Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Huddersfield vs Manchester United

Trots en ganska medioker insats lyckades United gå vidare tack vare två Lukaku-mål…

United startelva: Romero – Young, Smalling, Lindelöf, Shaw – Matic, Carrick (c), McTominay – Mata, Lukaku, Sanchez

United bänk: J.Pereira, Bailly, Darmian, Gomes, Hamilton, Lignard, Martial

Terriers startelva: Lössl – Hadergjonaj, Jörgensen, Schindler, Kongolo – Billing, Williams – Quaner, Ince, van La Parra – Mounie

Terriers bänk: Coleman, Smith, Malone, Whitehead, Hogg, Sabiri, Depoitre

Domare: Kevin Friend

Inför: Mourinho gjorde sex ändringar från förlustmatchen mot Newcastle, där Smalling, Young, Matic, Sanchez och Lukaku var enda spelarna kvar i startelvan. Positivt för United var att Bailly var tillbaka från skada, men Pogba missade matchen pga sjukdom, vilket öppnade för ynglingen Hamilton på bänken, i och med att såväl Fellaini som Herrera saknades. Valencia, Jones, Martial och De Gea var bland spelarna som vilades helt. Wagner å sin sida gjorde fyra ändringar från vinsten mot Bournemouth, då Kongolo, Billing, Williams och Quaner tog sig tillbaka till startelvan. Saknades gjorde flertalet spelare, där bl.a. Mooy (knäskadad) och Pritchard (cuptied) stod ut.

Första: United fick ta hand om avsparken på John Smith’s Stadium. Målnollan överlevde inte ens tre minuter. Matic spelade fram en boll till Lukaku, som direktpassade till Mata och satte fart framåt, varefter den lille spanjoren gav honom en väl avvägd passning i djupled. Lukaku tog sig fram, vände bort Schindler och placerade kallt in 0-1 till United. I 6e minuten ville Huddersfield ha straff då Smalling fick en boll på handen i straffområdet, men domare Friend friade. Han hade armen uppe framför ansiktet och blev träffad då spelarna framför inte lyckades nicka bollen. Svårbedömd situation, men förmodligen korrekt domslut. Huddersfield hade rätt mycket i inledningen då Uniteds innermittfält såg märkligt frånvarande ut. Huddersfield lyckades dock inte hota Romero nämnvärt, som bara hade att tippa något felriktat inlägg över, men United skapade inget nämnvärt heller, och man hade enorma problem med att alls ens sätta ihop spelsekvenser. Det enda Huddersfield lyckades få till var enstaka långskott som blev enkla räddningar för Romero. I 45e minuten så tog sig Young fram ute till höger och spelade fram Mata som rundade Lössl och rullade in 0-2… men domare Friend valde att konsultera VAR och efter ett par minuter dömde han bort målet för offside. Ett högst tveksamt domslut, i ärlighetens namn, vilket inte behjälptes av att de linjer som visades på bilder i sändning såg ut att vara ritade av en treåring med kritor. På repriserna såg det onekligen onside ut. På tilläggstiden så lyckades Matic rulla in en boll också, men dömdes även han bort för offside (dock utan VARs hjälp). Strax därpå blåste domare Friend av för pausvila. United hade en ledning till paus, men det var högst tveksamt om den kunde kallas för välförtjänt. Huddersfield hade sett ut som det piggare och farligare laget i hela första halvleken.

Andra: När Huddersfield sparkade igång andra halvlek så hade ingen manager gjort några ändringar i spelarmaterial. I 50e minuten fick Huddersfield ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet efter en fällning av Shaw, men frisparken sköts rakt i muren av Ince. Andra halvlek fortsatte hur som helst som första, med Huddersfield som det piggare laget. I 53e minuten fick de på nytt frispark tätt utanför straffområdet, och även Billing prickade muren. Efter hörnan som kom så drog Lukaku med sig bollen efter att Smalling vunnit den, passade till Sanchez, och denne stannade upp och drog iväg bollen i djupled där Lukaku fortsatt framåt, och den store belgaren gjorde inga misstag ensam med Lössl utan rullade in 0-2! Riktigt lika framgångsrik var inte nästa kontring i 60e minuten, då Young stannade upp och tvekade alldeles för länge, varefter det rann ut i sanden. United fortsatte mata bollar för Lukaku att löpa på, och i 65e minuten var han en halvsekund från att hinna före Lössl på en boll, men keepern hade tur och hann före. I 70e minuten gjorde Wagner ett dubbelbyte då Kongolo och Hadergjonaj fick lämna plats för Smith och Malone. I 74e minuten var Lössl på nytt vaken och hann denna gång sekunden före Mata på en passning av Sanchez. Mourinhos första byte gjordes minuten därpå, då just Sanchez fick lämna plats för Martial. I 80e minuten fick Mata kliva av för Lingard. Huddersfield gjorde sitt sista byte i 84e minuten då Sabiri kom in för van La Parra. I 89e minuten försökte Mounie sig på en cykelspark men den gick en bit utanför. I 92a minuten byttes Bailly in för Lukaku. En välkommen comeback efter lång skadefrånvaro. När domare Friend blåste av för full tid stod United som vinnare med 0-2, betydligt mer välförtjänt än vad 0-1 var i paus.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 3 – Sattes inte på några vidare prov och fick lägga till ytterligare en nolla i protokollet.

Young: 3 – Okej insats som högerback, och borde fått en assist när han spelade fram Mata.
Smalling: 4 – En av Uniteds bästa, totalt dominant i luften och försvarade väl. Matchbilden passade honom fint. Startade kontringen till andra målet med sin bollvinst också.

Lindelöf: 3 – Såg lite skakig ut i inledningen, men spelade upp sig i andra och stod för en solid insats.

Shaw: 3 – Stod för en solid insats på vänsterbacken, trots att han i första halvlek lämnades i princip helt själv där ute då varken Matic eller Sanchez gjorde hemjobbet.

Matic: 1 – Såg ut som en yrvaken mumie. Felkalibrerad i presspelet, undermålig i passningsspelet och såg alltid ut att vara ett steg efter. Spelade upp sig marginellt i andra men inte tillräckligt.

Carrick: 2 – I första halvlek var han helt borta utan kontroll, men bidrog lite defensivt. I andra så hade han lite kontroll och skyddade backlinjen. I överlag så nådde han dock inte godkänt, och samarbetet med Matic och McTominay var svagt.

McTominay: 2 – Var ganska osynlig på ett dysfunktionellt mittfält, men visade i varje fall upp bra attityd. Spelade upp sig något i andra, men inte godkänt.

Mata: 3 – Var pigg och såg ut att ha en del kemi med Sanchez. Nekades ett mål av en tveksam VAR-bedömning.

Lukaku: 4 – Blandade och gav i hold-up-spelet, men satte två bollar och såg pigg ut, särskilt på kontringarna i andra halvlek.

Sanchez: 3 – Grym assist till andra målet, men hade i övrigt svårt att sätta prägel på matchbilden då Uniteds mittfält inte kontrollerade nånting. I första så jobbade han inte hem alls, vilket obalanserade United ytterligare.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas, men hade ett par fina dribblingsräder.

Lingard: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Bailly: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Gjorde vad han kunde med vad han hade.

Summering: Uniteds inledde bra då Lukaku fick in ettan efter knappa tre minuter, men det gick bara utför därifrån. Mittfältet försvann likt dimma för vinden, och United lyckades knappt sätta ihop sekvenser om tre passningar. Man blev utspelade av Huddersfield, som ändå inte kom till några särskilt bra lägen, då matchbilden var sådan att den tillät Smalling att dominera, särskilt i luften. När man sen fick in en boll via Mata, och fick se den tveksamt bortdömd av VAR, så var det kanske inte med världens bästa känsla pausen kom. I andra spelade man dock upp sig något, och under en tjugominuterssekvens så hade man flertalet farliga kontringar då Huddersfields backlinje stod högt. På en av dem fick Lukaku in en andra boll, och därifrån var det bara att spela av matchen. Överlag var det ingen vidare insats av United, men efter den andra halvleken kändes 0-2 ganska rättvist, vilket 0-1 inte gjort i paus.

För United var det främst Smalling, som visade att i vissa matchbilder är han dominant, och Lukaku, som visade samma sak, som var utropstecknen. Innermittfältet fortsatte dock att vara ett problemområde, och med både Fellaini och Herrera skadade så ser det långt ifrån idealiskt ut.

För United väntar härnäst en bortamatch mot Sevilla i CL, det första mötet av två, på onsdag.

22 Kommentarer

 1. farzad khazaei

  17 februari, 2018 at 21:50

  Spelet med bollen var undermåligt där vi inte fick igång något eget passningsspel och detta är och har varit signifikant för United när vi möter lag som pressar aggressivt/högt. Jag tror helt enkelt inte att Matic/Mctominay/Carrick/Smalling/Lindelöf/Young mfl inte har skickligheten att spela sig ur press, det krävs riktigt snabbtänkta och skickliga spelare för att spela sig ur. Man ser också att Mourinho inte litar på att spelarna klarar av detta så han ser hellre att man spelar bakåt, ffa så hamnar bollen hos målvakten som slår den långt, ofta förlorar vi bollen och får nästa anfallsvåg mot oss. Matic var bra i börjav av säsongen men han har inte längre ungdomen som gör att hans formkurva kan hålla i sig. Det är bara världsklassspelare likt, Giggs, Scholes, Xavi, Pirlo som kan kompensera för sin långsamhet med sin talang på denna nivå. Tyvärr håller inte Matic och han klarar inte av att stötta försvararna och hålla ihop laget. Pogba som inte heller har den bästa positionella eller defensiva tänkandet ska verkligen inte spela så lågt. Vi har förlorat matcher p g a vi har innermittfält och ytterbackar som är alibispelare och som gör varken till eller ifrån. När vi blir överkörda så orkar inte Sanchez, Lukaku och Lingard att bära det offensiva spelet och de blir lidande. Jag tror inte att spelarna är nöjda med tillvaron just nu, det är många missnöjda spelare och det smittar av sig. Att spela med en sådan stor trupp där spelare som Darmian och Blind är helt utanför skapar väldigt dålig stämning. Utöver detta så blir spelare frustrerade över att inte spela på rätt positioner, Martial är den som blir mest lidande. Sedan Mourinho kommit in så har Rashford tappat sitt spel fullständigt till att bli något han inte är.

  Jag måste lyfta fram LVG för under honom spelade vi likvärdigt mot topplagen och vi klarade av att ha ett stort bollinnehav och det såddes ett frö som avslöjade att det fanns ett lag som kunde spela boll. Han fick ut väldigt mycket ifrån spelare som Young, Smalling, Rashford, Martial och sedan var det inte hans fel att värvningar uteblev. Jag är säker på att LVG hade fått ut mer av detta lag med detta material än vad vi får ut.

  Mourinho kommer aldrig att ändra på sig och jag undrar inte om utan när spelarupproret kommer och ledningen gör sig av med honom. Han spelar en antifotboll som hade fått Norges gamla landslag att se ut som Barcelona i jämförelse. Att bli stundtals utspelade/dominerade utav Newcastle och Huddersfield handlar inte om form utan dålig miljö i laget. Ut med honom snarast!!!!

  • Felix

   17 februari, 2018 at 22:28

   Nog för att Mourinho inte verkar särskilt klockren, men van Gaal? Lägg ner. Han spelade en riskminimerande och själsdödande dödgrävarfotboll och körde fast rätt totalt. Att han inte fick pengar att handla för? Mmm nää typ Di Maria kostade ju bara kaffepengar… När man ställer frågan om någon annan manager hade kunnat göra det bättre än Mourinho så är van Gaal INTE ett giltligt svar.

   • farzad khazaei

    17 februari, 2018 at 22:53

    Man kände sig inte avklädd som Unitedsupporter när man såg matcherna i varje fall!! Under Mourinho ser vi ut som ett division 2 lag, jag blir förundrar över att spelare som räknas till att höra bland premier league´s bästa blir så dominerade. Det är inte i en match utan tre på raken. Ok att några spelare är dåliga, men när nästintill hela laget spelar som att de vore ungdomsspelare och bakåtpassar som att vi vore Stoke då kan jag faktiskt sakna Van Gaal där vi faktiskt blev lurade att tro att vi var bättre än vad vi faktiskt var, ok att slutprodukten saknades men kolla också vilka spelare vi hade då! Di Maria var en mest omotiverade spelaren någonsin, han ville bara bort ifrån Real och United var de enda då som kunde värva honom, han ville aldrig spela för oss. Den sopan är nu på bänken i PSG och det känns bra!!

    Under Mourinho så har vi blivit överkörda (våldtagna spelmässigt) av topplagen, det är ett under att resultaten inte blivit 4-5 siffriga. I matchen mot Arsenal såg det ut som spel mot ett mål, vi blev totalt dominerade och det var tack vare De Gea´s fantomräddningar som vi kunde bevara vår heder. Mot City och Tottenham så är det faktiskt vi som ser ut som underdog och vi blev totalt överkörda av dessa lag. Vi var inte ens nära. Sedan försöker vi hitta förklaringar och ingen kan komma med vettiga förklaringar men nu har jag identifierat de stora felen i detta lag.

    Tycker du inte att det är sjukt att spela Mctominay som offensiv mittfältare bakom Lukaku? Det är helt fel och han är en sopgubbe med en fin fot, han är primärt en kämpe och det är han som ska spela som defensiv mittfältare. Jag ser faktiskt honom och Herrera istället för Matic/Carrick på planen. De har mer energi och spelar frenetiskt och vinner boll, plus att båda har fina passningsfötter. Matic är seg och rör sig som en färja!!

    • Felix

     17 februari, 2018 at 22:58

     Jovisst, det finns frågetecken kring Mourinho. Och det har inte sett så värst bra ut på sistone. Men att tro att van Gaal gjort annat än att tråka ihjäl och sluta femma till sjua i den här tabellen med den här truppen är inte rimligt.

    • Xinpei

     18 februari, 2018 at 00:16

     Förstår att du inte gillar Mourinho men att jämföra honom med LvG är ju bara gränsen till okunnighet.

  • GGMU

   18 februari, 2018 at 19:50

   Farzad, har du redan glömt att vi under LVG inte ens fick ett skott på mål i många utav matcherna. 1-2 skott på hela matchen varpå de inte ens gick på mål. Kom igen

 2. farzad khazaei

  18 februari, 2018 at 00:09

  LVG vann mot både City, Arsenal och Liverpool. Han vann med spelare som Rashford och Lingard i laget. Under LVG var samtliga bättre. Han var en possionscoach och individuellt skickliga spelare trivs med coacher som anammar en teknisk fotboll.
  TMF var den försvarsspelarnen som såg bäst ut och han var ett monster innan skadan mot Tottenham kom, i den matchen så var han fullständigt briljant och när han klev ut skadad så klappade United ihop. Trodde ett tag att han skulle bli en spelare av Roberto Carlos kaliber, en riktigt stor stjärna med de aktioner som man såg honom utföra, som 18 åring fullständigt dominera seniora spelare och springa ifrån de som ingenting och vara som en backklippa stundom. Kolla på honom idag, utlånad och delvis ifrågasatt.

  Mourinho vill spela något som faktiskt inte räknas som fotboll utan är mer spelförstörande. Det är fulspel och det borde nästintill vara olagligt att ha lirare men spela dessa som att de vore en CIA agenter, de ska vara luriga, göra ett mål, försvara och spelförstöra med dessa lirare. Det är ingenting annat är brutalt att titta på!! Nu vet jag vad de menar med antifotboll, detta är depression/melankoli/suicidfotboll!

  • Xinpei

   18 februari, 2018 at 00:17

   Struntprat.

   • fyfaaaan

    18 februari, 2018 at 08:35

    De är sanning. Sluta va så förbannat blind

 3. Sauron

  18 februari, 2018 at 00:58

  Både LvGs och nu Mourinhos fotboll är bedrövlig att titta på. Manchester United har blivit mer av ett varumärke än en presterande fotbollsklubb. Mourinho är en Pulis med bättre spelare.

 4. Martin

  18 februari, 2018 at 04:17

  Att ge för mycket kritik mot Mourinho här har jag märkt är lite heligt. Men LVG får man gärna spy galla på. Faktum är att LVG fick 2 säsonger på sig. Resultatet av det var en FA cup seger och en 4e plats samt en 5e plats i ligan. Sådär med andra ord. Mourinhos resultat hittills är en 6e plats i ligan, en Europa League seger och en Ligacup seger. Marginellt bättre, men ingen större skillnad. Och vem vet vad united slutar i ligan i år. Min gissning är faktiskt 4a och då har LVG faktiskt ett bättre ligafacit med Man U än vad Mourinho har efter 2 säsonger. Spelmässigt går det absolut att diskutera vilket som såg bäst ut. Jag tycker inte att LVG var så mycket att hurra för, men faktum är att Mourinho inte är det heller än så länge. Han lever mycket på sin Europa League vinst som jag ser det. En b-lags turnering.

  • Youssef

   18 februari, 2018 at 15:18

   Hade Mourinho däremot förlorat EL så hade tonläget varit helt annorlunda. Nu lyckades han vinna EL, som har fler utslagsrundor än CL, och det är imponerande. Sen fattar jag inte hur du lyckas få förra säsongens bedrifter till ”marginellt bättre” än vad LvG åstadkom. Det finns inget värre än när folk vägrar se helheten och vrider på fakta för att stärka sin ståndpunkt. Något som det är fullt av på den här sidan..

   Du tycks för övrigt glömma att LvG misslyckades med att ta sig ur gruppen i CL. Och misslyckades sedan med att vinna EL. Men OK.

 5. Mogge

  18 februari, 2018 at 09:30

  Så jäkla illa var det inte med detta laget. Såg matchen nyss.

 6. Sauron

  18 februari, 2018 at 09:49

  Två skott på mål, 46% bollinnehav mot ett bottenlag. Resultatet 2-0 är bra men det var varken övertygande eller roligt att titta på. Såhär kommer det nog se ut resten av säsongen. Jag tror inte att det spelar någon större roll vilka spelare vi ställer upp med.

 7. farzad khazaei

  18 februari, 2018 at 09:53

  Mogge, vi gjorde mål på ett misstag i början utav matchen och sedan på en kontring. Resten av matchen dominerades utav Huddersfield. Jag förstår att spelarna kanske inte vill spela på alla växlar med tanke på matchen på onsdag men nog måste passningsspelet och kvalitén vara mkt högre än så. Jag slutade räkna alla inlägg och målchanser som motståndarna hade mot oss för de var alldeles för många. Det var oskicklighet i avsluten hos motståndarna som räddade oss. Jag vaggas inte i i den falska tryggheten med en vinst när vi blev utspelade!

 8. Devo

  18 februari, 2018 at 11:02

  Herregud vad folk endast lever för att klaga.
  ibland hamnar man i formsvackor. va skrev ni alla i början av säsongen när vi vann 4-0 flera matcher i rad?Mourinho spelar så som United bör spela. Så fort formsvackan kommer kritiserar alla Mourinho..
  Vi är i CL. Vi är i Kvartsfinal i FA. Vi ligger 2a i tabellen och kämpar för att behålla den placeringen. Vi har släppt in minst mål i hela Premier league. Vem det än är så kommer folk att klaga. Jag tror att vi inom ett par matcher kommer komma igång. vem såg Martials inhopp?
  Jag står bakom mitt älskade United och den tränaren som är vald att leda laget. vare sig han är katastrofal eller fantastisk så stöttar man ledaren. för det är precis vad United handlar om. för er som inte förstått det kan ni lika gärna stötta arsenal. för det är där man klagar och skyller på spelare/tränare kors och tvärs. vi är United och här är vi bakom vårt lag och vår tränare hur det än ser ut. blir arg när jag ser kommentarer ni skriver och Farzad helt ärligt du klagade på LVG varenda jävla inlägg som las upp när han var tränare. herregud så efterblivet

  • Affe

   18 februari, 2018 at 21:41

   Devo,tack för ditt inlägg! Då är vi åtminstone två som
   står bakom både tränaren och spelarna.När man läser allt
   gnällande här skulle man tro att vi bara förlorar hela
   tiden,idag vann vi faktiskt och jag blev nöjd över det.
   Men här sågas det hej vilt och Farzad är mästaren när
   det gäller detta.

   • Devo

    18 februari, 2018 at 23:55

    Tack själv Affe, Någon som förstår lite United anda.

 9. Sauron

  18 februari, 2018 at 13:19

  Efter en usel ligainsats förra året så såg det ju bättre ut i början av denna säsongen, resultatmässigt iaf. (varför klaga då?) MEN det fanns redan då en hel del personer som påpekade att i matcherna så gjorde vi 1-0 tidigt och sen kontrande vi in 3 mål till sista 10 minuterna när motståndarna blev desperata. En del sade att motståndet kanske inte vara det allra bästa (West Ham, Swansea, Leicester och 2-2 mot Stoke) och att man inte skulle dra för hastiga slutsatser efter den inledningen. När det väl var dags att spela mot liverpool så såg man vad Mourinho hade för filosofi. Trots att resultatet var ok så dominerade de matchen med 62% bollinnehav och 19-6 i avslut mot mål. Jag själv var väldigt hoppfull i början av säsongen men nu tycker jag inte det ser speciellt bra ut längre och har inte några större förhoppningar på att vi plötsligt ska börja lira bra igen. Vi förlorar de svåra matcherna och lag som vi ska sopa av banan trycker ner oss på egen planhalva i långa perioder. Jag håller alltid på United i alla matcher och vill att de ska vinna men Jag tänker inte hålla med om att allt är bra som Mourinho och/eller Woodward gör. Att komma tvåa är inte ”bra” enligt mig, det är godkänt. Det kommer en mycket definierande vecka nu med CL och match mot Chelsea.

  • UFC

   18 februari, 2018 at 15:42

   Korrekt slutsats. Man måste se till helheten och den ”strålande” inledningen, var den strålande? 4-0 matcherna speglade inte direkt matchbilderna.. med det sagt är det en styrka oavsett spel att ta de vinsterna. Mina störst besvikelse denna säsong är hur Mourinho får oss att se ut som undersogs i varenda toppmöte. Man utd ska inte vara underdog i något möte i min mening.

 10. Zingo

  18 februari, 2018 at 16:20

  Jag orkar inte ens kolla på matcherna längre. Bedrövlig fotboll.

 11. Anderson8

  18 februari, 2018 at 20:10

  Lämnar mourinho så kan ju wolf leta ersättare här i kommentarsfältet.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 16/12 17.00
Liverpool - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Adam Jorginho Rashford: Vi är inte underdogsSeriöst! Är det Liverpool forum här inne eller? Eller Liverpool fans som har kommit till fel hemsida?…Dec 16, 03:56
 • Kommentar från: lopa Rashford: Vi är inte underdogs"Nej vi åker inte dit som underdogs" Vänta lite ska bara skratta lite. Tillbaka. Lag som är…Dec 16, 01:31
 • Kommentar från: lopa Inför Liverpool v Manchester UnitedHur kan man vilja spela Pereira? Så jävla värdelösDec 16, 01:25
 • Kommentar från: Böje Rashford: Vi är inte underdogsHåller helt med dig efterlyst. Inför varje match säger de "vi går för vinst" och efter varje plattmatch (dvs varje…Dec 15, 21:33
 • Kommentar från: Richard Inför Liverpool v Manchester UnitedHur kan pogba ta plats i en elva där det handlar om klubbkänsla,och hjärta för klubben. Han har påvisat…Dec 15, 21:25

FLER Nyheter