Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Rapport och spelarbetyg: Manchester United vs Stoke

United tog en stabil seger mot Stoke på Old Trafford…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Jones, Smalling, Shaw – Matic, Pogba – Mata, Lingard, Martial – Lukaku

United bänk: J.Pereira, Lindelöf, Rojo, Fellaini, Herrera, McTominay, Rashford

Stoke startelva: Butland – Bauer, Zouma, Martins Indi, Tymon – Fletcher, Allen – Shaqiri, Ireland, Choupo-Moting – Crouch

Stoke bänk: Grant, Wimmer, Afellay, Adam, Diouf, Ramadan, Edwards

Domare: Anthony Taylor

Inför: Stoke kom som säkerligen de flesta noterat in i matchen i tämligen usel form, och dessutom utan en manager efter att Hughes fått kicken och flertalet namn tycks ha nobbat. Paul Lambert blev dock under dagen klar som ny manager, men coachen Eddie Niedzwiecki fick leda laget mot United. United saknade Zlatan och Bailly som skadade, samt Young som avtjänade sista matchen på sin avstängning efter armbågen mot Tadic. Däremot var Valencia tillbaka från skada. Stoke fick klara sig utan Johnson, Pieters och Shawcross, men Martins Indi kom tillbaka till spel. Mourinho kommenterade strax innan matchstart även Mkhitaryan och sa att det inte var endast ett taktiskt beslut, utan att det ”inte är enkelt för en spelare att spela när han har tvivel kring sin framtid”.

Första: I ett riktigt ruskväder på Old Trafford så var det bortalaget, i helblått, som fick ta hand om avsparken. Matchinledningen var ganska jämn, och de klara lägena saknades. I 7e minuten ville United ha straff då Martial föll i en löpduell mot Bauer i straffområdet, men domare Taylor friade. Två minuter senare kom ledningsmålet då Pogba fick fram en boll till Valencia som bröt in och firade comebacken från skada med att skruva in 1-0 i bortre otagbart för Butland. Med vänsterfoten dessutom! I 11e minuten fick Shaqiri iväg Stokes första boll på mål då han cykelsparkade Fletchers crossboll, men De Gea var med på noterna och räddade nere vid stolpen. I 17e minuten fick Ireland iväg ett skott efter att ha hittats i en yta av Fletcher, men skottet gick en bit utanför. Två minuter senare var det dags för United att få en frispark strax utanför straffområdet, ganska centralt, efter att Allen stämplat Lingard. Frisparken drog dock Mata rakt i muren.

Ireland fick en än hetare chans i 21a minuten då ett inspel från Uniteds vänsterkant fann Shaqiri som snabbt spelade vidare till en Ireland som kom rännande i luckan utan bevakning (innermittfältet tycktes inte orka försöka hänga med), men skottet gick utanför utan att störa De Gea. I 25e minuten kunde Stoke ha kvitterat då De Gea förlorade en luftduell i straffområdet mot Crouch och nernicken avslutades av Choupo-Moting, men Jones slängde sig heroiskt fram och täckte ut bollen till hörna. Uniteds ledningsmål såg mest ut att ha fungerat som väckarklocka för bortalaget. United skapade lite halvlägen men sistabollen fastnade allt som oftast på någon eller kom precis lite för långt ifrån. 2-0 kom i 38e minuten när Pogba slog en sublim pass inåt i plan som gav Martial stor yta och mycket tid att läckert direktskottskruva in bollen i Butlands kryss. Det allt tyngre regnet tycktes inte vara något större hinder för United. Lukaku hade otur som fick bollen precis för långt ifrån sig efter Martials passning i 42a minuten, då United kontrat och fransmannen lyckats hålla upp bollen i straffområdet. På tilläggstid så lyckades Shaqiri vända bort Jones i mitten utanför Uniteds straffområde och dra iväg ett skott som De Gea fick slänga sig för att rädda nere vid stolproten. Strax därpå blåste domare Taylor av för pausvila, med United i en tvåmålsledning. Båda lagen hade haft sina chanser, men det var United som utnyttjat sagda chanser maximalt.

Andra: Till andra halvlek fick Tymon lämna plats för Wimmer innan Lingard satte igång matchen igen. Efter en brytning i 49e minuten så spelade Pogba igenom Martial, men Butland gjorde en bra utrusning och hann precis först på bollen. I 54e minuten skickade Lukaku ett skott rakt på Butland. En yttersida av Pogba fyra minuter senare for över mål efter att ha prickat Martins Indis axel. Martial borde ha utökat för United i 59e minuten då han tog emot Pogbas inspel, och efter lite trassel fick klart skottläge, men han lyckades bara peta bollen rakt i famnen på Butland. Stoke gjorde sitt andra byte i 60e minuten då Choupo-Moting plockades av för Sobhi.

United kom två minuter efter bytet till ett fint läge efter att Lukaku kommit loss, och han vände upp och spelade bollen till Lingard som passade vidare till Mata, men spanjoren fick se sitt avslut gå tätt utanför bortre stolpen. Lingard blev strax därpå förste man att få syna det gula kortet då han fällde Fletcher, och troligtvis var det för upprepade fällningar. Mata kom nära med sitt skott när Lingard la upp den för honom i 65e minuten, men den flög över ribban. Strax därpå fick Lukaku se sitt skott räddas med foten av Butland, innan returen av Lingard klackades in av Mata, som dock vinkades av för offside.

Lukaku blev andre man att få syna ostskivan i 67e minuten då han ville jiddra med en häpen Martins Indi efter en helt vanlig fällning. Ireland blev förste Stokespelare att varnas då han gick in hårt mot Mata minuten därpå. Stoke var tidiga med sitt sista byte, som kom i 70e minuten: Crouch plockades av för United-bekantingen Diouf. Lukaku satte spiken i matchkistan i 72a minuten då United kontrade, Lingard gav bollen till Martial och fransmannen skickade in den till Lukaku som tog ner den och drog förbi två försvarare och satte in 3-0 i luckan mellan Butland och stolpen. Uniteds första ändring kom i 80e minuten då ett dubbelbyte skickade in Rashford och Fellaini på bekostnad av Lingard och Martial. McTominay blev tre minuter senare siste man att komma in, då han ersatte Mata.

Rashford var näära i 84e minuten då han klackade Valencias inspel mot mål, men Butland räddade. Minuten därpå var United nära att ge bort ett mål då Smalling lite lustigt kom snett i en nickduell mot Diouf och sen sprangs omkull av Shaw, varefter Diouf kunde skjuta på mål, bara för att se De Gea rädda med foten, och på returen så sköt han i burgaveln. I 90e minuten lyckades Rashford vända ut-och-in på Ireland lite innan han skickade iväg ett lamt skott som Butland enkelt plockade. McTominay ordnade på tilläggstid en frispark tätt utanför straffområdet, vilken Pogba skickade en bra bit över. Direkt efter blåste domare Taylor av för full tid.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 4 – Stod för ett par fina räddningar de få gånger Stoke fick bollen på mål. Framförallt Shaqiris chans var svettig.

Valencia: 4 – Mer eller mindre likvärdig insats mot Shaw på andra kanten, med skillnaden att han fixade en slutprodukt genom att bryta in och bomba in ett vänsterskott(!).

Smalling: 3 – Solid i närkampsspelet men såg ut att dras ur position av Crouch då och då, fast han hade bra koll på den gänglige anfallaren.

Jones: 3 – Okej insats och stod för en viktig blockering.

Shaw: 3 – Stabil både framåt och bakåt, men saknas slutprodukt. Inläggen fortsätter att inte se klockrena ut. Men visar positiv form.

Matic: 3 – Okej insats, men Matic visar upp en oroväckande tendens att ofta helt sluta följa spelare som tar löpningar in i straffområdet, vilket syntes vid Irelands andra chans framförallt.

Pogba: 5 – Bäst i United och visade upp ett fint passningsregister. Han visade dock upp den tråkiga tendensen att hellre sitta och vifta på domaren än ta sig upp och jaga ifatt även när det var på egen planhalva han förlorat den.

Mata: 3 – Bra rörelse och hittade mycket ytor, men fick inte till de sista momenten och blev utan slutprodukt.

Lingard: 3 – Solid och nyttig insats utan att få ut det där lilla extra.

Martial: 4 – Ganska slarvig insats överlag, men gjorde ett fint mål och fick en assist på Lukakus mål.

Lukaku: 4 – Bra insats av belgaren som visade upp ett bra register då han ofta flöt ut på kanterna för att hålla upp bollen. Noterades till slut för ett fint mål där han visade upp både bra kontroll, styrka och avslutsförmåga.

Fellaini: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

McTominay: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 4 – Solid vinst för United i det dåliga vädret, och laguttagning och byten såg helt okej ut.

Summering: I en väderlek värdig en brittisk vinter så kämpade United sig fram till en solid 3-0-vinst. Solid, men inte helt oproblematisk då Stoke skapade ett par chanser mellan tjugonde minuten och halvtidspausen. Pogba fick dock gott om yta att diktera matchbilden lite som han ville, och det gav resultat då han spelade fram båda målen. Om United såg bra ut offensivt så var det lite mer suspekt defensivt, men Stoke hade inte riktigt kvaliteten att utnyttja det. I överlag gjorde samtliga spelare en godkänd insats, och vissa var bättre än så (framförallt Pogba, men även Martial, Lukaku och Valencia).

Ett bra resultat som bygger vidare på vinsterna mot Everton och Derby, med andra ord, och förhoppningsvis fortsätter det så när man gästar Burnley på lördag.

1 Kommentar

  1. farzad khazaei

    15 januari, 2018 at 23:52

    Skön seger, alla förutom Matic såg fräscha ut. Rashford visade fin teknik, tidigare svacka kanske var trötthet?

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/1 16.00
Manchester United - Brighton
Premier League
Spela på Betsson
Visas på

Senaste kommentarerna

  • Kommentar från: lopa Manchester United vs BrightonFelix: Eller så skaffar ni er DISQUS med krav att logga in via ex FB/Google-kontot etc för att kommentera. Tar…Jan 20, 10:35
  • Kommentar från: mofasaswe Manchester United vs Brightonpå tiden .... GRYMT! ;DJan 20, 09:05
  • Kommentar från: Albo Manchester United vs BrightonÄntligen, bra Felix 👍🏽👍🏽Jan 20, 07:03
  • Kommentar från: Bjureld Manchester United vs BrightonVi behöver en general där bak, på tok för klena i defensiven. Det märks tydligt på defensiva fasta då det…Jan 20, 02:55
  • Kommentar från: Richard Manchester United vs BrightonHelt rätt...men troll kommer alltid finnas... det ända vi kan göra är att inte svara o kommentera... jag vet att…Jan 20, 01:36

FLER Nyheter