Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Manchester United vs Arsenal

Young och Fellaini ordnade sent tre poäng på Old Trafford…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Smalling, Lindelöf, Young – Herrera, Matic, Pogba – Lingard, Lukaku, Sanchez

United bänk: J.Pereira, Rojo, Fellaini, Mata, McTominay, Martial, Rashford

Arsenal startelva: Ospina – Bellerin, Chambers, Mavropanos, Kolasinac – Xhaka, Maitland-Niles – Iwobi, Mkhitaryan, Nelson – Aubameyang

Arsenal bänk: Cech, Holding, Monreal, Osei-Tutu, Willock, Welbeck, Nketiah

Domare: Kevin Friend

Inför: Mourinhos enda ändring från FA-cup-segern mot Spurs var att ersätta Jones med Lindelöf. Noterbart var att varken Jones eller Bailly ens tog plats på bänken, trots att Mourinho bekräftat att alla spelare var tillgängliga (utom Romero, som fortsatt är skadad). Arsenal saknade bara Elneny och Cazorla, men vilade också en hel del spelare med ögonen på Europa League. Wenger mönstrade m.a.o. en något reservbetonad elva i vad som kan vara hans sista match någonsin på Old Trafford. Sanchez och Mkhitaryan ställdes båda mot sin tidigare klubb.

Första: Trots en del moln så sken solen över Old Trafford när först Sir Alex Ferguson presenterade en gåva till Wenger för att belysa hans ikoniska PL-kärriär, varefter ett blåklätt Arsenal sparkade igång matchen. Matchinledningen var jämn, med bara någon nästan-men-inte-riktigt-chans åt båda håll. Solen försvann tämligen snabbt, och United etablerade ett visst tryck på Arsenals planhalva. I 16e minuten kom dock 1-0 till United: Valencia och Lingard vann boll vid mittlinjen och den senare skickade vidare bollen till Pogba som avancerade fram genom mitten, och passade ut bollen till Lukaku till höger, och belgaren skickade ett inlägg som fann Sanchez vid bortre stolpen. Sanchez siktade sin nick, som dock Bellerin slängde sig och styrde i stolpen med foten och ut framför mål, där Pogba ostört kunde skicka in den bakom en chanslös Ospina.

I 20e minuten skickade Mkhitaryan iväg ett skott som slank tätt utanför bortre stolpen. Matchens första gula kort delades ut i 24e minuten då Xhaka försökte leka ryggsäck på Lingard och drog ner denne. Lagen bytte sen perioder med inlägg, men inga farliga chanser skapades. I 36e minuten så vinklade Aubameyang en nick mot mål efter ett inlägg, men nicken blev lös och enkel att plocka upp för De Gea. Två minuter senare var Lukaku nära att få ett friläge via en turlig studs mitt i straffområdet, men det var för trångt med Arsenalspelare så belgarens avslutsförsök studsade bara in i famnen på Ospina. I 41a minuten skickade Young iväg ett inlägg som tog i utsidan av stolpen, och strax därpå vann han själv en frispark från Bellerin ute på kanten. Frisparken skickade Sanchez iväg in i boxen, där den nickades bort av försvaret. Nån minut senare försökte sig Nelson på en nick på Aubameyangs inlägg, men han lyckades inte få den på mål. När domare Friend blåste av för pausvila så var det en rätt maklig första halvlek som var till ända. Arsenal hade fokus på torsdagens Atletico-möte, och United såg inte särskilt taggade ut heller – framförallt kontringarna var väldigt gåfotboll stundtals.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek var manskapen oförändrade. Första bytet lät inte vänta på sig – i 50e minuten tvingades Lukaku kasta in handduken efter en smäll mot vristen från Mavropanos. Ersatte gjorde Rashford. I 51a minuten så slog Valencia en enkel passning in i plan, men Herrera och Matic sket på sig och missade boll båda två, varefter den snoddes av Xhaka som passade vidare till Mkhitaryan, och armeniern skickade in 1-1 lågt i bortre, otagbart för De Gea.

Båda lagen gjorde dubbelbyten i 63e minuten: Welbeck kom in för Nelson, Herrera lämnade plats för Martial, Fellaini kom in för Lingard och en skadad Kolasinac haltade av för Monreal. Bytena lyckades inte med att höja spelkvaliteten. I 72a minuten så skickade Martial in ett inspel som gav Smalling ett fint läge, men mittbacken missade bollen helt och läget försvann. Strax därpå försökte sig Fellaini på en halvvolley från strax utanför straffområdet, men den gick strax över. Ospina blev i 75e minuten liggande efter att ha hoppat in i Fellaini (och på något oförklarligt sätt fått med sig frisparken också). Arsenal gjorde dock ett byte strax därpå, då Mkhitaryan plockades av för Willock, så Ospina fick allt lov att fortsätta. Minuten därpå var det nära att det blev farligt då Smalling halkade, men Lindelöf stod för en bra brytning. United försökte pressa på för ett ledningsmål, men man skapade inte mycket av intresse. Arsenal försökte hota på kontringar, men lyckades inte riktigt komma igenom. I 89e minuten spelade Pogba ut en boll till Martial som skickade in ett inlägg vilket Fellaini nickade i stolpen, men den studsade på Rashford och in… tyvärr var Rashford i offsideposition så det dömdes korrekt bort. Fellaini tog dock revansch direkt – i 92a minuten skickade Young in ett inlägg som Fellaini nickade, och bollen letade sig in till 2-1 tätt intill stolpen. Young och Fellaini, name a more iconic duo! När domare Friend sen blåste av för full tid stod United som vinnare, även om det satt långt inne.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Ingen actionpackad match för målvakten, och målet kan han inte lastas för.

Valencia: 2 – Står där med oerhört hög utgångsposition, men gör aldrig något annat än en kort passning snett inåt. Tiden rinner ut…

Smalling: 3 – Försvarade bra mot både Aubameyang och Welbeck, men borde ha gjort mål på Martials inspel. Halkade några gånger.

Lindelöf: 3 – Solid insats i mittförsvaret och hade bra koll på Aubameyang. Ett par fina brytningar.

Young: 3 – Det som räddar ett bättre betyg för Young än Valencia, är att Youngs inlägg trots allt lyckades hitta en lagkamrat.

Herrera: 2 – Såg inte särskilt taggad ut och hamnade mest på mellanhand. Dåligt samspel med Matic som ledde till baklängesmålet.

Matic: 3 – Gjorde det defensiva jobbet och kontrollerade bollen bra centralt. Plumpen i protokollet var missen som föranledde Arsenals mål.

Pogba: 3 – Gjorde det helt okej, med vissa toppar och vissa dalar. Satte ett mål på en retur efter att själv ha byggt anfallet.

Lingard: 2 – Kom aldrig in i matchen från sin utgångsposition till höger.

Lukaku: 3 – Hyfsade inlägg, bl.a. det som ledde till första målet. I övrigt rätt anonym. Klev av skadad.

Sanchez: 2 – Intetsägande insats.

Rashford: 2 – Rätt anonymt inhopp.

Martial: 3 – Piggt inhopp, och hade otur som inte noterades för några assist.

Fellaini: 3 – Såg lite vilsen ut först, men när han väl kom igång så fyllde han på i boxen och fick utdelning då han nickade in segermålet.

Mourinho: 3 – Fokus tycktes inte direkt ha legat på den här matchen, men bytena lyckades och man fick med sig alla tre poängen.

Summering: I vad som mest kändes som en försäsongsmatch lyckades United alltså pressa in ett sent segermål via den ikoniska Young-Fellaini-kombinationen. I själva matchen hade United ett visst övertag, men framförallt efter dubbelbytena så hade Arsenal en bra period också. I slutändan gjorde man dock jobbet och plockade de tre poäng som säkrade CL-spel till nästa säsong. Matchens tempo och intensitet påminde dock mest om en försäsongsmatch, då Arsenal hade fokus på torsdagens retur mot Atletico och United i princip tagit semester från ligasäsongen då säkrandet av CL-platsen ändå varit nära vid oavgjort.

Tyvärr fick vi återigen se hur ytterbackarna mestadels är ett problem, särskilt offensivt, och att Herrera har svårt att hitta dynamiken med Pogba och Matic när det inte är toppmatch. Offensiven var bara trubbig.

Allt som allt en ganska trubbig match som blev Wengers förmodligen sista på Old Trafford.

För United väntar härnäst en bortamatch mot Brighton den fjärde maj.

10 Kommentarer

 1. Mogge

  29 april, 2018 at 20:21

  Skulle Fellaini klappa klubbemblemet om han skulle försvinna?

 2. Xinpei

  29 april, 2018 at 20:27

  Det är ändå ganska intressant att United tagit minst en match mot alla toppklubbar i ligan. Inte dåligt för en tränare som enligt vissa inte alls vet hur man tränar ett lag..

  • Roy

   29 april, 2018 at 21:07

   Håller med,Xinpei,men många i denna grupp som vill sälja Fellaini , eller att han ej ska spela för UTD,oj va många han är bättre än…. lite hjärta ,lite skalle,lite tuffhet ,lite av det mesta som många andra saknar.

 3. Roy

  29 april, 2018 at 21:09

  I detta fall fick man rätt,nån som saknar mata….där är det sälj,behåll Fella

 4. Zingo

  30 april, 2018 at 07:32

  Dumpa Fellaini. Skämmigt att Utd ska förlita sig på långbollar till Fellaini när spelet inte fungerar. Hade Real/Barca/Bayern gjort det? Absolut inte och därför vinner de stora titlar som vi inte gör.

  • Affe

   1 maj, 2018 at 09:45

   Det är perfekt att ha en plan B att ta till när det ska
   avgöras.Nu fungerade det dessutom,varför då gnälla? Det
   enda som är ”skämmigt” här är dina kommentarer.

 5. Zingo

  30 april, 2018 at 07:38

  Som Ljungberg sa. Fotboll spelas på marken. Lämna det fula spelet tilll lag som Stoke och WBA.

  • Xinpei

   30 april, 2018 at 09:26

   Gäsp.

 6. farzad khazaei

  30 april, 2018 at 08:26

  Det var olidligt att se Valencia och Smalling spela med bollen, mkt sidledspel och det märks att de saknar tekniken för att bidra till ett rappare spel. Lingard gör sina löpningar och han arbetar mkt hårt men det är ofta det sista som saknas, det är som att han inte riktigt har den där tekniken för att utmana eller att göra det oväntade, går ofta på något dåligt skott eller slår en dålig passning, det är något som gör att han känns mindre farlig när han startar matcherna. Han är som bäst när han kommer in från avbytarbänken och motståndarna är lite trötta!
  Jag älskar Lukaku men hans första touch fick mig att skratta några ggr, det kanske man kan leva med i hans fall då han bidrar med så mkt tyngd där framme?

 7. RedDevil

  30 april, 2018 at 09:53

  Med det inhoppet Martial gjorde igår tycker jag att han absolut förtjänar att starta resten av säsongen. Potentialen och talangen som sitter i den killen är enorm. Hoppas Mou äntligen inser det.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter