Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Sevilla vs Manchester United

 

United lyckades få med sig oavgjort borta mot Sevilla…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Smalling, Lindelöf, Young – Matic, Herrera, McTominay – Mata, Lukaku, Sanchez

United bänk: Romero, Bailly, Darmian, Pogba, Lingard, Martial, Rashford

Sevilla startelva: Rico – Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Nzonzi, Banega – Sarabia, Vasquez, Correa – Muriel

Sevilla bänk: Carrico, Ben Yedder, Soria, Pizarro, Nolito, Mesa, Sandro

Domare: Clement Turpin

Inför: Mourinho gjorde endast tre ändringar från FA-cup-vinsten mot Huddersfield, då De Gea, Valencia och Herrera ersatte Romero, Shaw och Carrick. Pogba och Rashford var tillbaka från sjukdom och skada men fick båda starta på bänken. Även en matchotränad Bailly fick starta på bänken, efter att ha gjort ett kort inhopp senast. Även Sevillas Montella gjorde tre ändringar sen deras senaste match: Escudero, Banega och Muriel äntrade startelvan.

Första: United, för dagen i svartvita dräkter, tog hand om avsparken på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Redan i 4e minuten tvingades De Gea till en låg enhandsräddning efter ett skott utifrån av Muriel. Det var det helvita hemmalaget som såg mest av bollen i matchinledningen också. I 15e minuten plöjde Navas iväg ett skott utifrån som slank tätt utanför De Geas stolpe. I 16e minuten så anföll United, men efter att en chans runnit ut i intet så var det Herrera som signalerade för byte och tog sig för baksidan av låret. Strax därpå haltade han av i sällskap av Uniteds läkare och ersattes av Pogba. Nzonzi fick matchens första gula kort i 21a minuten, då han kom in som tvåa i en duell mot Sanchez och stämplade denne. Sanchez serverade i 25e minuten Lukaku med en boll bakom backlinjen, men belgarens avslutsförsök hamnade nånstans på övre läktaren. Correa bröt tre minuter senare in förbi Valencia och avlossade ett skott som De Gea hade noll problem med att skopa upp. I 38e minuten så fick McTominay iväg ett skott på mål efter att ha snappat upp en lös boll, men Rico kunde stabilt parera skottet. Sanchez fick Uniteds första gula i 41a minuten då han sprang ner Navas. Minuten därpå bröt Correa in bakom Valencia och skickade en strumprullare mot mål som De Gea tryggt räddade. Efter en hörna i 45e minuten fick en Sevillaspelare till en cykelspark, som Nzonzi nickade iväg mot mål, men De Gea stod för en fin räddning. En halvminut senare så var det istället Muriel som fick ett helt fritt nickläge framför mål efter att ha smugit sig in bakom Smalling, men hans nick var halvdålig, och De Gea stod för en lysande reflexräddning och höll nollan intakt. Strax därpå blåste Turpin av för halvtidsvila. Sevilla hade haft ett litet övertag i chansskapandet och United fick tacka De Gea för att ställningen fortsatt var oavgjord.

Andra: När Sevilla sparkade igång andra halvlek så var det samma 22 spelare på plan som avslutat den första. Inget av lagen skapade särskilt mycket, utom Sevilla som fick drösvis med hörnor. I 60e minuten fick United en frispark efter att Sanchez blivit fälld av Muriel, men Lukaku sköt rakt i muren. Tre minuter senare var det Sevilla som fick en frispark, vilken skruvades in framför mål, och Lenglet nickade, men De Gea räddade. I 75e minuten gjorde Mourinho ett byte, då Sanchez fick kliva av för Rashford. Uniteds tredje och sista byte kom i 80e minuten då Mata plockades av för Martial. I 83e minuten fick Lukaku in en boll, men han blev korrekt avblåst för att ha tagit ner bollen med armen. I 84e minuten gjorde Sevilla ett byte: Muriel plockades av för Sandro. Två minuter senare föll Navas i straffområdet efter en touch från Pogba, men domare Turpin ignorerade det hela. I 88e minuten ordnade Rashford en frispark som han själv stegade upp och sköt en bit utanför bortre stolpen. Strax därpå var det Banega som fick vandra av för Pizarro. När domare Turpin slutligen blåste av matchen så var det en rätt trist tillställning som var till ända.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 5 – Den enda Unitedspelaren som i något moment alls visade upp världsklass. Spikade igen sitt mål och var den största anledningen till att United höll nollan.

Valencia: 1 – Hade en riktigt dålig match där han hade absolut noll koll på Correa. Konstant ur position och bidrog inte med nånting i någon riktning. En match att glömma.

Smalling: 3 – Hamnade på mellanhand vid Muriels nickläge, men var i övrigt solid och stod för en del bra blockeringar och vunna dueller.

Lindelöf: 3 – Hade en halvmiss där han släppte en boll trots en motståndare i ryggen, men det straffade sig inte. Var i övrigt följsam och fungerade bra ihop med Smalling. Solid insats överlag.

Young: 2 – Erbjöd i princip ingenting framåt, och hade vissa problem bakåt. Den form han hade förut har bleknat bort och nu är det frågetecken över varför han startar över Shaw.

Herrera: n/a – Inledde hyfsat piggt, men hans match tog slut redan efter en kvart på grund av skada.

Matic: 2 – Bra i det defensiva positionsspelet, men direkt usel med bollen som han oftast passade rakt på motståndare.

McTominay: 2 – Gled in och ut ur matchbilden. Såg inledningsvis ut att försöka markera Banega, vilket inte gick särskilt bra, men efter ett tag spenderade han mest tid med att springa runt på mittplan och se förvirrad ut. Begränsad och habil spelare som kan spela en roll i ett välfungerande kollektiv… något United inte har.

Mata: 2 – Var knappt med i matchen, även om han jobbade på föredömligt.

Lukaku: 2 – Hold-up-spelet var för dagen svagt, och han var väldigt isolerad på topp. Lyckades inte få till mycket, och enda bollen han fick in blev bortdömt för en uppenbar hands. Var inte vän med bollen.

Sanchez: 2 – Kämpade på, men såg ut att flyga solo och försöka göra allt själv för ofta. Fullt förståeligt i den strukturlösa Unitedoffensiven, men det fungerade inte alls.

Pogba: 2 – Den enda som såg ut att veta vad bollen var till för, men såg också seg ut och verkade inte vilja försöka diktera matchbilden.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Det var tydligt att Mourinho gick in i matchen med avsikten att säkra oavgjort först och främst. Det lyckades man med. Att Mourinho däremot tycks nöjd med hur passiva och statiska United blir, trots att man borde kunna betydligt mer, är oroväckande. Men CL-slutspelet är dubbelmöten, så returen får avgöra hur det ska bedömas.

Summering: United gick, väldigt uppenbart, in i den här bortamatchen med ambitionen att hålla tätt och få med sig oavgjort. Detta lyckades man med, mycket tack vare att Smalling-Lindelöf höll de flesta av Sevillas avslut till att komma från ofarliga ytor, och tack vare att De Gea visade vilken otrolig linjemålvakt han är. United blev spelmässigt dominerade av ett Sevilla som visste vad de ville och hur de ville göra det, och Uniteds mittfält fick aldrig grepp om matchen. Som tur var för United så var däremot Sevillas offensiv lika spetsig som en mjukglass. Huruvida United lyckades få till det bra här, får vi vänta till returen med att få veta. 0-0 är ett okej resultat, men inga bortamål kan göra det jobbigt om Sevilla får in en boll på Old Trafford.

United hade, förutom mittfältet som inte kunde ta tag i något, även andra minustecken. Valencia gjorde en plattmatch och var helt under isen, samtidigt som Lukakus förstatouch i matchen påminde om en ladugårdsvägg. Ingetdera var särskilt idealiskt.

I överlag en trist match, även om tempot (framförallt Sevillas) stundtals var helt okej, och domare Turpin tillät mycket men gick på Sevillas filmningar lite ofta (han behöll dock korten i fickan mest, vilket var positivt).

Härnäst för United väntar Chelsea hemma på Old Trafford, där man lär sakna Herrera också, vilket gör det tunnsått med alternativ på innermittfältet. Den matchen spelas på söndag. Efter det väntar möten med Palace och Liverpool innan returen mot Sevilla – inget vidare lätt spelschema med andra ord.

27 Kommentarer

 1. LOK

  21 februari, 2018 at 23:29

  Jag slutade kolla efter 52 minuter, då jag fick nog. Det är inte roligt längre….

  • Geno

   22 februari, 2018 at 07:28

   Hahahaha helt rätt.. skicka ett mail till mourinho

 2. Spaddeward

  21 februari, 2018 at 23:39

  Avsaknaden av offensiva spelmönster är fortsatt tydlig, som vanligt, men 0-0 är okej borta. Ingen match man kommer minnas om 10 år men vi har bra chans att gå vidare.

  Men den totala bristen på anfallsspel är oroande, det måste jag säga.

 3. Devo

  21 februari, 2018 at 23:40

  förstå att detta var matchplanen innan ni kommer med idiotiska kommentarer. absolut vill man ha en roligare och offensivare fotboll. men detta var det united ville uppnå och det lyckades dem med.

  • Kjellb

   22 februari, 2018 at 00:02

   Med hjälp av degea och lite tur (:

  • Youssef

   22 februari, 2018 at 00:15

   Sant, men även med en sådan här matchplan så bör målet vara att få med sig åtminstone ett bortamål. Nu ställs onödigt höga krav på att inte det minsta felsteget får tas på Old Trafford.

 4. Youssef

  22 februari, 2018 at 00:11

  Jag är evigt fundersam till hur Mourinho kan spela Mata i sådana här matcher där han tydligt går in för att försvara och som bäst chansa i offensiven. Ständigt är det matchbilder som inte alls passar Mata. Visserligen går han inte bort sig i försvarsspelet, men det finns alternativ som kan göra det ännu bättre. När spelet vänder åt andra hållet så hinner han knappt över planhalvan innan vi tappat bollen. Vi visar inte alls någon vilja på att hålla i bollen i ett längre anfall för att låta Juan komma in i matchen. Jag förstår att sådan är Mourinhos matchplan, men jag har då svårt att förstå varför han spelar Mata.

  Utan att dra för stora slutsatser av en match och menar inte att leta någon syndabock, men något jag varit inne på tidigare är att Lukaku inte är anfallaren för Mourinhos stormatcher. Han visar inte upp några som helst tendenser till att kunna hålla i bollen och bygga ett anfall på egen hand eller med en-två medspelare. Hans första touch är många gånger under all kritik, och det är förvånansvärt hur han inte lyckas skapa sig fördel med sin styrka och storlek när bollen lyfts högt. Ser man till förra säsongen var det inte alls ovanligt att vi lyfte högt på Zlatan, men svensken å andra sidan skapade sig enorma fördelar och vann sina felvända dueller. Som sagt inte den enda anledningen, men en bidragande faktor till att 9/10 United-anfall rinner ut i sanden innan de ens börjat.

  0-0 resultat är inte katastrof. Men det känns onödigt darrigt inför returen. Jag fasar för att Sevilla gör mål på Old Trafford, för väldigt osannolikt lär United kunna göra två mål med den offensiv man visat upp den senaste tiden. Något positivt är väl att Lindelöf stod för en bra insats.

 5. b

  22 februari, 2018 at 01:35

  Tur att man inte tog kompledigt med andra ord

 6. Roy

  22 februari, 2018 at 05:13

  Nä,Mata skulle dom sålt för längesen….Nä fy vad tråkiga UTD är att se på,börjar nästa bli lite komiskt det här,tycker jag , köper spelar för miljoner och parkera bussen,sen vänder vi hemma,tyvärr spelar vi lika jävla dåligt hemma även att vi vinner, Mou= Out.

 7. Pontus

  22 februari, 2018 at 06:21

  Detta är så jävla dåligt… Liverpool åker på bortamatch och får med sig 0-5, city åker till sweichz och får 0-4,säger inte att United ska göra 4 mål mot Sevilla men offensiven måste bli bättre… dom ska kunna prestera bättre än vad dom gör..ett lag som United ska inte nöja sig med oavgjort en sån match. Hade detta varit mot Barca hade dom blivit uppsnurrade på läktaren för fan

  • Pontus

   22 februari, 2018 at 06:23

   Och vi klarar ju enbart oavgjort för att vi har de gea.. så att säga att matchplanen var lyckad tycker jagär otroligt fel och säga

 8. Geno

  22 februari, 2018 at 07:24

  Ja tycker att McTominay var bland de bättre på plan idag, definitivt top 3 i United.. Men även om jag gillar pojkens spel ska kan det inte vara ett positivt tecken..

  • Viktor

   22 februari, 2018 at 08:13

   Håller faktiskt med dig

 9. Xavi

  22 februari, 2018 at 08:44

  De gea 5a bara??? Han borde fått de högsta 1 räddning va världsklass så de small om de! Han räddar man u utan han hade de vart 2-3 noll .. l

 10. Ante

  22 februari, 2018 at 09:15

  Matchplan hit och matchplan dit. 0-0 är inte ett så pjåkigt resultat borta, även om den där avsaknaden av bortamål kan bli jobbig. Men för min del handlar det om att United inte längre har någon spelmässig ”själ” eller vad man ska kalla det i brist på andra målande ord. Det finns INGEN struktur. Om någon frågar dig i en diskussion om fotboll; Vad är Uniteds idé eller spelmodell?, då är det ju omöjligt att svara på det.

  Man skulle kunna uttrycka sig som, ge bollen till den nya duktige spelaren med sju på ryggen och hoppas på det bästa, lite som när man lirar innebandy-korpen. Går det så går det. Är han skadad eller är borta med familjen är det kört (nu överdriver jag lite, jag vet).

  Trött på att allt är en chansning. Eller är jag dum och överdrivet pessimistisk här?

 11. Fricken89

  22 februari, 2018 at 09:25

  Vi borde ha öst på framåt, då bortamålen är sjukt viktiga. Hemma däremot, så hade vi kunnat fokuserat på defensiven, vid ett bra resultat vill säga.
  Släpper vi in mål på hemmaplan, så är det kört, om vi ska fortsätta spela så här uddlöst. Nej, denna taktik förstår jag mig inte på alls. Enormt missnöjd.

 12. Richard

  22 februari, 2018 at 09:26

  Sälj sanchez,martial,pogba,rashford,lingard och mata.Köpa fyra defensiva mittfältare,och världens bästa defensiva forward

  • Ante

   22 februari, 2018 at 09:32

   Hahaha. Där fick du faktiskt till det 👏🏻

 13. Johnnyboy

  22 februari, 2018 at 09:51

  De Gea är väl värd åtminstone en 6:a i betyg!!? Är inte det världsklassräddningar så vet inte jag vad som är det.. Vår bäste spelare (läs räddare) även i år…

 14. RedDevil

  22 februari, 2018 at 10:21

  Altså, bort med han idioten.. När alla väntar på att Pogba ska få spela på sin postion där han är som bäst så bänkar han honom. Om killen klarade spela 75 min så det betyder att han var redo för att starta, allt annat är ren bullshit. Mata som winger igen? Vår slöaste spelare mot ett spanskt lag? Alla visste att de kommer ha mycket boll, då behöver man snabba spelare som tar tag i kontringar. Vi såg det tydligt när Rashford och Martial hoppade in. Mest Överskattade tränare som bara finns.. att vi inte lyckade få in Klopp förre Liverpool. Som Maradona säger, Mourinho dödar fotbollen, och det är inte den offensiva United vi är vana vid. Vi har offensiva spelare som hade kunnat spela världens finaste fotboll…

 15. RedDevil

  22 februari, 2018 at 10:22

  Tack att vi har De Gea som har räddat oss i så jävla många matcher. Jag tycker han förtjänar 6 poäng för gårdagens match.

 16. Brämhult

  22 februari, 2018 at 15:18

  Visst är De Gea fantastisk. Men en målvakt i United ska inte behöva göra 10 räddningar i var och varannan match. Eller för den delen få 15 hörnor mot sig.

 17. GGMU

  23 februari, 2018 at 06:34

  Haha PINSAMT är bara förnamnet. Ska bli kul o se om vi åker ut va Mou har för ursäkter, för då har vi total misslyckats i år i ett lag som han har BYGGT. Vilken fiasko det hade varit. Det ser så dåligt ut va… det är acceptabelt att förlora eller kryssa, alla lag gör det, men gör det åtminstone med stil. Se på Liverpool/Arsenal, dom är sämre än oss, men dom spelar tusen gånger bättre. Vi lever på gamla meriter (poäng o matcher som vi vann i tidigt stadie på säsongen) och det börjar komma ifatt nu. Börjar vi inte spela bättre som vi gjorde i början av säsongen så kommer vi få slita för topp 4 och CL kan vi vinka adjö till garanterat. Om vi på något mirakulöst sätt nu går vidare så åker vi ut med huvudet före mot motstånd som Barca, Real, Bayern etc. Helt sanslöst va fattigt det ser ut. Hur svårt ska det vara för Mourinho att bänka Lukaku, låta Martial spela 9, spela 4-3-3 där Pogba spelar på vänster med Mctominay och Matic som mer defensiva o Pogba som fri. Sen på kanterna kan han lägga Rashford och Sanchez samt STARTA SHAW för guds skull och SLUTA BYT i backlinjen varannan match så att dom bygger ihop en kemi där…. så trött asså. så trött.

  • GGMU

   23 februari, 2018 at 06:35

   Så trött på Mata som ytter också… seriöst asså? Han måste vara klubbens segaste spelare. Mourinho är säkert snabbare än Mata.

 18. Geno

  23 februari, 2018 at 06:51

  Ni låter som gamla kärringar.. kom med lite mer genomtänkta svar här va.

  • Sauron

   23 februari, 2018 at 10:20

   Ja tänk om alla kunna skriva lika välformulerat och läsvärt som ditt ”svar.”

   • Geno

    24 februari, 2018 at 07:39

    Jag gnäller inte iaf

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 16/12 17.00
Liverpool - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Adam Jorginho Rashford: Vi är inte underdogsSeriöst! Är det Liverpool forum här inne eller? Eller Liverpool fans som har kommit till fel hemsida?…Dec 16, 03:56
 • Kommentar från: lopa Rashford: Vi är inte underdogs"Nej vi åker inte dit som underdogs" Vänta lite ska bara skratta lite. Tillbaka. Lag som är…Dec 16, 01:31
 • Kommentar från: lopa Inför Liverpool v Manchester UnitedHur kan man vilja spela Pereira? Så jävla värdelösDec 16, 01:25
 • Kommentar från: Böje Rashford: Vi är inte underdogsHåller helt med dig efterlyst. Inför varje match säger de "vi går för vinst" och efter varje plattmatch (dvs varje…Dec 15, 21:33
 • Kommentar från: Richard Inför Liverpool v Manchester UnitedHur kan pogba ta plats i en elva där det handlar om klubbkänsla,och hjärta för klubben. Han har påvisat…Dec 15, 21:25

FLER Nyheter