Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinhos ståndpunkt gällande VAR

Jose Mourinho redogör för sin inställning till den teknik som kommer användas vid lördagens FA Cup-match…

United möter Huddersfield igen nu på lördag, denna gång i FA Cupen och på bortaplan. Det blir första gången som ”VAR” (Video Assistant Referee) används vid en Unitedmatch, efter att ha testats tidigare under säsongen i både FA Cupen och Ligacupen. Systemet innebär alltså att domarna får hjälp av videoupptagning som de kan kliva ut till sidlinjen och ta del av innan de fattar slutgiltiga beslut om vissa incidenter. Jose Mourinho är för tekniken, så länge det inte hackar upp matchen för mycket.

”När folk frågar om vi gillar det eller inte gillar det så tycker jag ärligt talat att det är en fråga för domarna. De vill göra så bra de kan ifrån sig och de gillar inte att göra misstag. Ibland gör de misstag eftersom det är mänskligt att göra misstag och man kan inte gå tillbaka och titta på det om man inte har någon teknisk support. Så om domarna är nöjda med den tekniska supporten, så ja låt oss köra med VAR. Jag själv gillar känslan.”

”Självklart kommer de behöva justeras. De måste se till att det inte förändrar dynamiken i matchen för mycket, eller känslan i matchen. Att folk måste vänta några minuter innan de kan hoppa upp och fira. Men ur mitt professionella perspektiv så gillar jag känslan av rätt beslut kommer att fattas. Om det är straff eller inte straff, hands eller inte hands, rött kort eller inte rött kort. Rättvisa beslut är en känsla jag gillar.” 

 

Källa: Manutd.com

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 22/12 18.30
Cardiff - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter