Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Inför Arsenal vs Manchester United

I morgon lördag är det stormatch på Emirates då United tar sig an Arsenal. Här följer en rapport inför matchen…

Dagsform 

United har nu vunnit sina tre senaste Premier League-matcher och nu senast så slog man Watford på bortaplan i tisdagsmatchen. Ashley Young har hittat en otippad formtopp och var briljant i matchen, med b.la två vackra mål varav ett mycket snyggt frisparksmål. Båda dessa kom i första halvlek och Martial såg även till att fixa 3-0 innan halvtidsvilan. I andra halvlek släppte man dock in Watford i matchen och det blev lite nerv efter att hemmalaget först gjort 1-3 och sedan 2-3. Jesse Lingard satte dock spiken i kistan med ett mycket vackert solonummer som resulterade i 2-4. (han stod även för assist till Martial, ska sägas).

Glädjande var även att Victor Lindelöf gjorde en väldigt bra match, efter att ha gjort en fin insats även i förra helgens match mot Brighton. Den matchen vann United med 1-0 efter oväntat stora problem. Det var även där formstarke Young som avgjorde med ett skott, som styrde på motståndarben.

United ligger fortsatt 2:a i Premier League och City har forfarande ett försprång på åtta poäng. Något irriterande, eftersom de varit nära att tappa poäng två matcher i rad – men Sterling har vid båda tillfällena fixat segern med sena mål i slutminuten. Alla topplagen förutom Tottenham (som nu sjunker allt djupare i tabellen, 7:a) vann sina matcher i veckoomgången. Chelsea ligger 3:a tre poäng (29) bakom United, Arsenal ligger 4:a fyra poäng (28) efter United och Liverpool ligger 5:a sex poäng (26) efter United.

Arsenal har hittat formen och är obesegrade i 12 raka hemmamatcher. I veckan slog man Huddersfield på Emirates med hela 5-0, i omgången innan dess slog man Burnley borta med 1-0 och i omgången innan dess så vann man det prestigefulla Londonderbyt mot rivalen Tottenham med 2-0.

Läget i lagen 

Mourinho bekräftade i dag att Fellaini, Jones och Bailly forfarande är skadade. Gällande Matic, som klev av med en skada i veckans match, så avvaktar man beslut till matchdagen. Mourinho sa att Matic reser med laget till London.

Arsenal saknar Cazorla och Lacazette.

Senaste mötet

Mötet på Old Trafford slutade 1-1 förra säsongen efter att Mata satt United i ledningen och Giroud kvitterat i matchen näst sista minut. Mötet på Emirates i maj, vann Arsenal med 2-0. Det var Wengers första tävlingsseger över Mourinho någonsin.

Domare

Andre Mariner är huvuddomare i matchen. Han dömde även Uniteds kross av Everton (4-0) på Old Trafford i september.

Matchen 

Det här är en riktigt tung match och en mycket viktig match. United har haft svårt för Arsenal på Emirates under de senaste säsongerna och har inte vunnit på arenan sedan 2014. Arsenal har sedan derbyvinsten för ett par veckor sedan börjat hitta formen och man är starka på hemmaplan. Mourinho har dessutom haft svårt att vinna mot topplagen och ofta gått in med en ”feg” taktik för att taktiskt lyckas försvara sig till en poäng. Många hoppas nog på att inställningen är en annan i morgon. Men troligen blir det en försiktig approach igen.

Manchester City möter West Ham hemma under söndagen och att ett av Europas mest formstarka lag skulle tappa poäng mot en av Premier Leagues stora floppar denna säsong, som nu leds av David Moyes för övrigt, är föga troligt. United behöver tre poäng med sig hem från Emirates för att inte låta City utöka det redan stora försprånget ännu mer – för snart kommer folk börja prata i termerna att ligan redan är avgjord, efter knappt halva säsongen.

Låt oss hopppas att United går för segern i morgon och inte försöker försvara sig till ett kryss. Jag tror på 2-1 till United. Lukaku ser till att ruska av sig den dåliga formen med ett mål och Zlatan får komma in och bli matchvinnare.

Avspark 18.30 Emirates

 

12 Kommentarer

 1. Fricken89

  1 december, 2017 at 17:22

  Min elva:

  ——————–Martial—Lukaku———————
  —————————Mata——————————
  Young————Pogba—-Matic————-Valencia
  ————Rojo——-Smalling——Lindelöf————
  ————————–De Gea——————————

  Sub: Rashford, Zlatan, Blind, Darmian, Lingard, Mkhitaryan,

  Jag tror på en 3-2 seger. Det är dags att steppa upp och vinna mot toppkonkurrenterna!

  Målen görs av Pogba som gör två och Martial som gör ett.

  • United

   1 december, 2017 at 18:47

   Intressant. Är nog bra med 1 målvakt på bänken. Rashford kommer garanterat att starta.

  • Fricken89

   1 december, 2017 at 19:18

   Det har du rätt i. 🙂

   Angående Rashford, så har det hittills varit rätt varierat vem som startar av honom eller Martial.

  • martin

   1 december, 2017 at 20:34

   Intressant elva. Hade inte haft något emot den. Det är väl detta lite man saknar hos Mourinho och som Ferguson hade – dvs att man kunde överraska med startelvor, skräddarsy nya formationer för varje speciellt möte. Nä, min gissning är väl att det blir någon form av 5 4 1 typ.

   Min gissning:
   ——————–—Lukaku———————
   Martial———————————Rashford
   Young————Pogba—-Matic————-Valencia
   ————Rojo——-Smalling——Lindelöf————
   ————————–De Gea——————————

  • martin

   1 december, 2017 at 20:38

   Är väl kanterna jag är lite tveksam på dock. Är nog tämligen säker på att Rashford startar, han brukar ofta starta i toppmatcher, det är i alla fall min känsla. Skulle inte bli förvånad om man Startar med Rashford på vänterkanten och skickar in Martial för att kasta om i andra, han är ju en jäklars inhoppare Martial. Så möjligt att det blir Rashford och Lingard på kanterna ifrån start isåfall. För jag håller med United som skriver, känslan är att Rashford startar.

  • Richard

   2 december, 2017 at 10:27

   Vet inte om det är så bra att Zlatan kom tillbaka.Rashf verkar tappa ännu mer form,och ser sin strikerposition ännu längre bort(han vill hellst spela centralt.Och i slutet när matcherna öppnar upp sig,är ju inte Zlatan den mest löpvilliga.Missförstå mig rätt ,jag är Zlatans största beundrare

  • Richard

   2 december, 2017 at 10:28

   Tror inte rash startar

 2. United

  1 december, 2017 at 18:56

  De Gea
  Valencia-Lindelöf-Smalling-Young
  Matic-Pogba
  Rashford-Ibrahimovic-Martial
  Lukaku

 3. Jaksaa

  1 december, 2017 at 23:03

  Enda sen Zlatan kom tillbaka så har du tippat honom som målskytt.. du är en dålig tippare

 4. Affe

  2 december, 2017 at 14:07

  Har ni helt glömt bort Lingards insats senast? Tycker ni på
  fullt allvar att Mata är bättre. Hans prestationer mot Brighton
  och Huddersfield var riktigt dåliga och motiverar knappast
  en plats i startelvan.

 5. Roy

  2 december, 2017 at 20:53

  Får inte de gea högsta betyg idag då vet i faan…

 6. Roy

  2 december, 2017 at 20:55

  Affe du hade rätt ingen saknade Mata

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 20/10 13.30
Chelsea - Manchester United
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter