Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

”Han skulle ersätta Scholes”

Rene Meulensteen pratar om Manchester Uniteds värvningsplaner innan Sir Alex Fergusons pension…

Sedan Sir Alex pensionerade sig våren 2013 så har Manchester United försökt med det mesta för att hitta kontinuitet och stabilitet, men än så länge har man inte riktigt hittat rätt – trots att Mourinho ändå tagit klubben till några titlar och van Gaal såg till att ordna en FA Cup-buckla.

I samband med att Sir Alex pensionerade sig så lämnade även dåvarande VD David Gill sin post och ersattes av nuvarande VD Ed Woodward. United hade dittills varit relativt restriktiva på transfermarknaden, men i och med skiftet så inledde man en flerårig offensiv där mängder av spelare köptes in för att snabbt nå framgångar, men trots många nyförvärv under tre managers så har man inte fått laget att ticka fullt ut.

En av spelarna som under åren länkats med United är Ilkay Gundogan – numera i Manchester City – och Sir Alex Fergusons förstalagscoach Rene Meulensteen säger att man ville ersätta Scholes med tysken och även plocka in hans dåvarande Dortmund-kollega, Marco Reus.

”Om Fergie hade fortsatt så hade vi antagligen adderat mer kvalité och energi. Jag skulle inte säga att det var en trupp som höll på att bli gammal, men det var en mogen trupp. Jag tror säkert att om Fergie har stannat så hade United fortfarande haft kontinuitet och stabilitet och man hade konkurrerat om titeln igen. Vi tittade vid den tidpunkten på Gundogan och Marco Reus från Dortmund. Vi tittade på Gundogan – någon som liknade Scholes som kunde spela bollen, var kvicktänkt och höll tempo” säger Meulensteen.

 

Källa: MEN

1 Kommentar

  1. UnitedCASANOVA

    15 september, 2018 at 00:34

    Som Gandalf hade sagt: YOU FOOL, Scholes går inte att ersätta….

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/11 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter