Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Lukaku: Fotbollen räddade oss

Romelu Lukaku berättar om sin tuffa uppväxt och om hur han använde fotbollen för att rädda sin kämpande mor…

Belgien spelade i går sin första VM-match och efter en mindre bra första halvlek där Panama höll 0-0 så lyckades man sedan vinna med 3-0. Lukaku stod för två av målen och fick därmed en perfekt start på turneringen. Han har varit med i klubbfotbollen under många år, men i en intervju med The Players Tribune berättar han att åren som ung var riktigt tuffa och att fotbollen alltid skulle bli räddningen.

”Jag visste att vi hade det kämpigt, men när hon (mamma)  blandade i vatten i mjölken så insåg jag att det var kört. Ni fattar vad jag menar? Det var vårt liv. Jag sa ingenting. Jag ville inte att hon skulle känna sig stressad, men jag svär till gud att jag gav mig själv ett löfte den dagen. Det var som om någon knäppte med fingrarna och väckte mig. Jag visste exakt vad jag behövde göra och vad jag skulle göra. Jag kunde inte se min mor leva på det viset. Nej nej nej. Det kunde jag inte ta.”

”Folk inom fotbollen älskar att prata om mental styrka och jag är den starkaste grabben ni någonsin kommer att träffa för jag minns att jag satt i mörket med min bror och in mamma och bad, tänkte, hade tro och visste.. Det kommer att hända. Jag höll mitt löfte för mig själv ett tag, men ibland kom jag hem från skolan och hittade min mamman gråtande. Så en dag sa jag till henne – Mamma, det kommer bli ändring på det här. Du ska få se. Jag ska spela fotboll för Anderlecht och det kommer att hända snart. Vi kommer att få det bra. Du kommer inte behöva oroa dig mer.”

I dag är Lukaku Belgiens främste målskytt genom tiderna och tung etablerad inom klubbfotbollen trots att han bara är 25 år.

 

Källa: Mirror

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/11 16.00
Manchester United - Crystal Palace
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: GGMU4ever Januzaj: Jag fick aldrig chansenHan hade inte petat någon i dagsläget.Nov 16, 21:29
  • Kommentar från: Björn Rooney: Jag skämdes i slutetInget att skämmas över. Fantastisk karriär. Bland de bästa spelarna jag sett. Bra på allt. Helt komplett fotbollsspelare. GGMU!Nov 16, 19:21
  • Kommentar från: Roy Godin på tapeten igenSlutvärvat, tills vi bytt tränare,tycker jag.Nov 16, 18:23
  • Kommentar från: Mogge Godin på tapeten igenUng och lovande...Nov 16, 12:38
  • Kommentar från: Albo Godin på tapeten igenKoulibaly i första hand, Škriniar i andra hand för mig. Värva Koulibaly och ge honom bindeln direkt, helst igår.Nov 16, 12:33

FLER Nyheter