Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs CSKA Moskva

United avfärdade stabilt CSKA trots underläge…

United startelva: Romero – Valencia (c), Lindelöf, Smalling, Blind, Shaw – Herrera, Pogba – Mata, Lukaku, Rashford

United bänk: J.Pereira, Darmian, Tuanzebe, Young, McTominay, Lingard, Martial

CSKA startelva: Akinfeev (c) – V.Berezutski, Vasin, Ignashevich – Fernandes, Golovin, Kuchaev, Nababkin – Vitinho, Chalov, Dazgoev

CSKA bänk: Pomazun, Makarov, Gordyushenko, Zhamaletdinov, Khosonov, Olanare

Domare: Gianluca Rocchi

Inför: Med derbyt mot City i åtanke så roterade Mourinho friskt: Romero, Shaw, Herrera, Blind, Mata och Rashford fick hoppa in i startelvan, samtidigt som De Gea, Rojo, Matic, Young, Lingard och Martial sattes åt sidan. För Shaw blev det hans 50e match i Unitedtröjan – inte särskilt många med tanke på hur länge han ändå varit i United, och med bara två inhopp tidigare under säsongen så var pressen på honom att prestera nu (även om Mourinho gjorde sitt bästa för att lätta på den pressen inför matchen). CSKA saknade tre spelare: Wernbloom och Natcho var avstängda, samtidigt som Schennikov var skadad. På läktaren återfanns exempelvis Rooney, Bobby Charlton och ex-CSKA-managern Slutsky som nyss fått sparken av Hull.

Första: Bortalaget kickade igång matchen på Old Trafford. Marcus Rashford var först att komma nära då han redan i 4e minuten prickade stolpen på pass av Lukaku. Både Shaw och Blind hade sen skott som V.Berezutski blockerade. CSKA hade en kort period med press mot Uniteds straffområde, men lyckades inte komma till avslut. Istället kom CSKAs första avslut i 12e minuten, då Dzagoev sköt en markrullare rakt på Romero utifrån. Rashford blev liggande en stund efter att i 14e minuten fått V.Berezutskis underarm i bakhuvudet i en nickduell. I 20e minuten så drog Valencia till ett inlägg som Shaw direktsköt på vid bortre stolpen, men Akinfeev stod för en bra räddning, och störd av V.Berezutski så gick hans halvträff på volley rakt på Akinfeev som kunde få bollen under kontroll. Minuten därpå så sprang sig Shaw loss och försökte få till en passning till Rashford som kunde ha rakat in den i öppet mål, men bollen kom lite för långt fram och gick ut över kortlinjen. Lukaku kunde i 27e minuten fått ett friläge, men Rashfords passning var lite för hård så bollen hamnade hos Akinfeev. I 37e minuten fick CSKA ett farligt läge då kommunikationen mellan Mata och Shaw brast,, men Shaw styrde upp situationen med en bra brytning, och CSKA fick bara till ett skott utifrån som gick över. I 40e minuten fick han stå för ytterligare en brytning då Fernandes bröt in och nästan kom förbi. Fyra minuter senare ville Mata ha straff då CSKAs #14 drog ner Valencia i en löpduell i straffområdet, men domare Rocchi valde att fria. Precis före halvtidsvilan så kom dock en kalldusch: Shaw och Blind försökte ställa offside, men Smalling och Lindelöf var inte med på noterna, så Fernandes fick fritt fram ute på Uniteds vänsterkant, och hans inspel fann Vitinho som sköt in 0-1 via Dzagoevs rygg, där Dzagoev spelades onside av Blind som låg nedanför kortlinjen (där han hamnade då han försökte hinna ifatt Fernandes). Strax därpå blåste domare Rocchi av första halvlek.

Andra: Till andra halvlek hade ingen manager gjort några ändringar, så Juan Mata sparkade igång den andra halvleken. Rashford gjorde det i 47e minuten bra då han drog förbi en motståndare och fick iväg ett skott som dock Akinfeev kunde parera. I 55e minuten fick Shaw fram en fin lobb till Mata vars inlägg Smalling försökte nicka på, men i kamp med en försvarare kunde han inte få bollen på mål. Veteranen V.Berezutski fick matchens första gula kort i 58e minuten då han blockerade Pogba, vilket också gav United ett fint frisparksläge centralt utanför straffområdet. Rashford var det som fick ta frisparken, men den touchade muren och for ut till hörna. I 64e minuten fick Lukaku till slut sätta dit ett mål: Smalling slog en pass upp i banan till Pogba, som vände om och slog en fin cross in i straffområdet där Lukaku höll undan Vasin och sköt in 1-1. Och 2-1 tog inte ens en och en halv minut till – Lindelöf slog en boll upp som Lukaku nickskarvade till Rashford, men denne fick inte med sig bollen förbi försvararen. Försvararen lyckades dock inte heller hålla boll utan den hamnade hos Mata som helt enkelt lobbade fram bollen över försvararna till Rashford som kunde placera in den i bortre. Två snabba mål för att vända matchen. Strax därpå fick Herrera lämna plats för McTominay, och Chalov klev av för Gordyushenko. Rashford slösade också i 69e minuten bort ett bra läge då han tvekade för länge mellan att passa och skjuta, så han blev av med bollen. I 72a minuten så var det dags för Valencia att kliva av för Tuanzebe, efter att han lämnat över kaptensbindeln till Smalling. McTominay fick gult då han kapade Golovin minuten därpå. I 74e minuten kom också Uniteds sista byte, då Lukaku klev av för Martial. Efter att ha fått en kram av Mourinho så skickades han ut i omklädningsrummet för att sätta igång återhämtningen inför derbyt direkt. Pogba försökte sig på ett långskott i 75e minuten, men det gick över utan att störa Akinfeev. I 78e minuten blev Shaw sittande och såg ut att ha lite ont, men efter behandling så kunde han fortsätta. CSKA gjorde ett byte i 82a minuten, då Vitinho, som småhaltade, fick jogga av för Zhamaletdinov. I 87e minuten spelade Kuchaev igenom Dzagoev som skickade bollen mot mål, men Romero räddade med benet. CSKA gjorde sitt sista byte i 91a minuten, då Khosonov ersatte Nababkin. När domare Rocchi efter tre tilläggsminuter blåste av matchen så stod United som stabila vinnare med 2-1, vilket innebar avancemang som gruppetta.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

Romero: 4 – Solid insats och kan inte lastas för målet. Stod för åtminstone en fin räddning.

Valencia: 3 – Okej insats och kunde ha fått med sig en straff. Borde kunna bidra mer offensivt dock. Han stannar alldeles för ofta upp och väntar på att få slå en passning istället för att överlappa, vilket är ett problem då han är den som bör överlappa.

Lindelöf: 4 – Solid, frånsett likt samtliga andra vid målet. Bra passningsspel och samarbetar bra med Smalling.

Smalling: 4 – Frånsett hela backlinjens osynk vid målet så stod Smalling för en aggressiv insats, särskilt i andra halvlek, där han ofta bröt upp CSKAs anfall innan de ens börjat. Försökte sig på att starta anfall med långa passningar längs marken, vilket märktes exempelvis vid Uniteds första mål.

Blind: 4 – Bra i passningsspelet och gjorde inte bort sig defensivt heller, frånsett vid baklängesmålet tillsammans med alla andra.

Shaw: 4 – Shaw har stått vid sidan och väntat på en chans länge, och han visade direkt idag vad United saknat i en vänsterback: snabbhet, explosivitet och ambition i löpningarna. Hamnade lite snett ute vid CSKAs mål och mattades en del i andra halvan av andra halvlek, men överlag en positiv insats. Saknar matchtempo, vilket märktes, men det får man bara genom att spela match.

Herrera: 3 – Stod för en okej insats på mittfältet, men tajmingen i tacklingarna var lite off och han slog alldeles för många kortpassningar i sidled eller bakåt även när han hade utrymme framåt.

Pogba: 3 – Blandade och gav ganska rejält, och såg stundtals rätt seg ut (trött? har trots allt spelat konstant sen han kom tillbaka från skadan). Assisten till Lukaku var briljant dock. Kommer saknas i kommande tre ligamatcherna.

Mata: 3 – Stod för en fin assist till Rashfords mål, och visade upp fin teknik vid en del tillfällen. Tyvärr så visade han också allt för ofta hur mycket hans brist på snabbhet begränsar honom också.

Lukaku: 4 – Stod för en bra insats framåt där han ofta var delaktig, och krönte det hela med ett fint mål.

Rashford: 3 – Gjorde ett fint mål, men slarvade något alldeles enormt i passningsspelet och slösade bort en hel drös chanser genom dåliga beslut.

McTominay: 3 – Okej inhopp.

Tuanzebe: 3 – Gjorde det okej på högerbacken.

Martial: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 4 – Han roterade en del och även om det inte alltid såg övertygande ut så vann man stabilt och säkrade gruppsegern. Gav dessutom minuter åt ynglingarna.

Summering: United stod inte för någon jätteglamorös insats, men förutom en sekvens där försvaret havererade kollektivt så försvarade man bra. Speluppbyggnaden fungerade helt okej också, och man skapade något även om det slarvades lite sista tredjedelen. Man visade dock upp bra effektivitet när man satte två mål på två minuter och chockade CSKA lite.

I och med vinsten så säkrade man gruppsegern på 15 poäng, med tre poäng ner till Basel som slog Benfica (i en grupp med Basel och CSKA tog Benfica alltså 0 poäng – det kan svänga fort i fotbollen). Att man dessutom fick positiva signaler från Lukaku och Shaw lär bli nog så viktigt nu när schemat blir mer hektiskt, även om framförallt derbyt kommer bli en väldigt svår nöt att knäcka.

Nu väntar hur som helst ett par dagars vila innan söndagen bjuder på ett Manchesterderby.

17 Kommentarer

 1. Zzz

  5 december, 2017 at 23:46

  En bra match!

 2. martin

  5 december, 2017 at 23:53

  Har tänkt på detta många ggr gällande Rashford och passningsspelet. Tycker han är en grym spelare i många avseenden. Kan dribbla, ta bollen, göra mål, osv, men han gör faktiskt ofta rätt dåliga passningar. Det är helt klart bland hans sämsta sidor!

 3. Molle

  5 december, 2017 at 23:59

  Man höjer ju inte direkt på ögonbrynen och bli förvånad över att shaw blev utsedd till matchens..han har ju allt en toppmodern ytterback ska ha i dagens fotboll..hoppas verkligen dom håller hårt i den guldklimpen!..och morinhio en 4:a?..det vet i fan!..tycker det känns som att han slet rätt bra på nyckelspelare inför helgen..framförallt lukaku som han garanterat kommer starta i nyckelroll i helgen..han kunde han ju plockat direkt efter sitt mål och låtit han vila!

 4. Spaddeward

  6 december, 2017 at 00:07

  Tycker Rashford är värd högre betyg… hade ju total lekstuga med hela CSKAs försvar varenda gång… Uniteds bästa offensiva spelare med marginal idag tycker jag. Nån felpass absolut, men hans teknik, snabbhet och det snygga målet väger upp!

  • martin

   6 december, 2017 at 00:15

   Instämmer helt. Tycker Rashford spela in sig i helgens derby med dagens insats. Dock behöver han utveckla sitt passningsspel 🙂

  • G

   6 december, 2017 at 12:59

   Kan väl snarare känna att han tillåts ha lekstuga av den låga kvalitén på motståndare och trots det så är slutprodukten under all kritik och passningsspelet undermåligt. Bortser man från hans mål så var han rätt usel imo

  • Felix

   6 december, 2017 at 13:27

   Hade det varit bara ”nån felpass” så visst, men han sumpade mer än ett halvdussin lägen genom felbeslut och kassa passningar.

  • Spaddeward

   6 december, 2017 at 19:26

   Att kritisera Rashford efter den här matchen ser jag som befängt. Han var den enda som skapade farligheter och bidrog med fart. Kritisera Mata som är långsammare än en singel eller Pogba som spenderade halva matchen på att gestikulera och se arg ut istället.

 5. Fricken89

  6 december, 2017 at 00:58

  Shaw blir min MOTM. Blir svårt att välja mellan honom och Young i derbyt, då båda visat sig briljanta. Shaw fick ju kramp idag, så kanske man ska ta det lugnt och max ge honom typ 20 min i andra? Fortsätter han prestera såhär som idag + att han blir mer matchtränad, så är vänsterbackspositionen säkrad med honom och Young, enligt mig! Hoppas verkligen att Mou delar uppfattningen att Shaw var briljant idag!

 6. CR

  6 december, 2017 at 03:14

  Brukar aldrig kommentera här men kunde inte låta bli efter Shaws insats. Är det någon annan som ens förstår sig på varför Darmian är ens i närheten av honom? Visst en match från start av Shaw bara men Darmian har väll inte lyckats med något enligt min mening.

  • Xinpei

   6 december, 2017 at 03:59

   Just nu konkurrerar Shaw framförallt med Young.

  • CR

   6 december, 2017 at 12:39

   Jo jag vet men han konkurerar med Darmian ang bänken?

 7. Xinpei

  6 december, 2017 at 04:00

  Det är det här jag suttit och muttrat över hela säsongen. Att Mourinho ska släppa fram Shaw. För man såg ju redan under LvG att Shaw har det man önskar av en ytterback. Snabbheten, tekniken, inläggsfoten och framförallt.. den offensiva samt defensiva viljan. Att inte gett honom mer speltid trots den uppenbara bristen på vänsterkanten är ju helt otroligt. Måste vara något bakom stängda dörrar som inte stämmer.

 8. Mogge

  6 december, 2017 at 09:37

  Tycker med att Shaw var bra i matchen. Det är väl mest Mourinho som inte gillar hans taktiska förmåga i spelet i övrigt. Tycker ju att han måste styras från sidlinjen mm.

 9. Danne10

  6 december, 2017 at 09:51

  Skönt med vinst. Känns onödigt att spela vissa spelare med tankespår debyt. Vill inte se en 5 Backs linje. vill ha liknande 4-3-3 där våra ytterbackar ändå vågar trycka på offensivt som förr i tiden.

 10. ENGAN

  6 december, 2017 at 12:06

  Var någon som skrev om Rashfords passningar och jag håller med.
  Det är min stora rädsla att han blir en ny Walcott. Många unga som har snabbheten behöver inte utveckla spelinteligens då dom kan peta och springa förbi i unga år. Finns en anledning varför Pep lägger all tid på sterling på träningarna av samma anledning. Rash har alla förutsättningar men tycker man ser stora brister i spelupofattning och beslutsfattande i omställningar. Håller mina tummar för Rash för vill verkligen ha fram en riktigt grym tongivavande egen produkt som kan lira i United i 10-15 år.

  • farzad khazaei

   8 december, 2017 at 14:54

   Alla är typ snabba idag, inte många PL spelare som inte kan springa ifrån gemene man idag. De är snabba men Rashford är något kvickare, han är inte lika snabb med boll däremot och däri ligger hans svaghet, han är inte den bästa tekniskt. Om man jämför med Ronaldo och Henry som kunde springa ifrån jagande spelare så är Rashford inte där, det är väldigt få spelare som har tekniken att kunna göra det. Därför tror jag att han är något begränsad vad gäller spel med bollen, däremot är han väldigt kvick utan boll och kan användas i kontringsspelet. Ett lysande exempel är målet mot Chelsea ( vi vann med 1-0) när han fick pass ifrån Herrera, då utnyttjades hans snabbhet utan boll, och han behövde i princip bara pricka målet.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/10 13.30
Chelsea - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter