Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Manchester United vs CSKA Moskva

I morgon tisdag tar United emot CSKA hemma på Old Trafford. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform 

United tog i helgen tre otroligt viktiga poäng då man bortaslog Arsenal i en av de mest underhållande och nervösa matcherna på mycket länge. Arsenal bombarderade mot Uniteds mål matchen igenom men United var kliniska i omställningsspelet och Arsenal stod för ett par tidiga defensiva misstag, vilket gjorde att United ledde med 0-2 redan efter elva minuter. Först satte Valencia 0-1 i 4:e minuten och därefter utökade Lingard i den 11:e.

När Lacazette reducerade i 49:e så blev det verkligen nerv i matchen och Arsenal fortsatte att ösa på med offensiv mot ett obehagligt tillbakapressaft och stundtals virrigt Unitedförsvar. Men man försvarade likt Sverige mot Italien och David De Gea stod för en av kanske tidernas bästa målvaktsinsatser. Han räddade allt och lite till och när Lingard sedan i matchens 63:e minut satte 1-3 så kom det mist sagt som en lättnad. Arsenal fortsatte sedan att mala på och balanserade laget så offensivt det bara gick, men United höll undan och resultatet stod sig.

I och med det så närmade man sig temporärt Manchester City i tabellen, men City vann sin match mot West Ham i går och avståndet är alltjämt åtta poäng inför helgens stora derby. City hade dock oväntat stora problem med att bryta ned West Ham och det var först i 83:e minuten som David Silva satte segermålet.

I morgon är det dock Champions League som gäller och det är den sista gruppspelsmatchen. United har gjort det väldigt bra i gruppspelet och vunnit alla utom en match. Det var i senaste omgången då man stod för en lite för avslappnad insats borta mot Basel, vilket resulterade i ett sent segermål för hemmalaget. 1-0 slutade matchen.

Att United ska missa avancemang är dock inte troligt. En poäng mot CSKA ger gruppsegern. Om United inte slår CSKA samtidigt som Basel inte lyckas vinna över Benfica, så går United ändå vidare. Om United förlorar och Basel vinner så avgörs det på målskillnad mellan United, Basel och CSKA. United skulle behöva förlora med sex mål för att slås ut ur turneringen.

Läget i lagen

Mourinho bekräftade i dag att Bailly, Jones, Fellaini, Carrick, Zlatan och Matic missar morgondagens match. Matic har tydligen skadat sig och i Zlatans fall så tar United det försiktigt för att vårda det nyligen läkta knäet.

Senaste matchen

Lagen möttes senast den 27e september och United vann då med 4-1. Målen gjorde av 2* Lukaku, Martial och Mkhitaryan.

Matchen

Det här match lär United vinna alla dagar i veckan. Man hade en mycket lätt resa i Moskva och rimligtvis bör det bli ännu lättare på Old Trafford. Bortamötet vann man alltså med 1-4 och det kunde blivit mycket större siffror än så. Mourinho vet att avancemang är så gott som säkert och han har med all säkerhet helgens stora derby i tankarna när han formerar laget till morgondagens match. Vi ska nog inte bli förvånade om laget har en reservetonad prägel.

Jag tror att United tar det här utan större problem. 3-0. Mål av Mkitarayan (som kanske får chansen igen i den här typen av match), Mata och Rashford.

Avspark 20.45 Old Trafford

17 Kommentarer

 1. Fricken89

  4 december, 2017 at 17:20

  Min elva:

  ———————-Martial–Lukaku———————
  —————————-Lingard—————————
  Young————-Pogba—-Herrera———-Valencia
  ————Rojo———Smalling——Lindelöf———–
  —————————-De Gea—————————–

  Sub: Rashford, Blind, Mata, Mkhitaryan, Darmian, McTominay/Tuanzebe, Romero

  Jag tror United vinner med 4-0. Ett av Lingard, ett av Pogba, ett av Mata och ett av Lukaku (han måste verkligen börja hamna i mål-protokollet igen)…

  • Hughes 10

   4 december, 2017 at 17:55

   Grym elva men varför matcha så hårt? Nej låt Lukaku, Martial, Young, Lingard, Valencia, De Ger och Rojo vila. Och låt Shaw, Blind, Mctominay, Tuanzebe och andra få chansen, vi måste vara på topp i helgen!!

  • Fricken89

   4 december, 2017 at 18:02

   Du har en poäng.

  • oskar jansson

   4 december, 2017 at 18:34

   håller med dig hughes 10 3 poäng mot city skulle svida i röven på pep

  • Fricken89

   4 december, 2017 at 18:40

   Vi har iaf en liten fördel (om vi pratar om fräschhet) inför derbyt, då vi har en dag extra vila, eftersom City spelar på onsdag.

 2. DanneH

  4 december, 2017 at 19:36

  Fricken, tyvärr har city redan vunnit sin CL-grupp och pep kommer förmodligen att ställa ut sitt B-lag. Han vet ATG matchen mot United är mycket viktig och kommer med all säkerhet att låta sina bästa vila/nöta bänk. Ty ärr 🙁

  • Fricken89

   4 december, 2017 at 19:53

   På pappret så har vi också redan vunnit vår CL-grupp. Hughes10 fick mig att tänka om lite angående elvan. Det som han föreslår ska även det kunna säkra gruppsegern för oss. City ska dessutom spela borta i Ukraina mot Shakhtar. Och resa är också jobbigt. På förhand så har vi fördel när det gäller fräschhet. Den enda nackdelen för oss är att vi saknar Pogba.

  • Spaddeward

   4 december, 2017 at 21:51

   Den andra nackdelen för oss är att City är hur bra som helst. Vi kommer behöva göra en SJUKT bra match för att ha en chans. Och Mou kommer antagligen att parkera bussen, vilket inte kommer kunna hålla i 90 minuter mot City. Hoppas verkligen att Fellaini är tillbaka, eftersom Herrera endast duger till punktmarkering i stormatcher och Pogba avstängd.

   Och det känns otroligt att Pep drar med KDB, Agüero, Silva, Sterling, Kompany osv till Ukraina i en meningslös match. Men man kan hoppas på att Citys policy att inte ge ungdomar chansen fortsätter.

   GGMU<3

  • Fricken89

   4 december, 2017 at 22:24

   Fast United är än så länge obesegrade på Old Trafford. Och hemma har vi inte ”parkerat bussen” denna säsongen. Citys tre senaste segrar har inte varit övertygande, utan de har räddats i slutskedet av Sterling och i senaste matchen av Silva. Pogbas avstängning kommer helt klart vara ett stort avbräck för oss. Men då får vi (anser jag) kompensera genom att spela med snabba och kreativa spelare därframme och stänga igen mittfältet med defensivt inställda spelare (vi får hoppas att Matic och Fellaini är krya/redo inför matchen). För med Pogba borta, så kommer vi under inga omständigheter att vinna mittfältet, men trots det (tidigare problem i mittfältet) så har vi vunnit matcher förr. Och jag hoppas verkligen att De Gea kommer vara lika alert mot City som han var mot Arsenal, det kommer behövas! Men likväl måste vi göra allt för att sätta dem på plats också. Vi är hemma och matchen är ENORMT viktig för oss i titelracet. Deras senaste vinster har som sagt inte varit övertygande, så det borde vara motivering nog för oss att gå 110% för vinst!
   Jag tror på typ en upprepning av vår 4-2 seger mot City som vi hade under LVG, den matchbilden ungefär tror jag vi kommer att få se. Om man utgår från hur bra spelarna spelat senaste tiden, så tror jag att spela Rashford, Martial och Lingard samtidigt vore effektivt. Om Lukaku ska få plats, så får man nästan köra 4-5-1, fast med tanke på formen han är i nu, så får han gärna vilas – han behöver uppenbarligen det.

   Med Lukaku:

   ———————Lukaku———————–
   ———————Lingard———————–
   Martial——Fellaini—–Matic—–Rashford
   Young–Rojo/Jones–Bailly/VNL–Valencia
   ———————De Gea————————

   Utan Lukaku:

   —————-Martial–Rashford—————-
   ———————–Lingard———————–
   Young———Fellaini—-Matic——-Valencia
   —–Rojo/Jones–Smalling—-Bailly/VNL——
   ———————–De Gea————————-

 3. Felix

  4 december, 2017 at 19:59

  Romero – Darmian, Lindelöf, Smalling, Tuanzebe, Blind/Shaw – McTominay, Pogba, Herrera – Martial, Rashford

  Något jag gärna hade sett hända, men som inte händer, vore att testa med Blind på mittfältet, antingen jämte Pogba i ett tvåmans, eller jämte Pogba och McTominay/Herrera i ett tremanna. Det ser ju rätt tunnt ut på mitten och det känns som att Blind borde kunna vara ett skapligt alternativ där.

  • martin

   4 december, 2017 at 20:05

   Instämmer helt!

 4. Richard

  4 december, 2017 at 21:33

  Varför i helvete väljer man inte att överklaga pogbas avstängning

  • Felix

   4 december, 2017 at 22:39

   Sannolikt för att man inser att det inte finns någon chans att få igenom överklagandet.

 5. ...

  4 december, 2017 at 22:34

  Är Matic skadad?

  • Felix

   4 december, 2017 at 22:40

   Japp, han missar matchen mot CSKA. Huruvida det är en säkerhetsåtgärd eller om han ådrog sig något mot Arsenal är mer oklart.

 6. SirH

  5 december, 2017 at 12:01

  Lunken:

  ———————A Martial–M Rashford———————
  —————————-J Mata—————————
  L Shaw—S McTominay—-A Herrera——M Darmian
  ——— D Blind——M Rojo——A Tuanzebe———–
  —————————-S Romero—————————–

 7. Peppis

  5 december, 2017 at 15:49

  Den här är lurig. Min utgångspunkt är absolut Citymatchen, där vi bör satsa på en kompakt defensiv, hög press och gå på omställningar. Snarare än spela oss igenom mittfältet som vi egentligen bara kan om vi har Pogba. I övrigt gäller att lufta spelare, Lukaku MÅSTE vila. Martial dubblar, han klev av tidigt sist och ser pigg ut, bör klara det. Zlatan klarar första 60, sedan in med Fellaini som klarar sista 30. Lite för det mentala övertaget också som jag vill ha in Zlatan från start.

  CSKA:
  Romero
  Darmian-Tuanzebe-Jones-Blind
  Herrera-Pogba
  Mata-Mkhi-Martial
  Rashford

  CITY:
  DdG
  Valencia-VNL-Smalling-Rojo-Young
  Lingard-Matic-Martial
  Lukaku-Zlatan

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/10 13.30
Chelsea - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter