Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Arsenal vs Manchester United

United åkte till London och rånade Arsenal blinda på Emirates…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Lindelöf, Smalling, Rojo, Young – Matic, Pogba – Lingard – Martial, Lukaku

United bänk: Romero, Darmian, Blind, McTominay, Herrera, Mata, Rashford

Arsenal startelva: Cech – Koscielny,, Mustafi, Monreal – Bellerin, Ramsey, Xhaka, Kolasinac – Özil, Sanchez – Lacazette

Arsenal bänk: Ospina, Mertesacker, Coquelin, Wilshere, Iwobi, Welbeck, Giroud

Domare: Andre Marriner

Inför: Mourinho valde att inte göra några ändringar i startelvan från vinsten mot Watford. Wenger gjorde inte heller han några förändringar från Arsenals vinst mot Huddersfield. Både Matic och Lacazette kom till starts trots att det rapporterats här och där om att de skulle vara skadade. I och med starten så slog dessutom Valencia Nolberto Solanos rekord i PL-matcher av en sydamerikan: 303 mot peruanens 302.

Första: Hemmalaget, i rött och vitt, tog hand om avsparken på Emirates Stadium (även om det krävdes två försök, oklart varför). United spräckte målnollan tämligen omgående, redan i fjärde minuten: Valencia bröt en passning på mitten av offensiv planhalva, passade bollen till Pogba och fick sen tillbaka den med hela straffområdet framför sig, då inte mindre än fyra Arsenalförsvarare gick på Pogba. Trots något av en feltouch i mottagningen så lyckades han nå och skjuta in 0-1 mellan benen på Monreal och Cech. I 11e minuten chockade United då Lingard pressade högt och hårt och vann bollen av Mustafi, passade den till Lukaku som fann Martial, och denne stod för en elegant liten framspelning till Lingard som kom i djupet och skyfflade in 0-2 via stolpen. I samma veva så gjorde Mustafi illa sig och tvingades halta av. Han ersattes i 15e minuten av Iwobi. Spelmässigt var det ganska jämnt mellan lagen, men United vaskade fram två chanser och gjorde två mål. Fast Arsenal hade mer boll, dock utan att effektivt kunna bryta igenom United, som hotade i stort sett varje gång man vann bollen. Arsenal ville i 20e minuten ha straff då Rojo drog omkull Lacazette, men domare Marriner dömde bara inspark. I 23e minuten blev Lingard sittande, men efter lite behanling så var han inne och sprang igen. I 30e minuten fick Arsenal rätt onödigt ett bra frisparksläge då hela Unitedförsvaret slutade spela för att vifta efter offside, och när linjedomarens flagga stannade nere så fick Rojo paniksparka ner Sanchez. Özil skruvade frisparken mot mål, men Young hade sprungit tillbaka en bit och nickade bort bollen. I 32a minuten fick Arsenal en hel radda chanser i rad via en drös studsar: först fick Lacazette bollen via studsar på Smalling och Rojo, och han försökte vänta ut De Gea, men skottet fick De Gea en hand på och det studsade i ribban, och på returen som hamnade en bit ut försökte sig Xhaka på ett skott som tog i utsidan av stolpen. Två minuter senare så kontrade United och Kolasinac lyckades nästan styra in Pogbas inspel, men Cech räddade. Runt 40e-42a minuten så skapade Arsenal en del runt Uniteds straffområde, bl.a. så var Lacazette nästan igenom när Matic stod för en bra brytning, och strax därpå så lyckades Matic täcka ett skott till hörna efter att både Lindelöf och Rojo missat ett inspel. I 44e minuten tvingades De Gea göra två bra räddningar på skott av Arsenals båda ytterbackar – först Bellerin och sen Kolasinac. I 47e minuten så fick Arsenal en frispark som Lukaku på nåt sätt sköt mot eget mål i ett försök att rensa, men De Gea gjorde en bra enhandsräddning, och trots en del förvirring i boxen så lyckades man hålla bollen utanför. När domare Marriner blåste av för halvtidsvila så satt United i ledning med 0-2 efter en underhållande första halvlek med chanser åt båda håll, där trots allt Arsenal haft mer boll och borde gjort mål på någon av sina chanser.

Andra: När andra halvlek sparkades igång hade ingendera manager gjort några byten. Tyvärr så sprack nollan direkt i andra halvlek. I 49e minuten så släppte Pogba Ramsey när denne drog i djupet samtidigt som Rojo var en kvart försenad i försöket att ställa offside, varefter Ramsey och Lacazette kom helt fria, och den förre tog enkelt ner bollen för den senare som sköt in 1-2 bakom en chanslös De Gea. I 52a minuten var United nära att utöka då Lingard kom fri med Cech, men hans avslut tog på tjeckens arm och studsade i bortre stolpen och ut, varefter Monreal kunde täcka bort Martials avslut. De Gea fick strax därpå mota ett hårt skott som dock gick i princip rakt på. I 55e minuten stod De Gea för en grym dubbelräddning på avslut av Lacazette (räddade med handen) och returen av Sanchez (räddade med foten). Matchens första gula kort åkte Rojo på i 58e minuten då han stämplade Sanchez. I 60e minuten blev Matic liggande efter att ha nickat ihop med Koscielny, men efter lite behandling var han uppe igen. I 63e minuten fick United lite andrum då Matic sköt iväg en boll uppåt, Lukaku lättade den till Lingard som spelade ut den till en framspringande Pogba, och denne tog sig starkt förbi Koscielny och spelade in bollen framför mål där en helt ren Lingard kunde peta in 1-3 i öppen kasse! I 65e minuten gjorde De Gea en fin räddning på Sanchez skott nere vid stolproten. Martial plockades av för Herrera i 67e minuten. I 70e minuten fick Danny Welbeck hoppa in mot sitt gamla lag, då Xhaka lämnade planen. Två minuter senare fick Bellerin syna ostskivan för en cynisk fällning mot Young. I 75e minuten lyckades dock Pogba bjuda in Arsenal i matchen på allvar, då han stod för en sen och ful stämpling på Bellerin som gav honom ett direkt rött kort. Otroligt korkat gjort. Att han dessutom kommer missa tre matcher till på grund av det gör ingenting bättre, en av dem är derbyt… Minuten därpå byttes Lingard ut för Darmian. Ytterligare en minut senare så valde Wenger att ta ut Kolasinac för Giroud. I allmänt ruskväder med vad som såg ut att vara riktigt jäkligt småspiksregn så började Arsenal att belägra Uniteds straffområde. I 85e minuten fick Welbeck iväg en nick mot mål, men den gick tätt över. I 87e fick Koscielny gult kort då han drog ner Lukaku i en duell som siste man, men Bellerin var i närheten så det bedömdes inte som en klar målchans (vilket det behöver göra för att vara målchansutvisning). Minuten därpå så ville först Welbeck ha straff då han krokades omkull av Darmian, och strax efter fick Monreal iväg en nick som De Gea plockade ner. Herrera och Sanchez fick båda gult kort i 89e minuten, då de gruffade lite. I 90e minuten så ville Arsenal ha straff igen då Lacazette trillade av plan från en glidtackling av Smalling, men domare Marriner friade. Young plockades i 93e minuten av för Rashford. När domare Marriner till slut blåste av matchen så stod United som vinnare med 1-3 trots en utvisning på Pogba.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 7 – Uniteds spanske burväktare är inte av denna världen. Han radade upp världsklassräddningar på avslut från såväl motståndare som medspelare, och enda gången han överlistades var när han lämnades helt ensam med två motståndare. Utan honom hade United förlorat med tennissiffror, minst. Hans 14 räddningar i en enda match var dessutom PL-rekord (eller åtminstone tangerat rekord).

Valencia: 4 – Solid på sin högerkant och sköt dessutom in det viktiga första målet.

Lindelöf: 3 – Gjorde det hyfat mot Sanchez men hamnade lite snett ibland. Försvaret i överlag var lite panikartat ibland dock.

Smalling: 4 – Bäst av backarna då han var den ende som kunde räknas med vann nickduellerna och lyckades nickrensa ordentligt. Det var en typisk match där Smallings styrkor (att försvara) märktes och hans svagheter (spelet med boll när det finns tid att tänka) inte fick tid att synas.

Rojo: 2 – Såg rostig och skakig ut. Förlorade alldeles för mycket i luften och slarvade med tacklingar. Vid målet så tog han helt fel beslut vilket gav två man ett friläge mot De Gea.

Young: 4 – Stängde till det till vänster och visade att han är i bra form.

Matic: 4 – Såg inte helt fit ut alla gånger, och hamnade lite snett i positionsspelet stundtals. Men stod för flertalet fina brytningar och tacklingar.

Pogba: 4 – Å ena sidan: fantastiska passningar. Å andra sidan: lat och dålig i försvarsspelet (vilket märktes vid reduceringen där han bara helt sonika släppte Ramsey). Å ena sidan: fantastistk förarbete till Lingards andra mål. Å andra sidan: helkorkat rött kort som innebär tre matchers avstängning i ett läge där United saknar mittfältsalternativ.

Lingard: 5 – I alla normala matcher hade han blivit matchens lirare med sina två mål, men inte idag. Hans rörelse och press skapade och öppnade en hel del för United framåt och han har senaste två matcherna visat mer än Mkhitaryan och Mata tillsammans gjort på två månader.

Lukaku: 3 – Okej insats, men han blandade och gav mycket. Hade problem i targetspelet, men lyckades länka ihop med andra spelare bra stundtals. I presspelet och löpningarna tvekade han dock för ofta och hamnade fel. Bra i förarbetet till 0-2.

Martial: 4 – Sublim assist på andra målet och orsakade många problem för Arsenals försvar med sin snabbhet och teknik.

Herrera: 3 – Gjorde ett okej inhopp ut att utmärka sig nämnvärt.

Darmian: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Rashford: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 5 – Han hade uppenbarligen en hel hög med tjänster att kalla in från Fru Fortuna och han drog till med dem alla. Om det finns en typisk Mourinho-insats så var det här en typisk Mourinho-insats. Highway robbery, som de säger i England.

Summering: Matchens resultat: 1-3. Expected goals: 4.6-1.9. Smaka på den! En brutal skillnad som framförallt förklaras av att De Gea var utomjordisk, men Uniteds effektivitet imponerar också. En av de bästa målvaktsinsatserna man sett. Världsklassräddningar på rad och bara överlistad när det var två motståndare mot honom ensam.

Framåt var det Lingard som utmärkte sig mest – hans rörelse, löpningar och press har börjat märkas i poängprotokollet nu också. Genombrott eller bara formtopp? Hur som helst är han oerhört mycket nyttigare än Mata och Mkhitaryan för tillfället (att han länkar bra med Martial och Lukaku är en bonus).

Pogba stod för en Jekyll&Hyde-insats – dels ett tempodikterande passningsspel som styrde matchen, och dels ett rött kort som gjorde det svårt för United både idag och ett par matcher framöver.

I och med vinsten har man hur som helst fortsatt lite häng på City, även om det lär ta slut nästa omgång då man, utan Paul Pogba, tar emot City hemma på Old Trafford (vi har sett hur United ser ut utan Pogba redan…). Om man hade flyt idag och De Gea var en levande vägg så lär han spela hem Balloon d’Or om han håller tätt mot City. Först väntar dock en hemmamatch mot CSKA på tisdag, där man måste undvika en storförlust för att säkra avancemang i CL.

19 Kommentarer

 1. Rooney10

  2 december, 2017 at 21:30

  De gea är utan tvekan världens bästa målvakt skillnaden från dom tidigare matcherna är att United kändes farliga i sina kontringar.

 2. O

  2 december, 2017 at 21:36

  Tycker rojo är en risk varje gång han spelar, antingen straff eller utvisning nästan. Han måste lugna ner sig lite men sen andra sidan e det ju så i topp matcher. Sen tyckte jag det va fel o byta ut Martial! Såg verkligen hur besviken han blev. Kunde tagit ut lukaku ist isf. Det är samma byte i varje match, låt Martial spela en hel match för fan. Frågan e bara hur länge han kommer stå ut och acceptera det här tramset som jag vill kalla det. Menar han hade platsat och varit en given spelare i många andra lag och fått spela matcherna igenom. Där får mou bättra sig. Bara för man leder med 2 mål så kan man inte byta ut hela offensiven nästan och lägga sig på försvar när man mötter topp lag.! Det kan straffa sig rejält.

  • Mu20

   2 december, 2017 at 21:39

   Bailley får spela istället för Rojo nästa match

  • Felix

   2 december, 2017 at 21:44

   Problemet är ju att Rojo bara precis är tillbaka från en långtidsskada. Om Bailly eller Jones varit tillgängliga är det ju tveksamt om han matchats såhär hårt just nu.

  • Oljefors

   2 december, 2017 at 21:49

   Jo de e sant Felix. Men jag höjer Jones förre rojo o det har jag alltid gjort. Rojo är mycket bra men som sagt han spelar lite över gränsen ibland, lite som kompany på gränsen till fullt spel.

 3. Mu20

  2 december, 2017 at 21:37

  Är helt mållös kan inte förstå hur DDG kan spela sådär måste räknas som årets målvakt prestation, Nu undrar jag hur det kommer gå mot City tror tyvärr att vi kommer bli totalslaktade (inte bra för ligankr av premier leagues starkaste anfall då våra mittbackar såg bedrövliga ut mest Rojo.

  • Xinpei

   2 december, 2017 at 22:21

   Sa folk om denna match också. Ändå visar United att man kanske är det mest kliniska laget i ligan just nu.

  • Berba

   3 december, 2017 at 10:01

   Totalslaktade? Citys insatser mot huddersfield och soton är inte direkt övertygande heller. Tycker vi gör bra första 15-20 minuter sen är det inte så konstigt att vi går ner lägre och riskminimerar i en sån här match. Kolla Juventus mot Napoli i fredags.

 4. Mu20

  2 december, 2017 at 21:44

  Hur ska man tolka dagens seger? Vinst mot Arsenal på borta plan men dåligt spel då vi blir rent utsakt utspelade av Arsenal under några tillfällen, En positiv sak är att vi har bra självförtroende inför Man City som lär bli säsongens tuffaste uppgift

 5. farzad khazaei

  2 december, 2017 at 21:48

  Fina 3 p. Jag tyckte vi gjorde det bra de första 15-20 min innan Arsenal bytte in Iwobi. Det som hände sedan var nästintill spel mot ett mål. Det ser inte bra ut för varumärket Man Utd när deras lag blir överkört av Arsenal. Vi hade De Gea som gjorde skillnaden, utan honom så hade vi klart förlorat. Det är lite oroväckande att vi blev så ägda, bra att vi är kliniska och gör tre mål, det måste man lyfta fram. Men vi kunde lika gärna ha förlorat med 6-3, eller 7-3, om man räknar alla Arsenals bra chanser. Det såg ut som spel mot ett mål och en buss parkerad. Det var ingen vacker vinst, Arsenal såg ut som Man Utd ifrån förr och vi såg ut som ett gammalt PL lag med en taktik, att ha alla man bakom bollen vid försvar och kontra. Det är nu 3e el 4e gången som vi är klart sämre än ett topplag i PL, vad säger det om oss? Mou kan vinna det måste man ge honom men detta var ren och skär tur. Lukaku ser ut att vara en riktig besvikelse, han gör inget som motiverar att man köpta honom. Kan inte hålla upp bollen, skapa ngt på egenhand samt att han blev av med bollen relativt enkelt, han försöker att göra allt med kraft, det är förvisso inget dåligt i sig men han lyckas inte mot bra spelare. Jag hoppas att Mou också ser detta och sälj, det finns inget där i hans spel som exalterar eller som visar potential, att göra 11-12 ml mot smålag är inget som försvarar en plats i Man Utd.

  • martin

   3 december, 2017 at 01:52

   Kan bara instämma. Med risk för att låta gnällig, men Lukaku är ingen forward värd 800 miljoner. Jag var förvånad att united köpte honom och jag är förvånad att så många hyllade köpet. Hade han gått för 300 miljoner okej, det är en bra spelare, absolut. Men han är ingen given första striker i ett lag som slåss om titlarna. Jämför honom och RVP första säsong i united, RVP var värd varenda krona, han bar laget som en klassanfallare ska göra, avgjorde i viktiga matcher osv..

 6. Fricken89

  2 december, 2017 at 21:51

  3 härliga poäng! De Gea är helt klart MOTM! GGMU! <3

  Angående matchen:
  Jag tycker satsningen på Young var betydligt mer rött än Pogbas. Pogba var bollförande och vann bollen. Stampningen var klumpig, absolut, men inte avsiktlig. I ett just sådant läge som idag, när två man springer och tampas om bollen, där det ene (Bellerin) glider för att nå bollen i hög fart, så är det nästintill oundvikligt att det inte skulle kunna hända. Pogba vann bollen genom att lägga den framför sig, Bellerin missar bollen och direkt i språnget så trampar Pogba oturligt på honom. Pogba har (efter att han lagt bollen framför sig), fokuset på bollen för att fortsätta driva, finns inget avsiktligt överhuvudtaget i den trampningen. Gult och inte mer. Å andra sidan, så missade domaren två straffar till Arsenal, så domarinsatsen var inte bra idag, åt något av lagen.

  Men nu är det som det är och vi får försöka göra det bästa av situationen i dessa tre kommande matcherna utan Pogba.

  • Richard

   3 december, 2017 at 10:38

   Är det nån som vet om dom kan överklaga 3 matcher och ev få 2matchers avstängning på pogba

 7. Mogge

  2 december, 2017 at 21:57

  Sjuk fotbollsmatch. Sjukare DDG!

 8. Sauron

  2 december, 2017 at 22:32

  Daylight Robbery skulle jag säga. Men alltså Mourinhos taktik gör mig inte glad. Vi är tillräckligt bra för att inte behöva ställa 10 man på linjen och hoppas på att De Gea tar allt som inte resten av köttmuren står i vägen för. Ganska uselt coachat – även om vi vinner. Ska vi nu lira utan Pogba mot city så känns det lite väl tufft. Ren tillfällighet att han åker ut där. Hårt med tre matcher. Det är så jäkla viktigt med intention när det gäller hands i straffområdet, men inte i dessa lägen.

 9. Roy

  2 december, 2017 at 22:50

  De gea och Pogba bäst, spelar vi så här mot city blir det brak förlust….

 10. United4ever

  3 december, 2017 at 12:51

  Haha helt sjuk ni vissa här alltid negativ 90% och bara 10% positiv kritik trots viu bara vinner och vinner, ni vet vilka ni är…..jag vill gärna att ni som ogillar Mourinho försöka tänka utanför ramen……kanske kunde ni komma på vilken tränare som kan ersätta mourinho och göra bättre jobb 🙂 aldrig kommer ni med nya coach namn.
  Skärpning nu och tänk noga – det finns ingen bättre tränare idag, vi ska stötta mourinho i vått och torrt

  • farzad khazaei

   3 december, 2017 at 14:27

   Guardiola? Valencias tränare? Pochettino? Klopp? Zidane? Zidane är den tränare som har lyckats besegra Guardiolas tiki taka som är världsdominerande, just nu. Det är modernt att spela med hög press där 3-4 spelare pressar högt upp i banan, det var så Zidane vann mot Barca. Vi spelar mer disciplinerat med kraft, offensiven handlar mkt om kontringar. Det är inte så man vinner titlar, man kan vinna några matcher helt klart men för att vinna ligan och cuper måste man ha ett spel som krossar motståndare och som inte låter de andas. Guardiolas spel ger inte motståndarna andrum och pressen är vansinnig, han har fått tekniska och kreativa att springa kopiösa mängder, det är en stor prestation.

  • Robben10

   3 december, 2017 at 15:57

   Måste hålla med United4ever det så mycket kritiker här så det är sjukt, hade det inte varit för att city har haft en sjuk start så hade United lekt hem ligan i år. Men tycker att det ser ljust ut faktiskt känns som dem håller på att komma i en sämre form två dåliga insatser i rad för deras del. Snart kommer det förluster och tror att United på hemma plan som vunnit alla hemma matcher kan rubba deras moral till att börja med, vinner United den matchen är det 5p upp och fler poäng tapp kommer komma dem har överpresterat rejält och det känns som United har väldigt mycket mer att ge så tycker det ser bra ut !

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/10 13.30
Chelsea - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter