Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Shearer: Så blir Rashford en målgörare

Alan Shearer tror inte att Marcus Rashford kommer hitta målformen under Jose Mourinho…

Marcus Rashford får begränsat med speltid i Manchester United och när han väl spelar så är det oftast inte som striker, utan istället på en kant. Den gamle skyttekungen Alan Shearer anser att Rashford kan bli en erkänd målgörare om han får spela på topp under en längre tid, men han tror inte att det någonsin kommer ske under Mourinho.

”Så länge Romelu Lukaku håller sig fit så kommer han starta. Så länge Jose Mourinho är manager så kommer de inte spela med två anfallare. Även om Lukaku inte skulle spela så hade jag satsat mina pengar på att Alexis Sanchez skulle flyttat upp på topp. Och skulle Mourinho verkligen vända sig till Rashford om han behövde en anfallare? Eller skulle han vända sig till transfermarknaden för en mer etablerad målgörare.”

”Rashford har nu så länge spelats på en kant att det tar tid att på nytt vänja sig vid sin naturliga position. Man har inte mycket tid i dagens fotboll. Jag råder inte Rashford att flytta från Old Trafford. Det är en fantastisk klubb att vara i. Men om han vill uppnå sin ambition att bli en erkänd målgörare så kommer det helt enkelt inte hända där. Han skulle behöva flytta och få en försäkran om att hans nästa klubb skulle göra honom till förstavalet – anfallaren eller en av två anfallare. Då tror jag verkligen att han hade utvecklats till en målgörare.”

 

Källa: MEN

9 Kommentarer

 1. Alex express

  10 september, 2018 at 15:25

  Det är ju ngt som är fel när en spelare som Rashford i stort sett nöter bänk varje match, och när han väl får speltid så är det på fel position.
  Är det ngn här som tror att han är nöjd med sin situation ? finns ju ingen spelare som utvecklas på bänken !

  • Albo

   10 september, 2018 at 16:35

   Sant såklart, men har samtidigt förståelse för Mourinho då Rashford har sett bedrövlig ut. Egentligen, om vi ska vara ärliga, så har väl inte Rashford varit särskilt bra sen hans debut mot Arsenal?

   • Alex express

    10 september, 2018 at 17:31

    Lukaku har ju inte varit mkt bättre trots ett antal gjorda mål, han förvaltar inte sina lägen rätt.
    Tycker Rashford va bra i landskampen i lördags kväll, en ung spelare behöver förtroende för att utvecklas.

    • Albo

     10 september, 2018 at 17:59

     Ger dig rätt där, han var bra i lördags. Han har ju en teknisk nivå som andra engelska talanger (Walcott, Sterling, Lennon osv) enligt mig saknar. Dessutom har han ett vasst skott.

     Jag röstar på en utlåning januari fram till sommaren. Precis som Joel Pereira – duktig ung spelare, men inte tillräckligt redo än.

  • Oskar

   10 september, 2018 at 16:37

   Är ju en extrem svår fråga, United har varit under stor press att prestera och Lukaku är helt enkelt bättre. Under SAF’s tid hade United inte den pressen (just pga resultat och SAF själv som solklar tränare, (svårare för Mourinho som har både större press utifrån och inifrån på sig. Men Rash åste ju bevisa vad han går för när han får chansen. United har inte råd med att sälja en denna egna produkt och talang. Alt blir att Rash får bevisa sig/utvecklas i United Alt – ett lån till en klubb där han får starta på sin bästa position.

 2. Bjureld

  10 september, 2018 at 16:28

  Kanske man ska göra mål när man får lägen och inte bränna 4 av 5. Tycker han är bättre som wing spelare

 3. Danne10

  10 september, 2018 at 17:25

  Tycker dock att Rasford vart den som spelat bäst på vänsterkanten generellt sätt. När han spelat som anfallare så har man tappat lite när han utmanar. Martial skulle jag vilja testat på högerkanten alt centralt. Alexis skulle också kunnat spela på högerkanten samt centralt avlasta Lukaku som i genomsnitt behöver 3-4 chanser för att göra mål. Förutom då senaste matchen.

 4. pink

  11 september, 2018 at 09:49

  Rashfords problem, enligt mig, är att han inte kan spela som ensam anfallare.. Rashford är verkligen ingen targetspelare och därför rätt lättläst i sitt spel. Blir då tvärlåst mot låga försvar.
  Han gör det bra när man spelar med 2st anfallare när den andra kan agera target och Rashford kan få ut mer av sina löpningar bakom backlinjen.
  Därför är det bättre att spela han på kanten lr som en av två forwards där uppe.
  (som landskampen senast när han fick spela med Kane)

  • Martin

   11 september, 2018 at 22:28

   Kan nog bara stämma in i det mesta pink säger. Han passar riktigt bra som en av 2 anfallare. Matchen mot england i helgen var bland det bästa jag sett av Rashford. Tror han hade varit riktigt bra i united under Ferguson då man spelade mycket 4 4 2.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter