Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Merson: Ingen underhållning

Paul Merson kritiserar än en gång den fotboll som Jose Mourinhos Manchester United bjuder på…

Manchester United har säkrat andraplatsen i Premier League och man är i final i FA Cupen – så resultatmässigt är säsongen, utifrån hur den kom att arta sig, godkänd. Man slutade dock 19 poäng efter suveräna City i tabellen och underhållningsvärdet på Uniteds fotboll jämfört med många av de andra toppkonkurrenterna är väldigt lågt.

Sky Sports Paul Merson var nyligen kritisk mot Mourinho då han hävdade att det helt saknas en offensiv plan i Uniteds spel och i ett nytt uttalande riktar han ny kritik mot Mourinho.

”Deras grannar slår alla rekord, spelar som de gör och sedan har vi då 70 000 mänskor som kommer till Old Trafford varje vecka och undrar – vad är det här. Det har inte varit underhållande och det har varit ”The Mourinho Way.” Mourinho gjorde likadant i Chelsea. Jag såg dem möta Huddersfield med ledning 2-0. Jag tänkte – gå framåt, gör fem, sex sju mål nu då.”

”Senast de (United) gjorde fem mål i en ligamatch var i Sir Alex Fergusons sista ligamatch när de kryssade 5-5 mot West Bromwich. Tottenham, Man City och Liverpool har alla gjort fem mål i en ligamatch – mer än så t.om. I början av säsongen tycker jag det såg ut som att Mourinho spelade för att kryssa mot de stora lagen och sedan slå alla de mindre lagen. De parkerade bussen mot Liverpool och kryssade. City fortsatte klättra. Sättet som de förlorade mot City på Old Trafford – de bara parkerade bussen. Det var som om att de sa ”vi kan inte vinna.”

”Mot City på Old Trafford kunde man känna att vissa Unitedfans inte ville möta City eftersom de kände att de skulle bli utspelade. Där och då visste inte bara fansen utan även spelarna att City var långt före dem. Just då måste det varit varenda Unitedsupporters mardröm att se dem på andra sidan stan – laget som alltid varit i deras skugga, men som nu skrattat åt dem under några år och som har den managern man alltid velat ha och spelar den typen av fotboll man hade gett allt för.”

 

Källa: Sky Sports

13 Kommentarer

 1. b

  15 maj, 2018 at 11:11

  Kvittar vad andra tycker. Mou är envis och har ett bagage med bortförklaringar

 2. Solskjær

  15 maj, 2018 at 11:18

  Precis

 3. Danne10

  15 maj, 2018 at 12:18

  Man kan alltid kritisera för ”tråkigt” spel. Faktum är att Liverpool, Tottenham, Arsenal som ”alltid” spelar så rolig fotboll enligt experterna fortfarande är bäst 3a i ligan. Bara city som vart extremt bra i år. Spelar ingen roll om man har en Salah som öser in mål och laget spelar hur offensivt som helst om man inte ens kan komma före city. Det jag menar är att city har haft en extremt bra säsong vilket man inte ska ta ifrån dom. Men lek med tanken att United vunnit ligan om man tar bort city då hade folket sagt annorlunda säkerligen men eftersom alla topplagen spelar så offensiv fotboll men bara ett lag lyckades komma före United ”tråkiga” fotboll är faktiskt bra. Vi har gjort fler mål än på många säsonger och släppt in mindre också.

  Jag håller med om att vi har inte haft en stabil backlinjendär den ofta bytts nästan inför varje match vilket inte är optimalt samt att våra offensiva pjäser inte alltid levererat kontinuerligt match efter match.

 4. Azze

  15 maj, 2018 at 12:51

  Truppen är inte tillräckligt bra tyvärr, saknas mycket kvalité för att kunna spela attraktivt fotboll och vinna samtidigt

 5. UnitedCASANOVA

  15 maj, 2018 at 15:26

  Precis som Azze säger, saknas mycket kvalité för att kunna spela attraktiv fotboll och vinna samtidigt, jag tycker Mourinho gjorde vad han måste göra med det material han har för att plocka så mycket poäng som möjligt. Jag tror att denna trupp vid ett försök av mer attraktiv fotboll hade slutat utanför Champions league platserna t.o.m.

  Det som många missar i sin eviga kritik till Mourinho. Det är inte han som springer runt på planen och även om han har mkt defensiva riktlinjer som spelarna ska ha i åtanke så finns det även utrymme för att slå en passning framåt eller utmana sin motståndare eller ta en offensiv löpning. Och om inte spelarna är förmögna till det, hur är det hans fel? Och kom inte och säg att det är hans uppgift att lära dem dessa saker på träningarna. För jag är rätt säker på att det trånas för fullt och påpekas ofantligt många gånger i hur det borde vara, bara det att pogba tex enbart tar dessa löpningar när han känner för det etc. löpningen han tog emot city in i boxen till 2-2 tex. Den löpningen gör han kanske 1 gång var 4e match och inte alltid han får bollen å gör mål då heller liksom, han borde göra den 10 ggr / match.

  Vi har sett prov på attraktiv fotboll under Mourinho också, speciellt i början av säsongen, men hans unga spelare som samtidigt ska vara våra avgörande spelare (rashford/martial/pogba) etc har ju ej varit jämna i sitt spel, och ju mer dem dalat i prestationer, ju mer har Mourinho fått lov att lägga upp taktiken för att ändå kunna plocka poäng trots dålig inviduell kvalité.

  Sen ska man inte överdriva vår spelartrupp heller och höja de offensiva spelarna till skyarna. Premier league är den mest hypeade ligan i världen och ”stjärnorna” där är oftast överraskattade och det ser vi alltid ute i Europa… så att komma och säga att vi har martial och Rashford betyder inte lika mkt som vi tror. Vi är bara sålda på premier league. När vi samtisigr har en mittfältamotor med en defensiv väldigt bra Matic, en ej fungerande offensiv pogba motor och en mix av herrera/fellaini/McTominay på det, hur ska vår fotboll i anfallsväg då kunna vara så attraktiv som alla förväntar sig? Nej det är inte mourinhos fel. Tycker han har gjort det bästa av situationen på ett tight å fegt men smart sätt ändå. Hade man gjort det som vi alla önskar med denna trupp hade det slutat utanför CL.

  Nu hoppas jag på 2-4 väldigt bra spelare som värvas i sommar, helst 2 riktigt bra mittfältare som kan få igång motorn och därmed främja offensivare fotboll och då våra anfallare att se lite bättre ut, sen behöver vi nya ytterbackar, Valencia hotar ej längre även om han sköter det defensiva och såvida inte Mourinho ger shaw chansen så säger jag som keane sa angående Ashley Young, den som vet den vet.

  • Affe

   16 maj, 2018 at 10:27

   Du har helt rätt! Väldigt bra summerat.

  • Fricken89

   16 maj, 2018 at 11:59

   Bra skrivet! Märkligt att vissa har så svårt att inse detta.

   • Spaddeward

    16 maj, 2018 at 12:34

    Ja, tänk att folk inte tycker som experterna Fricken och Affe. Otroligt märkligt!

    • Fricken89

     16 maj, 2018 at 12:41

     Myntet har två sidor, du är en av dem som väljer att enbart se en sida av den. Svårare än så är det inte.

     • Spaddeward

      16 maj, 2018 at 12:59

      Precis som du då!

     • Fricken89

      16 maj, 2018 at 13:04

      Jag skyller inte allt på tränaren som du och några andra gör. Det finns fler orsaker till att det går knackigt. Det har dessa 5 åren utan SAF och med tre olika tränare redan bevisat.

     • Spaddeward

      16 maj, 2018 at 13:45

      Du är mästare på att lägga falska påståenden i andras munnar också. Alltid något.

     • Fricken89

      16 maj, 2018 at 13:47

      Tack detsamma.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter