Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Leicester vs Manchester United

Grovt chanssumpande och missar i försvaret kostade United poäng på King Power Stadium…

United startelva: De Gea – Lindelöf, Smalling, Jones, Young – Matic, Pogba (c) – Mata, Lingard, Martial – Lukaku

United bänk: Romero, Rojo, Shaw, Herrera, Mkhitaryan, Ibrahimovic, Rashford

Leicester startelva: Schmeichel – Simpson, Maguire, Morgan (c), Fuchs – Iborra, Ndidi – Mahrez, Gray, Albrighton – Vardy

Leicester bänk: Hamer – Chilwell, Amartey, Dragovic, King, Slimani, Okazaki

Domare: Jon Moss

Inför: Precis som väntat var det tillbaka till en mer normal uppställning efter ligacupsrotationen, även om det överraskade lite med Lindelöf till höger i backlinjen. Åtta spelare försvann från den elvan, och kvar blev endast Lindelöf, Pogba och Martial. Från senaste ligamatchen var det tre ändringar, då Valencia, Herrera och Rashford ersattes av Lindelöf, Pogba och Martial. Skadelistan var oförändrad sånär som på att Darmian nu också gått och skadat sig. Leicester gjorde bara en ändring, då Fuchs tog tillbaka vänsterbacksplatsen och förpassade Chilwell till bänken.

Första: Jesse Lingard satte igång matchen på King Power Stadium. United rivstartade och tvingade redan i första minuten Leicesterspelare till att slänga sig för att blockera skott av Martial och Mata, där det senare gick till en resultatlös hörna. Minuten därpå så nådde Smalling högst på ett inlägg som styrts på en täckande försvarare, men nicken gick en bit över. I 5e minuten fick Lingard bollen av Young och väggade sig sen fram med Lukaku och drog iväg ett skott som styrdes på Fuchs rumpa och tvingade Schmeichel till en enhandsräddning. När Pogba i 8e minuten gick på skott så hade dock inte Schmeichel några problem utan kunde säkert greppa bollen. I 11e minuten var Lukaku supernära att få helt fritt läge när Lingard slog en genomskärare, men Maguire fick precis till en touch på bollen så att Lukaku inte kunde få kontroll på den, varefter Schmeichel plockade den. I 19e minuten försökte sig Lukaku på en cykelspark på Martials korta inlägg, men bollen prickade smalbenet och var inte särskilt nära mål. Målnollan var det dock Leicester som spräckte, genom en väl avvägd kontring. Gray skickade upp en boll som Mahrez och Smalling sprang på, och när Smalling försökte täcka av Mahrez, så lämnade övriga spelare (framförallt Jones men även Young och Lindelöf) Vardy helt ren. Mahrez hade bara att slå en enkel passning i sidled som Vardy kunde plocka upp och placera in till 1-0. Inte klockrent av United, och sättet alla spelare utom Smalling bara joggade och stirrade boll var faktiskt beklämmande. Ingen som löpte, ingen som kollade på Vardy. Matchens första gula kort fick Lindelöf i 34e minuten då han stämplade Iborra. United kvitterade i 40e minuten: fint kortpassningsspel mellan flera spelare fick ut bollen till Martial, och dennes studsande inspel (touchade en försvarare) las fint upp av Lingard åt Mata som retfullt löst rullade in 1-1 vid bortre stolpen. I 44e minuten skickade Albrighton in en frispark bakom Unitedförsvaret, där Maguire dök upp och fick i princip fritt läge, men hans nedtagning var sådär och Young kunde skjuta bort bollen. När domare Moss blåste av för pausvila var det oavgjort, ett något ologiskt resultat med tanke på Uniteds dominans.

Andra: När Leicester startade andra halvlek så var manskapen oförändrade. Redan i 47e minuten fick Matic ett löjligt hårt kort då han stod ivägen för Mahrez efter att denne tunnlat serben. I 51a minuten fick Lukaku nästan ett friläge på Pogbas lobbpass, men belgaren misslyckades med nedtagningen och bollen hamnade hos Schmeichel. Två minuter senare fick Fuchs ett läge i bortre änden av straffområdet för Leicester efter ett inspel av Mahrez, men Lindelöf blockerade skottet. Strax därpå kontrade United genom Lingard (som fälldes av Albrighton, men domare Moss gav fördel av boll och gav Albrighton gult när spelet stoppats istället), och Lukaku fick sen iväg en passning till Martial som sköt en halv mil över i ett bra läge… svagt. I 55e minuten tvingades Simpson halta av, uppenbarligen med ont i baksida lår, och han ersattes av Amartey. I 60e minuten fick United ett bra frisparksläge utanför straffområdet efter att Martial blockerats. Frisparken stegade Mata upp för att ta, och han skickade en vacker skruv över muren och in, ganska centralt i målet dessutom. 1-2 i Uniteds favör! Något undermåligt positionsspel av Schmeichel dock, men det är bara att tacka och ta emot. I 67e minuten fick Iborra lämna plats för Okazaki. Amartey fick i 69e minuten gult då han sprang ner Young bakifrån. Minuten därpå var det dags för Uniteds första byte, då Martial fick lämna plats för Rashford. Närmare än Lingard kom i 72a var det svårt att komma – han fick en fin genomskärarpassning av Lukaku och sprang diagonalt förbi Schmeichel, men hans avslut gick rakt i stolpen då han försökte undvika att träffa en glidtäckande Amartey. I 73e minuten fick Amartey sitt andra gula när han fällde Rashford, och åkte därmed ut. Tre minuter senare plockades Lingard av för Herrera. I 80e minuten så spelade Pogba loss Rashford med en fin passning, men Rashfords försök att runda Schmeichel misslyckades och dansken lyckades peta bollen på Rashford och ut till inspark. Rashford hade även möjligheten att passa Lukaku men valde bort den. Inte klockrent. Strax därpå klev Gray av för Chilwell, och Mahrez drog på sig ett gult för filmning. I 83e minuten klev Mata av till förmån för Mkhitaryan. United lyckades tre minuter senare verkligen slarva bort ett läge då Lukaku slog en fin passning till Mkhitaryan som bara hade att överlista Schmeichel, men han tvekade för mycket och bestämde sig sen för att passa en kille i blått. Smalling grinade illa och såg i 89e minuten ut att ha fått ont i ljumsken. Eftersom United gjort sina byten så fick han fortsätta promenera runt i backlinjen dock. Fjärdedomarens tavla visade fyra tilläggsminuter. I 94e minuten blev Smalling liggande och behövde behandling, helt klart på grund av ljumsksmärtor. Jones såg ut att vilja organisera om laget för att inte ha en orörlig och skadad Smalling mitt i försvaret, men det blev det inget av och han skickades tillbaka in (troligtvis – han gick till sidlinjen men sen tillbaka till mittförsvaret, oklart om det var instruktioner från tränarna). Tyvärr straffade det sig då Maguire i sista sekunden sprang sig loss och mötte ett långt inlägg och lättade in bollen till 2-2 bakom en chanslös De Gea, där en skadad Smalling inte hängde med. Surt, väldigt surt. De Gea borde kanske ha gått ut och plockat inlägget. Direkt efter målet blåste domare Moss av för full tid.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Fick rädda ett fåtal skott stabilt, och var chanslös på första målet. På andra borde han nog ha kommit ut och plockat inlägget dock, särskilt som en mittback var skadad. Knappt godkänd.

Lindelöf: 3 – Stod för en okej insats som högerback, men ska även han ha kritik för att han mer eller mindre joggade hem vid första målet. Blockerade ett Fuchsskott precis framför linjen, men tappade också bort Maguire vid en frispark som kunde blivit baklängesmål. Godkänd iallafall.

Smalling: 3 – Stod för en stabil insats så länge han inte var skadad. Gjorde vad han kunde vid första målet även om han kanske borde varit lite mer ”på” Mahrez. Skadade sig i slutet och kunde inte göra mycket när Maguire for in bakom alla och tryckte in 2-2 – frågan är om det var tränarinstruktioner eller ej? Kommer att saknas nu när han sannolikt missar ett par veckor i varje fall.

Jones: 2 – Var mellanmjölk mest, men sättet han agerade på vid första målet, där han bara joggade och lät Vardy dra iväg… pinsamt. Litet plus för att han tycktes försöka organisera om laget när Smalling helt klart inte kunde spela längre.

Young: 2 – Väldigt mellanmjölk han också, men han stod för två stora missar: vid första målet då han stirrade boll så hårt att han lät Mahrez kuta iväg på kanten helt fritt, och vid andra målet då han helt enkelt struntade i att följa Maguire som sprang in bakom honom.

Pogba: 3 – Blandade och gav något alldeles enormt, men klarar godkänt. Borde nog dock inte ha kaptensbindeln då han inte visade upp några ledaregenskaper idag.

Matic: 3 – Stod för en okej insats på mittfältet.

Mata: 4 – Aktiv framåt och gjorde båda Uniteds mål. Bäst i laget för dagen.

Lingard: 3 – Solid insats framåt, assisterade Mata på dennes första mål, och borde ha blivit målskytt men prickade stolpen.

Martial: 2 – Såg väldigt passiv ut stundtals, och när han fick lägen så bommade han dem hårt. Var iallafall bättre än Rashford…

Lukaku: 4 – Tillsammans med Mata bäst i United, borde ha fått flera assist men lagkamraterna vägrade göra mål.

Rashford: 1 – Utan konkurrens sämst i United. Tog felbeslut på felbeslut och slarvade bort läge på läge. Hans totala ovilja att passa i några som helst situationer kostade förmodligen Lukaku två mål. Helt ur form för tillfället och måste spendera X timmar på att träna beslutsfattande.
Herrera: 2 – Kom in och gjorde inte mycket vettigt.

Mkhitaryan: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Mourinho kan inte lastas för de offensiva spelarnas oförmåga att få in bollen, och United spelade sitt mest underhållande spel på ett tag. Hans betyg beror dock väldigt mycket på huruvida det var tränarna som skickade tillbaka en skadad Smalling in i mittförsvaret, för det kostade United… men eftersom det är oklart för tillfället så blir det godkänt för Mourinho.

Summering: Uniteds första halvlek var det mest positiva och underhållande United spelat på ett bra tag nu. Offensivt var det många fina kombinationer och generellt bra spel. Sen kom kallduschen då tre av fyra försvarare hellre stirrade boll och joggade än gjorde sitt jobb, och vips hade man släppt in en boll. Till slut fick ändå det fina spelet utdelning när Mata lättade in kvitteringen. I andra halvlek var man mer passiva, men skapade ändå flertalet chanser där Martial och Lingard borde gjort mål och Rashford borde assisterat Lukaku två gånger om. Istället krävdes en frispark av Mata (och svagt agerande av Schmeichel) för en ledning, och med såpass många missade kanonlägen så hängde olyckan i luften, á la lagen om alltings jävlighet. Och nog kom det allt. När Smalling skadade ljumsken i slutet så började det genast darra, och i ärlighetens namn var det organisationen som brast mest.

Vad hände egentligen? Såvitt tv-bilderna tycks visa så försökte Jones att få bort Smalling ur mittförsvaret – fullt logiskt då Smalling knappt kunde röra sig, än mindre hoppa – och denne gick efter behandlingen dessutom ut till sidlinjen. Vad som faktiskt hände där är oklart – om det är Herrera som får honom att springa tillbaka in, om det är tränarna som ger den ordern eller om han gör det på eget bevåg, det är oklart. Hur som helst så innebar det (till en del iallafall, både De Gea och Young kunde ha avstyrt det med lite mer aktivitet) att man tappade in kvitteringen på matchens sista spark.

United straffades för dagen dels av oskärpa, dels av oskicklighet (Rashfords beslutsfattande…) och otur (Smallings skada när alla byten var gjorda). Men i överlag fanns det ändå positiva bitar att ta med från matchen också, framförallt gällande anfallsspelet.

Härnäst för United väntar äntligen en hemmamatch igen, då man tar emot Burnley på Old Trafford den 26e december, innan året avslutas med ytterligare en hemmamatch mot Southampton den 30e.

36 Kommentarer

 1. Thomas

  23 december, 2017 at 23:59

  ”Shitty” skrattar åt oss och vår oförmåga att styra och döda matcher .. grattis till liga guldet !!

 2. Hughes 10

  24 december, 2017 at 00:01

  Jag och kompisen sitter med 13 rätt och trotts en mängd missade chanser ser det ut att gå vägen, men i 95:e minuten.. Nej jag är inte bitter…..

 3. Rooney10

  24 december, 2017 at 00:02

  Extremt frustrerande , måste ju va bättre att smalling kliver av med 30 sekunder kvar han kunde ju knappt röra sig och det utnyttjade Leicester

  • the manager

   24 december, 2017 at 00:14

   Vi kan vara överens om att han inte ska vakta bortre ytan…
   Lindelof bäst i försvaret.
   förra matchen 20 sek kvar. Ikvälll 4 sek. Är det inte Utd som ska göra mål +90????
   Och så ska man sova in julafton efter det här…

 4. ML

  24 december, 2017 at 00:21

  United ser ut som ett pojklag där ute och vill inte nämna igen hur dåliga Rashford, Lingard, Martial, Micki, Herrera är utan det jag stör mig gång på gång är Pogba. För mig räcker aldrig med att par finna passningar o lite annat under en hel match. Han ska kunna dominera hela mittfältet utan några större problem. Kommer inte ihåg när vann han sist en närkamp trots sin längd. Fattar inte vad han gör där för han ä så slö och slarvig. Dessutom skjuter rätt så dåligt med. Jag vet inte var jag har honom och är bara lite rädd om han kommer någonsin att vara den världsspelaren som alla pratar om?! Hoppas men jag tror inte det.

  • martin

   24 december, 2017 at 12:13

   Kan bara instämma. Pogba är alldeles för ojämn i matcherna för att ses som en världsmittfältare. Trots hans enorma prissumma. Helt galet för övrigt hur man kan köpa tillbaka en spelare för 1 miljard som lämnat på free transfer och uppenbarligen redan där visat sin känsla för klubben. Det är ju det här som varit problemet med uniteds värvningsstrategi de senaste åren. Det känns så jäkla ogenomtänkt mycket och slösaktigt..

  • Richard

   25 december, 2017 at 13:32

   Jag förstår inte hur man kan kritisera pogba.Han är den enda spelaren,som alltid vill ha boll,och alltid vill spela konstruktivt.Såna spelare behöver vi också.Men eftersom han tar risker i sitt spel,så kommer bolltap o felpass .Nu har han vart avstängd o skadad,så det tar nog ett par matcher för o hitta kontinuitet.Jag tycker martial o rash ,ska kritiseras.

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:32

   Vilket pojklag skulle föra matchen mot Liecester på bortaplan? Pogba? Dåligt skott? Ingen världsspelare? Vad tusan har du för kriterium egentligen? Innan skadan så var Pogba ligans bästa mittfältare. Han har börjat komma igång igen men folk verkar ha minnet av en guldfisk i detta forum..

 5. CarlSerung

  24 december, 2017 at 02:25

  Ofokuserat, rent av nonchalant från många spelare idag. Är dem proffesionella..? Överbetalda mediokra spelare på sin höjd. Hade jag varit ägare i United hade jag dragit in spelares lön för dåliga prestationer på match. Inte för en felpassning men för dålig beslutsfattning främst, typ Rashford, Young. Men överlag dåliga insatser. Det ska vara inpräntat i varje kontrakt som skrivs. Vad betalar vi dom annars för? Deras närvaro? Dessutom får dom spela för Manchester United. Då ska dom gå ut och fatta bra beslut, inte bara ge järnet. Allt annat är för dåligt. Det är det minsta man kan begära.
  Sen att vi inte gör mål på dom 100%-Iga målchanserna vi har samt att vi inte träffar mål vid avslutssituationer gör mig uppgiven.

  Vet ni hur mycket Manchester United har spenderat på spelarmaterial senaste 4 åren? 7 miljarder.
  Det kan man inte tro när man ser hur laget ser ut idag.

 6. Xavi

  24 december, 2017 at 07:39

  Finns bara ett ord för det här.. pinsamt

 7. Mogge

  24 december, 2017 at 08:45

  Jäkla vad trött jag blir på att vi inte kan stänga matchen. Men inte lika trött som på det låga försvarsspelet!

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:33

   Vilket låga försvarsspel? Liecesters första mål kom för att backlinjen klev upp. Andra målet var på en fast situation där en skadad Smalling vägrade kliva av och hängde inte med pga. detta.

 8. farzad khazaei

  24 december, 2017 at 09:21

  Lukaku får inte missa chansen i straffområdet p g a en missad mottagning, det var katastrof. Hade jag fått välja mellan Kane eller Lukaku så hade jag direkt gjort bytet, han är inte tillräckligt bra helt enkelt. För mig räcker det inte att dra iväg några passningar. Pogba är ur form och det märks, behövs inte kommenteras. Däremot märks det att laget är fattigt på matchvinnare, finns inte spelare med Mata´s och Pogba´s, teknik och spelförståelse, det är så oerhört viktigt att ha spelare som kan tänka steget före och kunna göra det lilla extra med bollen. Martial spelar på fel position, han är en mycket bättre fotbollsspelare än Lukaku och för mig är han en anfallare, får han spela som anfallare så kommer målen och samban. Det united saknar är två nya wingbacks och två yttermittfältare. City förstärkte på dessa postioner och nu krossar man rekord. Föreställ er vad en Ryan Giggs och Evra hade gjort för skillnad i laget? Men en sak tänker jag mycket på nuförtiden och det är ansiktsuttrycket hos spelarna, de ser nästan ledsna ut, tror att Mou tar ifrån spelarna glädjen. Undrar om inte detta fick Chelseaspelarna att floppa för att han fick de att tappa glädjen. Allt verkar inte stå rätt till, många spelare som är irriterade!

  • ML

   24 december, 2017 at 11:22

   Två spelare som har höjt laget till en nu dimension är Lukaku och Matic. Jag kan bara säga att om dessa två hade inte anlänt så hade United vara garanterat utanför topp 4 och kanske utslaget även i CL. Ni kan filosofera hur mycket ni vill med analyser från era soffor men Mou har gjort riktigt bra med det materialet som finns för det är många av spelarena förutom att de är dåliga så är de för odisciplinerade och uppträder som små barn. Inse att United har en dålig trupp helt enkelt. Ni kan välja vilken raket tränare ni vill men resultaten kommer vara bara sämre. De gånger United vinner är bara för att man skärper sig och spelar disciplinerat. Varför tror ni Lingard spelar mer och mer ( för mig är han en medioker)? Jo, bara för att han springer, kämpar och lyssnar på instruktioner. Skärpning i truppen behövs och skärpning här inne med.

  • martin

   24 december, 2017 at 12:31

   Farzad: Tror nog united hellre hade tagit Kane också. Men det köpet var förmodligen alldeles för omöjligt och dyrt. Kane hade gått för dubbla Lukaku om inte mer. Betänk att han är engelsk och redan spelar i ett topplag. Han lär dessutom vinna skytteligan för 3e året i rad nu. Har det inträffat nån gång tidigare i premier leagues historia?

  • Diablo

   24 december, 2017 at 13:30

   Lukaku missar inte mottagningen om du kollar efter. Maguire får en fot på den därför sticker den iväg. Rätt fakta så blir det rätt analys. Lukaku spelar ju även fram flera lägen där bland annat Martial skjuter skottet åt helvete.. Klart man hade föredragit Kane men var knappast ett alternativ.

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:34

   Evra? Du menar en ytterback som låg bakom enorma mängder baklängesmål pga. dåligt hemjobb? En spelare som Giggs kommer nog United aldrig se igen från sitt eget led.

  • farzad khazaei

   26 december, 2017 at 15:32

   Xienpie: ifrågasätter du hans titlar och förtroende som SAF visade honom? Han var en utomordentlig bra wingback. Tycker det räcker med att konstatera att SAF visade ett enormt förtroende för honom och att han var med under eran som vann många titlar! Det talar gott för sig självt. Giggs, där var väl Ronaldo en bättre spelare enligt många (inklusive SAF). Klart att vi kan värva en sådan. Vi ska vara snabbare på att värva spelare som Kun, Neymar, Hazard etc, det är inte omöjligt och andra lag hinner före. Kun var ju en spelare som hade kunnnat värvats före Chelsea, det var ren idioti att man inte förhörde sig om denna spelare, för han var så bra i La liga att det inte hade kunnat undgå någon. Det är sådana exempel som talar för att man kanske överskattar sina egna spelare och ibland måste man vara hänsynslösa om inte spelarna presterar. Idag finns knappt någon lojalitet kvar hos spelarna och lagen. Det är sällsynt med lojalitet och de enda laget som har kvar klubbkänslan kan vara Barcelona (pga La masia), Uniteds börjar falna.

 9. Hej

  24 december, 2017 at 09:54

  Pinsamt att Pogba är vice kapten när det finns andra i laget med mycket större ledaregenskaper och erfarenhet. Känns som han är vald för att han är dyrast på planen..

 10. Stefan Å

  24 december, 2017 at 10:50

  Den ända förändring United behöver göra är på bänken, Mou är den uslaste matchcoach jag sett.
  Man kan undra om han såg att Leicester fick en utvisad eftersom man backade ännu mer då,en riktig coach
  hade sett till att laget tog tag i matchen i ett sånt läge.
  Och när inte Smalling kunde röra sig med så kort tid kvar sätter man honom högt upp på plan och drar ner anfallaren,han ska väl för fan inte markera deras bästa huvudspelare. Den lilla respekt jag hade kvar för Mou som manager är nu helt borta. Fattar inte hur United ska klara 4:e platsen med den tomten på bänken.
  Knäckt:(

  • Diablo

   24 december, 2017 at 13:35

   Håller med! Det är en del jag funderar över, matchcoachningen var under all kritik. Mou kanske inte gav Smalling instruktioner att gå tillbaks till sin plats Men det är hans jobb att se till att Smalling är långt uppe i banan och inte skapa ett baklängesmål. Detta var matchavgörande men sen kan man inte belasta honom för spelarna sanslösa totala avsaknad av kyla/koncentration i de omställningar och lägen de får.

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:35

   Många soffexperter här. Man byter inte in Mhikitaryan för att driva ett defensivt spel. När man leder med 2-1 och är en man mer med 20 min kvar så går man inte på någon tokoffensiv. Detta är för tusan inte Fifa utan verkliga livet.

 11. Stefan Å

  24 december, 2017 at 11:09

  Läste nyss att praktarslet satt och hängde ut spelarna i en intervju:(

  • ML

   24 december, 2017 at 11:51

   Kommentaren jag gjorde till farzad gäller dig med. Läs. Sen ska jag tillägga om att varför spelarna blev sågade av Mou. Om jag har inte fel så betalar United spelarna mer än City om inte Chelsea med men har mycket sämre kvalite och då undrar jag hur logiskt detta är? Tror du verkligen dessa mediokra spelare kan göra som de vill eller? Vad tror du att SAF gjorde när spelarna var likadana? Jo, han var ännu hårdare. Ni måste inse att truppen är för dålig med massa små barn som spelar odisciplinerad. Jag är helt säker på att utan Lukaku och Matic så hade United varit i år under Arsenal. Dessa två spelare har höjt United i år till en annan plan. Jag vet inte om du såg matchen igår men du kan se bara på en sekvens när Lukaku blev riktigt förbannad på bl.annat Herrera, Rashford och Micki hur de kastar bollar både vänster och höger helt utan adress. United behöver 2-3 klass spelare till om de ska vara där uppe och slåss samt lära dessa pojkar hur man spelar en drömfotboll.

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:36

   Så en tränare ska inte få kritisera sina egna spelare? Stefan Å klipp dig.

 12. martin

  24 december, 2017 at 12:20

  Jäkligt lustigt hur man kan uppleva en match. Missade matchen igår och var inne och kollade betygsättningen här och även på muss.se Där får Rashford bättre betyg än Lukaku och här får han en 1a och Lukakus står som bäst i united ihop med mata. Lustigt hur man kan uppleva spelares insatser så totalt olika fast man sett samma match.

  • Krister

   24 december, 2017 at 15:14

   Spelar väl ingen roll vad Lukaku gör så är han nästan alltid bäst!

  • Felix

   24 december, 2017 at 17:35

   martin: Beror väl på vad man värderar. Om man värderar att Rashford faktiskt hamnar i ett par lägen så kan man väl köpa att han får ett bra betyg. Men jag värderar också hur han hanterar de lägena, och då kan jag inte ge annat än bottenbetyg eftersom han två gånger rakt av sket i att frispela Lukaku för att istället klanta sig själv, och i övrigt bara sprang bort bollen och såg alldeles för arrogant ut.
   Lukaku å sin sida han tog rätt löpningar, men han fick inte bollen. Han höll bollen uppe, och fick inget understöd. Han slog öppnande passningar, men lagkamraterna antingen missade (Martial, Lingard) eller vågade inte ens avsluta (Mkhitaryan).

   Krister: Den typen av löjliga generaliseringar kan du väl behålla för dig själv? Jag har gett Lukaku underkänt flera gånger och sågade honom rejält efter City-matchen, men det kanske är roligare om man bara läser det man vill läsa, eller?

  • Youssef

   24 december, 2017 at 17:44

   Jag håller med om Felix betygssättning. Lukaku gjorde en bra match och tog många gånger rätt beslut. Rashford fattade fel beslut och förstörde anfall som borde ha dödat matchen. Är man ego och inte vill passa så får man se till att man också gör mål!

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:38

   Krister Fel. Felix har gett Lukaku ett par dåliga betyg de senaste matcherna och jag håller med honom i de flesta. Lukaku är en humörspelare. Idag var han bättre än Rashford på alla fronter men ändå ska folk klaga. Hade Lingard satt 3-1 efter en framspelning av just Lukaku så hade matchen varit avgjord.

 13. Stefan Å

  24 december, 2017 at 12:46

  ML titta på Uniteds trupp nästan bara offensiva spelare för undantag av Matic o Herrera då kan man inte spela ett fegt försvars spel. Man måste utnyttja vad spelarna är bra på och det klarar inte Mou.
  Vi har Young och Valencia som backar snacka om offensivt och dom är hyfsade också defensivt men vi måste kunna börja pressen högt upp på plan inte i vårat eget straffområde. Sen vinner eller fölorar jag hellre med
  4-3 än 1-0. Hatar att säga det men snart ser jag hellre city än United för jag älskar fotboll.
  Och nya spelare hjälper inte dom är snart lika deprimerade som övriga truppen över denna defensiva taktik.
  Resultat är inte allt för mig,

  • ML

   24 december, 2017 at 14:33

   Nu pratar du igen emot dina argument eftersom du tar City som ett exempel men glömmer att lägga till att de flesta av spelarna i City har helt en annan kvalitet och dessutom de har varit likadana sen dag ett. För att nämna några så är ex D Silva, Aguero, Fernandinho, Kompany, Sterling, nu De Bruyne, B Silva, en helt färdig backlinje, två nya målvakter på kort tid och en super Sane som har varit redan innan värvning en riktig talang osv. Ärligt talat vilka spelare förutom De Gea, Matic och Lukaku kan platsa där? Ingen inte ens Pogba. Detta har inget med att våra spelare mår psykiskt dåligt och för övrigt United är ingen behandlingshem utan en arbetsgivare med höga löner. Alla dessa spelare ska visa varför de är bäst betalda i England punkt slut. Mår de dåligt får de söka hjälp i en riktig sjukhus. Kolla på Guardiola, han skiter i och kör fullständigt över på spelarna. Minsta lilla mistag tappar direkt platsen genom att köpa en helt ny spelare. Jag köper inte det du säger för det finns ingen logik i detta inte minst när du jämför dessa två helt olika sidor.

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:40

   Grattis. Tre kommentarer och alla lika fyllda med felbedömningar och agg mot Mourinho. United spelar inte ”Fegt försvar” utan man försöker ligga rätt vid tapp av boll. De gånger man gick upp och försökte pressa högt så kontrade motståndarna in ett mål genom Vardy.

 14. Youssef

  24 december, 2017 at 17:40

  Efter gårdagens resultat har jag kommit till insikt med att för många United-spelare är alldeles för unga, oerfarna och omogna för att kunna spela efter Mourinhos taktik. Mourinho förlitar sig på att spelarna ska kunna ta ansvaret att fatta korrekt beslut framåt och kunna leverera efter det beslutet. Tyvärr såg vi igår (och har sett i alldeles för många matcher) att varken beslutsfattandet eller slutprodukten är optimalt hos flera spelare. Det hela förklaras av att spelarna saknar både erfarenhet och mognad. Jag kan inte minnas att Mourinho tidigare lett ett så ungt lag som han gör idag, vilket förklarar hans tidigare framgångar. Ser man till andra unga lag, som exempelvis City’s anfallare, så hjälper det för de att ha en tydlig anfallsstruktur att följa.

  Med det sagt är inte Mourinho gammal i tanken eller har passerat sitt utgångsdatum, och anser inte heller att det bästa är att spela med en tydlig struktur i anfallet.

 15. Stefan Å

  24 december, 2017 at 21:14

  ML jag tror inte du förstår vad jag menar,jag tror alla spelare skulle höja sig om dom spelade mer offensivt för dom klarar inte detta fega defensiva spel mou vill spela. Och jag tror på fullt allvar att dom kan matcha city om dom tillåts att spela ut. Vad tror du dom lär sig med denna taktik,Ska Umited spela så här får dom byta ut alla utom Matic och De Gea.

  • Xinpei

   26 december, 2017 at 14:42

   Struntprat. United har inte haft en ordinarie backlinje eller mittfält under 80% av alla matcher. Jag uppfattar exakt vad du vill men du skyller på fel personer och drar felaktiga slutsatser. Ett exempel är ditt påstående om att man backade långt ned i denna match.. vilket är rakt emot vad man gjorde. Denna match hade man ett hyfsat högt försvarsspel och det höll på att sluta i katastrof ett par gånger.. t.ex. vid baklängesmålet så klev backlinjen upp och blev bortspelad.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/12 21.00
Valencia - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Valencia vs Manchester UnitedMOUOUT!!!!!!!!!!!Dec 13, 05:13
 • Kommentar från: runar ESPN: Pogba inte till saluabsolut att tiderna förändras men det jag efterlyser är lite mer jävlar i mamma som lilla Ida skulle sagt.…Dec 13, 03:55
 • Kommentar från: JJ Valencia vs Manchester UnitedVi har inget lag... det är elva individer ute på plan. Väldigt sorgligt.Dec 13, 01:39
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluskrivet*Dec 13, 01:29
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluMycket bra skriver Albo! Äntligen någon som skriver - dem absolut vettigaste, och viktigaste meningarna.. (Y)Dec 13, 01:28

FLER Nyheter