Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Liverpool

Bra taktik och två mål av Rashford gav tre poäng i rivalmötet…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Bailly, Smalling, Young – Matic, McTominay – Mata, Sanchez, Rashford – Lukaku

United bänk: Romero, Darmian, Lindelöf, Shaw, Carrick, Fellaini, Lingard

Pool startelva: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson – Can, Milner, Oxlade-Chamberlain – Mané, Salah, Firmino

Pool bänk: Mignolet, Gomez, Matip, Henderson, Lallana, Wijnaldum, Solanke

Domare: Craig Pawson

Inför: United fick dåliga nyheter då Pogba missade matchen efter att ha ådragit sig en skada på träning. Tillbaka på bänken var däremot Fellaini, så skadelistan utgjordes av – förutom redan nämnde Pogba – Martial, Herrera, Rojo, Jones, Blind och Zlatan. Mourinho gjorde i övrigt tre ändringar sen senast: Bailly, Mata och Rashford kom in för Lindelöf, Pogba och Lingard. Liverpool hade å sin sida en väldigt kort skadelista, där bara Clyne saknades. Henderson, Robertson och Wijnaldum var alla tillbaka på bänken.

Första: Kampen om andraplatsen inleddes på Old Trafford med att Mata tog hand om avsparken. Liverpool tilläts i matchinledningen ha väldigt mycket boll, samtidigt som United disciplinerat satt och väntade på kontringslägen. I 14e minuten spräckte Rashford målnollan, och det med besked. Lukaku skarvade vidare en utspark av De Gea och Rashford sprang sig loss på den, vände bort Alexander-Arnold elegant och dunkade in 1-0 i bortre. I 22a minuten gjorde Valencia det bra när han lyckades hålla undan Firmino och rensa en djupledsboll som kunde ha friställt denne. På hörnan som följde detta så tog sig van Dijk loss och försökte nicka, men störd av Matic så fick han bollen på axeln och skickade den utanför. Rashford utökade sin målskörd i 24e minuten: De Geas långa utspark plockades ner av Lukaku, och belgaren spelade fram den till Mata som försökte skjuta, men bollen täcktes av van Dijk, dock inte bättre än att den damp ner framför en framstormande Rashford som via Alexander-Arnolds ben skruvade in 2-0 över Karius in i bortre. Rashford blev även förste man att få syna ostskivan då han i 27e minuten slängde sig in lite väl entusiastiskt (och sent) mot Milner. Två minuter senare skickade en Liverpoolspelare iväg ett lågt och tämligen ofarligt skott mot mål som De Gea enkelt kunde skopa upp. Firmino försökte sig på ytterligare ett skott i 31a minuten, men inte heller denna gång hade De Gea några problem att plocka det. Oxlade-Chamberlain blev förste Pool-spelare att få gult då han i 35e minuten drog ner McTominay på mittplan. I 38e minuten spelade Sanchez snyggt fram Mata som helt fri i straffområdet försökte sig på ett volleyskott, men han fick bara en halvträff och bollen gick tätt utanför. Hade varit riktigt läckert om det satt. När domare Pawson till slut blåste av för pausvila så satt United i ledning efter Rashfords två mål, efter en väl genomförd första halvlek där man lyckats hindra ett blekt Pool från att skapa nånting.

Andra: När Pool satte igång andra halvlek var det utan manskapsförändringar på endera sidan. Redan efter tre minuter i andra halvlek fick van Dijk iväg en nick efter hörna, men den landade på nättaket. Pool såg något piggare ut i andra än de gjort i första, och såg ut att komma närmare att lyckas skapa något också. I 51a minuten blev McTominay liggande efter att ha fått Lovrens armbåge i nacken vid en nickduell efter en hörna, men efter en liten stund var han uppe och sprang igen. I 55e minuten fick Valencia en boll på handen i straffområdet, men domarteamet antingen missade det eller bedömde det som oavsiktligt, så det blev ingen straff för Pool. I 62a minuten gjorde Klopp sin första ändring då Oxlade-Chamberlain plockades av för Lallana. I 66e minuten reducerade Pool: ett inlägg av Mané fick Bailly total felträff på när han försökte rensa, och bollen gick istället mot mål och letade sig in mellan De Gea och stolpen till 2-1. De Gea fick handen på bollen men lyckades inte hålla den ute. Bailly såg ut att skada sig i samma veva också, men tycktes kunna/vilja fortsätta. I 70e minuten plockades Rashford av för Fellaini. United var vid det här laget väldigt tillbakapressade och man hade svårt att etablera några anfall. Klopps andra byte kom i 80e minuten då Wijnaldum ersatte Alexander-Arnold. I samma veva fick Klopp en tillsägelse av domare Pawson och fjärdeomare Atkison efter att han skrikit lite för mycket och gått utanför sitt tekniska område. I 82a minuten föll Fellaini och Mané i Uniteds straffområde, men domare Pawson friade. Reprisbilderna visade att det var korrekt beslut. Pool gjorde sitt sista byte i 84e minuten: Solanke in för Robertson. I 87e minuten blev Smalling liggande efter att ha fått en klackspark av Solanke rakt på familjejuvelerna. Mourinhos andra byte kom minuten därpå, då Mata fick lämna plats för Lingard. Valencia fick i 89e minuten gult då han sparkade lite väl högt och träffade Mané på armen. Fjärdedomare Atkinson signalerade 6 minuters tilläggstid. Liverpool pressade hårt för att få till en kvittering, men i 94e minuten fick United ett riktigt bra läge på kontring, men en vaken Karius rensade. Uniteds sista byte kom i sista tilläggsminuten då Sanchez plockades av för Darmian, och strax därpå blåste domare Pawson av matchen. United stod därmed som vinnare efter Rashfords två mål.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Hade i stort sett ingenting att göra förutom att skopa upp två långskott. Var däremot ovanligt aktiv med att boxa bort hörnor, och två av hans utsparkar utnyttjade Lukaku till max.

Valencia: 3 – Stod för en solid insats och hade mestadels bra koll på Mané, men hade betydligt mindre att göra än kollegan på andra kanten också.

Bailly: 4 – Spelar mittback med en självklarhet som alla hans mittbackskollegor bara kan drömma om. Oturlig vid självmålet. Stod i övrigt för en bra insats och hade Firmino under kontroll, och fungerade bra ihop med Smalling.

Smalling: 4 – Stod för en solid och aggressiv insats i försvarsspelet. Hade vissa problem med van Dijk på defensiva hörnor, men holländaren är en av få som kan utmana Smalling i luften också. Fungerade bra ihop med Bailly och hjälpte Young hålla Salah under kontroll.

Young: 4 – Young har haft ett par dåliga insatser på sistone, och första två minuterna här såg han ut som en yr höna, men sen tog han sig i kragen och stod för en riktigt fin defensiv insats. Disciplinerad, fokuserad och höll Salah under kontroll. Lite slarvig i passningsspelet, men det viktiga var att kväva Pools offensiva hot, och det lyckades han med.

Matic: 4 – Var solid och välpositionerad framför backlinjen, och fungerade bra ihop med McTominay. Lugn med bollen och slog inte bort så mycket som han kan göra ibland.

McTominay: 4 – Stod för en väldigt nyttig insats på mittfältet. Lugn, rörlig och duktig på att vinna boll. Dessutom vårdad i passningsspelet och jobbade bra ihop med Matic.

Mata: 3 – Jobbade hårt, men stora delar av första halvlek gick bokstavligt talat över huvudet på honom. Borde ha gjort mål när han fick ett helt fritt läge, men volleyn gick utanför.

Sanchez: 3 – Jobbade hårt, men hade svårt att sätta sin prägel i spelet med boll. Borde fått en assist när han spelade fram Mata dock.

Rashford: 5 – Gjorde två mål på de enda två skott United lyckades få på mål. Ställde till med enorma problem för Pools backlinje, särskilt för stackars Alexander-Arnold.

Lukaku: 4 – Högst delaktig i båda målen efter att ha vunnit nickdueller mot Lovren. Var i överlag bra i targetspelet och ställde till med oreda i Liverpoolförsvaret.

Fellaini: 3 – Rensade bollar i luften och hjälpte till att täppa till mittfältet med sin fysik.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Darmian: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 5 – Utklassade Klopp taktiskt i första halvlek och behöll övertaget i andra. Bytena (de två första iallafall) hjälpte till att säkra segern.

Summering: United gjorde jobbet och plockade alla tre poängen hemma på Old Trafford, tack vare en disciplinerad insats, en taktisk knockout och två mål av Marcus Rashford. Därmed utökar man luckan ner till Liverpool från två till fem poäng, även om man bara kommer ha fyra poäng ner till Spurs om de spöar Bournemouth imorgon.

United gjorde ett riktigt bra jobb av att hålla Liverpools fronttrea tysta: Bailly kontrollerade Firmino, Valencia gick jämnt mot en formsvag Mané, och firma Young och Smalling neutraliserade Salah helt. Samtidigt stod Matic och McTominay för en bra insats på mittfältet, och Rashford och Lukaku erbjöd båda olika hot framåt – den förre genom att springa på långbollar, den senare med att vinna luftdueller om långbollar. Naturligtvis kombinerades de två för första målet, då Lukaku skarvade vidare De Geas utspark och Rashford kom fri och kunde sätta den. Andra målet var liknande, då Lukaku vann en nickduell igen, men denna gång gick bollen via både Mata och van Dijk innan Rashford satte sitt andra. Taktiskt så var United väldirigerade, och man lyckades verkligen kväva Pool, vilket illustrerades med all önskvärd tydlighet av hur lite De Gea hade att göra. Lite smolk i bägaren blev det ju däremot när Bailly satte tredje målet i fel bur.

United följde i och med resultatet upp de två vändningarna med en bra insats, och kan gå in i returen mot Sevilla, vilken spelas redan på tisdag, med en positiv känsla.

20 Kommentarer

 1. Affe

  10 mars, 2018 at 17:25

  En taktisk fullträff signerad Mourinho.Pools fruktade anfallstrio
  var totalt osynliga. Vi fick ju t.o.m. göra deras mål. Och det var
  många av våra spelare som var riktigt bra idag.Det blir till att
  fira ordentligt ikväll. Tack ska ni ha United!

 2. Martin

  10 mars, 2018 at 17:49

  Jag skulle säga att Pogbas skada hjälpte mer än stjälpte. Så har bra och komplett har jag inte sett united spela på evigheter. Och mot bra motstånd! Grejen med Pogba är att man gärna vill ha han som ordinarie i en elva. Dels sett till sina toppkvalitéer och prislappen han kosta. Men grejen är att det räcker inte att prestera grymt i 10-15 min av en match. Han briljerar till sen är han osynlig och rentav dålig i långa stunder. Dåligt defensivt jobb osv. Jag gillar skarpt denna varianten vi kör idag med Sanchez i mitten och Rashford till vänster. Men med en sån variant kan man inte ha Pogba bakom, det blir för offensivt. Matic och Mc Tominay funkar riktigt bra bakom.

  Kan inte heller förstå hur Mata och Sanchez kan få en 3a i betyg bägge 2. Jag tycker de är värda minst en 4a! Jag gillar verkligen deras tryck i mittplan. Grejen när vi har Mata är dock att högerkanten blir öppen, han spelade ju mer utav en extra nr10 ihop med Sanchez och inte som en högerytter.

 3. Spaddeward

  10 mars, 2018 at 17:54

  Påminde lite om Chelsea hemma förra säsongen. Cred till Mou för taktiken som lyckades. Hade önskat att vi dominerade matcherna lite mer men det är 3p som räknas.

  Tycker Lukaku är värd minst en femma. Om han hade gjort ett mål så hade han förtjänat en sexa. Så totalt överlägsen sina motståndare så det var nästan löjligt. Tycker Mata kunde fått en fyra, om man tittar på hans insatser för att hjälpa Valencia med Mané. Stängde ner PLs bästa inläggsfot (Robertson) också.

 4. Puppym

  10 mars, 2018 at 18:02

  En seger som denna skiter jag i alla analyser utan det får Mou göra. Fyfan va underbart och tvåla dit äckliga scoussers. GGMU

 5. Richard

  10 mars, 2018 at 18:48

  Lukkako högst delaktig i båda målen.
  Första är ju en ren assist.
  Andra tycker jag också borde bli assist.
  Heil sergeant 💪💪

 6. Richard

  10 mars, 2018 at 19:09

  DET ABSOLUT SKÖNASTE O VIKTIGASTE ÄR ATT EN BORTGLÖMD,UR FORM.
  BARA GÅR IN O LEVERERA VÄRLDSKLASS.
  RASHFORD UTVECKLING ÄR SÅ JÄVLA VIKTIG FÖR MANCHESTER UNITED.
  FÖR JAG TROR ATT HAN KAN STANNA HOS OSS,LIVET UT💪

 7. Peppis

  10 mars, 2018 at 19:19

  Underbar vinst!! En sån här dag saknade vi inte Pogba, en rejäl laginsats där det kämpades inte minst bakåt på ett sätt som han sällan gör. Men faktum är att de gånger vi kom upp i anfall så var det en hel del bra kombinationer, snabba one-touch passningar och löpningar som var kul att se. Kul för Rashford också, egen produkt som får göra två mål mot Liverpool på Old Trafford, vilken dröm. Mourinho ska ha stor cred för de här 3 poängen. Vi ligger tvåa av en anledning, trots allt.

 8. Jojje

  10 mars, 2018 at 19:42

  Vilken otrolig skillnad det är på Lukaku nu. Förut kändes det som 0 kontroll på boll plus att han förlora allt i försvarsspelet. Idag var han ju hur bra som helst även hemmåt. Ser bra ut för framtiden ! Håller med 4 på Mata oxå!

 9. Matte

  10 mars, 2018 at 22:38

  Så underbar vinst !
  Första halvlek riktigt bra, andra backar vi hem lite väl mycket man blev ju så nervös att man inte kunde sitta stilla.
  Ser man till hela matchen så är vi förtjänta att vinna och många spelare höjer sig och krigar. Tack Bailly för att du är tillbaka och även Rashford för att du hittat form lagom till vi möter pool
  Mou tar ut rätt lag och sätter taktiken och man sitter efter matchen och är en stolt supporter med ett leende på läpparna.

 10. Denondegodeellerfule

  10 mars, 2018 at 22:52

  Mourinho vinner matchen mot Klopp och det känns fantastiskt skönt att tvåla till Liverpool. Många goda insatser, MEN vi saknar fortfarande någon spelidé överhuvudtaget. Bara skickar, spelar sig inte ur situationerna utan bollen bara kommer tillbaka hela tiden. Två skott på mål på 90 minuter…. efter 2-0 så var väl bollinnehavet 20-80%? Vi kräver väl bättre än så??

  • Kjellb

   11 mars, 2018 at 04:14

   Dock så flyttade Liverpool upp ytterbackarna rejält i 2a halvlek , det tvingade United att spela mer defensivt än som var tänkt enligt spel plan. Alltså att man inte gå ner så djupt i egen planhalva direkt utan kanske vid 60-70 min om inget mål görs tidigare . Detta var idén morinho själv talade om i intervju efter match. Sen kanske vi kan bli bättre på att sätta ett mål även under defensiv men där är vi inte än tyvärr.

  • Richard

   11 mars, 2018 at 10:19

   Ja, vi borde kunna hitta ett läge,och göra det 3:e målet.
   Punktera matchen.

   • Xinpei

    11 mars, 2018 at 19:30

    Det gjorde ju man? Mata missade ur ett helt fritt läge. 3-0 där och matchen kunde ha skjutit iväg. Istället fick Liverpool ett billigt mål.

 11. GGMU

  11 mars, 2018 at 04:45

  Tycker inte alls att Matic va bra, slarvade extremt mycket med passningar o tappade extremt mycket boll o såg extremt slö ut jämfört med matchen mot Chelsea typ. Sen Alexis… extremt besviken, han borde blivit utbytt mycket tidigare i matchen. Han tappade bort i princip allt, försöker för mycket att göra onödiga saker istället för att spela lätt… han har verkligen inte kommit rätt in i laget. Hade inte gett Sanchez mer än en 1:a och Matic 2:a. Resten av laget spelade extremt bra och är väldigt glad att Bailly inte blev skadad.

  • Brämhult

   11 mars, 2018 at 10:31

   extremt felaktig analys av matchen.

   • CarlSerung

    11 mars, 2018 at 11:23

    Måste faktiskt hålla med här. Matic var överlag bra men hade ett par bolltapp och felaktiga passningar. Sanchez gjorde ett otroligt jobb defensivt, vilket han säkert fått klara direktiv om. Skulle haft en assist. Tycker inte någon var direkt dålig.

    • Martin

     11 mars, 2018 at 12:05

     Håller med. Tyckte både Sanchez och Mata var värda minst 4. Sanchez jobbade jättebra defensivt så väl som offensivt. Pressade, rörde sig över stor ytor. Jätteviktigt jobb! Allt handlar inte bara om att attackera och skapa mål. Hade han spelat toppforward så hade självklart betyg varit ett annat, men på den position han hade så tyckte jag han gjorde ett jättebra jobb.

 12. D.K

  11 mars, 2018 at 16:26

  Visst det är skönt att slå foolsen, men att United ska spela långbollar på en forward som ska skarva som offensiv taktik och minst 9 man på rätt sida i försvaret på hemmaplan är inget annat än en skam.
  Hela vår identitet som byggdes upp med busby babes håller på att suddas ut. Vilket United vill folket här ha egentligen när man unisont hyllar mou för ett vinna med uddamålet hemma mot Liverpool?

  • Xinpei

   11 mars, 2018 at 19:32

   Du har ingen aning vad du pratar om. Busby babes identitet dog på 70-talet. Det du pratar om är SAF identitet.. en identitet som inte går att återskapa fullt ut. Sedan vinna med uddamålet? Du menar det som var SAF expertis? Ganska säker på att du är ny som Unitedsupporter med tanke på din bristfälliga analys.

   • D.K

    11 mars, 2018 at 20:38

    Trevlig ton här…
    Fartfylld fotboll och att fostra egna talanger var grundidén hos matt busby och det var det sir Alex sedan fortsatte med, och det som vi så gärna pratar om i termer av United Way. Jag tycker dock att vi nu helt håller på att tappa dessa tankar i klubben. Fergie kunde självklart också låsa matcher men han hade alltid en grundidé att gå framåt, till skillnad mot Mourinho.
    Sen hur länge man har varit United-supporter har inget med denna diskussionen att göra med, men jag har följt vår kära klubb sen pallister och Bruce bildade mittlås, sen är det en bedömning från din sida om man då får ha åsikter i frågan 😋

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedHärligt med seger över Stamford Bitch Chelsea. Ikväll fick hon ta den i tvåan den gamla slampan.…Feb 19, 01:35
 • Kommentar från: oleoleole Chelsea vs Manchester UnitedIkväll hade vi inte bara en målvakt mellan stolparna men också i luftrummet och Romero är till skillnad från linjeslickaren…Feb 19, 01:33
 • Kommentar från: Farzad Chelsea vs Manchester UnitedFörutom de två målen så hade vi inte mycket. Tycker vi spelar tok för defensivt, City visade hur bra Chelsea…Feb 19, 00:54
 • Kommentar från: GGMU7 Chelsea vs Manchester UnitedDet behöver det absolut inte vara. Vissa spelare måste spelas in på rätt sätt, många värvningar vi har gjort på…Feb 19, 00:22
 • Kommentar från: P-O Chelsea vs Manchester UnitedVilket betyg fick Pogba?Feb 19, 00:18

FLER Nyheter