Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Watford

Carrick sa adjö med en hockeyassist till matchens enda mål…

United startelva: Romero – Darmian, Bailly, Rojo, Young – Blind, Carrick (c), McTominay – Mata, Rashford, Sanchez

United bänk: J.Pereira, Jones, Shaw, Valencia, Herrera, Pogba, Lingard

Watford startelva: Gomes (c) – Janmaat, Cathcart, Kabasele, Holebas – Doucouré, Hughes – Deulofeu, Pereyra, Richarlison – Gray

Watford bänk: Bachmann, Prödl, Mariappa, Chalobah, Lukebakio, Sinclair, Deeney

Domare: Lee Mason

Inför: Dagens match blev på flera sätt en milstolpe: dels var det Uniteds 1000e PL-match, dels Carricks sista match. McTominay och Sanchez var de enda som blev kvar i elvan sen matchen mot West Ham, och ändringarna visade nog ganska klart vilka som kunde vänta sig en plats i FA-cup-finalen. Den belgiska duon Fellaini och Lukaku saknades fortsatt pga skada, och även Martial drog på sig en skada inför matchen. Watford gjorde bara tre ändringar då Gomes, Deulofeu och Richarlison återvände till startelvan. På bänken återfanns dessutom Chalobah efter åtta månaders skadefrånvaro.

Första: Efter att De Gea fått Golden Glove och spelarna gjort en Guard of Honour för Carrick, så tog Rashford hand om avsparken på ett soligt Old Trafford. Båda lagen inledde piggt utan att skapa några tidiga kanonlägen. I 9e minuten åkte Rojo på matchens första gula kort då han fällde Richarlison. Richarlison tog själv hand om frisparken och skickade ut bollen i omloppsbana. Sanchez fick ett skottläge neråt kortlinjen efter en crossboll av Blind, men chilenaren lyckades inte få bollen på mål. Strax därpå blev Kabasele sittande utanför plan efter att ha ramlat ner i diket utanför planen när han försökte täcka ut en boll före Sanchez, och kolliderat med reklamskyltarna. Efter lite behandling haltade han tillbaka in, men det blev snabbt klart att han inte kunde fortsätta, så i 21a minuten ersattes han av Mariappa. I 32a minuten fick Rojo ett dubbelläge efter hörna, men han nickade först bollen på Holebas innan han sköt returen utanför. Blott två minuter spräcktes äntligen målnollan, och målet kom till efter en fin boll av Carrick över backlinjen. Mata sprang sig loss och tog ner bollen, och servade sen upp den åt Rashford som bara hade att raka in den i öppet mål. I 36e minuten blev Janmaat liggande efter en hård tackling av Young. I 44e minuten var Watford nära att kvittera, då Pereyra skruvade in ett inlägg i boxen, och helt ren framför mål fick Richarlison all tid i världen på sig att nicka… men Romero slängde sig och stod för en fin enhandsräddning då han puttade ut bollen till hörna. Efter hörnan fick Deulofeu iväg ett skott på mål som dock gick rakt på Romero. När domare Mason sen blåste av för pausvila satt United i ledning efter Rashfords mål – halvleken hade dock varit tämligen chansfattig, frånsett målet och Richarlisons nick.

Andra: När andra halvlek drog igång – Hughes tog avsparken – så var det med oförändrade manskap. Andra halvlek inleddes piggt med lite halvaction i båda straffområdena, utan att vare sig Gomes eller Romero behövde förta sig. I 58e minuten fick Young också syna ostskivan då han fällde Janmaat. Uniteds första byte kom två minuter senare, då Young plockades av för Shaw. Detta följdes 63e minuten upp med att Watford plockade av Deulofeu för Deeney. I 66e minuten skickade Sanchez in ett inlägg som hamnade lite för långt från Mata för att kunna bli mål, innan McTominay fick gult kort minuten därpå för en tröjdragning. Strax därpå var en kass passning av Rojo nära att ge bort ett mål, men som tur var så ställdes Deeney offside när hans kollega täckte passningen. Deeney lyckades inte få bollen på mål efter att ha rundat Romero ändå. I 73e minuten var det dags för Chalobah att vara tillbaka på planen för första gången på åtta månader efter en knäskada, då han kom in för Gray. I 76e minuten byttes Blind ut och ersattes av Herrera. Watford försökte sig på en kontring i 80e minuten som slutade med att Rojo stod för en bra glidblockering. I 84e minuten var det dags för Carrick att kliva av till stående applåder, och han ersattes av Pogba (symboliskt?). Efter en krock med Richarlison blev McTominay liggande i 88e minuten, men efter behandling (ögondroppar!) så var han ute och sprang igen. I 91a minuten tog Shaw ett cyniskt gult kort för att stoppa en Watfordkontring efter att Pogba tappat boll. United hade i tredje tilläggsminuten en kontring där man borde utökat, men Herreras sistapass gick ut i tomma intet. När domare Mason blåste av för full tid stod United som vinnare i en betydelselös match som ändå blev en fin avslutning för Carrick.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 4 – Stod för en fin räddning på Richarlisons nick och var i övrigt mestadels stabil (nån schabbling på en höjdboll bara, som inte ledde till nåt).

Darmian: 3 – Gjorde en acceptabel insats där han inte sattes under nån större press från Watford. Godkänd i sin sista match för United, alltid något…

Bailly: 3 – Okej insats, men såg ofokuserad ut, särskilt i spelet i luften. Tappade markeringen som gav Richarlison fritt nickläge. Knappt godkänd.

Rojo: 3 – Gjorde det okej defensivt med några skapliga brytningar. Såg däremot komiskt dålig ut med bollen vid fötterna och var nära att ge bort ett friläge. Knappt godkänd.

Young: 3 – Gjorde det okej, varken mer eller mindre.

McTominay: 3 – Okej kämpainsats, men kan tycka att han borde kunnat ta för sig mer i en match som denna. Knappt godkänd.

Carrick: 4 – Styrde mittfältet i sin sista match. Elegant boll som satte upp för målet, klassisk Carrick. Hans passningsspel kommer saknas.

Blind: 3 – Habil insats, syntes inte mycket.

Mata: 3 – En av få som fick något uträttat framåt, men Mata verkar ha tappat vad han än hade som gjorde honom till en klockren poängspelare en gång i tiden.

Rashford: 3 – Gjorde mål, men det var en servering. Var i övrigt bollkär, stod för dåliga beslut och såg rakt av ur form ut. Målet räddar ett knappt godkänt.

Sanchez: 3 – Kämpade framåt, fick lite gjort, men hade svårt att connecta med Rashford. Förhoppningsvis så kommer chilenaren se skarpare ut efter en sommars vila och en försäsong i benen.

Shaw: 3 – Hoppade in och gjorde det okej på kanten.

Herrera: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Pogba: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Luftade reserverna i en meningslös match och fick med en vinst. Whatever. Det är cupfinalen han ska pricka in saker i.

Summering: Matchen var inte fullt så trött som den kunnat vara om en ordinarie elva hade spelat, men det var ingen vidare hög kvalitet på den oavsett. Ett par perioder av energi fanns i varje fall. Ändå följde den i raden av riktigt sega och tråkiga matcher United bara spelat av sen ligan var körd.

I och med att man säkrade andraplatsen förra matchen så innebar inte resultatet här någon förändring, annat än att man passerade 80 poäng.

Carrick och Romero är de enda som går ut ur matchen med några riktiga pluspoäng. En fin avslutning för Carrick ändå, som framöver tar plats i tränarstaben permanent istället.

För United väntar hur som helst en FA-cupfinal innan säsongen är över, vilken spelas nästa lördag, och för motståndet står ett Chelsea som idag avslutade sin PL-säsong med att lojt lägga sig platt för Newcastle och förlora med 3-0. Tur för dem att Pool gjorde sitt jobb, annars hade det varit ett rätt pinsamt sätt att spela bort CL på. Finalen lär dock bli en tuffare affär.

13 Kommentarer

 1. Felix

  13 maj, 2018 at 19:30

  Kan ju tillägga att hade vi förlorat eller kryssat är det rätt sannolikt att en hel del betyg hamnat på fel sida godkäntstrecket istället för att få ihop till ett knappt godkänt. Skitmatch överlag, men efter att ha sett alldeles för många såna senaste månaderna är det knappt att man orkar bry sig… mycket hänger på FA-cup-finalen nu.

  • Spaddeward

   13 maj, 2018 at 20:52

   Håller med. Detta var bara ett i raden av alla sömnpiller den här säsongen. Sanchez såg otroligt isolerad ut (ungefär som Lukaku brukar göra) och Rashford sprang runt i ingenmansland. Den bristande offensiva taktiken är så uppenbar att det nästan är komiskt.

   Skönt med seger oavsett, och bra att Rashford fick göra mål. Är otroligt imponerad av Carricks insats, lika bra som vanligt. Han kommer saknas enormt, tråkigt att behöva säga så om en 37-åring men det är sant.

   Vinner vi FA-cupen är säsongen lyckad. Förlorar vi finalen är säsongen misslyckad. Upp till kamp!

 2. farzad khazaei

  13 maj, 2018 at 20:37

  Vi är inte bättre än så här, vi kommer att få det svårt om vi har kvar Mourinho nästa säsong. Utan De Gea så hade vi säkerligen varit ett mittenlag. Det är skamligt att spela som vi har gjort, fotbollen lider av Mourinhos tidigare resultatbaserade fotboll, den gick hem en gång i tiden men det känns verkligen som att spelet har utvecklats och Mourinho verkar inte vilja anpassa sig efter det nya fartfyllda spelet. Jag tycker verkligen att det är jättetråkigt att se matcherna numera, har inte missat många matcher under de senaste åren men dagens match kunde jag missa med gott samvete. Såg dock längre höjdpunkter ifrån matchen och imponerades inte!

  • Busby

   13 maj, 2018 at 22:22

   Kommer aldrig sluta se matcherna, oavsett hur jävla dåligt de spelar, men jag håller med dig i övrigt.

 3. Fricken89

  13 maj, 2018 at 21:20

  Då var denna säsongen över. Bara FA-cupen kvar, som ska bärgas hem till Manchester nästa helg.

  Tack Carrick för allt ditt bidragande till United dessa 12 åren! Hoppas att du ger oss ännu mer vid sidan om planen tsm med Mourinho de kommande åren. Ska bli mkt spännande att följa Carricks utveckling som coach!

  Ska bli spännande att få se vilka spelare som kommer in, som ska ta oss ännu närmare toppen och fler titlar.

  In Mou and Carrick I trust!

  GGMU! <3

 4. Tachada

  13 maj, 2018 at 21:34

  För att verkligen kunna utmana city nästa år så behövs det många nya spelare, och de som jag tycker vi ska ha in i sommar är, Milinkovic savic, fred, alex sandro, alderweireld, tierney. Dom som kommer lämna är shaw, darmian, blind, smalling elr rojo, carrick, fellaii.

 5. Peppis

  13 maj, 2018 at 22:55

  En intressant säsong hur som helst där resultat ställs mot underhållning och identitet. Sevillamatcherna smärtar fortfarande där vi inte hade något av ovanstående tyvärr. Hoppas på en cupvinst nu och en mer genomarbetad offensiv taktik till nästa år.

 6. Jugge

  13 maj, 2018 at 23:00

  Vi behöver både defensiv kraft o offensiv kraft framåt för utmana på riktigt!

 7. farzad khazaei

  13 maj, 2018 at 23:39

  Jag tror att vi hade fått tillbaka magin om vi hade värvat Knockaert, inte ens Mourinho kan få honom att bli dålig då han är så otroligt bollskicklig och kvick, det var som att se Ronaldo spela igen, han gled förbi Unitedspelarna som ingenting och han skulle bli lagets klart bästa spelare. Har inte sett en sådan naturligt begåvad spelare I England på mkt länge, tror faktiskt att han kan vara bättre än Hazard. Han dribblade i sådan hög fart med bollen fastklistrad vid fötterna, sanslöst svår nivå på den fotbollen!

  • farzad khazaei

   14 maj, 2018 at 10:11

   What? Är det sant? Han kanske har varit skadad för hans insats ”ljuger” inte om hans kvalité, han lekte verkligen med Rojo och Shaw?

 8. Fred

  14 maj, 2018 at 09:05

  Fyfan vilken snoozefest (som vanligt).
  Att folk skriver tex ”In Mou we trust” och massa hjärtan osv förstår jag inte efter en sådan här match. Ok 2a platsen är inte så dålig och han är väl något bättre än LVG men det har varit mycket uddamålssegrar med bussparkering hela säsongen.

  Ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma med fler färdiga legoknektar efter sommaren 🙂

  • Fricken89

   14 maj, 2018 at 10:48

   Ja det är ju bättre att klaga jämt och ständigt, än att stötta laget (där Mou också ingår).

 9. Bogotábanditen

  14 maj, 2018 at 09:22

  Glad för Carricks skull att han fick avsluta med en bra insats, seger och alla hyllningarna. I övrigt var matchen loj. Nu gäller det för Mourinho att tagga upp laget till en betydligt högre nivå så att FA-cupen kan bärgas och därmed säsongen räddas (åtminstone delvis). Förlust mot Chelsea och det kommer, trots andra plats i PL, att lukta fiasko över säsongen 2017-18. Detta p g a att 1) city är så långt före oss både poäng- och spelmässsigt 2) Uttåget ur CL – i 1:a hand Mous felbeslut vad gäller taktik och laguttagning 3) Så många dåliga framträdanden i ligan av laget, inte minst av våra s k stjärnor! Skärpning behövs på alla fronter…

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/4 21.00
Manchester United - Manchester City
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Mogge Manchester United vs Manchester CityJa. Spelarna håller lägre klass än ekonomin. Vi har inte sett bra ut på länge. Det är nog kört att…Apr 25, 08:37
 • Kommentar från: Kongo Manchester United vs Manchester CityÄr ett skämt hela laget sen sitta och peka på enskilda spelare jo visst kan hålla med om att vissa…Apr 25, 06:49
 • Kommentar från: Stefan Manchester United vs Manchester CityHåller med dig. Vad jag tycker han är sämst på, är passningsspelet utmed marken. Det är lååånga chanspassningar i…Apr 25, 06:33
 • Kommentar från: a Manchester United vs Manchester CitySist DDG var urform var när han förhandlade om ett nytt kontrakt... Nu förhandlar han igen...Apr 25, 05:49
 • Kommentar från: lopa Manchester United vs Manchester CityAlltså Young... Är det ingen annan förutom jag som märker hur otroligt värdelös han är? Hans inlägg är så helvetes…Apr 25, 00:38

FLER Nyheter