Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Burnley vs Manchester United

United tog rättvist med sig tre poäng från Turf Moor efter Lukakus två mål…

United startelva: De Gea – Valencia,Smalling, Lindelöf, Shaw – Fellaini, Matic, Pogba – Lingard, Lukaku, Sanchez

United bänk: Grant, Bailly, Young, Fred, Herrera, Rashford, Martial

Burnley startelva: Hart- Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor – Lennon, Westwood, Cork, McNeil – Hendrick – Wood

Burnley bänk: Heaton, Vydra, Ward, Long, Vokes, Barnes, Lowton

Domare: Jon Moss

Inför: Mourinho gjorde ett par ändringar från förlusten mot Spurs: Lindelöf var tillbaka i mittförsvaret på Jones bekostnad, samtidigt som Fellaini klev in på mittfältet istället för Fred, och Herrera offrades för att ge plats åt Sanchez. United återgick därmed till 4-3-3 efter 5-3-1-1-experimentet mot Spurs.

Första: United, för dagen i rosa tröjor och svarta shorts och strumpor, tog avsparken på Turf Moor. Matchens första läge fick United då Lingard redan i andra minuten skruvade en boll ruggigt tätt utanför ena stolpen. United var pigga i inledningen. I 9e minuten skarvade Lingard ett inspel av Valencia mot mål, men bollen gick via Tarkowski och tippades bort av Hart. Minuten därpå så försökte sig Lingard på ett skruvat skott centralt strax utanför straffområdet, men bollen seglade ofarligt över. Burnley var mest ofarliga första kvarten men började sen få till lite anfall. Sanchez blev förste man att varnas då han fällde Bardsley precis utanför sidan av straffområdet i 18e minuten. Frisparken skruvade McNeil långt över och utanför. Målnollan var det dock United som spräckte i 27e minuten, då Lukaku nådde högst på ett inlägg av Sanchez och tryckte in 0-1 över Hart.

Burnley var efter första kvarten med i matchen, men hade svårt att komma igenom United. I 36e minuten kontrade United då Shaw spelade upp bollen till Lukaku, som passade vidare till Sanchez och sen fick tillbaka bollen i straffområdet, men hans avslut parerades av en utrusande Hart. Efter en jämn matchbild där inget av lagen skapade några rena chanser så utökade United i 44e minuten efter lite flipperspel i straffområdet. Lukaku la upp bollen för Lingard som gick på avslut, men en Burnleyspelare lyckades blockera, dock inte bättre än att bollen studsade i huvudet på hans lagkamrat och damp ner framför Lukaku som sköt in 0-2 från nära håll. Den ställningen höll sig fram till pausvilan någon minut senare. United hade sett skarpa framåt och lyckats strypa Burnleys hot, samtidigt som Lukaku tog tillvara på de chanser han fick (till skillnad från Lingard som missade allt, däremot så var Lingard inblandad i precis allt framåt).

Andra: När domare Moss blåste igång andra halvlek och Burnley satte bollen i rullning så hade inget av lagen gjort några byten. I 52a minuten kom matchens andra gula kort då McNeil drog ner Lingard. Frisparken drog Smalling rätt över backlinjen och Sanchez var så nära att plocka ner och skjuta, men han fick nöja sig med att plocka ner den och sen se en försvarare dra ut den till hörna. Sanchez kom i 56e minuten nära igen då han försökte sig på ett volleyskott på Valencias inlägg, men han fick dålig träff och bollen studsade och blev ett lätt byte för Hart.

Matchens första byte stod Dyche för då Hendrick fick lämna plats för Vokes i 58e minuten. Framåt sextionde minuten började Sanchez bli lite självisk och ta avslut ur dåliga vinklar och lägen, vilka ofelbart blockerades utan problem av Burnleys försvarare. Uniteds första byte kom i 61a minuten då Sanchez plockades av för Rashford. Wood fick iväg en nick mot mål i 63e minuten då han klättrade på Smalling, men nicken innebar inga problem för De Gea som enkelt kunde rädda. Shaw testade i andra änden av planen ett hårt skott ur dålig vinkel som Hart fick parera till hörna. I 68e minuten slog Lukaku ett inlägg som Lingard missade att cykelsparka, varefter Rashford kunde ta ner bollen, men han blev fälld av Lennon. Domare Moss tvekade inte utan pekade på straffpunkten. Pogba stegade upp för att ta straffen, men straffen var låg och för centrerad, så Hart kunde rädda till hörna.

I 71a minuten stod Bardsley för en ful eftersläng på Rashford, vilket domare Moss missade, däremot så missade han inte att Rashford skallade Bardsley i ansiktet. Bardsley fick gult kort, antagligen för att han svarade Rashfords skallning med att gå panna-mot-panna, och Rashford fick direkt rött kort för skallningen. I 74e minuten fick Shaw gult då han fällde en motståndare nere vid egen kortlinje, och Lukaku fick gult för att ha tryckt ner en motståndare bakifrån. I 76e minuten fick Lingard lämna plats för Herrera. I 79e minuten kom Lukaku loss på en djupledsboll och rundade Hart, men Mee lyckades ta sig in och få Lukaku ur balans och bollen ut över kortlinjen – Lukaku ville ha straff men det föll för döva öron. I samma veva kom Barnes in för McNeil. Vokes fick i 82a minuten iväg en nick på mål som De Gea kunde rädda säkert. Vydra ersatte sedan Wood i 84e minuten. I 86e minuten så föll Mee i en löpduell mot Lukaku, och dök och tog bollen med handen vilket stoppade Lukaku från att komma fri. Antagligen så ansåg domare Moss att det var oavsiktligt, men reprisbilderna visade rätt tydligt att det borde varit rött kort på Mee där. I 92a minuten fick Pogba kliva av för Bailly. När domare Moss blåste av för full tid så stod United som fullt rättvisa vinnare med 0-2.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Stod för ett par solida räddningar men sattes aldrig på något riktigt prov av Burnley.

Valencia: 3 – Inte riktigt i klass med kollegan på vänsterkanten, men i stort en solid insats av Valencia.

Smalling: 4 – Bra insats i försvaret och hade Wood i fickan från början till slut. Bra i luften och fick till ett par fina passningar också, bl.a. frisparken till Sanchez som var sublim.

Lindelöf: 3 – Okej insats, såg stabilare ut än senast, och fungerade bra ihop med Smalling. Såg däremot lite väl vek ut i duellerna mot Burnleys offensiva tanks.

Shaw: 4 – Fortsätter gå från klarhet till klarhet på vänsterkanten där han alltid är ett alternativ framåt – den typ av offensiva ytterback United saknat.

Matic: 3 – Gjorde ett solitt jobb i det tysta, och såg inte lika seg ut som mot Spurs.

Fellaini: 4 – Klev in för att neutralisera Burnleys fysik och luftspel, och gjorde det med den äran. Rensade bollar i parti och minut i luften och skyddade backlinjen bra. Dessutom vårdad med bollen.

Pogba: 4 – Stod för ett del fina passningar, och var mestadels solid, men missade även en straff.

Lingard: 4 – Missade en hel radda lägen, men man ska inte missa att han var involverad i nästan allt United skapade framåt i första halvlek. Kan han bli lite mer klinisk så är han världsklass.

Lukaku: 4 – Var giftig i första halvlek och satte de två chanser han fick. I andra hade han inte riktigt marginalerna med sig – en bättre dag hade han gjort fem mål och fått Mee utvisad.

Sanchez: 4 – Var under press att prestera och lyckades äntligen göra det. Fin assist till första målet och skapade en hel del andra chanser också. Hade lite otur med marginalerna, men ett stort fall framåt jämfört med tidigare matcher.

Rashford: 2 – Var pigg och lyckades ordna en straff innan han lät bli att använda hjärnan och blev provocerad till en utvisning av Bardsley.

Herrera: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bailly: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 4 – Ställde ut en elva som gjorde ett solitt jobb. Valet av Fellaini som sittande slog väl ut. Studsade tillbaka bra från Spurs-debaclet.

Summering: United kom ut och såg solida ut från start, mot ett Burnley som inte riktigt hade den eld som exempelvis Brighton visade upp. Mourinhos taktiska drag, som att sätta Fellaini som sittande mittfältare, slog väl ut och ströp Burnleys spel. Framåt såg United rätt flytande ut, med Lingard inblandad i det mesta – tyvärr missade han det mesta också. Men man skapade tillräckligt för att ge Lukaku två chanser han inte kunde missa. Positivt även att Sanchez nu faktiskt levererade.

Mittfältet såg solitt ut, men Burnley hade inte mycket att sätta emot, och försvaret sattes inte på några större prov, annat än i luften där Smalling och Fellaini rensade det mesta.

Smolk i glädjebägaren vore väl då Rashfords känsloaktion då han satte pannan i Bardsleys ansikte och plockade på sig ett korrekt rött kort. Nog för att Bardsley också borde ha åkt ut för den eftersläng som domare Moss missat (Bardsley är dock elit på den typen av cyniskt spel), men Rashford får inte tappa huvudet sådär.

För United var det en viktig vinst som dubblade säsongens poängskörd hittills, och tog United upp på en 10e plats. Burnley däremot föll ner till 19e. Nu väntar dock två veckors landslagsuppehåll innan United hälsar på högflygande Watford som ligger trea i tabellen med fyra raka vinster.

22 Kommentarer

 1. GGMU7

  2 september, 2018 at 19:57

  #MOURINHOSREDARMY

 2. Bjureld

  2 september, 2018 at 20:06

  Tycker Fellaini var bäst på plan samt att Rashford förtjänar en 1:a otroligt korkad utvisning. Och ur svenskt synvinkel VNL måste bli starkare i närkampsspelet samt förlorar varenda nickduell men idag en godkänd insats.

  • the manager

   2 september, 2018 at 20:11

   VNL stod upp bättre än ni vill mena. En gång missade han helt i luftrummet, men då var Smalling på utflykt och han var ensam mot båda Burnleys forwards.

 3. Albo

  2 september, 2018 at 20:16

  Stark arbetsseger. Fellaini visade än en gång att han är en otroligt nyttig kugge. VNL tyckte jag var grym och Shaw likaså. Burnley låg lågt och det passade vårt inläggsspel med Lukaku och Fellaini.

  Nu har vi chans att rädda upp den katastrofala starten och studsa tillbaka. Förhoppningsvis kan vi nå topp 4 med lite tur!

  Förövrigt en skandal att bara Rashford åkte ut, Bardsley skulle också ha åkt pga efterslängen. Ta båda eller släpp båda!

  • Affe

   2 september, 2018 at 21:26

   Albo,helt riktigt! Och jag är inte ironisk!

   • Albo

    2 september, 2018 at 22:00

    Härligt Affe 👌👌

 4. Johan A

  2 september, 2018 at 20:19

  Bra United! Kämpa på nu!
  GGMU

  • Roy

   2 september, 2018 at 20:40

   Bra match,VNL ska starta,Däremot har Matic problem för långsam kommer att märkas mot bättre lag.Heltrrätt Albo,Rashford skulle ha gult den andre rött…Mou out,godnatt.

 5. Sauron

  2 september, 2018 at 20:52

  En okej insats mot ett tröttkört bottenlag. Lukaku bättre än sitt rykte – borde fått en straff med sig och vid den andra stora chansen gör Hart en bra räddning. Fellaini bäst på mitten medan Pogba kan betydligt bättre.

  Rashford korrekt utvisad, visst borde Bardsley åka ut också men jag tror inte domaren såg exakt vad som hände i början av situationen. Bättre att Rashford hade hållt sig kall där, vad är det för töntigheter som fotbollsspelare håller på med när man ska trycka pannan i folks ansikte, inte speciellt diskret heller, att de inte lär sig!

  Arbetsro för klubben eller sköt man bara upp det oundvikliga? Fortsättning följer…

 6. G. Best

  2 september, 2018 at 20:58

  En 2-0 seger mot Burnley och folk ropar hej. Nej, man ska väl inte vara cynisk, men realist? Vi ska slå Burnley alla dagar i veckan. Borde inte vara någon tveksamhet. Samma med Brighton m fl med.

  Nä, inget nytt hopp det är fortfarande en svag manager tyvärr som styr och det lär knappast bli några större titlar så länge han sitter som tränare.

  • Albo

   2 september, 2018 at 21:02

   Håller med 👍🏽

  • Xinpei

   2 september, 2018 at 21:25

   Den typen av kommentarer visar bara att vissa har ett svart-vitt tänk. Det spelar egentligen ingen roll om det är Burnley eller City. När man startar så dåligt som United gjort så matcher som denna vara av oerhörd vikt. Det ger självförtroende.

   • Fricken89

    2 september, 2018 at 22:50

    Exakt! 👍🏻

  • Felix

   3 september, 2018 at 14:00

   Känns som om du underskattar Burnley rätt rejält… de slutade trots allt 7a förra säsongen. Dessutom på bortaplan – där är såna här lag minor, så det var absolut starkt att spela bort dem som man gjorde, även om de såg något ofokuserade ut (EL hade nog stört). Det var dessutom väldigt viktigt att bryta den negativa trenden man hade också.

   • Solskjaer

    3 september, 2018 at 15:12

    Felix: Sant att de kom sjua förra säsongen, men igår var de många nivåer sämre än så. De har ingen seger hittills, knappast en bra start och de måste rycka upp sig kraftigt för att ens klara sig kvar. Dyche är en bra organisatör och en skicklig taktiker, men individuellt på planen är de otroligt svaga. Om Hart inte hade varit superman/ alt om Lukaku hade hetat RvP så hade vi gjort 6-0 på dem.

    De har ingen spelare som hotar egentligen, förutom möjligen Vokes mfl på inlägg. Jag tippade dem långt ner i tabellen inför säsongen, och jag ändrar definitivt inte det tippet nu efter att ha sett dem spela fyra matcher. Enligt mig är det bara West Ham som har sett sämre ut hittills, med tanke på spelarna Hammers ändå har plus gubben på bänken.

 7. Roy

  2 september, 2018 at 21:02

  Sköt upp det oundvikliga,spelar ju inte direkt som ett topplag….kommer att komma många förluster i år,tyvärr ,men nu gläds vi åt detta,min förhoppning är att vi kan komma 3-4, Chelsea spurs city Liverpool ,ett av dessa lag ska vara under oss,det blir nog tufft….eller vad tror ni?

 8. Farzad/replay Johan

  2 september, 2018 at 21:08

  Alla i laget var bra förutom Pogba, otroligt dålig mot ett svagt Burnley. Kontringsspelet är fortfarande långt ifrån glansdagarna och detta är något som Mourinho måste ta itu med, spelarna hittar inte fram med passningarna utan spelar åt sidan eller bakåt. Lite tröttsamt att se VNL bli stressad och föra fram armen sådär frustrerat, han får tamejfan bli snabbare i tanken eller våga slå en crossboll.

  Jag är nöjd med segern i sig men chanserna förvaltas för dåligt och Burnley var ingen bra värdemätare, de saknar spets i hela laget, otroligt dåligt individuellt men Dyche organiserar de bra.

  • Hille

   3 september, 2018 at 07:13

   Farzad, jag är helt enig med dig. Tycker 4:an på Pogba är för hög. Pogba var väldigt blek i matchen. Han gör inga som helt avtryck i matcherna. Ibland glänser han till men alldeles för sällan i förhållande till hans status. Jag skulle även vilja se Valencia utmana lite mer på sin kant, han håller igen lite för mycket. Han skulle kunna skapa mer oreda på sin kant om han släppte på tyglarna lite mer.

  • Johan A

   3 september, 2018 at 09:23

   Håller med dig!
   GGMU

 9. Cantona

  2 september, 2018 at 22:29

  Vi börjar se tendenser av ett annat spel av united. Lite rackare och lite högre press gillar det skarpt.Måste säga att det förhoppningsvis börjar ljusna för sanches….fan vad gött med en seger

 10. Denzeloto

  3 september, 2018 at 07:15

  En tanke bara med tanke på att Pogba ofta underpresterar. Han är grym när det gäller men i UTD är det oftast att han är för dålig.

  Cacha in ca 1,5 miljard från Barca, och spela in fred/perreira/Sanchez/ Mata på off mitt positionen, sen finns det ett par killar i B laget som kan komma upp också, så satsar man på framtiden?
  Vet att Pogba var grym i Franrkie i VM, men det berodde mest för att Kante var överallt! och lät Pogba göra sitt. Men i UTD måste alla göra jobbet, vilket Pogba inte riktigt gör…

 11. Mogge

  3 september, 2018 at 08:42

  Jag vill att vi behåller Pogba. Om det är möjligt. Rättare sagt om han vill spela för United. När det gäller VM så tog faktiskt Pogba på sig defensiva uppgifter. Ett episkt minne är när Pogba och Fellaini pumpade varandra.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 30/3 16.00
Manchester United - Watford
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Jensan Rykten: United vill ha KoulibalySam, Det vi behöver är en mittbacksgeneral. En spelare som styr och ställer försvaret. VNL kanske kan bli…Mar 26, 07:22
 • Kommentar från: Jan United länkas med Hudson-OdoiHoppas mer på SanchoMar 25, 19:14
 • Kommentar från: Jensan Lozano på Uniteds radar?Affe, VNL är bra, men om han är en internationell stjärna är en helt annan fråga. Att vara…Mar 25, 18:55
 • Kommentar från: Albo Lozano på Uniteds radar?Kan också lägga till Mkhitaryan, Sanchez, Schweinsteiger, di Maria, Falcao, LvG och Mourinho. Tunga namn, stora stjärnor som på pappret…Mar 25, 17:43
 • Kommentar från: Affe Lozano på Uniteds radar?Xinpei, bra talat! Namn har ingen betydelse, titta bara på värvningen av VNL. Han var ingen internationell stjärna…Mar 25, 17:05

FLER Nyheter