Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Matchrapporter

Yeovil Town FC vs Manchester United

 

En bra andra halvlek gav United en säker seger mot Yeovil…

United startelva: Romero – Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw – Carrick (c), Herrera – Mata, McTominay, Sanchez – Rashford

United bänk: J.Pereira, Smalling, Young, Matic, Gomes, Lingard, Lukaku

Yeovil startelva: Krysiak – James, Sowunmi, N.Smith, Dickson – Green, Gray, Bird, Wing – Surridge, Zoko (c)

Yeovil bänk: Maddison, Whelan, C.Smith, Gobern, Santos, Browne, Fisher

Domare: Paul Tierney

Inför: Mourinho (som f.ö. fyllde år) ställde som väntat ut en väldigt roterad elva, där Sanchez direkt fick göra debut för United. Mata var den enda spelaren kvar i elvan från Burnley-matchen. Att supertalangen Gomes, som nyligen skrivit sitt första proffskontrakt, tog plats på bänken var också trevligt. För Herrera så blev det dessutom jubileum, då matchen var hans 150e i Unitedtröjan, och utöver det så var även Carrick tillbaka i spel efter frånvaron pga hjärtproblem. Yeovil gjorde endast två ändringar sen senaste ligamatchen, då Wing och Sowunmi klev in för avstängde Khan (rött kort senast) och Mugabi.
Första: Marcus Rashford sparkade igång matchen på Huish Park. Det tog inte ens en minut innan Yeovil-kaptenen Zoko fick matchens första gula kort då han kom in sent mot Rojo. Det syntes tämligen snabbt att planen inte var av högsta kvalitet (vilket kanske inte var så förvånande med tanke på att Yeovil harvar i botten av League Two). I sjunde minuten kom Green loss i Uniteds straffområde, men hans avslut var inget vidare och blockerades stabilt av Romero. Efter kvarten spelad fick Sowunmi iväg en nick efter att ha sprungit sig loss på en frispark, men trots helt fritt läge var nicken lös och rakt på Romero. Alla Uniteds lägen fastnade vid att vara ”nästan”, då man antingen missade med sistapasen eller fick se bollen fastna på ett motståndarben i sista sekunden. United dominerade dock bollinnehavet. I 24e minuten så fick dock McTominay, något trängd, ett fint läge mitt i straffområdet, vilket han skickade mot mål. Krysiak slängde sig dock och fick en hand på bollen som gick i utsidan av stolpen till hörna. N.Smith blev efter 29 minuter den andre spelaren att varnas, för en kapning på Sanchez. United fick ett fint frisparksläge av detta, vilket Sanchez själv tog hand om ochh skruvade mot mål, men Krysiak räddade stabilt nere vid stolpen. United hade stora problem med att konvertera sitt spelövertag till faktiska chanser. Yeovil fick i 37e minuten ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet, efter att Carrick fått omkull en motståndare. James stegade upp och skickade ett rakt skott mot mål, vilket Romero boxningsparerade rakt ut. United lyckades i 41a minuten öntligen spräcka målnollan – Sanchez passade till Rashford som försökte forcera sig rakt igenom Yeovils försvar, och det fungerade. James fick en fot på bollen men schabblade och var alldeles för passiv, och såg ut att vara osäker på om Krysiak skulle komma på bollen, vilket gjorde att Rashford lyckades slänga sig fram och skjuta bollen förbi Krysiak in i öppet mål till 0-1 innan James hann rensa undan den. Domare Tierney blåste en stund därefter av för pausvila utan någon tilläggstid. United hade därmed en ledning i paus, vilket var en lättnad med tanke på hur svårt man haft att skapa chanser mot ett kämpastarkt Yeovil som också skapat chanser.

Andra: När Yeovil sparkade igång andra hallvlek så var båda sidors manskap oförändrat. Sowunmi fick redan i 47e minuten andra halvleks första gula kort då han stämplade Sanchez. Redan i 56e minuten gjorde Yeovil matches första byte då Browne ersatte Bird. I 59e minuten fick United ett par skottlägen i rad i Yeovils box, men samtliga fastnade på täckande försvarare. I 61a minuten tog sig United framåt med flera spelare, och Sanchez fann Herrera ute till vänster, och mittfältaren gjorde som han gjorde för fyra år sen och krutade in den i Yeovils mål till 0-2. United hade sen en boll inne från Mata i 64e minuten som blåstes av för offside, innan just Mata strax därpå plockades av för Lukaku. Efter 0-2 tycktes luften gå ur Yeovil, och United kunde flytta fram. I 69e minuten fick Green lämna plats för Fisher. Sanchez debut tog slut i 72a minuten då han fick kliva av för Lingard, efter att ha noterats för en och en halv assist! Lingard var redan i 74e minuten nära då han sprang loss på en djupledsboll, men störd av en försvarare lyckades han inte få iväg ett direktavslut. När Surridge i 76e minuten gick på skott så limmade Romero bollen utan minsta problem. Både Rashford och Lukaku hade sen sina lägen, men lyckades inte överlista Krysiak och hans försvar. McTominay fick Uniteds första gula när han kapade Zoko efter 81 spelade minuter. I 83e minuten kom C.Smith in för Wing när Yeovil gjorde sitt sista byte. Med tre minuter kvar av ordinarie tid så plockades Rashford av för Gomes. Gomes såg direkt riktigt pigg ut då han tog sig fram ute till vänster, bröt in förbi en försvarare och skickade ett skott i burgaveln. Istället blev det Jesse Lingard som avancerade framåt mellan flera spelare och sköt in 0-3 i bortre hörnet. Det var dock inte matchens sista mål. Istället så kontrade United i slutet, Herreras djupledspass fann Rojo, och argentinaren slog en väl avvägd passning inåt som Lukaku bara hade att raka in i öppet mål. När domare Tierney slutligen blåste av matchen så stod United som vinnare och var vidare till nästa runda.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 3 – Solid insats och fick hålla nollan.

Darmian: 2 – Såg inte ens trygg ut mot League Two-motstånd. Bidrog med ingenting framåt, som vanligt. Inte i närheten av Unitedklass ens om han inte gör uppenbara misstag, som idag.

Lindelöf: 3 – Stabil insats, även om han hade lite problem med positioneringen inledningsvis.

Rojo: 4 – Bra insats rakt igenom och kryddade det hela med en lång löpning och ett inspel som gav en assist.

Shaw: 3 – Tog löpningarna och gjorde sitt jobb åt båda håll. Hans överlappningar ignorerades dock lite för ofta av lagkamraterna.

Carrick: 3 – Solid insats på mittfältet och bidrog med lugn och oftast bra passningsspel, även om han hade en del dåliga bollträffar också.

Herrera: 3 – Dålig i första halvlek, höjde sig i andra. Stod för ett fint mål, och i andra hade han en del bra passningar också.

McTominay: 3 – Spelade enkelt och gjorde det okej, men erbjöd ingenting speciellt.

Mata: 2 – Sjönk in i mitten alldeles för mycket och lämnade högerkanten död. Hade svårt att hitta någon effektivitet även om han hade ett par smått lovande kombinationer med Sanchez.

Rashford: 3 – Jobbade hårt och visade fin attityd när han tryckte sig fram och satte 0-1. Hade dock svårt att konvertera jobbet till lägen, mycket på grund av att beslutsfattandet behöver jobbas på.

Sanchez: 4 – Var spindeln i nätet för United framåt och det mesta gick genom honom fram tills han blev utbytt. Noterades för en och en halv assist (den första assisten lär inte räknas ”på riktigt” då det ändå var James som spelade fram Rashford). En del bolltapp och såg lite osynkad ut, men visade till skillnad från nästan alla andra upp bra beslutsfattande iallafall. Bäst i United.

Lukaku: 3 – Syntes inte allt för mycket förrän han var på rätt plats vid rätt tid och rakade in Rojos inspel.

Lingard: 4 – Krönte sitt inhopp med ett fint mål efter att ha tråcklat sig igenom halva Yeovil. Kunde ha noterats för minst ett mål till, men fick inte till avslutet.

Gomes: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas, men hann visa glimtar av briljans.

Mourinho: 4 – Roterade rejält och fick ändå utdelning på det. Synd att han inte gav Gomes lite mer tid bara.

Summering: United gick vidare till nästa runda av FA-cupen efter att i andra halvlek ha höjt kvaliteten något och slagit Yeovil. Efter en första halvlek där man verkligen haft problem att skapa chanser och dessutom släppt till några Yeovil-chanser, så lyckades man ta ledningen före paus tack vare Yeovils högerback och Rashfords envishet. Efter andra målet så tog dock luften slut för Yeovil som sjönk ihop och släppte in två till.

Alexis Sanchez stod för en fin debut där han låg bakom båda målen, även om han officiellt bara får en assist. I övrigt så visade Herrera upp ett uppsving i formen i andra halvlek, efter en betydligt klenre första halva, och även om det bara blev ett par minuter så hann ynglingen Gomes visa vad han kan.

Särskilt många fler växlar än så kan väl förmodligen inte dras mot ett Yeovil som ändå harvar i botten av League Two och som inte spenderat en spänn på nyförvärv senaste tre åren. Hur som helst en bra repetition för United inför onsdagens toppmöte mot Spurs nere i London, i en match där man kan skapa lite extra distans ner till lagen utanför topp4.

6 Kommentarer

 1. Viktor

  27 januari, 2018 at 00:04

  Absolut okej insast, kändes dock som Bristol matchen spökade i bakhuvudet fram tills 1-0 målet. Därefter rycker vi upp oss och släpper det krampaktiga spelet som det bjöds på i 1:a från vår sida.

  Kul med Sanchez och gomes insatser ska tilläggas

 2. Martin

  27 januari, 2018 at 00:25

  Ojoj, hade väntat mig en betydligt mer ”ordinarie” elva, åtminstone vad gäller övre halvan. Detta för att få möjlighet att få spela ihop Sanchez och övriga offensiva spelare, som ex Pogba, Martial och Lukaku. Så hur de funkar ihop osv, för mig kändes det viktigt inför matchen mot Tottenham. Men men, självklart viktigt att ha utvilade spelare också.

  • Felix

   27 januari, 2018 at 13:47

   Tror inte en match hade gjort nån vidare skillnad för Spursmötet. Bättre då att de ordinarie spelarna är utvilade och Sanchez har fått upp matchtempo.

 3. Alexis7

  27 januari, 2018 at 07:45

  Gomes kändes lite som en ung Messi

 4. Mogge

  27 januari, 2018 at 08:09

  Kul med Gomes. Vill se fler inhopp där.

 5. Samtropez

  27 januari, 2018 at 11:19

  Fyfan vad dålig scott M är !!!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/5 16.00
Manchester United - Cardiff
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Buhu Dortmund om Sanchos framtidLingard är endast i United pga egen produkt. Han förtjänar inte sin lön eller plats i laget. En bra arbetande…Maj 27, 01:11
 • Kommentar från: Buhu Rojo: Jag vill stanna i UnitedHoppa in med donbarna? Det är det enda killen kan göra! Livsfarlig att ha på planen och alltid risk att…Maj 27, 01:08
 • Kommentar från: Fricken89 De Ligt om framtidenOkej. Jag svarade Farzad på en tidigare artikel och som jag inte har en aning om varför den måste godkännas?Maj 27, 01:01
 • Kommentar från: Jensan De Ligt om framtidenMin copycat verkar ha lättare ser jagMaj 27, 00:59
 • Kommentar från: Ruben De Ligt om framtidenNope.Maj 27, 00:58

FLER Matchrapporter