Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Lär er vad box-box betyder!

Jose Mourinho totalsågar några av de personer som pratat om Paul Pogbas bästa position i Manchester United…

Det har i veckan pratats mycket om Pogbas bästa position. Bl.a så har både Ryan Giggs och Wayne Rooney uttalat sig i media och sagt att fransmannen behöver ha mindre defensivt ansvar för att kunna glänsa, men han har även kallats ”en typisk box-box-mittfältare.”

Jose Mourinho tog upp saken under dagens presskonferens.

”Paul har ett väldigt professionellt uppförande. Den här veckan har inte varit annorlunda mot hur Paul är alla veckor. Han jobbar bra, han är professionell och gillar att träna. Jag har aldrig haft ett enda problem med honom. Jag skrattade lite i veckan för jag hörde, såg och läste några saker. Jag är inte engelsk men jag tror jag förstår engelska bra nog för att förstå vad ni vill ha sagt med box-box. Men några kommentarer av några viktiga personer inom fotbollen gjorde mig lite förvirrad. För mig betyder box-box –  box till box. Man måste vara bra i den här boxen och bra i den här boxen”

”Det betyder att man måste förvara bra i den här boxen och ha konditionen, viljan och uthålligheten för att ta sig till den andra boxen. I den andra boxen måste man vara bra på att göra mål, skapa, nicka osv. När ditt lag förlorar bollen så måste man ta sig till den andra boxen. Så jag blir lite förvirrad när vissa personer säger att en box-box-spelare ska spela utan defensiva uppgifter. Det är inte box-box. Det en box i en box som stannar i den boxen. Rör dig inte från den boxen!”

”Det här landet har producerat många box-box-spelare. Jag har haft nöjet att coacha några av dem, men i dag så har konceptet box-box förändrats lite enligt vissa experter, agenter, familjemedlemmar. Det tycks vara så att det är på väg att bli något annat. Box-box är inte mina ord. Jag hörde det första gången när jag kom hit 2004. För mig med min portugisiska när jag försökte översätta till engelska så tänkte jag bara mittfältare.”

”För mig är Paul en mittfältare. Han är inte vänsterback och han är inte anfallare. När folk frågar om hans bästa position så är han mittfältare. Det beror på det taktiska systemet men han kommer alltid vara mittfältare. Sedan lever vi i en värld av åsikter och folk kan bli förvirrade. Men det råder ingen förvirring mellan mig och Paul. Det är svårt att spela en mittfältare med större potential än vad Paul har.”

Källa: MEN

3 Kommentarer

 1. Martin

  9 februari, 2018 at 21:15

  Här har han ju visserligen en poäng. En box to box spelare, det är ju en som både kan ta defensivt ansvar, såväl som offensivt. Typ Paul Scholes. Den typen av mittfältare känns mer och mer ovanlig i dagens fotboll. Det är en mittfältare som passar oerhört bra i t ex ett 4 4 2 upplägg. Där måste man nästan ha 2 box to box mittfältare. Men idag känns det mer som att man antingen är en defensiv mittfältare, eller en offensiv. Relativt få spelare som behärskar bägge bitarna. Matic är ju t ex en defensiv, Mata en offensiv. Så nog fasen kan man skilja på mittfältare och mittfältare. Men Mourinho har ju rätt i att en box to box mittfältare inte är en mittfältare med endast offensiv ansvar. För en box to box mittfältare har ju ansvar för bägge ”boxarna”.

  • Xinpei

   10 februari, 2018 at 00:02

   Korrekt. Det börjar mer likna att folk (inkluderat experter) enbart vill gnälla och gör allt för att få igenom sitt gnäll.. inkluderat ändra redan vedertagna begrepp för att man ska kunna kritisera Mourinho.

 2. Richard

  13 februari, 2018 at 23:16

  Mycket handlar ju om pogba och hans oförmåga att ta jobbet defensivt.
  Han är ju klippt oduglig,och helt ointresserad.
  Även om vi skulle flytta upp han,så måste han ju ända höja sin defensiva ambition från 18% till 68%,om han vill passa in i mourinhios filosofi .
  Han är ett högt betalt proffs,som måste göra jobbet oavsett.Han gör inte sitt bästa.Jag är på mourinhios sida här.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 24/2 15.05
Manchester United - Liverpool
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter