Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Så ersätter jag Rui Faria

Jose Mourinho förklarar planerna för den nu tomma posten som assisterande manager i Manchester United…

Rui Faria lämnar jobbet som assisterande manager i Manchester United efter säsongen och han skiljs framförallt åt från Mourinho efter ett 17 år långt samarbete. Anledningen är att han behöver tid med familjen innan han tar sig an uppdrag som manager på egen hand.

Det betyder att jobbet som assisterande manager står ledigt, men Mourinho har inga planer på att tillsätta någon ny till nästa säsong.

”Nej (jag kommer inte ersätta honom direkt). Jag kommer organisera min personal på ett sätt så inte rollen som assisterande manager finns. Jag kommer ha coacher som assisterar. Jag kommer ha fitness-coacher och en struktur med specialister inom olika områden. Jag kommer inte ha en assisterande manager i ordets bemärkelse.”

Men Mourinho ser en framtid med Carrick i den rollen.

”Jag tror att det kommer bli Michael Carrick någon gång i framtiden när han har sina certifikat och sin licens. Folk tror att man ena dagen är spelare och nästa dag coach, men det funkar inte så. Men när Michael har sin licens så tror jag att med hans personlighet, vänskap och ärlighet att det är något som passar honom. ”

”Jag har ingen i fotbollsvärlden som är redo att bli min assisterande manager så jag föredrar att utbilda människor och strukturera min personal på ett sätt där det finns utbildning och rum för förbättring. Men jag kommer att förbättra min personal och gällande det taktiska arbetet så kommer jag plocka in några som inte jobbat med mig ännu.”

 

Källa: Sky Sports

3 Kommentarer

 1. Fricken89

  14 maj, 2018 at 10:42

  Låter bra! (y)

 2. Spaddeward

  14 maj, 2018 at 12:16

  Hoppas verkligen att han tar in några nya, moderna och fräscha coacher. Några som är inskolade i modern fotboll och inte bara bryr sig om att hålla nollan med hjälp av världens bästa målvakt. Coacher som vill spela modern totalfotboll och som kan få våra unga spelare (de få som är kvar) att blomstra.

 3. Felix

  14 maj, 2018 at 15:01

  Vore trevligt om han tog in t.ex. Meulensteen, men det låter inte troligt dårå.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedHärligt med seger över Stamford Bitch Chelsea. Ikväll fick hon ta den i tvåan den gamla slampan.…Feb 19, 01:35
 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedIkväll hade vi inte bara en målvakt mellan stolparna men också i luftrummet och Romero är till skillnad från linjeslickaren…Feb 19, 01:33
 • Kommentar från: Farzad Chelsea vs Manchester UnitedFörutom de två målen så hade vi inte mycket. Tycker vi spelar tok för defensivt, City visade hur bra Chelsea…Feb 19, 00:54
 • Kommentar från: GGMU7 Chelsea vs Manchester UnitedDet behöver det absolut inte vara. Vissa spelare måste spelas in på rätt sätt, många värvningar vi har gjort på…Feb 19, 00:22
 • Kommentar från: P-O Chelsea vs Manchester UnitedVilket betyg fick Pogba?Feb 19, 00:18

FLER Nyheter