Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

United om utbyggnaden av Old Trafford

Manchester United-direktören Richard Arnold säger att det skulle bli ett problematiskt projekt att utvidga arenan…

Det pratas om att Manchester United vill expandera Old Trafford med fler sittplatser. Arenan har i dag en kapacitet på ca 75 000 platser, men man vill utvidga den södra läktaren. United-direktören Richard Arnold säger att det dock vore ett stort projekt som skulle innebära en att United under en period inte kan spela på Old Trafford.

”Vi har inte lämnat den lättaste sektionen till sist. Den södra läktaren – Sir Bobby Charlton Stand – är den sista som inte är expanderad. Den ligger inklämd mellan en ganska smal landremsa mellan planen och järnvägen mellan Manchester och Liverpool. Det finns inte mycket yta på någon sida av läktaren vilket betyder att det är en väldigt komplex ingenjörsutmaning att leverera. Den hade sträckt sig över flera säsonger och det är inte säkert att det går att göra utan att vi blir hemlösa under tiden.”

”Vi har den största fanbase:en i landet och vi är inte i London, där vi kunnat använda Wembley. Så det är ingen lätt utmaning för oss och vi vill inte ge ifrån oss den hemmafördel som vi har. Det vore svårt att flytta någon annanstans och de logistiska problemen som är förenade med att expandera den södra läktaren är inte försumbara. Och det är redan innan man börjar prata om hur stor utbyggnaden skulle bli.”

Källa: Sky Sports

12 Kommentarer

 1. John

  12 april, 2018 at 10:35

  Vi kan ju spela på Etihad under tiden?

  • Kristoffer

   12 april, 2018 at 10:59

   Var du rolig nu?

 2. Scottie1904

  12 april, 2018 at 11:03

  Förutom att det skulle vara helt otänkbart så tar Etihad endast 55 000 pers.

 3. Puppym

  12 april, 2018 at 15:52

  Det roliga är att vi har ju spelat på shitty hemmaplan förr i tiden :p.

 4. Fricken89

  12 april, 2018 at 18:26

  Hur mkt det än tar emot att säga det, så kanske man får (precis som redan nämnt ovan) dela på Etihad, medan man bygger ut Old Trafford. Precis som Milan och Inter delar på San Siro.

 5. Spaddeward

  12 april, 2018 at 19:06

  Sir Bobby Charlton Stand är ganska låg och ser lite tråkig ut, men om det innebär att vi skulle tvingas spela på Etihad under x lång tid så är jag emot en utbyggnad. Det skulle ge oss 20 000 biljetter mindre i inkomst per hemmamatch plus att det skulle kännas som att spela infekterade bortmatcher hela tiden, även om det är hemma på pappret. Inte jämförbart med att Spurs spelar på Wembley. Tänk om de skulle spela på Emirates istället?

  Har inte sett ritningarna och är inte särskilt kunnig inom detta, men är det verkligen nödvändigt att expandera byggnaden utåt mot järnvägen? Går det inte att utöka enbart på höjden?

  • Fricken89

   12 april, 2018 at 19:13

   Fast det måste väl breddas uppemot toppen på arenan, eftersom sittplatsraderna byggs diagonalt uppåt.

   • Spaddeward

    12 april, 2018 at 22:24

    Alternativt bygga etage rakt ovanför. Ganska vanligt på arenor med mycket loger. Även många hockeyarenor är byggda på det viset.

    Hursomhelst, att dela Etihad med City tror jag inte på. Stor ekonomisk smäll plus känslan av bortamatch i fiendeland trots hemmaplan. Det skulle bara ge José mer vatten på sin kran i att komma med ursäkter.

    • Puppym

     12 april, 2018 at 23:02

     Det tar emot men som du nämner förlorad inkomst så är den inte så stor som man skulle vilja tro. United har haft fryst biljett priserna i flera år nu. Sponsor,tv intäkter,ligaspel och cl spel det är där cashen finns

    • Fricken89

     12 april, 2018 at 23:05

     Oavsett hur man bygger, så kommer det ta tid. Så vi kanske inte har något val än att dela arena med City, det är ju bara tillfälligt. United skulle ha råd med den tillfälliga/eventuella ekonomiska smällen.

     • Spaddeward

      13 april, 2018 at 11:36

      City är givetvis inte dummare än att de förstår att vi inte har nåt val än att spela på Etihad i så fall, vilket gör att hyran lär bli enorm.

      Nej tack. 75 000 räcker för mig om det ska vara så.

     • Fricken89

      13 april, 2018 at 11:54

      Fortfarande bara tillfälligt.
      Ur ett längre perspektiv så kommer det bli lönande för United, då Old Trafford kommer kunna ta emot 90 000 fans.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter