Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Mourinho: Därför spelar inte Mkhitaryan

Jose Mourinho förklarar varför Henrikh Mkhitaryan inte finns med i truppen just nu…

Mkhitaryan började säsongen mycket starkt, men hamnade sedan i en formsvacka som han inte lyckades ta sig ur. Nu har armeniern inte ens tagit plats i matchtruppen på flera veckor och frågan är hur hans framtid i Manchester United kommer se ut. Jose Mourinho fick i går frågan om Mhiki.

”Jag kan bara ha sex utespelare på bänken och jag försöker ha en balans. Jag har två försvarare, en mittback och Blind. De kan spela på olika positioner. Jag har Ashley Young som täcker upp på wingback och winger-positionerna, Ander Herrera är mittfältare, Zlatan är anfallare, Marcus Rashford är winger eller andraanfallare. Jag spelade med Martial, Mata och Lingard i laget. Om jag ska ha med Mkhi så betyder det att en av de andra inte får plats och just nu anser jag att de andra förtjänar att vara med.”

 

Källa: MEN

10 Kommentarer

 1. Felix

  14 december, 2017 at 16:00

  Mkhitaryan borde ju rimligtvis köras som högerytter snarare än 10a, men tveksamt om han skulle få ut något med tanke på hur strukturlös Uniteds offensiv är.

  • Kman

   14 december, 2017 at 19:14

   Exakt det är vad jag tänkt länge. Ge honom klara direktiv, att ta djupleddslöpningar få ut bollen till han så han kan komma med fart mot straffområdet det är då han är som bäst.

  • Felix

   14 december, 2017 at 22:53

   Tbh, för att få igång honom så är det superviktigt att hans lagkamrater också har tydliga direktiv i en offensiv struktur. Märks så plågsamt tydligt hur beroende Mkhitaryan är av omgivningarna… särskilt centralt. Men det var till höger han var episk för Dortmund så det är bara förvirrande detta.

  • martin

   14 december, 2017 at 23:22

   Det gör ju extra konstigt varför han inte ges möjlighet att spela som högerytter, med tanke på att det är en av de positionerna united är som svagast på just nu. Finns ju inget givet alternativ på den posten menar jag.

  • Stefan

   15 december, 2017 at 20:47

   Inte lätt att ha ett konstruktivt anfallsspel då United är det laget som löper minst i av alla i PL, samt bara spelar riskminimerande fotboll. Långa bollar på Bengt och hoppas motståndarna gör misstag eller förlita sig på vissa spelares individuella kvaliteer……Nja tror nog snarare att Mou får hitta sin bulor, de som Pep inte har:)

 2. Danne10

  14 december, 2017 at 23:08

  Skulle säga hur beroende vi är av Pogba som slår ljupledspassningar och skapar lägen för andra. Vi bordets en till liknande på mitten

 3. Kloppa

  15 december, 2017 at 00:58

  Jag blir deprimerad över att en spelare som var helt enorm med boll helt plötsligt bara tappade allt det han var bra på. Många har sagt det förr och jag säger det igen, fotboll handlar om självförtroende.

  • solen

   15 december, 2017 at 09:10

   Klart att de handlar om självförtroende, de gör det väl för alla i sin vardag, men det lite flera pusselbitar som ska falla på plats för att prestera i så pass stor klubb som manchester United är.

 4. Zingo

  15 december, 2017 at 07:27

  In med Özil.

 5. Alex express

  15 december, 2017 at 09:14

  Att inte Mkhitaryan lyckas acklimatisera sig i United är ju en klar besvikelse, en snabb teknisk och svårstoppad spelare när han är i form.
  Tyvärr så beror väl hans problem med att anpassa sig på vår spelidé som först o främst värnar om defensiven, vi får inte ha några kreatörer som spelar utanför ramen.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 19/7 03.00 (sv tid)
Club America - Manchester United
Tour 2018
Visas på

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Mourinho om Ronaldo till JuveFörstår absolut hur Ronaldo tänker. Zidane lämnar real, många spelare tveksamma på fortsättning. Man har vunnit champions league 3 ggr…Jul 17, 23:39
 • Kommentar från: Devo Rykten: United i samtal med LazioBästa jag läst idag haha.Jul 17, 22:15
 • Kommentar från: GGMU Officiellt: Nya hemmaställetHej unitedsverige, jag gillar att gå in här bara för att såga mitt favoritlag. (97% av alla användare här)…Jul 17, 19:16
 • Kommentar från: Viktor Sky: Därför är inte Alexis med i USAVi är dock inte ensamma om att sakna spelare på försäsongen...Jul 17, 18:01
 • Kommentar från: Danne10 Officiellt: Nya hemmaställetTycker det är gräsligt fula med ränderna från midjan och neråt. Däremot så är addidas ränder snyggare i…Jul 17, 17:59

FLER Nyheter