Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Hawk Eye: Vi ber om ursäkt

Företaget bakom VAR ger en offentlig ursäkt för TV-bilderna i samband med det bortdöma målet i lördagens match mot Huddersfield…

I lördags använde man för första gången den nya tekniken VAR vid en Unitedmatch och tekniken sattes på prov omgående. Juan Mata var mycket marginellt offside när han gjorde sitt mål, domaren godkände det, Mata firade målet, men efter ett par minuters överläggning så valde domare Kevin Friend att döma bort det efter att han använt sig av tekniken för att se videoupptagningen.

Reprisbilderna som visades upp var kanske inte jätteövertagande. Speciellt inte de bilder som BT Sports tittare fick ta del av. Som ni ser på bilden nedan så var linjen inte så rak.. men företaget Hawk Eye som tillhandahåller tekniken och kamerabilderna med linjerna som ska visa offside eller ej insisterar på att domarteamet hade tydligare bilder att fatta beslut kring än de som visades upp för TV-tittarna på BT Sport.

”En teknisk issue ledde till att felaktig grafik visades på BT-Sport i går kväll. För att klargöra så fick VAR rätt bilder med rätt linje för att grunda sitt beslut på. Det här handlade om att TV-leverantörern fick fel bilder och det ber vi om ursäkt för” säger Hawk Eye i ett statement.

 

Källa: Sky Sports, Telegraph

Läs också: Mourinho om det bortdömda målet

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/7 03.00 (sv tid)
Club America - Manchester United
Tour 2018
Visas på

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter