Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Vinst i premiären för damlaget

Manchester Uniteds damlag inledde säsongen med en övertygande vinst…

Manchester United har som bekant ett damlag igen, 13 år efter att det man hade lades ner, och idag spelade man sin första match i FA Women’s Championship, som är andradivisionen för damer i det Engelska ligasystemet. Och det stod snabbt klart att United har goda förutsättningar att klättra upp i högstadivisionen, då man gav ett rejält styrkebesked i premiären mot Aston Villa, vilken man vann med hela 12-0 (6-0).

Casey Stone’s lag visade ingen nåd för Villa, och på Trevor Brown Memorial Ground satte man full fart direkt och målen rullade in – sex mål varje halvlek. Bäste målskytt blev Jess Sigsworth som gjorde hattrick i första halvlek och adderade ytterligare två i andra. Lauren James och Kirsty Hanson gjorde två mål var och Katie Zelem, Ella Toone samt Mollie Green fick göra ett var.

United mönstrade följande elva:

Chamberlain

Harris, A.Turner (c), M.Turner, Smith

Galton, Devlin, James, Hanson

Zelem, Sigsworth

Och på bänken återfanns Bentley, Palmer, Hartley, Roberts, Arnot, Green och Toone.

I FA Women’s Championship så har United, förutom Aston Villa, även sällskap av följande klubbar: Lewes, Durham, Leicester City, Tottenham, Charlton Athletic, London Bees, Crystal Palace, Sheffield United och Millwall Lionesses.

Nästa match är mot Sheffield United den 20e September.

8 Kommentarer

 1. Böje

  9 september, 2018 at 20:28

  Nu blev jag glad, tack grabbar! Det här är tidsenligt och ser väldigt snyggt ut. Mer avancerat än så behöver det inte vara. Stor timme upp!

  • Böje

   9 september, 2018 at 20:32

   Vill speciellt tacka Felix för detta, han är den enda på redaktionen som har visat intresse för damlaget. Tack Felix!

 2. PA7

  10 september, 2018 at 01:25

  Visst lycka till men hade hellre sätt mer reportage om u23 laget med spelarportätt,resultat uppställningar osv. Tycker damfotboll är totalt ointressant så jag hoppar de reportagen. Ville bara se ryggdukningarna bland kommentarerna och man kan vara för jämställdhet utan att gilla undermålig damfotboll vilket den är av fysiologiska skäl

  • the manager

   10 september, 2018 at 01:54

   För man kan ju inte göra båda delarna. Både u23 och dam…

   Tänk att damfotboll kan vara kontroversiellt 2018. Och att så många måste understryka att de inte bryr sig om damerna. Om ni inte bryr er, behöver ni ju inte skriva att ni inte bryr er, eller hur. För att skriva att man inte bryr sig, betyder ju just att man bryr sig.

   • Ruben

    10 september, 2018 at 07:59

    ”För att skriva att man inte bryr sig, betyder ju just att man bryr sig” Nej, det gör det inte!

 3. Peppis

  10 september, 2018 at 11:11

  12-0, låter som en riktig nagelbitare 🙂

  • Felix

   10 september, 2018 at 16:18

   Mjo, jämnt som fasen. Såvitt jag har förstått det så beror det på att damernas andraliga är halvprofessionell, men United har damseriesystemets femte största spelarbudget (i nivå med Liverpool) och har fått in en hel del proffsspelare som återvänt till klubben (de kom upp genom klubbens egna flicklag men fick sen flytta annorstädes, till exempelvis City eller Pool, då United inte hade ett damlag). Så den här första säsongen i andraligan lär bjuda på en del resultat som rinner iväg.

   • Albo

    10 september, 2018 at 16:38

    Så är det. Att snabbt klättra i systemen är bra för profileringen. Gillar att du rapporterade om detta 👍🏽

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Nyheter