Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Southampton

I en dålig match fick två dåliga lag nöja sig med en dålig poäng var…

United startelva: De Gea – Young, Lindelöf, Jones, Shaw – Matic, Pogba (c) – Mata, Lingard, Mkhitaryan – Lukaku

United bänk: Romero, Blind, Rojo, Tuanzebe, Herrera, Martial, Rashford

Saints startelva: McCarthy – Stephens, Yoshida (c), Hoedt, McQueen – Romeu, Hojbjerg – Ward-Prowse, Tadic, Boufal – Long

Saints bänk: Forster, Davis, Lemina, Gabbiadini, Redmond, Pied, Bednarek

Domare: Craig Pawson

Inför: Från Burnleymatchen gjordes tre ändringar, då Rojo, Ibrahimovic och Rashford petades till förmån för Lindelöf, Lingard och Mkhitaryan. United saknade fortfarande en hyfsat lång skadelista i Smalling, Darmian, Valencia, Carrick, Fellaini och Bailly, även om Martial var tillbaka på bänken efter att ha saknats senast. Saints å sin sida fick klara sig utan avstängde Austin, samt skadade ytterbackarna Bertrand och Cedric. Pellegrino gjorde dock fyra ändringar i sin elva efter förlusten mot Spurs – McCarthy, Tadic, Ward-Prowse och McQueen äntrade startelvan.

Första: Bortalaget tog hand om avsparken på Old Trafford. I 3e minuten kom Uniteds första chans då Lukaku nickade Matas inlägg en bit över. I 7e minuten fick Ward-Prowse iväg ett skott som De Gea gjorde en fin räddning på innan en annan Saints-spelare blåstes av för offside. I 8e minuten blev sen Lukaku liggande efter att ha fått Hoedts panna i bakhuvudet i en nickduell. Efter flera minuters behandling av läkarteamet så bars han ut på bår med syrgasmask. Rashford ersatte, och spelet återupptogs i 14e minuten. I 19e minuten fick De Gea parera bort ett skott till hörna. Minuten därpå försökte United kontra och Rashford fick ut en bra boll till Mkhitaryan till vänster, men armenierns inlägg var under all kritik och inte ens nära Rashford eller Lingard. Matchens första gula kort belönades Hojbjerg med efter att ha fällt Shaw i 26e minuten. Strax därpå fick Mata iväg ett skott som tyvärr gick på McCarthy som kunde rädda med foten, och returen studsade på en Saintsspelare och kunde enkelt greppas av keepern. När Young i 30e minuten skickade in ett inlägg som Rashford nådde klart högst på så hoppades man lite snabbt på något bra, men anfallarens nick såg ut att vara riktad mot hörnflaggan. Det var United som kontrollerade matchbilden mestadels, men Southampton hade korta perioder på offensiv planhalva också. Chansmässigt så skapade inget av lagen särskilt spännande lägen. I 38e minuten ville United ha straff då Lingards lobbande fastnade på Yoshidas utsträckta arm, men domare Pawson friade, eller såg inte situationen. I 44e minuten fick Hoedt matchens andra gula kort efter att ha sparkat bort bollen efter en avblåsning. Efter sex minuters tilläggstid blåste domare Pawson av för pausvila, där halvlekens lågpunkter var skadan på Lukaku och kvaliteten på Mkhitaryans inlägg.

Andra: När United satte igång andra halvlek så var det samma manskap på båda sidor. Southampton såg dock ut att vara det piggare laget i inledningen. I 50e minuten kom ett hett läge för Southampton då Long tog sig in bakom backlinjen, och med foten precis före Matic så fick han iväg ett lågt avslut på mål som De Gea räddade med foten och fick se flyga upp på nättaket. På reprisen fick man sen se hur Young satte en diskret armbåge i magen på Tadic, vilket domarteamet inte uppfattade. Dirty, dirty. I 55e minuten fick Mkhitaryan iväg ett skott på mål efter att ha brutit in från vänster, men McCarthy var med på noterna och räddade enkelt. Boufal fick i 58e gult kort för att ha dragit omkull Young. Lingard fick två minuter senare även han gult kort, efter att ha slängt sig fram för att stoppa en rensning. Att han sen inte var i närheten av att träffa motståndaren var inget domarna uppfattade, eftersom Saints-spelaren la sig platt med ett tjut. I 64e minuten blev De Gea liggande med ont efter att ha blivit påsprungen av Jones, men han var snart uppe igen. United passade på att ta ut Mkhitaryan för Martial i samma veva. Martial ordnade i princip omgående en frispark, vilken Young stegade upp och skruvade, men en Saintsspelare i muren fick huvudet på den och bollen gick tätt utanför stolpen. Matic fick syna ostskivan i 72a minuten efter att ha dragit ner Tadic vid ett kontringsläge. Just Tadic låg bakom det mesta i offensiv väg för Southampton, vilekt ändå inte var så mycket. Allt eftersom halvleken led så var det United som anföll mer och mer. Pellegrino valde i 80e minuten att plocka av mållöse Long och sätta in Gabbiadini. Ward-Prowse blev näste man att få gult kort efter att ha fällt Lingard. I 81a minuten så fick United in en boll efter ett skott av Matic i ett trångt straffområde, men Pogba slängde sig fram och petade till bollen precis före mållinjen, efter att den gått förbi McCarthy och såg ut att vara påväg in ändå. Pogba var offside, så linjedomare vinkade bort målet. Onödigt. Strax därpå plockades Tadic av för Lemina, innan Boufal fick lämna plats för Redmond ytterligare ett par minuter senare. Uniteds slutforcering handlade mest om att mata in inlägg i boxen, men vad man hoppades uppnå med det var oklart då Saints mittbackar vann alla nickduellerna. När domare Pawson blåste av för full tid så fick lagen dela på poängen då ingen lyckats överlista motståndarnas målvakt.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Stod för en fin räddning, men på sistone har hans oförmåga att komma av linjen och plocka ner bollar börjat skina igenom lite väl mycket.

Young: 3 – Stod för en okej insats, men armbågen på Tadic var onödig och med tanke på tv-bilderna kan han mycket väl åka på en avstängning, vilket vore tungt då såväl Valencia som Darmian är otillgängliga.

Lindelöf: 3 – Okej insats, men såg lite väl passiv ut stundtals. Vissa brister i positionsspel och huvudspel som inte straffade sig.

Jones: 3 – Solid insats.

Shaw: 3 – Gjorde det okej defensivt, frånsett nån felpass. Hade exakt noll kemi med såväl Mkhitaryan som Martial. Gick ändå framåt och hade något bra inlägg i första.

Matic: 2 – Såg trög och trött ut och lyckades inte kontrollera mittfältet. Såg ut att ha för mycket att göra i ett tvåmannamittfält med Pogba.

Pogba: 2 – Oerhört slätstruken insats. Precis som förra matchen såg kaptensbindeln mest ut att få honom att springa och gömma sig. Var dessutom offside när han petade till en boll som såg ut som om den hade gått in ändå.

Mata: 3 – Gjorde det okej och försökte. Hade ett bra inlägg till Lukaku och några fina passningar, men hans spel var oerhört lättläst och han hade svårt att komma till farliga ytor.

Lingard: 3 – Ständigt i rörelse och såg alltid ut att vara den offensiva spelare som kunde få något att hända, men beroende som han var av sina lagkamrater så hände det inte särskilt mycket.

Mkhitaryan: 1 – Fick chansen till vänster och visade upp ett inlägsspel som var c:a elva nivåer under vad en enbent, stupfull Ryan Giggs hade klarat av på en riktigt dålig dag. Vore inte förvånande om det var det sista Mkhitaryan gjorde i United.

Lukaku: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rashford: 1 – Glimtade lite i första halvlek men sprang mest vilse. Var inte ens i rätt kommun i andra halvlek.

Martial: 2 – Kom in och lyckades inte sätta någon prägel på matchen.

Mourinho: 2 – Offensiven ser sämre ut för varje match pga bristen på struktur, och såväl startelvan (Mkhitaryan) som bytena (Rashford) var dåliga.

Summering: I en dålig match mellan två dåliga lag så var det förmodligen rättvist att lagen fick nöja sig med en poäng var. United hämmades av skadan på Lukaku, samt det faktum att Mkhitaryan och Rashford var helt under isen. Det offensiva spelet haltade med dåligt samspel mellan spelarna, och antalet skapade chanser var lätträknade. United hade vissa glimtar av intention i första halvlek, men efter paus var det verkligen bara slätstruket. Som det hade stått i FM: ”A bore draw.”

Resultatet innebar Uniteds tredje raka oavgjorda, och nu har Chelsea gått om med en poäng. Pool parkerar samtidigt bara tre poäng efter, så flåset i nacken börjar kännas.

Med tanke på att Mourinho bekräftat att Zlatan missar en månad till, samtidigt som Young förmodligen bör bli avstängd av FA för armbågen på Tadic så börjar det se tunt ut för United.

Uniteds nästa match är hur som helst på nyårsdagen då man åker till Goodison Park för att möta Everton, som idag förlorade med 2-1 borta mot Bournemouth. Big Sam mot Mourinho, det mesta lutar mot fjärde raka oavgjorda där.

51 Kommentarer

 1. Tommy

  30 december, 2017 at 21:28

  De Gea: Såg stilig ut och plockade in ett par nyårs(raketer?)
  Young: ingen Valencia (punkt slut..)
  Lindelöf: Gjorde varken bort sig eller utmärkte sig mycket, försökte gå fram (framför allt i 2:a)
  Jones: Solid, inte mycket att jobba med/på.
  Shaw: försöker och fixar hörnor, (2+) framåt och bakåt.
  Mhkitaryan kan varken dribbla eller slå inlägg.. (2)
  Han slog ett bra inlägg till Lingard som tyvärr nickade utanför. Därför räddas han av (2)

  Rashford: Vi alla älskar honom men återigen så var det inte hans dag… (2)
  Mata var vilse (1)
  Pogba likaså (Vilse)…Vann ett fåtal dueller. (2-)
  Matic, han städar och gör jobbet mer än okej. (3+).
  Lingard, han var osynlig idag. Kan dock inte skylla matchen på honom. (2+)
  Lukaku lär vara sjukt sliten, har verkligen ingen boll att jobba på. (För kort tid på plan)
  Zlatan skadad igen? (Skulle han verkligen gjort någon skillnad)?

  Mourinho= Svårt att veta vad som försigår bakom stängda dörrar men tydligt idag var att vi saknar en ordentlig spelidé!

  Vårat spel är endast inlägg.. (LvG igen?)

  Vad hände med vår inledning av säsongen?
  Den gnistrande fotbollen, göra 1-0 och sen kontra in 3 bollar..
  Det känns som att det inte spelar någon roll vem vi värvar.. Alla tappar motivationen.
  Det är verkligen sorgligt..
  Jag önskar mer än allt att Jose lyckas och kommer inte skrika hans avgång, men vad är det som händer?

  Kära United vänner, ge mig hopp!

  Fotnot: Grattis i förskott sir Alex <3 (We miss you)
  PS: Var är hårtorken när du behöver den?

  • Richard

   31 december, 2017 at 12:23

   Ja,Vår formkurva är riktigt stabil.Vi blandar inte o ger.Utan det blir exakt lite sämre för varje match.Jag tror spelarna har tröttnat på mourinhio.Men förstår inte hur så många spelare kan vara så dåliga.Southampton är inte bra.Muirinhio klarar inte av att vända detta

 2. Wolwet

  30 december, 2017 at 21:33

  Brukar hålla med .. men snälla ge shaw en 3:a? Snubben är så jävla oduglig att det finns inte.. Alla hans inlägg blockas av första personen och felpass efter felpass.. Riktigt jävla klappkass och sämst i United bortsett från Miki..

  • Ante

   30 december, 2017 at 21:35

   Nej

  • Macke

   30 december, 2017 at 22:42

   Kan bara hålla med! Länge sedan jag såg en sämre insats av en Unitedspelare på en vänsterbacksplatsen.

 3. Mogge

  30 december, 2017 at 21:33

  Det var bra skrivet. Helt OK med betygen. Gott nytt år. Nu går jag på en rejäl rotblöta och analyserar matchen när jag vaknar till liv.

 4. martial11

  30 december, 2017 at 21:34

  Chelsea förre oss i tabellen fan, äsch får hoppas att United väcks till liv igen 2018. gott nytt år på er alla

 5. Sauron

  30 december, 2017 at 21:43

  Nej jag tror inte att hårtorkar lyfter det här laget. Det verkar redan som om att alla är livrädda för att våga gå framåt eller göra något oväntat. Försvarsspel, riskminimerande och sen göra ett mål på antingen en individuell prestation, tur med någon studs i straffområdet eller misstag av någon back hos motståndaren verkar vara hela spelidén. Ovärdigt ett lag som United eller något lag som lagt så mycket pengar på offensiv kraft. Alla lag kan göra en skitmatch då och då, speciellt i december – men tre i rad mot mediokert motstånd?

  Vi spelade ganska bra i början av säsongen, men det tror jag vi gjort de andra säsongerna efter Sir Alex också. Det känns som om att ju mer tid tränarna får på sig att forma detta lag, desto sämre blir det.

 6. Zzz

  30 december, 2017 at 21:43

  Om Southampton gjort ett mål så hade United blivit bra.. synd

 7. G. Best

  30 december, 2017 at 21:47

  Det är så uselt att det inte finns ord. Det är inte fel på spelarna eller kvalitén på dom. Det är tränarens yttersta ansvar att guida sina spelare och att spela en taktik som utnyttjar motståndarnas svagheter.

  Mourinho envisas med samma taktik oavsett vilka motståndarna är och det håller bevisligen inte. Det finns ju ingen som helst kreativitet, ingen som pressar eller löper för att skapa luckor och ytor. Det är så oinspirerande att det är fan bättre kvalité på vissa Superettan matcher.

  City har en otroligt bra säsong javisst. Men Chelsea, Arsenal och Tottenham har inga supersäsonger direkt och vissa sitter och intalar sig att vi har en bra säsong?

  Har vi verkligen det? Hade Chelsea, Arsenal och Tottenham haft en säsongs hittills som man är van vid att se dom prestera hade vi knappast legat på tredjeplats.

  Tendensen känns igen som hos tidigare tränare. Eller ja, inte med Moyes då hade dom nog aldrig någon positiv period alls.

  Men är det någon som på fullaste allvar tror att vi någonsin kommer ha en chans att vinna Champions League igen t ex med en manager som har den spelidén som Mourinho har?

  Jag har tidigare varit emot att sparka tränare till höger och vänster, men tidigare tycker jag det väntats alldeles för länge innan man sparkade Moyes och Van Gaal. Inte engång till.

  Det är dags att ta in en tränare som vill spela en anfallsglad fotboll, som vågar ta lite chanser och risker. Ser hellre att vi förlorar med 4-3 och vi försökt anfalla och göra mål än den här totalt innehållslösa fotbollen där man vet exakt hur United kommer spela och med vilket lag inför varje match.

  Om vi vet det så vad vet inte motståndarna då? Mourinho gör det inte direkt svårt för motståndarna att prestera emot oss när han är så förutsägbar.

  Nää, bättre att låta han gå i sommar. Inte låta han stanna och låta han spendera hutlösa summor pengar på spelare igen och fortsätta spela detta spelet och så går det åt helvete nästa säsong också, så får han sparken till slut ändå så står vi där igen med ett lag som är inköpt för att passa en spelstil som vi inte alls ska spela.

  Klubben tar ju 1 steg fram och 2 steg bak hela tiden med denna filosofi.

  Hoppas verkligen Giggs får chansen igen istället. Han kan klubben, vet hur den har fungerat när den varit som bäst och han vill spela en roligare fotboll. Hellre 2-3 säsonger med Giggs utan några titlar, men att man faktiskt ser en positiv utveckling och ett långsiktigt tänk än det här som varit med Moyes, Van Gaal och Mourinho.

  • D.K

   30 december, 2017 at 21:55

   Nej jag tycker inte vi ska köra Milan-vägen och köra på gamla spelare utan tränarerfarenhet.
   Ser helst att vi plockar en tränare ur bielsa-skolan tex sarri i Napoli, som spelar ett rörligt anfallsspel. Vi har en bra defensiv grund att stå på (tack Mourinho), så in nu med en tränare som kan styra upp och utveckla ett anfallsspel.

  • G. Best

   30 december, 2017 at 22:05

   Finns ju lika många fd spelare som lyckats riktigt bra både i egna klubbor och andra.

  • D.K

   31 december, 2017 at 10:39

   Men det finns en anledning till att giggs inte fått något jobb alls efter sin avslutade assisterande tränare-jobb hos oss…
   Det finns betydligt fler misslyckade storspelare än lyckade exempel, och av de som tagit en storklubb direkt är det egentligen bara pep och Laurent blanc som inte tagit hundåren i mindre klubbar först.
   Jag vill inte att vi ska vara ett experiment utan vi ska ta någon som redan har erfarenheten av att träna en storklubb. Vi har redan gjort det testet med moyes.

  • Felix

   31 december, 2017 at 10:44

   D.K.: Å andra sidan har vi ju tagit två försök med ”erfarenheten av att träna en storklubb”, och varken van Gaal eller Mourino har sett särskilt mycket bättre än Moyes ut. Giggs har ändå erfarenhet som assisterande, men viktigare än så är väl att han faktiskt kan tänkas ha rätt attityder och så från tiden när han spelade under Fergie. Helt enkelt ett United-DNA som försvann totalt när Fergie la av.

   Oavsett vem vi tar fram så kommer det vara en risk, erfarenhet av storklubb eller ej, och med tanke på den urtråkiga dynga som faktiskt både Moyes, van Gaal och Mourinho har serverat upp rätt regelbundet så kan det vara läge att testa någon som förhoppningsvis skulle ha en mer klassisk United-idé om hur man ska spela.

  • D.K

   31 december, 2017 at 12:32

   Man kan väl inte påstå att mou varit en flopp? Vi tog tre titlar (två riktiga) förra säsongen och i år har vi tagit helt ok med poäng i ligan, men vi var alla medvetna om vilken typ av fotboll mou alltid vilja spela, så den här dödgrävarfotbollen var väl ingen överraskning. Sen är väl snarare diskussionen om han var rätt från början?

 8. Krister

  30 december, 2017 at 21:54

  Nä nä.. det kommer inte bli bättre 2018, punkt! Det kommer bara bli sämre. Pogba? han är ingen kapten. Inte ens i närheten! Vad gör han för skillnad? Som jag skrivit tidigare, United är inte bättre. Har inte bättre trupp än så här. En Zlatan i PSG form hade troligtvis kunnat sparka liv i alla jävla mellanmjölks spelare i United. Det är så jävla profil löst i United idag att man bara vill sparka hela jävla truppen, förutom De Gea. Såå jävla menlösa spelare i dagens trupp. Fy fan.

  • Spaddeward

   30 december, 2017 at 22:01

   Spelarna är det inget fel på. Felet sitter på bänken på managerstolen.

  • G. Best

   30 december, 2017 at 22:09

   Med den logiken skulle man sparka alla anställda på ett företag och inte VDn som har ansvaret, kunskapen och anställd för att styra företaget.

   Är inget fel på spelarna. Tvärtom. Kan man slå Arsenal med 8 försvarare på plan och ändå spela glad anfallsfotboll som Sir Alex gjorde en gång så kan man det med spelare som Pogba, Lukaku, Rashford, Martial och Miki.

   Mourinho har yttersta ansvaret och bör börja rikta kritiken mot sig själv snarare än patetiska bortförklaringar i pressen.

 9. Spaddeward

  30 december, 2017 at 21:59

  De Gea och de fyra försvararna godkända för mig. Alla andra får betyg 0. Så J*VLA dåligt spel, NOLL kombinationer, NOLL struktur, NOLL idéer, NOLL fantasi, NOLL fart, NOLL kämpaglad, NOLL ledarskap.

  Matic – Långsam och slutkörd, dålig i uppbyggnaden.
  Pogba – Bortslösad på fel position, får inte ut nånting. Strypt av Mous 90-talsspel.
  Mata – Den som är närmast godkänd men ändå inte i närheten.
  Lingard – Okej försök på nick men i övrigt inget.
  Mkhitaryan – Grytgöls IF i div 6 är kanske intresserade?
  Martial – Teknik som Messi men ojämn och strypt av Mous brunk.
  Rashford – Se Martial.

  Och vår manager står och skyller på att vi borde haft straff. Ja, men det största problemet är att vi spelar SKIT.
  Håller med Åslund i studion till en miljard procent.

  VNL får extra cred för mig, liksom Young för kämpainsatsen.

  GGMU<3

  • farzad khazaei

   30 december, 2017 at 23:30

   VNL var usel, hade det jättesvårt mot Shane Long och han räddades upp av Jones. United kunde lika gärna ha spelat en 3backslinje. Tyckte United var så bra när man spelade med 3 försvarare i senaste matchen, man radade upp chanser löpande. Men VNL är nog en ojämn spelare, tror faktiskt inte att han är bättre än han visar, ja, jag vet att han kan vara riktigt bra men han kan även vara väldigt dålig som idag. Därför tror jag att det inte finns plats i en Liga där man ställs mot väldigt bra spelare, spelare som är dynamiska och där vissa har spetskvalitéer som är svåra att ställas mot, som kräver spelskickliga och intelligenta försvarare. VNL ser nöjd ut med sitt liv, han har en vacker sambo, han lever inte för fotbollen och han har svinmycket pengar, samt att han inte kämpar livet ur sig på planen, det är inget fel i det men för mig går han bort direkt. Jag eftersöker hungriga spelare. Är man nöjd när man inte vunnit CL och ligan så ska man bort. Det var samma grej med Memphis, hans största lott var att United ville ha honom!

  • j.g

   30 december, 2017 at 23:53

   Var usel? Gå å lägg dig för fan! Är många andra i denna trupp som som ska ha kritik nu. Men inte en nykomling som VNL, som just nu gör det okej!

  • Diablo

   31 december, 2017 at 08:55

   Va? Alla har rätt att kommentera men denna kommentaren är ju bara till att missa poängen totalt med tanke på all kritik mot United. Lägga skulden på Lindelöf haha

 10. Matte

  30 december, 2017 at 22:02

  Håller med grabbarna i studion, jag har nog aldrig hört dom såga ett lag/ tränare så hårt som idag och med all rätt också.
  Så tycker jag även att dom har rätt om poängen som vi har fått tidigare,.är ju faktiskt bättre än spelet.
  vi har fått några oförtjänta 3poängar och har haft lite flyt tidigare och nu får vi vad vi förtjänar X.X.X
  Hoppas Mou kan få ordning på detta eller är det som Åslund är inne på att hans spelide funkade förr men inte nu? och vad gör han med spelarn för att få dom att underprestera? spelar dom på fel position mm,
  Sjukt missnöjd just nu !

 11. ML

  30 december, 2017 at 22:13

  Idag har jag tittat bara på honom under hela matchen. Vilken f.. diva han är?! En nonchalant valp och så högfärdig så att han är helt blind och petar bollen helt f… onödigt. Kommer vara sämsta United köp någonsin. Jag både skämdes och blev förbannad från min soffa för varje gång han försökte göra något med bollen. Dessutom markerar aldrig sin gubbe varken i hörnor eller när laget försvarar. Total Värdelös

  • Richard

   31 december, 2017 at 12:27

   Du borde skriva namnet på spelaren

  • ML

   31 december, 2017 at 15:17

   Jag tror nog att du är tillräckligt smart o veta vem jag syftar på. Trodde skulle få en kommentar om hans analys men inte andra saker (namn, grammatik osv.) som inte har med detta att göra.

 12. Våga satsa för att vinna

  30 december, 2017 at 22:18

  Tänk er Bournemouth unga tränare Eddie Howe och Ryan Giggs som assisterande till sommaren hade varit spännande och han förespråkar ett spelande passningsinriktat offensiv med fart.

  • Felix

   30 december, 2017 at 22:35

   Den kombon ställer jag mig tveksam till. Eddie Howe har gjort det bra med Bournemouth, men han är framförallt en offensiv manager. Hans assistent hade behövt vara någon som är bra på att strukturera försvarsspelet, och i den kategorin tycker inte jag att Giggs faller in.

 13. G. Best

  30 december, 2017 at 22:25

  Ni som gnäller på spelarna här ett bra bevis på att det faller på tränaren och inte spelarna.

  Mourinho tränar Chelsea och tendensen under säsongen liknar lite det vi börjar komma in i nu. Det slutar i katastrof och han får sparken. Med spelare som Hazard m fl i laget.

  Conte kommer in och spelarna som värvas under sommaren är: Marcos Alonso, Kante, Michy B. och David Luiz. Ingen av dom värvningarna är direkt någon wow och är en bättre värvning än Pogba eller Lukaku t ex.

  Trots det går Conte och vinner ligan med laget. Det är tränarens ansvar att få ordning på spelarna, inte tvärtom. Spelarna får lön för att spela den taktik tränaren tror på.

 14. Fricken89

  30 december, 2017 at 22:34

  Uniteds största problem är att så fort man tappar poäng EN match, så går självförtroendet inom laget direkt ner i botten och håller sedan i sig på obestämd tid. Vi inledde säsongen galant, men så fort poängtappet kom, så gick istortsett allt i vårat spel käpprätt åt helvete. Mentaliteten inom laget är verkligen en enormt viktig punkt att jobba på, dvs vi är klena där. Samt så behöver vi göra oss av med spelare som inte håller måttet, vilka råder det olika åsikter om. I dagsläget kvittar det om vi inleder en säsong med 6-7 raka vinster, för när väl poängtappet kommer, så försvinner självförtroendet på direkten – och så kan det inte fortsätta, det måste utvecklas bort snarast! Det logiska borde vara att ett poängtapp triggar igång laget till att slå tillbaka, men istället så blir allt uppgivet och sedan kommer ursäkter som spottas ut i media, när deras ord egentligen borde framföras på planen! Jag anser att spelarna sviker både klubbmärket och managern.

  Gott nytt år Unitedvänner!

  • Timo Boll

   30 december, 2017 at 22:43

   Var ju bara ett lätt spelschema som gjorde att ligastarten gick bra.

  • Fricken89

   30 december, 2017 at 22:49

   Nej så var det inte. Vi spelade riktigt bra inledningsvis. Problemet är (som sagt) att vi är alldeles för klena mentalt, det räcker med ett enda poängtapp, så går allt åt helvete på obestämd tid.

  • Spaddeward

   30 december, 2017 at 23:24

   Och vems ansvar är det att spelarna inte ska kollapsa mentalt så fort det går emot?

   Mourinhos och ingen annans.

   Att Pogba pratar om straffsituationen är en sak, han sa ju också att vi måste bli bättre osv, men när vår manager använder det som en ursäkt för sitt usla spel (som han, enbart han, har skapat och som han är ansvarig för) så blir jag ledsen i Unitedhjärtat.

  • Fricken89

   30 december, 2017 at 23:50

   Mou’s spelidé fungerade och underhöll oss alla i början på säsongen. Problemet är att vi (ända sedan SAF pension) är rejält klena mentalt, vilket Mou sannolikt jobbar hårt med att motverka åt det bättre. Fast motgångar för honom kommer i samband med att vi har en del medelmåttor i laget som inte håller måttet, särskilt i sådana här svåra situationer som vi är inne i just nu, nu när det behövs som mest…
   Vi har inte tillräckligt med spelare i truppen som är kapabla att gräva sig ur svåra situationer och hitta tillbaka till de bra. Vi har ont om stjärnprofiler och spelare som är kapabla att lyfta lagets självförtroende på planen. En Pogba i bra form, är definitivt en sådan spelare och fyller den kvoten, men han fixar inte detta på egen hand. Och Zlatan från förra säsongen hade helt klart gjort det. Vi har ett par dugliga spelare, men inte tillräckligt för att kunna utmana på allvar. Mou gör det bästa möjliga av det material han har tillgodo, men vi är inte bättre än så här i dagsläget. Mou är ingen Sir Alex, det finns INGEN som Sir Alex. Därför är det ofrånkomligt att vi behöver ersätta medelmåttor med världsklass, antingen från akademin, eller värva ute från Europa. Sir Alex hade nog säkerligen gjort ett mästarlag av befintlig trupp, men (som sagt), det finns bara en Sir Alex – och den tiden är förbi.

  • Spaddeward

   31 december, 2017 at 07:45

   Jag tror inte att det är nåt fel på Pogbas form. Felet är att han används i fel position. Citerar Åslund i studion: ”två år till ingen nytta för Pogba, där han inte utvecklas något. Slöseri med en sån supertalang.”

  • Richard

   31 december, 2017 at 12:35

   Bra skrivet i din sista kommentar fricken.Där slog du huvudet på spiken

 15. Esab

  30 december, 2017 at 22:36

  Är ju ingen fart alls i andra.. Mata, Shaw å Lingard försöker.. samt Young men de räcker inte. Är ju bortkastat å ha Pogba bredvid Matic. Rashford vet ja inte va som hänt senaste matcherna.. känns rätt tomt bakom RL uppe på topp tyvärr

 16. Manueslov

  30 december, 2017 at 22:40

  Ärligt talat så tycker jag att vi spelar en av de tråkigaste fotbollen i England för tillfället.
  Var f*n är spelglädjen offensiven och djävulen i United.
  Låt våra spelare få mer fria roller och låt bussen börja rulla iväg.
  Så trött på att se vårt älskade United spela så usel fotboll.
  Snälla Mou ser inte du det jag ser (tråkig fotboll)
  Gott nytt år hoppas på bättring nästa år

  • Felix

   30 december, 2017 at 23:13

   Hur mycket friare roller än det vi redan har går det att få i en såpass strukturlös offensiv egentligen? ALLA har ju fria roller framåt, och det är därför det skiter sig, för de har av olika anledningar inte förmågan att utnyttja det.

  • Hughes 10

   30 december, 2017 at 23:21

   Kan bara hålla med, SÅ TRÅKIGT!! Och när vi ändå inte vinner!

 17. Stefan Å

  30 december, 2017 at 23:17

  Det bästa med matchen var att den osympatiske surbullen kom närmare ett avsked, Ge honom några hundra millar om han drar och Värva Julian Nagelsmann som manager så behövs inga nya spelare.
  När såg man nån glädje hos United spelarna senast,ser oroliga och helt vilsna ut på plan.
  Ola Andersson och Martin Åslund i studion brukar aldrig såga tränarna men idag brast det även för dom.
  Två stycken klockrena analyser som jag tjatat om sen dag 1 med Mou och blivit kallad pajas mm för.
  Han måste bort innan han förstör alla pengar på mittbackar och defensiva mittfältare.
  Spelarna måste få glädjen tillbaks och nån som kan bygga upp självförtroendet på spelarna igen mou knäcker dom mer och mer.
  Tror att Giggs också skulle göra ett bra jobb.

 18. farzad khazaei

  30 december, 2017 at 23:22

  Det är inte bara managerns fel när Miki inte sätter sina inlägg, såväl Shaw som slår en del kassa inlägg eller Rashford som inte kan dribbla utan måste ha en yta stor som antarktis för att ta sig förbi en spelare med snabbhet. Mourinho har en skuld i det hela och alla vi vet vad som är problemet, behöver inte nämnas för det blir slentrianmässigt, det funkade inte i Chelsea och han fick de på 14e plats och efterföljande manager (Conte) gjorde de till ett topplag igen. Det talar starkt för att Mou´s fotboll inte går hem längre. Han är mkt bra på att täppa till och spela taktiskt men det är inte underhållande och segrande. Jag tror/förstår att många spelare i laget inte är bättre än så här, det är mycket individuella saker som skrämmer mig. Lingard, Rashford, Martial skulle aldrig få starta en match i topplagen i Europa, de skulle få vara avbytare för de är alldeles för ojämna och gör aldrig bra ifrån sig när de startar matcher. De kan utnytta sin snabbhet när motståndarna är dränerade på energi. Vi har ingen Scholes eller giggs som kan höja tempot och göra det oväntade med bollen. Det måste rensas, vi måste få in etablerade spelare som besitter en jämnhet. Helst Radja Naingolan eller Marco Verrati. Hoppas starkt på Malcom, Dybala, Sessegnon och Radja (tror sannolikt på Dendocker). Sedan måste det till en sommarrensning. Managern kan få gå först och in med Diego Simone eller Valencias trän.

 19. Roy

  30 december, 2017 at 23:26

  Byt tränare,det gör ont i hjärtat att han en sån inom väggarna på Old trafford,snart är allt raserat som Alex byggt upp,sorligt. Men när vi har spenderat 10 miljarder till utöver dessa 7 miljarder som vi har lagt innan,så kommer Alex uttåg ha kostat minst 25 miljarder( med tränar kostnader) då har vi ett bra lag igen:)),gott nytt år.

 20. Ja-Arthur Josefsson

  30 december, 2017 at 23:43

  Felet är ju styrelsen , hur valde de Mourinho? Ingen som fattar nånting om fotboll kan vara överraskad över Manus spelstil nu när Mr Butter sitter och surar på bänken. Samma gubbar har inte kurage nog sparka denna man som är så långt från vad allt Manu stått för tidigare. Här kan vi snacka varumärkes mördare , han måste kosta miljoner snart i förlorade fans.

 21. Sauron

  31 december, 2017 at 00:45

  Våra spelare har de flesta ganska bra högsta nivåer. Landslagsspelare, Serie A vinnare, rekordmålskyttar, Bundesligas bäste spelare o.s.v. blir helt under isen och kan inte slå en passning rätt eller ta några vettiga beslut. (Precis som Chelsea förra säsongen.) Spelarna var betydligt bättre än helheten där också.

  Jag tror inte att detta går att lösa genom att kasta in ytterligare 5 Miljarder om året.
  Zlatan och Bailly skadade, Lindelöf sågad allt som oftast , Mkhitaryan helt knäckt, Matic ser trög och trött ut, Lukaku har tappat målgörar-förmågan helt, Pogba också numer helt under isen. Om inte något riktigt oväntat händer nu i vår, som att vi får en enorm vinnar-streak eller vinner CL så tror jag att detta är sista säsongen som Mourinho är i United.

 22. Brämhult

  31 december, 2017 at 08:47

  Det som jag blir mest irriterad på är löjliga kommentarer som ” Pogba måste spela om United ska prestera bra”, ”Spelare som Fellaini duger inte i Uniteds trupp”, ”Det finns ingen bra vänsterback i laget”
  Fotboll är så mycket mer komplicerat än sådana enkla påståenden. Allt hänger ihop, och hela laget måste kugga samman. Beror i princip aldrig på enstaka spelare o.s.v
  Hade det varit så enkelt, så hade Zlatan kunnat coacha United istället!!

  • farzad khazaei

   31 december, 2017 at 10:05

   Du har en poäng i det du skriver. Men mkt är Mou´s fel. Om man ser på topplagen så har de ungefär haft samma 11. Det finns ingen kemi mellan våra spelare för att de inte har spelat tillräckligt länge ihop och sedan har skadorna duggat tätt. Jag frågar mig själv om skadorna är en tillfällighet och varför vi är mer drabbade med än andra topplag? Det är märkligt på något vis, tror mkt är stressrelaterade skador där spelarna är aggressiva och går in för hårt i träningsduellerna. Tyvärr försöker spelarna lägga allt på sig själva när de spelar dåligt och kompensera med aggression och 100% inställning. På andra sidan stan smörjer Pep sina spelare med väloljade rörelser och träningsmoment som utvecklar spelarna och som handlar om att hålla bollen i spel. Konstigt nog så var vi mer dominanta med LVG och var skickligare på att hålla i bollen, vi brukade även vinna eller spela oavgjort mot topplagen. Mou´s spel handlar om att försvara som ett lag och slå en långboll på en snabb spelare, lättläst som tusan. Det är sorgligt att bevittna.

 23. Stefan Å

  31 december, 2017 at 11:15

  Jag inbillar mig inte att United alltid ska vinna utan att dom försöker spela en rolig fotboll som går att se på.
  Vi kanske inte har spelare som kan vinna premier League eller CL men vi har unga utvecklingsbara spelare som skulle kunna göra det om några år. Men då krävs en manager som kan utveckla spel och spelare och det kan inte Mou.Han har visat i årtionden vilken fotboll han står för och att styrelsen ändå anställer honom visar paniken dom hade efter Van Galen och bara ville ha snabba resultat för att inte tappa sponsorer.

 24. ManU4ever

  31 december, 2017 at 12:31

  Brukar väl vara så, taktiken formar laget…. tycker de flesta var rätt mediokra ingen nämnd. Vi är väl inte engelska pressen? Sågar spelare som det sämsta vi haft ena dagen för att hylla andra dagen… blir lite patetiskt i ett forum som detta.

  Jag är ingen expert men tycker tekniken som krävs i en spelmodell som denna helt enkelt inte håller, kände samma sak under LVG. Vi har för många spelare med dålig teknik! När en livlös Pogba spelar fungerar inte mkt och det är väl känt så även när han var borta pga avstängning.

  1.När Herrera ersätter Pogba och spelar med Matic har man 2st djupt sittande mittfältare då vi får otroligt svårt att skapa framåt. Tycker vi behöver en riktigt bra mittfältare in i laget! Vi har ju ingen ersättare om Pogba måste vila eller blir skadad.

  2.Vill se en rotor spelare till Valencia och Matic, typ Fabhino (Monaco).

  3.Vill även se att man värvar in en klassanfallare.

  4.En ny mittback av världsklass behövs under förutsättningen att Smalling lämnar, aldrig gillat hans fötter, han är inte United mtrl för mig. Jones är gränsfall.

  5.Att värva in Malcom (Bordeux) hade inte varit fel heller, en snabb teknisk ytter, mer avig än Rashford som är en rakare spelare. Mata är en bra spelare men för tunn enligt mig och börjar komma upp i åldern.

  5.Man behöver således rensa ur, tycker följande spelare inte håller eller börjar komma upp i åren och behöver lämna truppen under förutsättningen att ersättare kommer in: Fellaini, Dharmian, Smalling, Blind, Zlatan, Mata, Herrera….

  Sen tror jag att Mourhino har för stort ego för klubbens bästa om han inte ändrar sig radikalt i uttalanden om spelare och domare i media, om det nu påverkar truppen vilket jag tror.

  • Tommy

   31 december, 2017 at 12:41

   Innan City hade vi endast vinster på OT.
   Nu har både Burnley och Southampton utan problem plockat poäng på vår ”Borg”.
   Jag börjar tvivla starkt på en topp 4 placering…
   4 raka utan seger och spelet bara fallerar.
   Som jag skrev innan så verkar det kvitta vilka spelare vi har, motivationen är ju som bortblåst.
   Klart som tusan man tappar tålamodet när spelet gång på gång är uselt.
   Är det ingen som ser det?
   United spelar verkligen bedrövigt!
   Jag skulle aldrig kräva ett snitt resultat som 3,4-0.. Det jag däremot vill är att United attackerar, skapar chanser, har kul på planen.
   Det ser ut som att vilka som än spelar har ångest och inte klarar pressen..
   Jag menar, titta på Mhiki! Vad höll han på med? Var och varannan pass skickade han till sateliter!
   Jag vägrar tro att det beror på namnen på ryggen på tröjorna som är problemet.
   På pappret har vi ett grymt lag, vi ska skapa 10-15 målchanser mot ett stukat Southampton men vi skapar typ 2-3?

   Vad är det som händer med United?

   Kan någon förklara?

  • ManU4ever

   31 december, 2017 at 12:54

   Jag håller med, min tes om spelare är bara vad jag tycker sen skall man givetvis prestera bättre men det är trots allt så att vi legat 2:a länge, nu 3:a trots att man i stort inte gjort en bra match sen Liverpool borta och att med dessa poäng hade vi legat 1:a andra PL år. Man får inte glömma det, City är i dagsläget ett utomjordiskt bra lag och vissa kanske jämför oss med dom. Jag tror att spelmodellen är ett problem när spelare faller ur, det krävs nya namn, sen tror jag att Mourhino´s ego påverkar spelarna för mkt. Vi är för sårbara när vissa spelare faller bort, som igår, det var mediokert, skall inte vila på 1 spelare. Pogba tas ju upp som den stora skillnaden ofta, gör man det i City med ngn spelare? Nej! Åslund sitter och säger att: hade Lukaku varit kvar på plan hade United vunnit. Skall det vara så? Jag tycker inte det. Det skall inte ha så stor betydelse i en så stor klubb som United. Därav tycker jag att de som ersätter dessa spelare inte håller och vissa håller oavsett inte. Efter att man skulle bygga om truppen när Moyes tog över har man inte värvat bra! Pogba, Bially, Martial är undantag Ngt är fel just nu i truppen bortsett namnen på ryggen.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/12 21.00
Valencia - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Valencia vs Manchester UnitedMOUOUT!!!!!!!!!!!Dec 13, 05:13
 • Kommentar från: runar ESPN: Pogba inte till saluabsolut att tiderna förändras men det jag efterlyser är lite mer jävlar i mamma som lilla Ida skulle sagt.…Dec 13, 03:55
 • Kommentar från: JJ Valencia vs Manchester UnitedVi har inget lag... det är elva individer ute på plan. Väldigt sorgligt.Dec 13, 01:39
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluskrivet*Dec 13, 01:29
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluMycket bra skriver Albo! Äntligen någon som skriver - dem absolut vettigaste, och viktigaste meningarna.. (Y)Dec 13, 01:28

FLER Nyheter