ihop med Pogba.

 8. Roy

  16 september, 2018 at 12:42

  Typ Verratti

  • Martin B

   16 september, 2018 at 12:49

   Håller med dig Roy. Herrera känner jag kan vara en bra truppspelare med lite andra kvaliteter än Fella. Men att sälja honom och de andra och få in en tung pjäs till för att behålla bredd i truppen vore ett bra drag.

 9. GGMU7

  16 september, 2018 at 15:08

  Roy! Helvete vad irriterande det är när du skriver! Kan du bara skriva ett meddelande och inte 10 stycken efter varandra…. Varje jävla gång!!!!

 10. lopa

  16 september, 2018 at 16:02

  Alltså……. Sen säger folk här inne varför jag är otrevlig eller kallar mig tomte pga inkompetenta människor som Farzad & plattis.

  ”Vi ska vara ett lag som håller i bollen”…. Jasså? Vem säger det? Du?

  Nej vi ska inte vara ett lag som HÅLLER i bollen med Mourinho som tränare och jag skulle definitivt inte vilja att vi är ett lag som håller i bollen med honom som tränare. Gud vet hur det hade sett ut. Mourinho använder sina kvalitéer – dvs spelar med Fellaini då och då, bänkar spelare som Fred/Herrera, o.s.v. Han vill gärna spela TUNGT.

  Hur svårt är detta att FATTA egentligen? Ledningen vet det. VD:n vet det. Ägarna vet det. Alla VISSTE detta när Mourinho togs in. Så det kan vara dags för er två att fatta det också – efter sisådär två år – men jag förstår, alla är inte snabba i skallen.

  Mourinho är ute efter resultat. Och för honom att uppnå bra resultat är genom att spela med spelare som många av oss inte vill se på plan – spelare som inte är ”United-spelare” som många av använder lite väl ofta.

  När en ny tränare kommer – Zidane? – då kan man börja diskutera.

  Och sedan vill jag tillägga att jag är en av dom som inte vill ha Mourinho i United, men det betyder inte att jag hackar på hans spel eller val av spelare 24/7. Han gör det han är bäst på – och han kommer knappast att ändra sin spelidé – och det hoppas jag inte att han gör heller för den delen då jag tror att han inte kan någonting annat än just detta, som han visat under hela sin karriär.

  • Plattis

   16 september, 2018 at 19:37

   Jag tycker istället att Mourinho är lite feg, han köper in spelare som kan spela boll,dribbla vara snabba/kvicka,passnings skickliga osv. Men sen låter han dem bara spela 2 matcher och sen är han tillbaka på ruta ett med 3 betong mittfältare. Uppenbarligen så vill han spela ett annat spel eftersom han köper in spelare som kan få fart på spelet men sen så utnyttjar han inte dem.
   Hur länge tror ni sponsorer väntar på att det ska vända innan dem börjar titta åt annat håll såsom liverpool, tro mig det gör ont att se dem spela och vara överlägsna precis som United var förr på 2000 – talet. Jag är ingen fjortis som följt United i 3 år utan är en 41 årig stolt United Fan som drömmer mig tillbaka till scholes tid när man kunde bryta spelet på mitten och sen vända blicken ut på kanten för att slå en kross boll på 50-60m. Det kan Fred göra men inte Fellaini.

 11. Roy

  16 september, 2018 at 16:45

  GGMU7 du är ödmjuk. Du behöver inte läsa något av mina 30 sms ,vi tycker så olika.Gör som jag ,jag läser aldrig dina.Scrolla kallas det.😎

  • Albo

   16 september, 2018 at 16:53

   👍🏽

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter