Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

San José Earthquakes vs Manchester United

Under brännande sol i Kalifornien så utkämpade United en mållös batalj…

United startelva: J.Pereira – Valencia (c), Bailly, Smalling, Shaw – Herrera, Garner, A.Pereira – Chong, Martial, Sanchez

United bänk: Grant, Mata, Darmian, Hamilton, McTominay, Greenwood, Fosu-Mensah, Gomes, Williams, Tuanzebe, Bohui, Mitchell

SJE startelva: Marcinkowski – Lima, Kashia, Cummings, Qwiberg – Hyka, Jungwirth (c), Fernandes, Wehan – Amarikwa, Hoesen
SJE bänk: Thompson, Ockford, Fuentes, Eriksson, Calvillo, Tarbell, Yueill, Akanyirige, Salinas, Bersano, Affolter, Wondolowski, Qazaishvili, Marie, Godoy, Quintana

Första: Hemmalaget tog hand om avsparken i solskenet på Levi’s Stadium, som för övrigt var väldigt glest på läktarna. San José ställde upp i helvitt med blå detaljer, och United spelade i sina svartgrå ställ med gulddetaljer. I 4e minuten så fick United en frispark tätt utanför ena straffområdet, som Sanchez skruvade in framför mål där Bailly nickade i ribban och ut. Redan 7e minuten tvingades dock Valencia kasta in handduken med en skadekänning (han indikerade ankeln), och han byttes ut mot Darmian efter att ha lämnat över kaptensbindeln till Smalling. Efter en något trevande inledning så tog United tag i taktpinnen. Matchens första gula kort fick San Josés kapten Florian Jungwirth redan i 17e minuten för en cynisk omkulldragning av Sanchez. United hade ett klart bollövertag, men skapade främst lite halvchanser. Shaw hade en halvvolley som landade på nättaket och Sanchez sköt en frispark tätt utanför. Efter halvtimmen spelad var det dags för en drickapaus, då det sannolikt var ganska varmt under solen i Kalifornien. I 36e minuten drog Qwiberg till ett långskott som J.Pereira inte hade minsta problem att rädda. Fyra minuter senare fick San José en frispark i liknande läge som Danny Hoesen skickade iväg mot mål, men återigen hade J.Pereira inga problem att rädda. När det blåstes av för halvtid efter två tilläggsminuter så var tillställningen fortfarande mållös, och någon bländande fotboll hade det inte riktigt bjudits på. United dominerade dock komfortabelt och såg aldrig ut att vara nära att släppa in något heller.

Andra: Till andra halvlek gjordes, precis som väntat, en hel legion ändringar i båda elvorna. United satte in Mata (som fick kaptensbindeln), Fosu-Mensah, Grant, Tuanzebe och McTominay – ut gick Chong, Smalling, J.Pereira, Bailly och Garner. San José såg ut att ha bytt hela sin elva (Bersano – Salnias, Affolter, Quintana, Marie – Thompson, Godoy, Yueill, Eriksson – Vako, Wondolowski), och det var de som såg piggare ut i början av andra halvlek. Anibal Godoy fick matchens andra gula kort i 52a minuten, och även denna gång var det Sanchez som fälldes. Fosu-Mensah rensade i 57e minuten bort ett Vako-skott precis framför mål som gått förbi målvakten, och strax därpå fick Grant rädda en nick efter en frispark. I 65e minuten plockades Sanchez av för Greenwood. Grant tvingades i 69e minuten sträcka sig för att tippa Thompsons hårda skott ut till hörna, och efter hörnan sköt Vako tätt över. I 76e minuten var det dags för Shaw att kliva av för Mitchell, och samtidigt togs ytterligare en drickapaus. McTominay fick i 78e minuten iväg en nick på mål efter ett inlägg av Greenwood, men Bersano räddade stabilt. Minuten därpå fick Yueill och Affolter lämna plats för Calvillo och Ockford. San José kom nära med en hörna i 83e, då Quintana nickade i ribban. Strax därpå plockades A.Pereira av för Gomes. Eriksson fick lämna plats för Fuentes i 86e minuten. Grant fick strax därpå plocka ner en boll efter att Wondolowski fräckt försökt skruva bollen högt mot bortre krysset. Thompson plockades av för Akanyrigie samtidigt som fjärdedomaren återigen visade upp två minuters tilläggstid. När domaren blåste av för full tid så hade inget av lagen lyckats göra något mål.

Summering: United gjorde en hyfsad första kvart, där Bailly borde ha fått in bollen, men efter det så sjönk både tempo och kvalitet. United hade bra kontroll i första halvlek, men i andra så tappade man en hel del. Ett par positiva insatser fick man ändå se, t.ex. från A.Pereira, som styrde spelet bra, Sanchez, som glimtade till,, och Grant, som stod för ett par fina räddningar.

Rent generellt så var det dock ingen sprudlande tillställning som de glesa läktarna bjöds på, förmodligen fullt väntat såhär ett VM-år. Frågan är dock hur man resonerar när man lägger den här typen av matcher på såpass stora arenor.

Uniteds nästa match är på torsdag den 26e Juli, då man ställs mot Milan i International Champions Cup, en match som spelas i Rose Bowl, Pasadena. Den matchen blir det sannolikt ingen rapport från då avsparkstiden är 5 på morgonen, svensk tid.

5 Kommentarer

 1. Jesper Pettersson

  23 juli, 2018 at 01:31

  Tack Felix!

 2. GGMU

  23 juli, 2018 at 08:50

  A.Pereira var riktigt bra! Han påminde lite om Scholes när det gäller uppspelsfasen, han delade ut riktigt fina bollar. Något vi har saknat senaste säsongerna! Han har dock inte samma beslutsamhet och aggressivitet i spelet.

  • Felix

   23 juli, 2018 at 10:05

   Så kanske påminner lite mer om Carrick än Scholes? 🙂

   • GGMU

    23 juli, 2018 at 13:20

    Nja, inte riktigt samma spelstil, påminde mer om Scholes än Carrick 🙂

   • Xinpei

    24 juli, 2018 at 01:01

    Saknar positionsspelet för att jämföras med Carrick.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter