Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Bristol City vs Manchester United

United störtade med övermod och frustration ut ur Carabao Cup…

United startelva: Romero – Darmian, Lindelöf, Rojo, Shaw – McTominay, Blind, Pogba – Rashford, Ibrahimovic (c), Martial

United bänk: J.Pereira, Smalling, Herrera, Mata, Lingard, Mkhitaryan, Lukaku

Bristol startelva: Steele – Wright, Flint, Baker, Magnusson – Brownhill, Smith, Pack, Bryan – Paterson – Reid

Bristol bänk: Fielding, Vyner, Kelly, Eliasson, Garita, Lemonheigh-Evans, Taylor

Domare: Mike Dean

Inför: Mourinho gjorde inte mindre än tio ändringar från senaste matchen, med Rashford den enda spelaren som blev kvar i startelvan. Pogba var nu tillbaka från avstängning. Bristol å sin sida kom tämligen skadedrabbade till matchen, då man saknade Lucic, Engvall, O’Neil, Hegeler, O’Dowda, Pisano och Diedhiou. Dessutom saknades såväl Woodrow som Leko, då båda var inlånade och cuptied. Två Unitedbekantingar återfanns dock i Bristol City: Brownhill spenderade ett par säsonger i Uniteds ungdomslag, och Steele tillhörde Uniteds a-lag ett par säsonger utan att få spela i ligan.

Första: Avsparken på Ashton Gate togs omhand av hemmalaget. I 7e minuten fick Bristol iväg en frispark mot mål som Romero tippade över till hörna. Närmare kom Zlatan fyra minuter senare då hans halvträff på Martials inlägg ggick via pannan på en försvarare och i ribban och ut. Efter 21 spelade minute så tog Rashford emot en passning från McTominay, tog ett par steg inåt och avlossade ett skott som prickade insidan av stolpen och ut. Pogba kom även han nära med ett långskott i 24e minuten, men skruven slank tätt utanför ena stolpen. I 28e minuten hade däremot Bristol en boll inne efter att en Bristolspelare sprungit på Romero så han tappat bollen när han försökte kasta ut, varefter denne Bristolspelaren sköt in bollen i öppet mål. Domare Dean accepterade inte det utan blåste frispark till United. Romero stod sen för en hyfsad räddning när Magnusson skickade en halvvolley mot mål. United hade ett övertag rent spelmässigt, men Bristol hade sina chanser också. I 41a minuten var det oerhört nära att Bristol fick ett gratismål då Rojo spenderade för mycket tid med att vifta ett finger mot linjedomaren när han inte fick ett inkast med sig, så han lämnade en lucka stor som Småland i mittförsvaret, och ett snabbt inkast senare var en Bristolspelare i princip fri, innan Blind stod för en grym sistasekundenbrytning och lyckades avstyra. När domare Dean väl blåste av för pausvila så var det en tämligen händelserik och öppen första halvlek som var till ända.

Andra: United sparkade igång andra halvlek utan några manskapsförändringar. Matchens första gula kort tilldelades Paterson i 47e minuten då han kapade Pogba. Den efterföljande frisparken av Rashford kom nära då den styrdes via en försvarares huvud, men Steele var med bra och kunde tippa bollen utanför. När målnollan sprack i 51a minuten så var det dock hemmalaget som tog ledningen. En perfekt djupledsboll av Pack fann Bryan som tagit sig in bakom Rojo, och denne avlossade en riktig rökare över Romero in i bortre krysset, och där med 1-0. Kvitteringen lät dock inte väntas på, utan Pogba vann en frispark strax utanför Bristols straffområde, vilken Zlatan stegade upp för att ta. Uniteds svenske anfallare gick på kraft och skickade ett hårt studsande skott mot bortre hörnet, vilket Steele inte klarade av att parera utan fick se slinka in till 1-1. I 61a minuten kom Uniteds första byte då Blind plockades av för Lukaku. Unitedförsvaret visade upp en del förvirring vilket gav Bristol stora ytor, men ingenting som de lyckades utnyttja till en början. Ett misslyckat utboxningsförsök av Romero i 67e minuten var nära att ge Bristol ett gratismål, men Flints nick studsade som tur var en bit utanför. Två minuter senare lämnade Zlatan över bindeln till Pogba och klev av för Mkhitaryan. I samma veva fick Magnusson lämna plats för Taylor, och Brownhill kom äntligen in på planen igen efter att ha fått lite behandling vid sidlinjen, dock oklart för vad. Steele tvingades i 72a minuten parera ett skott efter att Lukaku brutit in och skjutit, men det var lågt och ganska rakt på. Keepern lämnade dock en retur rakt ut där ingen Unitedspelare var på plats för att utnyttja. I 74e minuten så spelade Shaw snyggt igenom Rashford efter att ha snott bollen av en Bristolspelare, men Rashford lyckades inte ta sig förbi Bryan, utan drog istället strax därpå på sig ett gult kort i frustration då han kom in för sent mot just Bryan när denne skulle rensa bollen upp i banan. Bristol passade därefter på att byta ut Brownhill mot Eliasson. I 75e minuten stod Steele för en bra räddning då han tippade Lukakus studsnick på Pogbas inlägg utanför. Paterson fick i 78e minuten enorma ytor att leka med efter att ha tagit sig förbi en passiv Darmian, men hans avslut strök tätt över. Framåt 80e minuten hade Bristol börjat sjunka hemåt, antagligen något trötta. Pogba var i 81a minuten i stort sett igenom men fick bollen lite för långt ifrån sig, och Steele hann först på den. Minuten därpå försökte sig Pack på en luring när han slog ett kort inlägg som Romero tvingades boxa över till hörna. I 83e minuten gick Rashford på skott efter en passning av Mkhitaryan, men skottet gick utanför. Strax därpå fick United ett flerchansläge då Lukakus inspel kom lite för långt från Rashford, men denne spelade bollen till Mkhitaryan som försökte skjuta, men skottet blockerades och han fick nöja sig med att nicka ner bollen till Martial som spelade vidare till Lukaku, och belgaren försökte skjuta och fick till och med bollen på mål, men Steele gjorde en bra reflexräddning och tippade bort bollen. I 89e minuten fick Taylor gult kort för att ha stoppat en kontring, och Pogba belönades även han med en ostskiva då han klagade för mycket. I 92a minuten blev Smith hjälte då han löpte sig in bakom Uniteds backlinje, tog ner en crossboll och halvvolleysköt in 2-1 under Romero. Ridå. Efter ytterligare någon minut, där United hann byta ut Darmian mot Smalling, så blåste domare Dean av för full tid, och Bristols fans stormade direkt planen i vild glädje.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 1 – Romero har tidigare visat att han håller bra klass. Det gjorde han inte idag. Fladdrig som en övertänd Barthez och slarvade på i princip alla sätt en målvakt kan. Misslycakdes med boxningar, tappade bollar åt alla håll och kanter och hade ingen vidare kommunikation med sitt försvar.

Darmian: 1 – Var dålig både offensivt och defensivt. Han håller helt enkelt inte Unitedklass. Det enda han överhuvudtaget kan sägas göra bättre än Valencia är överlappningar, de få gånger han faktiskt går framåt.

Lindelöf: 2 – Ingen vidare insats av svensken. Var okej i passningsspelet, men samarbetet med Rojo var obefintligt och han blev ofta överspelad.

Rojo: 1 – Genomrostig. Byggde vidare på sitt värdelösa inhopp som vänsterback senast och var genomgående dålig idag med. Dåligt positionsspel, uselt samarbete med alla, alldeles för passiv, kass i luften och strödde långbollar överallt utom till lagkamrater. Till formen före skadan är det långt kvar…

Shaw: 3 – Stod för en bra insats, även om han var skarpare framåt än bakåt. Borde fått en assist då han satte igång en kontring, men Rashford slarvade. Inläggen höll dock ingen vidare klass, men jämför man med kollegan på andra kanten var han briljant. Bäst i United idag, förmodligen.

McTominay: 2 – Passiv insats, hade ett par bra aktioner men i överlag en högst medioker afton. Slarvade i att följa djupledslöpningar – det straffade sig för United.

Blind: 2 – Hittade inte rätt på mittfältet och hamnade ofta ur position. Blev också tämligen enkelt förbispelad. Men han stod för matchens brytning när han räddade upp vad som såg ut att vara ett givet Bristol-mål.

Pogba: 2 – Såg nonchalant ut i början, och frustrerad hela andra halvlek. Snackade sig till ett kort. Han levererade en del bra passningar, men inte särskilt bra. Defensivt brast det rätt mycket.

Rashford: 1 – Inledde okej, men efter att ha prickat stolpen med ett skott gick det brant utför. Såg mest bra frustrerad ut och la sig ner stup i ett – fick han bollen behöll han den tills han tappade den. Hade det blivit förlängning hade han blivit utvisad om han bytts ut.

Ibrahimovic: 2 – Målet räddar betyget något, men han var inte bra. Såg rätt seg ut och lyckades inte hålla fast många bollar framåt. När inspelen och inläggen väl kom var han sällan i boxen.

Martial: 1 – Bara obetydligt bättre än Rashford, mest för att han hade två pigga tiominutersperioder (första tio och de tio efter att Mkhitaryan kommit in). I övrigt var han mest loj och visade upp tydliga brister i spelet utan boll.

Lukaku: 3 – Pigg insats när han hoppade in, och lyckades skapa en drös chanser. Ingen lycka med avsluten dock.

Mkhitaryan: 3 – Stod för ett okej inhopp. Visade intentioner och försökte, men hade ingen vidare hjälp av medspelarna.

Smalling: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Gjorde rätt som roterade, men fick väldigt många negativa besked från de flesta av spelarna han skickade ut. Mittlåset och innermittfältet var problemområden, men där hade han också högst begränsade alternativ.

Summering: Jahapp. Så är United ute ur Carabao Cup redan i kvartsfinalen. Inte jätteimponerande. Därmed sagt så gjorde United ingen katastrofmatch (förutom försvaret), men det brast i vilja och attityd. Allt för många spelare såg ut att gå på halvfart och trodde att det skulle ordna sig (Martial), var sjukt frustrerade (Rashford, Pogba) eller såg helt enkelt inte ut att hänga med (McTominay, Blind, Rojo, Romero). Den enda spelaren som faktiskt kan sägas ha stärkt sina aktier var Shaw, men i jämförelsen med Darmian på andra kanten var det svårt att inte göra det. Lukaku och Mkhitaryan såg i varje fall pigga ut när de kom in.

Men i överlag visade Bristol mer vilja, och de utnyttjade effektivt de stora ytor United lämnade på grund av ett förvirrat och lojt mittfält och ett mittlås som var värre än Bambi på isen. United hade sina lägen, men Steele räddade och man hade inte riktigt flytet.

Så vad fick Mourinho egentligen för svar av insatsen? För det första att Rojo (och Zlatan för den delen) är långt ifrån formen före skadan. Han ser ut som en ren säkerhetsrisk just nu. För det andra att Lindelöf behöver en nicksstark mittback bredvid sig, och i United är det bara Smalling som kan nicka (kanske Bailly också, men hans nickar är mer all-over-the-place). För det tredje att Darmian inte är i närheten av Unitedklass. De fåtal bra insatser han gjort kan inte skyla över hur oerhört stabbig han ser ut ens mot Championshipmotstånd. För det fjärde så har såväl Martial som Rashford en lång väg att gå vad gäller att faktiskt sätta prägel på matchbilden och leverera jämnt. För det femte så var det tyvärr klart att Blind är en bra bit från att kunna leverera på mittfältet just nu.

Vad gäller Romero så får vi ändå anta att det var ett olycksfall i arbetet då han ändå bevisat vad han kan tidigare. Idag var det dock Allan Ballan.

Uniteds försvar av Carabao Cup tog därmed slut idag, och med det den förmodligen största titelchansen för säsongen. Någon tid att gråta över spilld mjölk blir det ju dock inte, då man redan om tre dagar (23e) åker för att möta Leicester borta i ligan.

15 Kommentarer

 1. Spaddeward

  20 december, 2017 at 23:58

  Om man ska se något positivt med dagens (bedrövliga) resultat så är det att vi i alla fall slipper riskera att åka på ytterligare ett derby mot City. Det hade inte varit nyttigt för mina tämligen unga men pirriga nerver 😉

  Kan tycka att du är lite hård mot Romero och VNL. Hellre såga Pogba, Martial och Darmian ordentligt istället.

 2. Mogge

  21 december, 2017 at 00:06

  Tycker att betygen är rimliga. Tyvärr hade Pogba en lättja över sitt framträdande från 1:a minut idag. Han ska vara våran stora länk i spelet.

 3. ML

  21 december, 2017 at 00:07

  Jag tror och hoppas iallafall att en del spelare ikväll har fått en chansen att visa upp sig. Hoppas att de är inte bli långvariga i United och istället tar in en toppklass offensiv innermittfältare, kantspelare samt en ytterback kanske med.

 4. Zzz

  21 december, 2017 at 00:26

  Deras målskott hade de gea tagit i sömnen 🙂

 5. Molle

  21 december, 2017 at 00:33

  Är väl inte hela världen att åka ut i den här skit cupen..men känns ju lite onödigt..hade förmodligen aldrig hänt ifall han hade startat med mikki eller låtit han komma in bra mycket tidagre..bäst på plan den korta tiden han spelade!

  • manchester

   21 december, 2017 at 00:55

   Men det är hela världen att United spelar bedrövlig fotboll

  • Felix

   21 december, 2017 at 02:51

   Med tanke på att Carabao Cup troligen var vår bästa titelchans den här säsongen så känns det rätt segt.

 6. Sauron

  21 december, 2017 at 01:15

  Jag brukar vara mest missnöjd med Mourinhos taktik men i denna match var det den individuella skickligheten av spelarna som brast. Det såg riktigt slarvigt och bakfullt ut. Den här matchen verkade de inte vilja spela alls. Spelar de såhär mot Leicester blir det förlust med 3-0 minst.

  • farzad khazaei

   21 december, 2017 at 06:35

   Sauron: Helt rätt analys. Spelarna kunde inte ens ta emot en boll och jag vet att de hade fått offensiva instruktioner ifrån Mou. Det betydde att anfalls/offensiva spelarna skulle framåt på egen hand och utmana om de fick chansen, där och då såg man bristerna. Lukaku, Rashford och Pogba samt Miki var bedrövliga på att utmana, Pogba också men han var något bättre. Det har bekräftat vad jag hela tiden trott, detta lag är mer en lagmaskin och spelarna är inga som kan skapa saker på egenhand, big problems då det betyder att vi mår mindre alternativ att hota lag på.

 7. Richard

  21 december, 2017 at 07:28

  Alltså martial o rashford Är aldeles för osynliga.Dom befinner sig ständigt i en mellanmjölk-form.
  Det håller inte i mufc.

 8. Brämhult

  21 december, 2017 at 07:50

  Tycker Lukaku gjorde ett piggt inhopp och bidrog mycket i anfallsspelet. Om Martial och Rashford kunde lära sig att passa bollen hade United vunnit med 2 bollar. De utmanar 9 gånger av 10 istället för att spela en enkel bredsida. Tycker dessutom att Pogbas kroppsspråk är bedrövligt att se. Blind och Darmian kan säljas direkt. Inställningen var bedrövlig och Uniteds reserver stärkte inte sina aktier.

 9. Esab

  21 december, 2017 at 08:01

  Lite roligt att Engelska pressen tyckte VNL va stabil men du sågar han

 10. Hej

  21 december, 2017 at 08:50

  Var det någon som var absolut sämst så var det faktiskt Zlatan. Visst skadan till ursäkt men i spelarbetyg falcao klass. Slog han en passning rätt? Skott som blev till inkast

 11. Krister

  21 december, 2017 at 10:47

  Bara att konstatera att United inte har tillräckligt med kvalitet i truppen för att rotera så många spelare. Centrala mittfältet i denna match? Jesus! Hursomhelst, rolig match ändå. Bristol överraskande bra. De bara körde på. Kul. United? kör inte på alls, som vanligt.

 12. Krister

  21 december, 2017 at 10:54

  Sedan är det såå.. jävla tröttsamt att lyssna på Mourinhos presskonferenser och intervjuer. ”Vi förlorade pga av att Bristol hade tur” ok! Kan han inte bara säga att United inte var bättre än så här, och då vinner man inte sådana här cup matcher.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 12/12 21.00
Valencia - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Roy Valencia vs Manchester UnitedMOUOUT!!!!!!!!!!!Dec 13, 05:13
 • Kommentar från: runar ESPN: Pogba inte till saluabsolut att tiderna förändras men det jag efterlyser är lite mer jävlar i mamma som lilla Ida skulle sagt.…Dec 13, 03:55
 • Kommentar från: JJ Valencia vs Manchester UnitedVi har inget lag... det är elva individer ute på plan. Väldigt sorgligt.Dec 13, 01:39
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluskrivet*Dec 13, 01:29
 • Kommentar från: RyanGiggs - A.K.A The Goat ESPN: Pogba inte till saluMycket bra skriver Albo! Äntligen någon som skriver - dem absolut vettigaste, och viktigaste meningarna.. (Y)Dec 13, 01:28

FLER Nyheter