Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Anekdot från Evra: Välkommen till ett riktigt lag

Patrice Evra berättar om hur imponerad Robin van Persie var då han kom till Manchester United från Arsenal…

Robin van Persie lämnade Arsenal för United i en kontroversiell övergång sommaren 2012 och han gjorde stor succé under sin debutsäsong och var instrumental i titelvinsten – Sir Alex sista. När Sir Alex sedan pensionerade sig efter säsongen så hittade van Persie aldrig riktigt tillbaka till formen under de två säsonger som sedan följde innan han lämnade United för spel i Fenerbahce.

Patrice Evra minns tillbaka på hur imponerad van Persie var när han kom till United och fick känna på riktig vinnarmentalitet.

”Jag ska ger ett exempel – när Robin van Persie kom till Man United. När han om så sa jag ”Välkommen till ett riktigt lag. Ett manslag. Inte en bebis-lag. Han skrattade men förstod direkt vad jag menade för jag minns att han sa ”Patrice ska jag vara ärligt så känner jag nu att jag spelar för ett stort lag, för ni vinner troféer. Ni går till gymet både före och efter träning.” Robin var som ett barn – helt förundrad. När han tittade på oss så sa han ”när jag ser alla er grabbar så måste jag jobba hårt för jag vill vinna troféer.”

Källa: MEN

22 Kommentarer

 1. LOK

  20 juni, 2018 at 12:53

 2. Puppym

  20 juni, 2018 at 13:53

  Precis, tänk er en stor och erkänd grym spelare säger så och så har vi massa gnällspikar till talanger som knappt presterar går ut i media och gnäller, fans som blir ”illamående” för att Mou är ärlig och kräver det som krävs för och spela för oss. Ibland med tanke på vissa kommentarer härinne så känns det som att många har glömt bort vilka vi är.Just nu har vi en manager som har rätta vinnarmentaliteten och han kommer och göra vad som helst för och vinna allt men honom spyr vi galla över sen har vi ett gäng talangfulla just nu medelmåttor som när dem känner för det presterar men absolut inte gör allt vad som krävs för och vinna.

  Lustigt ändå men man ser samma trend i hela världen också man bara tycker allt är fel och skit trots att man har det riktigt bra eller har chansen att göra något åt sitt liv. Det är alltid alla andras fel förutom sitt egna. Sjukt. Glöm inte och ta hand om varandra och alltid visa kärlek och respekt till varandra.

  Glory Glory Manchester United, GGMU!

  • Affe

   20 juni, 2018 at 14:45

   Tack för ditt inlägg!Du har så rätt och hade jag haft en hatt
   så skulle jag lyft på den!

   • Fricken89

    20 juni, 2018 at 15:00

    Helt rätt! (y)

  • GGMU!

   20 juni, 2018 at 17:04

   Vackert!

  • GGMU

   21 juni, 2018 at 06:12

   Tack! Du skrev precis vad jag har känt hela denna säsong!

 3. Spaddeward

  20 juni, 2018 at 15:07

  Fint sagt Patrice! Den vinnarmentaliteten vi hade då är svårslagen, tråkigt att efterträdarna inte har kunnat föra den vidare.

  Nu har vi mer en ”inte-förlora-mentalitet,” med tanke på vårt totala fokus på försvarsspel och tendensen vi har att backa hem hela tiden. Plus att en del fans, utan att egentligen veta någonting om hur det egentligen är, anklagar våra spelare för att vara gnällspikar och fråntar tränaren allt ansvar när det går dåligt men höjer honom till skyarna när vi lyckas vinna. Det är ofta samma skara som inte kan acceptera att alla inte håller med, och att man inte behöver vara medgångssupporter för det.

  • Solskjaer

   20 juni, 2018 at 15:19

   Hade tänkt skriva något liknande, men du hann före. Bra Spadde!

 4. Puppym

  20 juni, 2018 at 16:05

  Spaddeward , en sak vet jag att våran manager är den mest meriterade och har vunnit mest av alla i våran nuvarande trupp och det räcker för mig. Allt annat är spekulationer och jag står hellre bakom en erkänd vinnare än massa spelare som jag vet går ut i media och gnäller. Jag har förstått att du är en människa som vill känna dig annorlunda och gå din egna väg men det finns ingen i vår nuvarande trupp som har vunnit i närheten av Mourinho eller spelat lika många finaler men visst det är manager fel. 🙂

  • Spaddeward

   20 juni, 2018 at 16:10

   Jag har aldrig någonsin sagt att någon spelare är mer meriterad än Mourinho? Oerhört konstig jämförelse förövrigt med tanke på att han har varit tränare i typ 30 år, längre än vad spelarna har levt. Inte helt rättvist att göra en sådan jämförelse.

   • Puppym

    20 juni, 2018 at 16:28

    Nej, inte direkt men indirekt är det exakt det du menar. Återigen typiskt beteende jag tycker inte så MEN…du pratar om rättvisa men ändå uttrycker du som du gör? Jag tycker det är rättvist eftersom precis som du säger spelarna har inte ens närheten av den erfarenheten Mourinho sitter men ändå sitter fans helt obefogat efter hans avgång och det är rättvist? Kom igen. Om du har Viaplay snälla kolla alla våra 3 cl finaler och snälla återkom till mig så ska vi se hur underhållande fotboll vi spela.

    • Spaddeward

     20 juni, 2018 at 17:29

     Förstår fortfarande inte hur du kan få min kommentar till att jag jämför spelarnas erfarenhet med Mourinhos?

     En människa kan väl vara hur erfaren som helst men gör man inte tillräckligt bra ifrån sig alt inte passar in i verksamheten så spelar väl erfarenheten någon roll alls? Jag säger INTE att så är fallet med Mourinho men på dig låter det som att erfarenhet är det enda som räknas. I så fall borde väl Sir Bobby Charlton bli manager för oss, han har ju tre gånger så mycket erfarenhet som Mourinho?

     Men eftersom Sir Bobby var aktiv för länge sen så är hans kunskap och erfarenhet outdated. Samma med tex Rafa Benitez och Capello. Benitez vann CL 2005 men sen var hans storhetstid slut, och hans fotboll utdöd. Han kan bevisligen hålla Newcastle kvar i PL fortfarande, till och med hamna i mitten, men där är det stopp. Min oro är att Mourinho också tillhör den skaran vara storhetstid är slut, men jag hoppas innerligt att han motbevisar mig.

     Vill ge dig en tummen upp ändå Puppym, även om vi tycker olika. Med dig är det möjligt att föra en normal diskussion, till skillnad från somliga andra här.

     • Busby

      20 juni, 2018 at 18:11

      Håller med dig Spadde. Jag vill inte heller sparka Mourinho men han har en del att bevisa för min del.

     • Puppym

      20 juni, 2018 at 23:13

      Sir Bobby är en fotbollsspelare och Mourinho manager går inte riktigt att jämföra och när jag uttryckte mig som jag gjorde så menade att jag att en Rooney åsikt hade varit mer berättigad än dagens United spelare. Jag tycker inte alls att allt är är spelarnas eller manager fel utan självklart finns det fler faktorer än så men om man zoomar ut litegrann så när man bygger ett lag så tar man in en tränare och sen spelare. Vi har manager som har vunnit i olika ligor och olika klubbar och spelat cl final mer än en gång men att ha inte vunnit pl på 3 säsonger kalla det för outdated fotboll är väl lite och ta i? Första rundan mou kom till Chelsea så tog han över pl direkt trots att arsenal och United dominera så vi vann inte heller på några år och höll på kicka SAF och tänk nu hyllar vi SAF istället. Vårt problem är att många av oss stod bakom Moyes men svek oss och sen tog vi in LVG som tappade allt totalt och blev lite galen av pressen och svek oss men nu har vi en mer framgångsrik och erfaren manager som hjälper oss på rätt väg så har vi svårt och lita på honom eftersom dem andra två har svikit oss. För under Moyes och LVG såg ännu värre ut och vi förlorade mot MK dons och andra pisslag som vi hade inte torskat mot 50år. Mourinho med sitt CV ska egentligen inte behöva bevisa sig utan det säger allt och vilka förväntningar men även tilit vi ska gå till honom. Marknaden ser inte ut som förr utan fler konkurrenter, dyrare spelare och andra regler som styr det. Det roliga är att många tycker t ex klopp spelar rolig fotboll men hur mycket har han vunnit? Var ett tag sedan han vann med Dortmund. Visst Bayern köpte upp flertal spelare och dem lyckades aldrig återhämta sig men visst cl final är en bedrift men torska den. Vi måste ha tålamod bara och det kommer ta tid men bättre att det tar tid och vi stöttar än att snabba på och misslyckas.

      Tack för dina vänliga kommentar och jag tycker detsamma till dig. 🙂

     • Fricken89

      20 juni, 2018 at 23:47

      Bra skrivet/sammanfattat, Puppym! (y)

     • Spaddeward

      21 juni, 2018 at 08:57

      Det som imp

     • Spaddeward

      21 juni, 2018 at 09:07

      Vi har båda lagt ut våra kort och håller inte med varandra. Jag tycker att Mourinho är en bra tränare men att hans stil och filosofi inte passar i United. Men förhoppningsvis kan han stabilisera oss och undvika ett ras a la Arsenal, och att vi sedan kan ta in en mer modern tränare som kan föra oss uppåt igen.

      Det jag gillar med Klopp är att han kör med sina unga gubbar (Robertson, Alexander-Arnold, Gomez) och fräscha spelare på väg uppåt (Salah, Mané, Firmino, Wijnaldum, VVD osv). Klopp har inte vunnit nej, men Liverpools framsteg har varit mer än övertygande, det är liksom inget snack om att de blir bättre. Deras två matcher mot City i CL var grymt imponerande.

      Jag tycker att Matic har varit kanon men han är påväg neråt, liksom Sanchez. Vore kul om vi kunde chansa lite, som Klopp gjorde med Robertson. Arnold likaså, och nu är han i VM.

      Men Mourinhos största trofé vore ju att förlänga med De Gea. Det vore större än alla ligacuper i världen. Hoppas han ror det i hamn, annars blir det svårt att hänga med City nästa säsong.

 5. Mogge

  20 juni, 2018 at 17:50

  Vi har inte något vidare världsklass i backlinjen. Med rätt värvningar får vi hoppas att spelet blir annorlunda. Men jag är tveksam.

 6. GGMU!

  20 juni, 2018 at 21:20

  Med det laget vi har jämnfört med Chelsea, City och Liverpool, t.o.m Tottenham så är jag stolt över en 2:a plats. Vet att generationsväxlingar tar lite tid, vi har unga framtida världsspelare som måste höja sig för att nå upp till ”världsklass nivå”. VNL, Bailly kommer bli fantastiska ihop. Rashford är fortfarande ung, senaste england hade en spelare med den potentialen var Rooney, att han var magisk i ung ålder, likt Ronaldo var att det fanns en kärna sedan innan, Giggs, Vidic, Rio, Scholes, Carrick. Ge killarna tid o vi har en ny storhetstid framför oss. Lita på Mourinhos kunnande och arrogans så får vi exakt det vi vill ha. Jag har 200% tillit till Mourinho, han ser detaljer som ingen av oss som är aktiva på denna sidan kan.

  Att Martial är en gnällspik o hänger läpp, visar att han inte har karaktären. Men vem vet, vi kanske blir lurade o nästa säsong är han fortfarande kvar och får en utveckling som liknar Ronaldo och då kommer jag få äta upp det.. killen har ju en enorm potential men kan han inte bita ihop så har han inte i denna trupp att göra..

  • Spaddeward

   20 juni, 2018 at 22:13

   Bra inlägg. Och skulle det visa sig att Mourinho visar upp ett fint spel som leder till framgång nästa säsong, så får jag äta upp det. Bara att erkänna i så fall. Vi alla här vill samma sak, att klubben ska lyckas. Ser fram emot att se damlaget också.

  • Puppym

   20 juni, 2018 at 23:23

   Mm efter shitty tror jag vi var det laget som tog mest poäng mot topp 6 lagen och trots det så låter det som att vi har ett sämre lag? Jag tycker inte det utan vi har ett grymt lag där precis som med talanger har en riktig högnivå och varvas med kantiga,uddlösa prestationer och det är normalt. Våran trupp behöver ett par justeringar och få till en bättre backup så är vi med på riktigt men helt ärligt i Liverpool finns inte enda jag vill ha, från Chelsea möjligtvis Kante,Hazard eller Willian, från Tottenham bara Kane och shitty ett flertal så hoppar där. Rashford tror jag på eftersom han är så tävlingsinriktad och målmedveten. Martial däremot håller jag med om och det har kommit rapporter om att han inte tränar tillräckligt hårt och självklart hade vart underbart ifall han kunde blomma ut men det som kännetecknar t ex Zlatan och CR är att dem tränade alltid extremt mycket efter träningar och innan och se vad dem har fått ut av sina karriärer. Låt oss vänta och se men vi har inte tid eller tålamod på att vänta på utvecklingen så tiden börjar bli knappt

   • GGMU!

    22 juni, 2018 at 10:42

    Bra skrivet, exakt det du skriver far i mina tankar. Hade hellre låtit Gomes o Chong få chansen lite mer än att Martial ska få gnälla till sig en plats. Självklart ska vi inte släppa honom billigt för potentialen är där men inte United karaktären. Trevlig midsommar på er nu 👊

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedHärligt med seger över Stamford Bitch Chelsea. Ikväll fick hon ta den i tvåan den gamla slampan.…Feb 19, 01:35
 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedIkväll hade vi inte bara en målvakt mellan stolparna men också i luftrummet och Romero är till skillnad från linjeslickaren…Feb 19, 01:33
 • Kommentar från: Farzad Chelsea vs Manchester UnitedFörutom de två målen så hade vi inte mycket. Tycker vi spelar tok för defensivt, City visade hur bra Chelsea…Feb 19, 00:54
 • Kommentar från: GGMU7 Chelsea vs Manchester UnitedDet behöver det absolut inte vara. Vissa spelare måste spelas in på rätt sätt, många värvningar vi har gjort på…Feb 19, 00:22
 • Kommentar från: P-O Chelsea vs Manchester UnitedVilket betyg fick Pogba?Feb 19, 00:18

FLER Nyheter