Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Huddersfield v Manchester United

I morgon lördag är det dags för den femte omgången av FA Cupen. United tar sig an Huddersfield på bortaplan. Här är en rapport inför matchen…

Dagsform

United är just nu inne i någon form av mindre formsvacka. Man har två förluster på de tre senaste matcherna. Först gjorde man en riktig plattmatch borta mot Tottenham och reste hem med förlust 0-2, sedan studsade man tillbaka lite genom att slå morgondagens motståndare Huddersfield med 2-0 hemma på Old Trafford men i den senaste omgången åkte man på stryk borta mot Newcastle i en match som slutade 1-0 till hemmalaget.

Resultatraden innebär att man dock fortfarande ligger 2:a i Premier League, men att avståndet till lagen precis bakom krympt och det ser ut att kunna bli ett ganska så hårt race om topp fyra-placeringarna – eller de tre CL-platserna bakom City rättare sagt. Liverpool ligger endast två poäng bakom, Chelsea ligger tre poäng bakom och Spurs fyra poäng. Ned till Arsenal på femteplatsen är det dock lite marginal, nio poäng.

I morgon är det så dags för den femte omgången av FA Cupen. Dit tog man sig genom att först slå Derby County hemma på OT med 2-0 och sedan besegrade man Yeovil med 4-0 på bortaplan.

Huddersfield och United möttes alltså så sent som för ett par veckor sedan och i morgon är det dags igen. Morgondagens motståndare nådde femte omgången av cupen genom att först slå Bolton med 2-1 i tredje omgången och sedan besegra Birmingham i förra omgången. Mötet på John Smith´s Stadium slutade dock 1-1 och det krävdes omspel för att nå avancemang. Det omspelet vann man med 4-1.

I ligan ligger Huddersfield på 17:e plats. I förra omgången slog man Bournemouth med 4-1 på hemmaplan, i omgången innan åkte man  på 0-2 mot United och i omgången dessförinnan fick man stryk med 0-3 mot Liverpool. Man har inlett 2018 svagt och innan förra helgens hemmaseger så hade man inte vunnit i ligan på åtta omgångar.

Läget i lagen 

Mourinho bekräftade i dag att Rashford och Herrera fortfarande är borta med muskelskador. Fellaini är borta sedan han opererat sitt knä. Zlatan är inte heller tillgänglig trots att han nu är i träning. Men Eric Bailly sägs kunna vara tillgänglig för spel efter lång skadefrånvaro.

Huddersfield har dessa spelare på skadelistan – Mooy, Lowe, Kachunga, Stankovic, Smith och Depoitre. De två sistnämnda har comeback-datum i morgon.

Senaste mötet

Som sagt. United vann med 2-0 på Old Trafford för två veckor sedan. Romelu Lukaku öppnade målskyttet och Alexis Sanchez fastställde sedan slutresultatet då han slog in returen på sin egen straffspark och gjorde därmed sitt första mål för Manchester United.

Borrmötet i oktober vann Huddersfield med 2-1.

Domare

Kevin Friend är huvuddomare i morgon. Det blir andra gången Friend dömer United denna säsong. Den första var också i FA Cupen – matchen mot Derby.

Matchen

United har visat tveksamma tendenser på många plan. Försvaret har inte alls funkat bra under senare veckor och Paul Pogba – som vanligtvis är nyckelspelaren – har visat oroväckande dålig form. Då lagen möttes på Old Trafford så var Huddersfield aggressiva och gick hårt åt speciellt Alexis – som ordnade sju avblåsningar i matchen. Ett rekord för en spelare i en och samma PL-match under säsongen. Huddersfields manager David Wagner sa nyligen att chilenaren kan vänta sig en liknande behandling när laget mötes igen morgon och det lär nog smälla på ganska så bra där ute på planen. Det är en cupmatch och båda lagen vill avancera och Huddersfield har sin chans i morgon på hemmaplan – vilket bör betyda att man måste gå för segern förr eller senare. United är så klart trots en liten formsvacka det bättre laget och man ska vinna matchen. Jag tror på 2-1 till United. Mål av Alexis och Martial.

Avspark 18.30 John Smith´s Stadium

Trippeln

Det här blir den nionde Trippeln som Unitedsverige skapar i samarbete med Betsson. Fyra av de åtta tidigare har vi prickat in. Så här ser Trippeln ut till morgondagens match.

Det blir över 2,5 mål i matchen

Alexis eller Martial gör mål

United vinner matchen

Odds: 3 ggr pengarna.

Läs mer om Trippeln HÄR.

4 Kommentarer

 1. Fricken89

  16 februari, 2018 at 18:51

  Min elva:

  ————————-Alexis—————————
  Gomes—————Pogba————-———–Mata
  ————-McTominay ——Matic——————
  Shaw———Rojo———Smalling————Darmian
  ————————Romero—————————

  Sub: Martial, Rashford, Lingard, Lukaku, Bailly, Carrick, J.Pereira

  Svårtippad match, då man aldrig vet vad United kommer leverera mot ”sämre” motstånd. Men spelar vi som man förväntar sig, så tror jag på 1-3, där Alexis gör 2 och Mata 1.

  • Martin

   16 februari, 2018 at 22:11

   Jag gillar din elva fricken! Men vetifan om inte jag inte skulle vilja ha med Carrick också. Kanske på matic bekostnad, han kan behöva vila. Plus att jag tyckte Carrick visade upp ett bra spel sist han kom in. Han håller än!
   Sen vill ju jag alltid ha in Lindelöf i sådana här matcher. Har också en känsla av att han får spela imon. Kanske som högerback?
   Rashford kan du glömma förresten. Han är ju skadad enligt Mou.

 2. Pacman

  16 februari, 2018 at 19:10

  Vi kommer aldrig se denna startelva. Tyvärr..

 3. Dengodeondeellerfule

  16 februari, 2018 at 22:02

  Någon som såg Pogba när han lirade i Juventus? Då visade han upp lite glöd, satsade i duellerna och ville hela tiden vara delaktig i spelet. Nu ser han mest nonchalant ut, saknar glöd, inget hjärta, rädd om fötterna (och håret), men visar upp lite tricks och fina passningar när tillfälle ges. Kul, men oftast verkar han inte ens vilja vara på planen.
  Jag gillar inte Mourinho, men även om Pogba spelas på ”fel” position så har han rätt i att man måste kunna kräva lite av en spelare av Pogbas kaliber. Att bara stå och slå ut med armarna för att man fått en fis på tvären håller inte.
  Nej, jag bara upplever att många, inte bara Pogba, ser allmänt nöjda ut. Fortsätter Mourinho sitt jävla curlande så skiter snart alla i vad som händer på plan. Bara alla är nöjda, får åka på semester, vara lediga hit och dit skippa träningar osv. Det är inte ok.
  Matic värvas och dominerar totalt. Snart märker han att det inte ställs några krav, bara snöra på dig dojorna, ut på planen och le. Han bryr ju inte sig längre.
  Svårt att se våra spelare yttra sig som Marcelo gjorde: Vi står bakom honom till döden!
  Anledningen att nån skulle rösta för att ha kvar Mourinho är ju avsaknaden på krav. Svårt att sätta ner foten nu ett och ett halvt år senare… Som han nu försöker genom att peta Pogba…
  Tycker inte om att säga det, men Mourinho måste bort. Fyra tränare på sex år då… Pinsamt egentligen.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 16/12 17.00
Liverpool - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Adam Jorginho Rashford: Vi är inte underdogsSeriöst! Är det Liverpool forum här inne eller? Eller Liverpool fans som har kommit till fel hemsida?…Dec 16, 03:56
 • Kommentar från: lopa Rashford: Vi är inte underdogs"Nej vi åker inte dit som underdogs" Vänta lite ska bara skratta lite. Tillbaka. Lag som är…Dec 16, 01:31
 • Kommentar från: lopa Inför Liverpool v Manchester UnitedHur kan man vilja spela Pereira? Så jävla värdelösDec 16, 01:25
 • Kommentar från: Böje Rashford: Vi är inte underdogsHåller helt med dig efterlyst. Inför varje match säger de "vi går för vinst" och efter varje plattmatch (dvs varje…Dec 15, 21:33
 • Kommentar från: Richard Inför Liverpool v Manchester UnitedHur kan pogba ta plats i en elva där det handlar om klubbkänsla,och hjärta för klubben. Han har påvisat…Dec 15, 21:25

FLER Nyheter