Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Everton vs Manchester United

En stark andra halvlek och två fina mål gav United tre poäng…

United startelva: De Gea – Lindelöf, Jones, Rojo, Shaw – Matic, Pogba (c), Herrera – Mata, Martial, Lingard

United bänk: Romero, Blind, Darmian, Smalling, Tuanzebe, Mkhitaryan, Rashford

Everton startelva: Pickford – Holgate, Williams, Keane, Martina – Davies, Schneiderlin – Vlasic, Rooney (c), Bolasie – Niasse

Everton bänk: Robles, Kenny, Jagielka, McCarthy, Lennon, Sigurdsson, Calvert-Lewin

Domare: Andre Marriner

Inför: Mourinho gjorde tre ändringar från krysset mot Saints, varav två var framtvingade. Ashley Young var avstängd och Lukaku skadad. Mkhitaryan petades dessutom till bänken. In i startelvan klev Rojo, Herrera och Martial. För Uniteds del var det glädjande att Smalling och Darmian var tillbaka på bänken efter sina skador iallafall. Big Sam valde att göra många ändringar från förlusten mot Bournemouth, men i startelvan återfanns ändå flertalet Unitedbekantingar i Keane, Schneiderlin och inte minst Rooney.

Första: I ösregnet på ett kallt Goodison Park var det Ander Herrera som sparkade igång matchen med en kort passning bakåt till Lingard. Matchinledningen var jämn, med två lag som kämpade. Vissa halvchanser skapades, t.ex. hade Everton en nick över av Holgate på hörna, och United kunde ha fått till något på ett inspel snett bakåt av Pogba, men tre spelare hoppade över bollen och hoppades att någon annan skulle avsluta. I 21a minuten var Martial nära att komma igenom på pass av Herrera, men hans touch var lite för tung och bollen kom för långt ifrån, till Pickfords stora glädje. Tre minuter senare var det istället Niasse som kom igenom, men Rojo stod för en bra sistasekundenbrytning. I 25e minuten försökte Jones sig på ett långskott, men ganska väntat så for bollen högt över utan att störa Pickford. Rojo hade i 27e minuten en nick mot mål efter en frispark, men Pickford räddade stabilt. Nästa noterbara läge var tio minuter senare då Pogba skruvade en boll som touchade en försvarare och gick tätt utanför stolpen. I 41a minuten tog sig Lingard fram i mitten, men istället för att passa ut till en ganska fri Martial så gick han själv på skott, och bollen gick en bit utanför bortre stolpen. Matchens första gula kort tilldelades Evertonkaptenen Rooney i 43e minuten då han misslyckades med sin tackling och fällde Martial bakifrån. Efter en händelselös tilläggsminut så blåste domare Marriner av en match som fortsatt var mållös, vilket knappast något av lagen kunde klaga på.

Andra: Varken Mou eller Big Sam kände behovet att mixtra med manskapet i paus, så samma två elvor satte igång andra halvlek för del två av en dittills jämn holmgång. Mata skickade i 47e minuten iväg ett skott tätt över som Pickford bedömdes ha fått ett finger på. Fyra minuter gick Mata på skott igen, och om det inte varit för ytterskruven hade den kunnat gå in istället för att ta i utsidan av stolpen. Herrera försökte i 53e minuten möta Shaws inspel, men Martina hann före och rensade. Strax därpå väggade Pogba med Lingard och tog sig igenom för att få iväg ett yttersideavslut, men bollen gick tätt utanför bortre stolpen. När målnollan slutligen spräcktes var det för att en omarkerad Martial fick bollen centralt i utkanten av straffområdet av Pogba och fick en kvart på sig att sikta och placera in 0-1 i krysset. Snyggt mål. Värt att notera var att anfallet uppkom tack vare slarv av Rooney. I 62a minuten kom ett par Evertonbyten: Bolasie plockades av för Lennon, och Rooney fick lämna plats för McCarthy. Första som hände efteråt var dock att Pogba bröt sig in från vänster och drog till ett skott som Pickford fick tippa över till hörna. Pogba fick strax därpå en chans till när Martial drog till ett inlägg, men Pogba lyckades bara nudda bollen med pannan och fick se den gå ut till inkast istället för in i mål. I 70e minuten fick Niasse ett kvitteringsläge då Holgate fick in ett fint inlägg, men nicken gick i burgaveln. Efter bytena började Everton få till mer offensiv, men United höll undan. I 77e minuten var det dags för Martial att kliva av till förmån för Rashford. Lingard kom nära minuten därpå, då han gick på skott efter en passning av Pogba, men Pickford stod för en bra räddning och tippade bollen till hörna. Revanschen fick han två minuter därpå när han bröt in från vänster förbi Keane och Williams och sköt in ett skruvat skott till 0-2 i bortre krysset. Big Sam svarade med att plocka av Niasse för Calvert-Lewin. I 83e minuten så åkte Holgate på gult kort för en sen kapning mot just Lingard. Lingard blev sen näste man att plockas av då han fick lämna plats för Blind i 87e minuten. Siste man att äntra banan blev Tuanzebe, då han ersatte Mata i 92a minuten. Ingenting mer värt att notera hände innan domare Marriner blåste av för full tid.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Solid insats med i stort sett ingenting att göra. Everton hade noll skott på mål.

Lindelöf: 3 – En okej om än ospektakulär insats som högerback. Gick framåt väldigt mycket men fick ingen jätterstor utdelning av det. Lyckades hålla undan Bolasie hyfsat ändå.

Jones: 3 – Solid insats och hade bra koll på Niasse, även om de defensiva proven uteblev.

Rojo: 3 – Inledde med tio skakiga minuter, men hittade sen stabilitet. Stod för en fin brytning på Niasse, och var solid resten av matchen. Ett fall framåt jämfört med alla andra insatser sen han kom tillbaka från skadan.

Shaw: 4 – Offensivt en bra insats, och han hade ett par instick som kunde resulterat i mål. Sattes dock inte på särskilt många prov bakåt. Visar förbättring varje match.

Matic: 3 – Stabil, men såg fruktansvärt seg ut. Skulle nog må bra av lite vila, men det finns inga alternativ när Carrick, Fellaini och McTominay(?) alla är skadade.

Pogba: 5 – En något seg första halvlek följdes sen upp av en betydligt bättre andra halvlek. Stod för två assist på liknande sätt och med boll var han bäst i United. Spenderade dock lite väl mycket tid med att vara frustrerad på domaren och bara promenera runt. Potentialen finns där, men stundtals vill man se mer fokuserad attityd. Passade betydligt bättre in i dagens tremannamittfält än i föregående matchers tvåmannamittfält.

Herrera: 3 – En väldigt Cleverleyesque insats. Men han når godkänt eftersom han inte gjorde bort sig och för att hans närvaro på mittfältet lät Pogba spela sitt spel.

Mata: 3 – Lite väl säkerspelande i passningarna, men stod för ett par fina skott som var värda bättre öden.

Martial: 3 – Stod för ett vackert mål, men hade i övrigt problem att riktigt komma fram. Hamnade ute på kanten väldigt ofta. Borde börja kolla på videos av Lingard för att lära sig att röra sig utan boll.

Lingard: 4 – Näst bäst i laget efter Pogba. Stod för ett fint mål, hade bud på mer, och hans rörelse och vilja att spela med högt tempo ställde till med problem för Everton fram till bytet. Skrämmande att tänka hur stillastående Uniteds offensiv skulle vara utan Lingard.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Blind: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Tuanzebe: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Ställde äntligen ut ett tremannamittfält igen, och det fick effekt.

Summering: United utkämpade en jämn första halvlek mot Everton, och växlade sen upp något i andra halvlek, vilket gav tre poäng genom mål från Martial och Lingard, båda framspelade av Pogba genom liknande snett-bakåt-inspel från vänster. Att Everton dessutom hade noll skott på mål var hyfsat talande det också. Mycket kan nog härledas till det faktum att man nu ställde upp ett tremannamittfält igen, efter flera matcher där Pogba-Matic inte alls lyckats hålla tag i mittfältet, och där framförallt den förre hämmats rejält. Flankerad av Matic och Herrera så fick dock Pogba en betydligt friare roll och det betalade av sig direkt – något som man sett tidigare under säsongen, fast det då var Fellaini som var tredje länk.

Hur som haver så byggde spelare som Lingard och Shaw vidare på en fin formkurva, och glädjande var också att Rojo äntligen såg ut att finna lite form, även om man får dra till en brasklapp över hur lite Everton faktiskt lyckades testa Uniteds defensiv.

Vinsten var också välbehövlig efter tre raka oavgjorda, och förhoppningsvis början på en nystart med det nya året. Härnäst väntar på fredag en hemmamatch mot Derby då säsongens FA Cup-äventyr drar igång, innan man får hela tio dagars vila innan en till hemmamatch mot Stoke (vilka rimligtvis bör ha bytt manager fram till dess). Ett välbehövligt avbrott för United där flera spelare sett rätt slitna ut, särskilt då skadeläget hindrat särskilt mycket rotation.

14 Kommentarer

 1. farzad khazaei

  1 januari, 2018 at 21:42

  Jag tycker nog att Herreras frenetiska arbete både höjde tempot och kvalitén hos Man Utd. Det är positivt med denna spelare att de andra inte kan spela i snigelfart för han jagar och springer nästan hela tiden, när han vinner boll så går det undan. Tycker att Herrera och Pogba´s uppflytt var det som bidrog till målen. Luke Shaw tkr jag inte gör en märkvärdig match, sett till totalen så gör han det hyfsat men nog behöver w.b. delta mer i spelet idag och innehålla någon miniminivå sett till offensiva prestationer, denna nivå balanserade Shaw på. Han var varken mer el mindre men stabil, liksom Valencia kan han liknas vid. Young är en spelare som bidrar med mkt offensivt och är några grader ovan offensiv ”godkändnivå”. Håller med dig om Lingard, utan honom så hade vi sett ut som ett bottenlag (el presterat som ett bottenlag). Det lustiga är att han inte fanns med i Mou´s ekvation utan är en ”LVG” spelare, det är en bonus. Mou´s värvningar har inte gjort mkt väsen av sig och sett till helheten så har de underpresterat, alla utan Pogba och Matic balanserar på godkänt. Jag tittade på Martials statistik och han är uppe i 7 PL mål, endast 6 mål efter Lukaku på många färre starter och på fel position, det säger mkt tycker jag om vem ska få vara 1a striker. Det är mkt mer fart och variation med Martial där uppe än Lukaku, det ger oss mer dynamik och denna Martial´s avslut är på en annan nivå!

 2. Mogge

  1 januari, 2018 at 21:46

  Nöjd idag. Rörligt med fina kombinationer i spelet. Frågan är om vi behöver spela ned en klassisk 9:a?
  Pogback med!

  • Felix

   1 januari, 2018 at 21:49

   Klassisk nia eller inte klassisk nia, det absolut viktigaste är att vi kör med tremannamittfält.

  • Richard

   1 januari, 2018 at 22:18

   Första halvlek är katastrof.
   Det ända positiva är att vi vinner. gör det i detta läge.när vi har en så fogmsvacka

 3. ML

  1 januari, 2018 at 21:57

  Kan inte folk här inne låta bli vår anfallare Lukaku? Första säsongen och tycker fortfarande har gått hyfsat med 10 mål och säsongen är lång. Herregud han blir 25 och har många år framför sig men bara för att han har varit lite stressad på slutet så går ni in och sågar honom rejält. Vad snabba en del är med sina analyser! Är det någon som ska sågas så finns gott om spelare i laget. Sluta gnälla och står bakom Lukaku som kämpar för märket United och ge alltid 100%. Andra anfallare i andra lag som går bra (som en del gillar) är mest för att deras lag fungerar för tillfälligt men vänta med era analyser när det går som bäst för United och mindre bra för konkurrenterna.

  • Richard

   1 januari, 2018 at 22:11

   Lukkako tillbaka nästa seriematch.

  • ML

   1 januari, 2018 at 22:34

   Du är lite överallt. Ska bara påminna dig vad du skrev på andra sidan för ungefär 9 timmar sen.
   ”Jag har oerhört svårt att se,att vi ens får ett skott på mål”.
   Dagens statistik:
   Skott utanför
   12-21
   Skott på mål
   0-6 (0 alltså)
   Bollinnehav
   39-61
   Allt på bortaplan. Gå och lägg dig, god natt.

  • Red

   2 januari, 2018 at 08:55

   Håller med dig, Han får mycket skit.. jag gillar lukaku och tror han är rätt för oss, när han hittar tillbaka till sitt självförtroende och form igen.

   Första säsogen är oftast väldigt tufft, är en stor skillnad på att lira i united vs Everton.

   Klart man hade önskat att han gick in med samma form han hade i Everton men de kommer! tror han kommer göra en bra vår!

 4. Peppis

  1 januari, 2018 at 22:28

  Herrera gjorde det bra idag! Och Lingard, inga dåliga mål han gör heller! När spelare man trodde skulle äga den här säsongen dalar så är det andra som kliver fram, bara att vara tacksam för det.

 5. Sauron

  1 januari, 2018 at 22:52

  Bra andra halvlek, hoppas detta inte bara var en tillfällighet utan att vi kan fortsätta på denna väg. Även om inte Lindelöf och Shaw gör så mycket väsen av sig så verkar det som om deras högre positioner drar isär försvaret lite mer och gör det enklare att komma igenom i mitten.

 6. Matte

  1 januari, 2018 at 22:57

  Härligt med en seger igen 2a halvlek var mycket kul att se på Pogba tycker jag är lysande farutom när han går och tjurar mot några domslut dom går emot oss. Skulle vilja se nästa match med samma typ av rörlighet och kombinationsspel där uppe som vi hade i 2a med Pogba högt upp i banan, så kanske lukaku vaknar till liv igen och nätar ( om han är frisk då ) och får lite hjälp med anfallsspelet.

 7. Alex

  2 januari, 2018 at 13:31

  Test

 8. martial11

  2 januari, 2018 at 13:49

  Ny design nice!!!

 9. Diablo

  2 januari, 2018 at 17:36

  Verkligen snygg design! Gillar skarpt!

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/12 21.00
Valencia - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Valencia vs Manchester UnitedMOUOUT!!!!!!!!!!!Dec 13, 05:13
 • Kommentar från: runar ESPN: Pogba inte till saluabsolut att tiderna förändras men det jag efterlyser är lite mer jävlar i mamma som lilla Ida skulle sagt.…Dec 13, 03:55
 • Kommentar från: JJ Valencia vs Manchester UnitedVi har inget lag... det är elva individer ute på plan. Väldigt sorgligt.Dec 13, 01:39
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluskrivet*Dec 13, 01:29
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluMycket bra skriver Albo! Äntligen någon som skriver - dem absolut vettigaste, och viktigaste meningarna.. (Y)Dec 13, 01:28

FLER Nyheter