Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Vad Mourinho sagt om sin offensiv

Jose Mourinho har gång på gång insisterat på att Manchester United inte kommer värva någon offensiv spelare…

United har gått om anfallsalternativ över den offensiva linjen, men spekulationerna kring både Rashfords och Martials framtid har tagit fart i tidningarna under veckan som gått. Det har förekommit flera rapporter om att båda spelarna känner sig missnöjda med sin situation i klubben och att de kan komma att söka ny klubbadress, i jakt på mer regelbunden speltid. Mourinho har flera gånger under året sagt att United inte kommer värva några anfallare i sommar – men om någon av de befintliga skulle vilja lämna klubben och tillåts göra det, så får man antagligen omvärdera.

Vi tittar tillbaka på vad Mourinho sagt om sina offensiva spelare.

Under en presskonferens den 9:e februari sa han:

”Vi har Alexis, vi har Romelu Lukaku, vi har Martial, vi har Rashford. Rashford kan spela både till höger och vänster, det kan Alexis också. Alla de förutom Lukaku kan spela 10:a. Det är dåligt för er (media) eftersom ni gillar att ha saker att skriva om och saker att spekulera i, speciellt under sommaren, men jag vill inte ha några anfallsspelare så jag kommer inte prata om att några anfallare ska komma hit för det kommer inte komma några. Mata, Lukaku, Rashford, Martial och Alexis. Jag vill inte ha några anfallspelare så gällande spekulation i sommar så för ni spekulera kring andra positioner. Gällande anfallare är jag väldigt nöjd.”

Några veckor senare kom saken på tal igen efter att media fortsatt länka United med offensiva spelare.

”När några av er fortsätter skriva att vi kommer köpa en anfallare, den wingern, den vänster-wingern, den höger-wingern – jag sa det här för två veckor sedan. Ni kan anklaga mig för många saker men ni kan inte säga att jag ljuger. När jag inte vill säga saker så säger jag dem inte, men jag vilseleder er inte. Jag sa till er för några veckor sedan att vi inte vill signa någon anfallare eller winger – och ja vi letar efter och försöker värva en mittfältare.”

Och efter att Zlatan lämnade för LA Galaxy, sa Mourinho.

”Vi har Lukaku och Marcus som nr 9:or. Marcus kan även spela höger och vänster, men Marcus är en anfallare. Även Alexis kan spela som anfallare. Martial kan spela som anfallare, så utan att vi har en replica av Lukaku så har vi tre till spelare som kan spela nr 9 om vi saknar Lukaku. Av olika anledningar kan vi ändra system och spela med två (anfallande) för att få mer rörlighet – tex Marcus och Martial tillsammans, Marcus och Alexis tillsammans. Så vi kommer inte värva någon ny nr 9.”

 

Källa: Mirror

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter