Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Derby

Det satt långt inne, men två sena mål gav en rättvis vinst…

United startelva: Romero – Lindelöf, Smalling, Blind, Shaw – Herrera – Mata, Mkhitaryan, Pogba (c), Lingard – Rashford

United bänk: J.Pereira, Darmian, Rojo, Fellaini, McTominay, Lukaku, Martial

Derby startelva: Carson – Wisdom, Pearce, Keogh (c), Olsson – Weimann, Thorne, Huddlestone, Russell – Lawrence – Winnall

Derby bänk: Mitchell, Martin, Baird, Bennett, Vydra, Hanson, Nugent

Domare: Kevin Friend

Inför: Mourinho valde viss rotation, där såväl De Gea som Matic fick vila helt. Smalling var snabbt tillbaka från sin skada och fick starta i mittförsvaret tillsammans med gamle kollegan Blind, samtidigt som både Mkhitaryan och Rashford fick förtroende att försöka återfinna formen framåt. Positivt var dessutom att Fellaini äntligen var tillbaka på bänken, efter en lång skadefrånvaro. Derby ställde ut ett lag med en hel del PL-rutin, och en f.d. United-spelare: Tom Lawrence, som gjorde en enda match för United i PL, mot Hull, under interimtränaren Ryan Giggs 2014.

Första: Det vitsvartklädda bortalaget satte igång matchen på Old Trafford. United inledde hyfsat positivt, men de första tio minuterna bjöd inte på något närmare än ett långskott av Pogba som gick en bit över. United hade bollinnehavet men skapade inte många chanser, fast Rashford kom nära i 19e minuten då han tog sig förbi en motståndare och drog iväg ett skott tätt över. Derby i sin tur hade bara haft ett par kontringsförsök som inte fått något riktigt tillfälle att störa Romero. I 21a minuten fick United ett frisparksläge centralt tätt utanför straffområdet efter att Pearce blockerat Mata. Herrera hoppade över bollen och Mata fick själv skruva den på mål, men Carson gjorde en bra räddning uppe vid krysset och tippade bollen till hörna.

Minuten därpå så fick Russell in ett inlägg som Olsson nickade mot mål, och Romero fick tippa bollen över till hörna. I 35e minuten skickade Mkhitaryan in ett inlägg i straffområdet som Rashford fick en touch på med huvudet, bara för att se bollen gå i stolpen och ut. Rashford fick sen iväg en nick på hörna också, men den gick rakt på och var enkel för Carson att rädda. I 42a minuten skickade Pogba iväg en frispark han själv ordnat mot mål, och Carson tvingades till en något mer spektakulär räddning i samma kryss som Mata skickat den mot. I 44e minuten boxade Romero iväg ett inlägg på ett halvdant sätt, men Derbyspelaren den hamnade hos fick bara en tå på bollen. Domare Friend blåste av första halvlek utan några tilläggsminuter. United hade dominerat bollinnehavet kraftigt, men man hade svårt att penetrera Derbys försvar. De bästa chanserna hade ändå kommit via två frisparkar och två inlägg som fann Rashfords huvud.

Andra: Till andra halvlek fick Mkhitaryan lämna plats för Lukaku. Ett avslut av Huddlestone i 50e minuten gick via Shaws huvud ut till hörna – hade det gått på mål hade Romero varit helt ställd. På den efterföljande hörnan visade Romero upp viss osäkerhet då han utan några spelare i närheten valde att boxa istället för att greppa bollen. I 53e minuten fick Mata till ett skott som Carson tvingades mota rakt ut, men Lukaku fick ingen riktig kontroll på bollen och fick se sitt skott blockeras, varefter Pogba skickade ett skott utanför bortre. Efter 59 spelade minuter så tvingade Lawrence fram en bra räddning av Romero med ett lågt skott. I 61a minuten fick Carson parera ett skott av Pogba som gick rakt på, och ingen Unitedspelare var i närheten av returen. I 67e minuten bytte Derby ut Winnall för Vydra, och United svarade med att plocka av Mata för Martial. Två minuter därpå så skickade Lindelöf in en rak passning till Pogba som centralt utanför straffområdet direktsköt ett skruvat skott som gick tätt utanför Carsons stolpe. Stolpen nekade Rashford återigen i 71a minuten då han spelades fram ute till höger i straffområdet av Lingard, men sköt klockrent i Carsons bortre stolpe. Uniteds kärlekshistoria med Carsons stolpar fortsatte i 76e minuten då Lukaku skickade Martials inlägg in i en av dem. I 79e minuten fick Rashford lämna plats för Fellaini i Uniteds sista byte.

Två minuter senare kom Derbys ditto då Lawrence klev av för Bennett. Ledningsmålet kom i 84e minuten, och såklart var det Jesse Lingard som satte det. Han tog emot en kort passning från Lukaku, och centralt utanför straffområdet drog han till ett skott med ytterskruv som borrade sig upp i krysset, utom räckhåll för Carson. Ett välförtjänt 1-0 till United efter allt för många stolpskott. Och 2-0 kom på kontring: Lukaku tog emot bollen och satte fart, passade till Martial, fick tillbaka den och höll undan Huddlestone för att placera in bollen via Carson. När domare Friend blåste av matchen stod United som välförtjänta vinnare efter Lingards och Lukakus mål, även om det satt långt inne.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 3 – Godkänd, men såg inte jättestabil ut. Verkade nervös på höjdbollarna och boxade för mycket. Stod ändå för någon skaplig räddning och höll nollan.

Lindelöf: 3 – Stod för en solid insats åt båda håll på högerbacken.

Smalling: 3 – Stabil i försvarandet, lät Blind sköta uppspelen.

Blind: 3 – Solid mittbacksinsats i en match där Uniteds försvar inte testades mycket. Skötte uppspelen helt okej.

Shaw: 3 – Helt okej insats, försökte alltid erbjuda alternativ framåt. Behöver dock jobba på sitt inläggspel.

Herrera: 4 – Stod för en bra insats och styrde spelet ganska bra från den sittande mittfältsrollen. Vann bollar och hade en del bra passningar. Stort fall framåt från de flesta andra insatserna denna säsong. Viss brasklapp på det hela då han inte sattes på särskilt stora prov defensivt mot ett defensivt Derby.

Mata: 3 – Okej insats, inledde piggt men försvann sedemera innan han byttes ut.

Mkhitaryan: 1 – Vad ska man säga… ingenting fungerade för Mkhitaryan och han såg varken ut att ha självförtroende eller vilja. Såg redigt uppgiven ut och lyckades inte med någonting. Blir han kvar Januari ut är det för att ingen som sett honom på plan trott att han var en fotbollsspelare.

Pogba: 3 – Stod för en okej insats men tenderade att flyta ut på kanten lite väl mycket. Såg lite väl grinig ut i andra halvlek, vilket blivit något av ett tema med bindeln på. Ändå helt okej i passningsspelet. Fortsatte dock sin svit med att skjuta och komma nära men inte få in bollen.

Lingard: 5 – Byggde vidare på sin sjuka form med ytterligare en fin offensiv insats krönt med ytterligare ett klassmål. Är den spindel i nätet framåt som Mkhitaryan var tänkt att vara men aldrig blev.

Rashford: 2 – Till det positiva: han kom nära med ett par avslut (både med huvud och fötter). Det negativa: i första halvlek såg han verkligen ut att överskatta sig själv och försöka betydligt mer än han klarade av. Var stundtals alldeles för självisk också. Svårbedömd egentligen, då det dels är tydligt att han är i dålig form, men å andra sidan så kämpar han och kommer rätt nära…

Lukaku: 4 – Stod för ett stabilt inhopp, och satte spiken i kistan i slutet efter att ha gjort det riktigt bra för att sätta upp kontringen och avsluta. Assisterade dessutom Lingards mål.

Martial: 4 – Noterades för en assist och visade Rashford varför det stundtals är bra att ge bollen till lagkamrater också. Kunde ha fått fler assist men Lukakus nick gick i stolpen.

Fellaini: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Elvan han ställde ut fixade avancemanget, men man kan tycka att han borde kunna hantera Rashfords form och Mkhitaryan överhuvudtaget bättre.

Summering: United gick vidare i FA-cupen, efter en insats där man dominerat men haft problem med form och marginaler. Första halvlek var väldigt mycket planlöst bollrullande, extra accentuerat av att varje gång Mkhitaryan fick bollen så misslyckades han med det grundläggande och blev av med den, och varje gång Rashford fick bollen så trodde han att han var Messi och skulle försöka dribbla av alla och hålla bollen själv. Inte klockrent, precis. Ändå var det just Rashford som kom närmast med ett skott tätt över och en nick i stolpen, även om United hade två frisparkar som hotade Carson också. I andra halvlek såg det lite bättre ut, men man hade svårt att komma igenom och det blev något nervöst när klockan tickade och bollen inte ville in. I slutändan så fick man ändå vad man förtjänade då Lingard klev fram och skickade upp ytterligare en pärla i krysset, innan Lukaku kontrade in spiken i kistan med Martial som sidekick. Just att sätta spiken i kistan har varit lite problematiskt på sistone, så det var skönt att man lyckades med.

I överlag fick Mourinho en del besked: mot mer passiva lag så fungerar Herrera bra som sittande, Fellaini är tillbaka från skada, Lingard är i kanonform och Lindelöf fungerar som högerbacksbackup. Huruvida man sen ska se Rashfords insats som positiv eller negativ är svårare – att skapa en hel del men slarva bort det på grund av dåliga beslut, otur och felbedömningar, det blir lite huruvida glaset är halvfullt eller halvtomt. Dessutom fick Matic en hel match vila och dessutom ytterligare tio dagar innan nästa match, då man möter Stoke hemma den 15e januari. En match man verkligen bör vinna och förhoppningsvis kan sätta den sista spiken i Hughes kista om han inte redan fått sparken före dess.

6 Kommentarer

 1. Danne

  6 januari, 2018 at 00:31

  Nej Martial noterades INTE för 2 assist då han inte passade fram bollen till Lingsrd’s första mål… bättre att ni ser matchen innan ni kommenterar

  • GGMU

   6 januari, 2018 at 06:52

   Lukaku var det, ta det lugnt.

  • Felix

   6 januari, 2018 at 08:38

   Ajdå. Mja, då får jag tyvärr skylla på att det var ingen vidare stream jag hade där i slutet, så det blev en miss av den anledningen. 🙁
   Fixat det nu iaf!

  • Wolwet

   6 januari, 2018 at 09:01

   Lugna ner dig tomte.. dom som sköter sidan gör ett strålande jobb och detta var första felet jag sett på evigheter

 2. Danne10

  6 januari, 2018 at 09:55

  Mkhitaryan slog ett par riktigt usla passar till bl.a lindelöf. Där vem som helst skulle kunna slå bättre. Rashford ser bättre ut när han spelar på kanten än centralt tycker jag. Sen missa han förmycket igår..

 3. Oljefors

  6 januari, 2018 at 11:05

  Tycker det är kul att det går så bra för lindgard. Han förtjänar det. Egen produkt med ett stort United hjärta! Han får alldeles för lite uppmärksamhet mot vad han förtjänar ist så hyllas de spelare som är köpta för miljarder hur duktiga dem är hit och dit. Såna spelare som lindgard är ett bevis på att man inte behöver köpa ihop ett lag för att lyckas. Tycker pogba som fortfarande är ung och har många år kvar borde lyssna lite på såna spelare som vart i United i så många år, och lära sig ett och annat sen tror jag att han också kommer blomstra upp rejält om 2 år typ. Han har en lång bit kvar tycker jag men ingenting är omöjligt och jag tror på pogba som kapten och en mittpunkten i United.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/12 21.00
Valencia - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Valencia vs Manchester UnitedMOUOUT!!!!!!!!!!!Dec 13, 05:13
 • Kommentar från: runar ESPN: Pogba inte till saluabsolut att tiderna förändras men det jag efterlyser är lite mer jävlar i mamma som lilla Ida skulle sagt.…Dec 13, 03:55
 • Kommentar från: JJ Valencia vs Manchester UnitedVi har inget lag... det är elva individer ute på plan. Väldigt sorgligt.Dec 13, 01:39
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluskrivet*Dec 13, 01:29
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluMycket bra skriver Albo! Äntligen någon som skriver - dem absolut vettigaste, och viktigaste meningarna.. (Y)Dec 13, 01:28

FLER Nyheter