Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs West Bromwich Albion

United stod för en raktigenom usel insats och förlorade välförtjänt hemma mot seriens dittills sämsta bortalag…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Smalling, Lindelöf, Young – Herrera, Matic, Pogba – Mata, Lukaku, Sanchez

United bänk: J.Pereira, Jones, Rojo, McTominay, Lingard, Martial, Rashford

WBA startelva: Foster – Nyom, Dawson, Hegazy, Gibbs – Phillips, Livermore, Brunt (c), McClean – Rodriguez, Rondon

WBA bänk: Myhill, Yacob, Sturridge, Gabr, Burke, Krychowiak, Field

Domare: Paul Tierney

Inför: Mourinho gjorde blott två ändringar från derbyt mot City, då Lingard droppade till bänken och Bailly petades ur truppen, och ersattes av Mata och Lindelöf. Portugisen motiverade ändringarna med att han ville ha in Lindelöf för hans förmåga med boll, och pekade på Swansea-matchen för hur väl det fungerat, samt för att han förväntade sig ett tajt WBA och att Mata var en av truppens mest snabbtänkta. Endast Romero saknades pga skada. WBAs interimmanager Darren Moore fick klara sig utan skadade lagkaptenen Evans, men hade i varje fall Sturridge och Field tillbaka på bänken efter skador – han gjorde inga ändringar från det lag som kryssade mot Swansea senast.

Första: Bortalaget fick ta hand om avsparken på Old Trafford. Matchen inleddes något avvaktande, men med United tydligt i kontroll. I 11e minuten var det dock WBA som fick ett fint läge då Rondon höll uppe bollen bra och sen spelade till Livermore i straffområdet som vände bort Lindelöf och skyfflade bollen mot mål, men De Gea stod för en fin räddning nere på marken. United ropade i 19e minuten efter straff då Dawson fällde Herrera i straffområdet, men domare Tierney friade. United hade hyfsad kontroll på tillställningarna, men kanske precis som vanligt så hade man vissa problem med Rondons fysik, och WBA var piggare än man kunnat tro om ett lag som i princip redan säkrat nedflyttning. Även om United hade kontroll så hade man problem att lirka upp WBAs kompakta försvar. Pogba fick i 28e minuten matchens första gula kort då han tog ett inlägg med händerna efter att ha tappat balansen när han hoppade. En stor del av Uniteds problem offensivt kunde spåras till att ytterbackarnas offensiva förmåga var tämligen undermålig, vilket segade ner och gjorde anfallsspelet väldigt lättläst. I 42a minuten så nickade Dawson ner en hörna parallellt med Uniteds mållinje, men som tur var hamnade bollen hos Smalling som kunde rensa. När domare Tierney blåste av för pausvila så ändade det en tajt halvlek med få klara chanser, som blottat rätt stora brister i Uniteds spel.

Andra: Mourinho insåg i varje fall att det inte fungerade som det såg ut, så till andra halvlek ersattes Herrera av Lingard. Lingard fick direkt en chans att näta, men hans skott blockerades av en täckande Dawson. I 51a minuten prövade Mata ett långskott som gick en bit utanför. Två minuter senare fick WBA en frispark tätt utanför straffområdeshörnet efter att Pogba knuffat omkull McClean. Frisparken sköt Brunt dock rakt i muren och ut till inkast. I 58e minuten var det dags för Pogba att lämna plats för Martial. Martial fixade direkt i 59e minuten en frispark nere på kanten efter att ha blivit fälld av Nyom, men frisparken resulterade bara i en hörna. I ett allt kraftigare regn så sjönk matchens tempo ner till en rätt klen fotbollsmatch. I 64e minuten ville United ha en frispark tätt utanför straffområdet efter att Martial sparkade upp bollen på Livermores arm, men domare Tierney friade då han tycktes anse att det inte var avsiktligt. Två minuter senare stod Foster för en fin räddning då Lukaku nådde högst på en boll och nickade mot mål, men ex-United-keepern sträckte sig och lyckades rädda med ena handen. United fick till en del halvchanser runt 70-minuters-strecket, de flesta med Lingard i huvudrollen, men man lyckades inte överlista Foster och hans mittbackar. Istället så kom ett baklängesmål i 73e minuten, då Matic, i kamp med Dawson, nickade ner en Brunt-hörna rakt framför en framstormande Rodriguez (Lukaku släppte markeringen väldigt billigt) som enkelt kunde nicka in 0-1 till WBA. Strax därpå gjorde båda lagen varsitt byte: Rashford kom in för Young i Uniteds tredje och sista byte, och Moore gjorde sin första ändring då han plockade av Phillips för Krychowiak. Nyom blev sen andre man, och förste WBA-spelare, att visas det gula kortet av domare Tierney, efter en sen tackling mot Martial. United pressade hårt för att få till en kvittering, vilket däremot mest öppnade upp för kontringslägen, för särskilt mycket skapade man inte (annat än inlägg som WBA-försvaret enkelt kunde nicka undan). Publiken började redan lämna med flera minuter plus tillägg kvar. I 85e minuten fick Rondon kliva av för Sturridge. I 92a minuten fick Smalling iväg en nick mot mål, men Foster hade inga problem att rädda. Minuten därpå kom WBAs sista byte då Brunt plockades av för Yacob. När domare Tierney blåste av för full tid så stod WBA som vinnare efter Rodriguez mål och en fruktansvärt impotent insats av United.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Stod för en bra räddning på Livermores skott. Chanslös på målet. Godkänd.

Valencia: 1 – Valencias offensiva insats kan nog som bäst liknas vid en kissnödig skolpolis försök att arrestera Al Capone. Nästa säsong kan han omöjligen vara mer än backup.

Smalling: 3 – Solid insats och hade mestadels Rondon under kontroll.

Lindelöf: 2 – Förlorade de fåtal dueller där han ställdes mot Rondon, på rent fysiska grunder. Lyckades inte heller visa vad han kunde med bollen, utan valde mest bara det säkra alternativet. Knappt underkänd.

Young: 1 – Precis som Valencia så var hans offensiva försök som att försöka skära granit med plastkniv. Hans få-boll-och-vända-upp-för-att-slå-inlägg-rutin är ruggigt lättläst och erbjuder bara marginellt (dvs ingenting statistiskt mätbart) mer än Valencia.

Herrera: 1 – Erbjöd ingenting av värde, då han mest sprang runt i ingenmansland och inte ville ha boll. Matchbilden passade honom väldigt dåligt.

Matic: 1 – Slarvade som en halvfull festivalstädare och strödde glatt bollar till vem som än ville ha dem, oavsett tröjfärg. Krönte magplasket med att assistera Rodriguez segermål.

Pogba: 1 – Hade ett par okej aktioner, men hela första halvlek utstrålade han bara arrogans och lathet. Visade upp en så usel attityd att det mest var ”äntligen” när han byttes ut.

Mata: 1 – Var inte med i matchen. Lösa (läs: påhittade) rykten säger att han återfanns under ett säte i lagbussen efter match.

Lukaku: 1 – Visade lite vilja i första halvlek, men blev rakt av mobbad av WBAs mittbackar. Vann i princip ingenting i luften och blev bortstängd varje gång bollen var på marken. Släppte markeringen på Rodriguez för WBAs mål. Hade i varje fall en nick på mål, men Foster räddade.

Sanchez: 1 – Usel insats. Ovanligt dålig arbetsinsats från chilenaren också. Flyttades över till höger i andra halvlek och var om möjligt ännu sämre där än han var till vänster.

Lingard: 2 – Hade en nära-skjuter-ingen-hare-insats, då han ofta var rätt positionerad men inte riktigt lyckades göra det han skulle med bollen. Hade det sen svårt när han tvingades att spela innermittfältare.

Martial: 2 – Hade ett par pigga moment, men såg tämligen ointresserad ut.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 1 – Misslyckades med taktiken, misslyckades med laguttagningen och misslyckades med bytena. Ridå.

Summering: Den fina vändningen i derbyt mot City följde man alltså upp med denna smörja. En oinspirerad, lat, arrogant, seg och fantasilös dynga som bara blev värre ju mer det regnade. Inför matchen så hade West Bromwich 1 vinst, 4 oavgjorda och 11 förluster på bortaplan i Premier League, vilket innebar bleka sju poäng. Efter matchen har de tio poäng, och är därmed inte sämst längre, då Stoke parkerar på åtta bortapoäng. Bedrövligt.

Det absolut mest uppenbara problemet United hade var att ytterbackarna inte kunde göra nånting offensivt. Man spelade med tre centrala mittfältare, två centrerande yttrar, och två ytterbackar som varken kunde bredda, slå inlägg eller ta sig förbi sin respektive ytterbacksmotståndare. Precis som man kunnat gissa blev det lättläst, trögt och ineffektivt. När dessutom innermittfältet inte orkade göra jobbet, och det offensiva mittfältet inte var med i matchen, och strikern inte kunde ta kampen….

United förlorade, och vad värre var, man förtjänade att förlora. Förlusten var Uniteds blott andra på hemmaplan i ligan, och blott det fjärde poängtappet på hemmaplan i ligan. Att man alls kan gå ut och se så ointresserade ut, och få exakt alla aspekter av laguttagning, taktik och inställning fel, är inte något annat än patetiskt. På nittio minuter lyckades man helt och hållet blåsa bort allt det positiva som byggdes upp av vändningen mot City.

I och med resultatet är United nu 16 poäng efter City, och därmed, då bara fem matcher återstår, så har de ljusblå matematiskt säkrat titeln. Enda ”trösten” är väl att de nu blev mästare i kostym istället för att få spela hem den framför sina hemmafans. Ingen vidare tröst, det, däremot. Med dessa fem matcher kvar har man 10 poäng ner till Chelsea på femteplatsen, så än har man inte säkrat CL-spel i varje fall.

Härnäst väntar hur som helst ett bortamöte mot Bournemouth på onsdag innan man på lördag möter Spurs i semifinalen av FA-cupen.

12 Kommentarer

 1. b

  15 april, 2018 at 20:52

  Horribelt! Efter Uniteds underbara andra halvlek mot City så hade jag glömt att vi har spelat så här i stort sätt hela säsongen..

 2. Stefan Karlsson

  15 april, 2018 at 21:00

  Vinster mot Chelsea, Liverpool och Chelsea, följt av det här…

  Något är fel, trots att United ligger högre upp och har fler poäng än på flera år. Felet är väl att de varken spelar stabilt eller kul.

  Uselt och jag kommer somna både ilsken och besviken.

  • Richard

   15 april, 2018 at 21:58

   Underskattning.Man måste spela på minst 90 % från start i såna här matcher.vi låg på 50%

 3. Stefan Karlsson

  15 april, 2018 at 21:01

  Vinster mot Chelsea, Liverpool och City givetvis.

  Ni förstår att besvikelsen förblindar 🙂

 4. Spaddeward

  15 april, 2018 at 21:06

  Så går det när man inte har någon offensiva spelidé. Så fort de individuella stjärnorna dippar så fallerar allt.

  Mourinhos order till ytterbackarna att inte gå framåt är helt bedrövlig. .

  Hans totala oförmåga att motivera spelarna mot de sämre lagen är så otroligt frustrerande. Man undrar nästan om han hade något med vändningen senast att göra över huvudtaget? Eller om det var Pogba som bestämde sig på egen hand?

  Och som vanligt ska Lukaku och Sanchez spela hela tiden oavsett hur dåliga de är. Men så fort Rashford och Martial gör en dålig match så åker de ut direkt.

  Tänk er hur bra Rashford och Pogba hade varit i Liverpool.

 5. micke

  15 april, 2018 at 21:58

  Grattis City, skit och pinsamt av ett lag som United!

  • Richard

   17 april, 2018 at 22:36

   Hej hallå alla mufc fans.Jag läste en artikel som är så spot-on ang oss mufc fans.Vi har haft mer framgångångar än de flesta lag under Fergie.
   Nu framställer vi oss alltför ofta krävande,kritiska,så fort vi spelar riktigt dåligt en match.
   Jag håller med om Mouirinhios destruktiva kontrollerande filosofi inte är att beundra.
   Men vi måste va mer tålmodiga och inte spy sån jävla galla över vår tränare ,som ändå just nu håller oss som 2:a i en riktigt svår jävla liga.Vi har för höga krav,och jag tror all jävla kritik från media och omvärlden räcker…Det ska inte behöva komma så här mycket kritik i dagsläget från oss mufc-fans….varje gång vi spelar dåligt.
   Det är inte grönare p andra sidan.Låt säga att vi får en föredetta spansk tränare ,nästa år som får oss att sluta 6:-a.
   Vi har inte världens bästa spelare.
   Vår trupp är bra,men det finns vissa svagheter ,och det tror jag mourinhio ser

 6. Bogotábanditen

  15 april, 2018 at 22:15

  Usel och oinspirerad insats av United. Ville de att city skulle vinna titeln i kväll? Be om ursäkt till fansen som tvingades bevittna detta blodlösa debacle av divorna i rött som lyfter miljoner i lön. Skämmes alla utom De Gea. Smärtsamt, pinsamt å lite till…

 7. Danne10

  15 april, 2018 at 22:37

  Självklart dåligt att ge city ligan redan nu men dom hade vunnit oavsett när som ändå. Däremot så måste man sätta lägen som bl.a Lukaku får i 18 min. 35 min dålig touch igen av en anfallare. Samt 65 min. Som anfallare i en stor klubb måste man sätta minst en boll av dessa chanser bl.a låt någon annan spela central anfallare någras Matcher så man får kämpa lite

 8. Thomas

  15 april, 2018 at 22:42

  Pinsam insats av hela laget … Kan inte fatta hur ett helt lag kan prestera så dåligt !!!

 9. anders

  16 april, 2018 at 02:13

  PK-United som hatar sina egna fans förtjänar inga fler framgångar, ersätt allt och alla och United är värre än MeToo.

 10. Zingo

  16 april, 2018 at 07:40

  Det är Mourinhos fel. Han är för defensiv. Allt är hans fel.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedHärligt med seger över Stamford Bitch Chelsea. Ikväll fick hon ta den i tvåan den gamla slampan.…Feb 19, 01:35
 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedIkväll hade vi inte bara en målvakt mellan stolparna men också i luftrummet och Romero är till skillnad från linjeslickaren…Feb 19, 01:33
 • Kommentar från: Farzad Chelsea vs Manchester UnitedFörutom de två målen så hade vi inte mycket. Tycker vi spelar tok för defensivt, City visade hur bra Chelsea…Feb 19, 00:54
 • Kommentar från: GGMU7 Chelsea vs Manchester UnitedDet behöver det absolut inte vara. Vissa spelare måste spelas in på rätt sätt, många värvningar vi har gjort på…Feb 19, 00:22
 • Kommentar från: P-O Chelsea vs Manchester UnitedVilket betyg fick Pogba?Feb 19, 00:18

FLER Nyheter