Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Leicester

 

Pogba och Shaw sköt hem de tre poängen åt United på Old Trafford i premiären…

United startelva: De Gea – Darmian, Bailly, Lindelöf, Shaw – Fred, Pogba (c), A.Pereira – Mata, Rashford, Sanchez

United bänk: Grant, Smalling, Young, Fellaini, McTominay, Martial, Lukaku

Leicester startelva: Schmeichel – Amartey, Morgan (c), Maguire, Chilwell – Ndidi, Silva – R.Pereira, Maddison, Gray – Iheanacho

Leicester bänk: Ward, Evans, Albrighton, Ghezzal, Fuchs, Iborra, Vardy

Domare: Andre Marriner

Inför: Båda lagen hade vissa avbräck pga sent anslutande VM-spelare, där såväl Vardy som Lukaku började på bänken. För United var det främst positivt att se Bailly och Lindelöf bilda mittlås, då de är de som förhoppningvis kan bilda ett riktigt starkt sådant, förutsatt att Bailly kan hålla sig skadefri, samt att A.Pereira fick chansen på mittfältet efter en stark försäsong. För Uniteds del så saknades Herrera, Valencia, Matic, Romero, Rojo och Dalot på grund av skador. Varför Lingard och Jones lämnades utanför var något oklarare.
Första: Avsparken hemma på Old Trafford togs omhand av det blåklädda bortalaget. Redan i andra minuten så tog Amartey ner en studs på överarmen och lämnade inte domare Marriner något annat val än att peka på straffpunkten. Pogba stegade upp, väntade ut Schmeichel och satte bollen högt och säkert i ena krysset. 1-0 till United. Efter målet så var matchen tämligen öppen, och spelet böljade fram och tillbaka där båda lagen försökte anfalla.

I 15e minuten så fick Iheanacho en chans i kamp mot Lindelöf och han fick iväg ett avslut som slank tätt utanför bortre stolpen… bara för att få se att linjdomarens flagga var uppe. Reprisen visade att det nog var ett millimeterbeslut, men i och med att han missade mål spelade det ingen större roll. Leicester skapade mest oreda i motståndarstraffområdet, men Bailly var flertalet gånger på rätt plats med tunga brytningar. Efter några ruggigt intensiva första tjugo minuter så sjönk tempot något efteråt då båda lagen började hitta en stadigare rytm. Leicester kom nära i 29e minuten då ett inspel från R.Pereira hittade Maddison helt fri mitt i straffområdet, men De Gea lyckades parera dennes skott och det rensades till hörna (resultatlös).

I 35e minuten så var Iheanacho nästan igenom då han lyckades flytta på Lindelöf i en duell, men svensken störde tillräckligt för att Bailly skulle kunna rensa bort bollen. Han såg ut att göra illa axeln i samma sekvens och blev sittande en liten stund innan han kunde fortsätta. I 38e minuten så sparkade Fred onödigt och fult ner Gray bakifrån med en eftersläng, något som domarteamet tydligen missade, för han slapp något kort. Pogba försökte i 40e minuten sig på ett långskott, men bollen seglade bara mjukt in i famnen på Schmeichel. Strax därpå försökte Sanchez nicklobba över Schmeichel, men han fick för hård träff och bollen for över ribban. Linjedomarens flagga var dock uppe – samma sorts millimetersbeslut som för Iheanacho, och precis som där så spelade det ingen större roll då bollen inte gick in. Minuten därpå bröt Shaw in från vänsterkanten och skickade ett skott mot mål, men Schmeichel lyckades fånga och kontrollera den. När domare Marriner blåste av för full tid så satt United i förarsätet efter det tidiga straffmålet, men det hade varit en underhållande första halvlek med böljande spel.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek hade inget av lagen gjort några ändringar. I 51a minuten drog Amartey på sig matchens första gula kort då han drog omkull Sanchez. Andra halvlek inleddes också i högt tempo, men kvaliteten på passningsspelet var låg och chanserna saknades, så även tempot försvann tämligen snabbt. Fred blev andre man att dra på sig ett gult kort i 55e minuten – oklart om det var för att han fällde en motståndare eller om det var för att han i momentet därpå spelade över rätt mycket på en touch från Maddison. Darmian skickade i 56e minuten iväg ett lågt skott som Schmeichel lämnade retur på, men Mata var inte snabb nog att ta sig fram innan dansken fått bollen under kontroll igen. I 62a minuten så tog sig Iheanacho igenom och kom loss från Lindelöf, men Bailly stod återigen för en tung brytning, skyfflade bort Iheanacho och tog bollen. Leicester såg ut att tycka att brytningen var lite väl. I 63e minuten plockades Amartey ut för Ghezzal och Maddison plockades av för Vardy. Rashford fick i 67e minuten lämna plats för Lukaku då United gjorde sitt första byte.

Nummer tre att syna ostskivan blev A.Pereira då han prickade Silvas knä med en brytning – ganska hårt då han gick på boll men hans ben trycktes upp av bollen och träffade Silvas knä. I 75e minuten var Gray nära att kvittera efter att Vardy snott bollen av Shaw och skickat in den framför mål där Gray kunde skarva den, men De Gea var med på noterna och räddade. Minuten därpå plockades Fred av för McTominay. Schmeichel lyckades i 78e minuten stå för en riktigt bra räddning då Sanchez kom förbi två spelare och fick fram bollen till Lukaku som fick tid att sikta upp sitt avslut, men Schmeichel lyckades få foten på bollen och skottet studsade upp, slank tätt över ribban och ut. Med tio minuter kvar så fick Silva lämna plats för Iborra. I 83e minuten så dödades nog matchen då Mata skickade fram en boll till Shaw som skarvade den över och förbi R.Pereira och sen sköt in bollen i bortre till 2-0. Riktigt snyggt! Strax därpå fick Pogba lämna plats för Fellaini, vilket innebar att United parkerade bussen för att invänta slutresultatet. I 91a minuten fick Vardy ett volleyläge inne i straffområdet men han skickade bollen ofarligt högt över. I 92a minuten kom ett dråpligt baklängesmål: R.Pereira skickade in ett skruvat inlägg, och samtidigt som Bailly släppte Vardy så stod De Gea helt paralyserad, med resultatet att när bollen studsade i stolpen och rätt ut så var det bara för Vardy att sätta huvudet till och peta in 2-1. Det var dock bara ett skrämselskott, för när domare Marriner blåste av för full tid så stod United som vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Gjorde några bra räddningar, men passningsspelet var nära att kosta och han var helt paralyserad vid Vardys mål.

Darmian: 2 – Hade en del problem i första halvlek, och kom ingenstans offensivt. Den positiva försäsongen var som bortblåst. Lyckades samla ihop sig och göra det bättre bakåt i andra i varje fall. Förmodligen så klarade han helt enkelt inte av tempot i första halvleken.

Bailly: 4 – Hade en bra dag och stod för många bestämda brytningar, där han räddade Lindelöf både en och två gånger. Det negativa är att hans kommunikation med De Gea tycks vara urusel, för precis som mot Real så kom det ett baklängesmål efter att Bailly släppt sin gubbe och De Gea var paralyserad. Såg stundtals slarvig ut i passningsspelet också.

Lindelöf: 3 – Hade en del bra aktioner och såg trygg ut, men han hade också en del situationer där han blev flyttad på alldeles för enkelt (och Iheanacho är inget muskelberg han heller). Behöver bli starkare.

Shaw: 4 – Bra i båda riktningarna och gjorde ett vackert mål. Hade något tillfälle där han såg okoncentrerad ut, men utan att det straffade sig.

Fred: 3 – Vårdad med boll och bra passningsspel, men såg ut att ha en del problem såväl med det fysiska spelet som med tempot. Lovande debut i varje fall.

Pogba: 5 – Motorn i Uniteds spel och dominerade mittfältet både tekniskt och fysiskt. Skapade en del chanser (en fin bedrift med tanke på offensiven) och satte en iskall straff. Kaptensinsats. Mattades något sista tjugo.

A.Pereira: 4 – Bra passningsspel och stabil i brytningarna, men visade också upp något bristande positionsspel stundtals, vilket kan ge problem mot starkare lag.

Mata: 2 – Var inte ens med i första halvlek – tempot lämnade honom en mil efter. Lyckades stå för en fin assist till Shaw (vilket räddar betyget ett snäpp), men i överlag så klarar inte han av att spela högerytter för United, då han är ungefär lika snabb som en halvsovande knubbsäl.

Rashford: 1 – Han sprang mycket i varje fall. Men varje gång han hade ett beslut att ta så tog han fel beslut, och han såg aldrig ut att kunna göra någon skillnad.

Sanchez: 1 – Till hans försvar ska sägas att han aldrig slutade försöka, och bidrog något defensivt, men han hade inte många rätt. I en helt dysfunktionellt anfall så var han en dysfunktionell pusselbit. Dålig förstatouch, sämre passningsspel, tappade boll som om han hade betalt för det och noll samspel med övriga offensiva spelare. Häpnadsväckande svag insats med tanke på att han sett pigg ut på försäsongen.

Lukaku: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Fellaini: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Hade inte så värst mycket att välja mellan, och bytena var mellanmjölk. Tre poäng i premiären däremot, det är godkänt såklart.

Summering: Efter en ganska pigg och tempostark första halvlek som skiljde agnarna från vetet. Framförallt Darmian, Mata och Fred hade stora problem med tempot, men United fick en något behaglig resa av det tidiga straffmålet. Mittförsvaret fungerade bra och man fick se deras styrkor – Baillys fysik och duellspel, Lindelöfs trygghet med boll och positionsspel, även om deras brister också syntes tydligt – i Lindelöfs fall fysiken, i Baillys fall kommunikationen och koncentrationen. Mittfältet visade upp en fin förmåga att kunna kontrollera, men i första halvlekens höga tempo så var det en hel del felpass.

I andra halvlek var det en annan match, med lägre tempo men också av någon anledning ännu hafsigare passningsspel. Tack vare Shaws Berkgamp-inspirerade mål så spelade det sen ingen roll att Bailly och De Gea upprepade samma sorts baklängesmål som de släppte till mot Real på försäsongen.

Däremot är det en stor varningsklocka som ringer med tanke på att Sanchez var usel till vänster, Mata lämnade högerkanten lika öppen som vanligt och Rashford inte hade platsat som striker i Ebbsfleet United just nu. Förhoppningsvis lyfter det sig när Lukaku är tillbaka från start, men det blir inte roligt om det kommer se ut såhär varje gång han inte startar.

Hur som helst så inledde United Premier League-säsongen med tre poäng, och det är positivt. Härnäst för de röda så väntar en klurig bortamatch mot Brighton, men det är först om nio dagar, på söndag den 19e Augusti.

30 Kommentarer

 1. Viktor

  11 augusti, 2018 at 00:15

  Tycker det är okunnigt av dig att påstå att Fred inte klarade av tempot och fysiken. Visst tappade han bollen vid ett par tillfällen men det berode snarae på att han höll i bollen för länge än att han inte klarade tempot och fysiken. Vet inte många spelare i hans storlek som lyckas hålla borta 3 spelare. Sen måste han lära sig att man måste spela bollen snabbare i bpl än o ukrainska ligan men det är en annan femma. För övrigt instämmer jag i din analys, Sanchez ville alldeles för mycket vilket resulterade i pannkaka…

  • Albo

   11 augusti, 2018 at 08:07

   Håller man i bollen för länge och kladdar med den så har man ju iofs problem med tempot, så är det faktiskt. I Freds fall så är han så pass bra att det kommer lösa sig efter några matcher när han är van.

   • Xinpei

    11 augusti, 2018 at 18:15

    Tycker inte ens att han kladdade med bollen. Problemet är att han lät sig provoceras och därför gick ned sig pga. detta. Man såg att han är enormt duktig på bollen och små ytor. Något United saknat de senaste åren.

 2. ti

  11 augusti, 2018 at 00:22

  Fred gör mig orolig. Han visar indikationer på att ha bristfällig teknik, tempot är så vansinnigt hög och om man inte har en fin förstatouch så är man borta ur gamet. Han imponerade inte på mig och han verkar vara bättre utan boll än med, hoppas att jag har fel. Felet är än idag kantspelet, de existerar inte. Sanchez hade några riktiga fina aktioner med bollen i högt tempo, tkr han gör saker som ingen annan i laget klarar av, vänder fint, gör bort spelar med kvicka vändningar, ställer till med oreda, passar även bollen till Lukaku där han missar ett annars givet mål för hen. Vi behöver direkt sänka förväntningarna på laget, vi kommer inte vinna något i år, vi ska vara mkt nöjda med en topp 4 placering. Snyft!!

  • Stefan

   11 augusti, 2018 at 00:26

   Sanches var sämst på planen idag…..

  • Xinpei

   11 augusti, 2018 at 01:03

   Håller inte alls med dig. Fred gjorde det bra idag förutom att lät sig provoceras. Tekniken visade han absolut ingen brist inom och drog mer än en gång sin motståndare för att sedan slå en cross på 20-30 meter på fötterna till medspelare. Påminner om Scholes.

   • Björnen

    11 augusti, 2018 at 10:29

    Håller med! Han gjorde det bra, han kan bli riktigt bra. Visar hjärta och vilja. .

  • Richard

   13 augusti, 2018 at 08:08

   Det tar tid o bli en del av lager..Lugn bara.Om matic kommer tillbaka,så kommer fred komma rätt också till slut.Matic är vår bästa o viktigaste spelare.2:e plats sergeanten

 3. Richard

  11 augusti, 2018 at 00:32

  Skönt att se pogba ombord….Det kan räcks….Jag är riktigt nöjd efter förutsättningarr förutom 2-1 pä slutet.
  Handsen från början känns m en gåva.
  Problem bär vi får 1-0,OCH DET HÄR ÄR ÅTERKOMMAMNDE.Mouis filosofi handlar om kontroll l diciplkn.Det saknas kreativitet, lust o viljan, att skapa sätt att vi matcher med ATt vara offensiva.

  • Richard

   11 augusti, 2018 at 00:36

   Dicipkl=en högre nivå av diciplin

   • Xinpei

    11 augusti, 2018 at 01:04

    Är det därför United skruvade upp tempot i andra? Saknas kreativitet my ass..

    • Richard

     11 augusti, 2018 at 11:13

     Jag menar att kreativiteten ,och viljan att gå framåt,kommer i andra hand.
     Jag tycker vi borde gå framåt oftare.

     • Xinpei

      11 augusti, 2018 at 18:16

      Kreativitet är något individuellt. Shaws mål uppkom efter kreativitet. Både Fred och Pogba stod för bra kreativitet på mittfältet. Problemet i första var att Rashford samt Sanchez inte riktigt var vän med bollen så det slutade i väldigt lite. I andra så ökade United tempot samt började stressa mer och då tog man också över matchen.

 4. Richard

  11 augusti, 2018 at 01:36

  Jag ville värva sanchez…jag tyckte att det skulle bli bra…men det känns som den värvningen med den lönen ,o senare bevisat…samma Favorit kant som martial,rashford , bli avgjörande på ett negativt sett..snön måste lära sig spela centralt eller höger

  • Richard

   11 augusti, 2018 at 01:39

   Snön= någon.

 5. Johan

  11 augusti, 2018 at 06:38

  3 poäng så underbart.
  Men var är offensiven?
  Det såg ut precis som förra året, inget eget spel det gör mig orolig.

  • Xinpei

   11 augusti, 2018 at 18:19

   Till att börja med har detta lag inte spelat in sig riktigt. För det andra så var det mer rörlighet denna match än förra säsongen. Problemet var att Sanchez och Rashford inte alls förvaltade bollarna de fick. När Lukaku kom in så blev direkt Sanchez bättre.

   • Böje

    11 augusti, 2018 at 20:20

    Sånär som på Fred och Pereira så borde laget vara ganska samspelt ändå. Att 9 av 11 spelare i en premiärelva spelade i laget föregående säsong är relativt sällsynt nuförtiden.

    Däremot att flera spelare var iväg på VM och har haft bristfällig träning är en annan sak. Tror bristande fysisk förberedelse är en större orsak till det stappliga spelet än att spelarna inte känner varandra tillräckligt.

 6. Mogge

  11 augusti, 2018 at 07:28

  Väldigt härliga poäng. Tycker att Fred visade att vi kan få stor nytta av honom. Bolltrygg och snabb i tanken. Sanchez var sensationellt usel i matchen.

 7. Ante

  11 augusti, 2018 at 08:47

  Luke Shaw mina damer och herrar. Man blir glad!

  • Böje

   11 augusti, 2018 at 09:57

   Verkligen! Bailly likaså. Får Vidic-vibbar big time av honom. Tycker VNL var riktigt fin också. Man behöver inte väga 95 kg muskler för att vara en bra mittback, den tiden är förbi. Är man smart och positionssäker så kan man lika gärna väga 60 kg.

 8. Alex express

  11 augusti, 2018 at 08:49

  Tycker Pereira gjorde en mkt bra match, bra passningsfot och i jämförelse med Matic så går det snabbare.
  Fred ser bra ut, teknisk spelare som vi saknat.
  Bailly / Lindelöf ser bra ut, ska man som forward ta sig förbi det mittlåset så måste man va väldigt snabb.
  Offensivt va det inte många ljusglimtar, kan bara bli bättre.

 9. Hassehare

  11 augusti, 2018 at 08:50

  Får man inte lov att byta ut sanches när han är usel?
  Martial på bänken och får inte spela.
  Hmm!!

  • Puppym

   11 augusti, 2018 at 12:47

   Mourinho sa i postmatch intervjun att han ville låta Martial spela men hade inte tillräckligt med byten. Pogba kom i måndags tillbaka och gör den här kapten insatsen är imponerande och sen har vi alexis. Nej den prestationen är inte ens värd och kommentera.

 10. Devinho

  11 augusti, 2018 at 10:55

  United spelade 253 minuter med akademispelare igår mot Leicester. Det är mer mimuter än vad city spelade med akademispelare HELA förra säsongen. Där har vi statistik att skryta med.

  Fast tror ändå att mou gjorde det för att göra ett statement. Den goe galne Mourinho!!

 11. MRX

  11 augusti, 2018 at 12:16

  3 poäng är det som räknas

 12. Ruben

  11 augusti, 2018 at 12:50

  3 härliga poäng men spelet var inte speciellt bra. Gillade Pogba och Fred men Rash, Mata och Alexis var pinsamt dåliga. Mou måste ju börja våga peta eller byta ut Alexis!!!

 13. the manager

  11 augusti, 2018 at 13:11

  Helt ok första match med tanke på förberedelserna. Det är ju inte det här laget som spelat träningsmatcherna.

  Ja, framåt kunde det se bättre ut. Sanchez var helt ohet i 70 minunter. Men herregud vilka kontringslägen som fipplades bort. Men när de uppstod, var hela red army på gång. Mot Brighton sitter några av dessa ioch då har vi 2 mål till.

 14. the manager

  11 augusti, 2018 at 13:13

  Och målet vi släppte in. Ja, det är faktiskt VNL som hamnat lite fel. Därför kliver Bailly in någon meter för att täcka. Och då kommer bollen bakom honom. Kanske så att VNL var tvungen att täcka upp för någon annan närmare bollen. Ser man inte i bild.

 15. Swedish Branch

  12 augusti, 2018 at 21:40

  Mous brist på offensiv kunnande var vårt stora problem förra året! En tät defensiv och sen hoppas på individuella lösningar i anfallet! Inga offensiva direktiv alls! Alltid säkra bakåt först sen anfalla! Nu har det bara spelats en match men likheterna är slående! Vi mötte trots allt ett Leicester utan sina bästa pjäser från dom senaste åren och ändå är det inte kassaskåp säkert! Samma bristande offensiv och hyggliga defensiv! Jag tror inte att det kommer bli någon revolution i år! Utan det vi har sätt tidigare är det vi får se i år igen! Like it or dont!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter