Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Watford vs Manchester United

Ett supereffektivt United fick med sig alla tre poängen från Vicarage Road…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Lindelöf, Smalling, Rojo, Young – Matic, Pogba – Lingard – Lukaku, Martial

United bänk: Romero, Darmian, Herrera, McTominay, Mata, Rashford, Ibrahimovic

Watford startelva: Gomes (c) – Mariappa, Prödl, Kabasele – Femenia, Cleverley, Doucouré, Zeegelaar – Hughes, Richarlison – Gray

Watford bänk: Karnezis, Wague, Janmaat, Capoue, Carrillo, Pereyra, Deeney

Domare: Jon Moss

Inför: Mourinho valde att göra två ändringar från den bristfälliga insatsen och turliga vinsten mot Brighton: Rojo och Lingard ersatte Mata och Rashford, som båda hamnade på bänken. För Rojos del, första ligamatchen sen vinsten mot Chelsea den 16e April. Marco Silva gjorde bara en ändring från 3-0-vinsten mot Newcastle, och det var att skadade Britos ersattes av Prödl som gjorde sin första start sen augusti. Mourinho bekräftade strax före match att Fellaini missade pga skada.

Första: Avsparken på Vicarage Road togs omhand av Jesse Lingard. United inledde piggast och visade offensiva intentioner direkt. Det tog dock inte allt för lång tid innan Watford också fick till ett par nästan-halvchanser genom att svepa in ett par inlägg i boxen. Efter tio minuter spel började Uniteds pigga inledning försvinna helt, och istället hade man svårt att hålla i bollen samtidigt som Watford började hitta ytor framför backlinjen. I 16e minuten var Martial nära att tråckla sig fram till ett bra läge bland flera försvarare, men det blev lite för trångt och rann ut i sanden. 0-1 kom lite som en blixt från klar himmel: Lingard fick en boll centralt och tog sån tid på sig att det såg ut som om han sumpat anfallet redan, men så slog han en diagonalpass till Young som bröt in en liten bit och avlossade ett hårt och lågt skott som letade sig in mellan Gomes och stolpen. Matchens första gula kort fick Doucoure i 24e minuten för en tröjdragning på Pogba. Den efterföljande frisparken, centralt en bit utanför straffområdet, stegade Ashley Young upp och skruvade in i krysset till 0-2. Vackert! Nästa mål behövde man inte vänta så länge på: i 32a minuten så lyckades Lukaku få en fot på en studsboll och få fram den till Martial som tog ett par steg och placerade in 0-3 bakom Gomes. Ruggig effektivitet av United. Förste Unitedspelare att varnas blev Rojo i 38e minuten då han i stort sett brottade ner en motståndare. Tre minuter senare fick Mariappa syna ostskivan efter en kapning på Martial. I 45e minuten var det nära att United utökade då Lukakus låga skott tippades ut av Gomes rakt framför Lingard, men dennes avslut lyckades inte överlista den rutinerade målvakten som tippade bollen över till hörna. I andra tilläggsminuten så lyckades Richarlison nicka Grays inlägg i ribban, men De Gea hade nog räddat om den gått under ribban. Strax därpå blåste domare Moss av för pausvila. Watford hade i perioder varit bättre, men United var effektiva och Young visade upp ett register som ingen trodde han fortfarande besatt.

Andra: När Tom Cleverley sparkade igång andra halvlek så var det utan att endera Portugisiske managern gjort några förändringar i manskap. United inledde andra halvlek hyfsat, och i 53e minuten borde man nog ha gjort mål på kontring, då man hade tur med att linjedomaren missade en offside, men Lukakus passning var för långt ifrån för Lingard, så bollen försvann ut över kortlinjen. Mourinho blev förste portugisiske manager att göra ett byte i matchen: en Matic som blivit sittande med ont plockades av för Herrera. I 57e minuten blev Hughes sittande efter att ha dragit baksida lår i en löpning. Han fick vandra av och ersättas av Pereyra, och Prödl fick också kliva av, till förmån för Carrillo. Då både Carrillo och Pereyra var offensiva spelare innebar det ett formationsbyte för Watford, som övergav sin trebackslinje. Efter 64 spelade minuter var det dags för målskytten Martial att lämna planen – ersatte gjorde Rashford. Watford hade därefter en period med hyfsat tryck mot Uniteds straffområde, men United höll undan och nickade bort inläggen. Deeney kom i 72a minuten in på bekostnad av Gray. Pogba nickade två minuter senare en frispark en bit över ribban. I 75e minuten borde United ha gjort 0-4 då Rashford vann boll av siste försvarare och passade in den till en helt ren Lukaku mitt i straffområdet, men denne hattade med boll i ett försök att byta fot och fick inte ens iväg något avslut förrän han var ute i så dålig vinkel med två täckande försvarare att det var kört. Verkligen dåligt. En liten stund senare fick Lukaku iväg ett lågt skott som slank utanför bortre stolpen. I 77e minuten fick dock Watford chansen att reducera då Rojo körde en onödig tackling i straffområdet där han först kapade Pereyra och sen troligtvis också missade att pricka bollen. Domare Moss pekade på straffpunkten och Deeney stegade upp och skickade tryggt in 1-3. Rojo slapp i varje fall ett gult kort som hade inneburit utvisning. I 83e minuten försökte sig Lingard på att lobba över Gomes, men bollen försvann ut över sidlinjen. I 84e minuten rasslade det till bakom De Gea igen, då Doucoure direkmötte ett inspel och skickade in bollen i nät till 2-3. United replikerade dock snabbt: Lingard fick bollen vid mitten av egen planhalva och satte fart framåt, och tog sig fram genom fyra Watfordspelare och rullade in 2-4 bakom Gomes. Direkt efter byttes han ut för Ibrahimovic. När domare Moss en stund senare blåste av matchen så stod United som vinnare.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

De Gea: 3 – Kan inte lastas för målen, och gjorde det stabilt i övrigt.

Valencia: 3 – Solid insats, även om han kunde fått mer gjort framåt.

Lindelöf: 4 – Bra insats i försvaret där han vann de flesta duellerna mot Richarlison. Såg ut att trivas i trebackslinje.

Smalling: 4 – Stark insats i försvaret, som vanligt bra i luften och stod för två riktigt dominanta brytningar mot först Richarlison och sen Gray.

Rojo: 2 – Spelade lite väl vårdslöst och gav bort en straff med en onödig tackling.

Young: 5 – Kanaliserade sin inre Beckham och plockade fram ett register som ingen trodde han besatt längre. Bra avslut på första målet, fantastisk frispark. Gjorde ett bra jobb på sin kant.

Matic: 2 – Såg seg ut från början till skadan och var inte vän med bollen.

Pogba: 3 – Okej insats, varken mer eller mindre.

Lingard: 5 – Som vanligt bra arbete och löpningar utan boll. Stod för en väldigt behärskad assist till Youngs första mål, och var delaktig i uppbyggnaden för Martials också. I slutskedet så hittade han en liten Giggs inom sig och stod för ett vackert solomål. Låg bakom det mesta framåt för United.

Lukaku: 2 – Väldigt svårbedömd. Å ena sidan hade han ett par kombinationer, och stod för en bra assist till Martials mål, men å andra sidan sumpade han lägen som borde varit 110% mål. Spelmässigt väldigt mycket blanda och ge. I slutändan så är skillnaden mellan 2 och 3 i betyg denna match en slantsingling.

Martial: 4 – Bra insats framåt, hittade ett bra samarbete med både Lingard och Lukaku. Noterades för ett mål men det kunde ha blivit mer om han inte tappat några bollar i sista sekunden.

Herrera: 2 – Vill man bara titta på statistik så fick han en assist på Lingards mål. Vill man titta på mer än så, så var Herrera dålig. Positionsspelet var under all kritik och han såg panikslagen ut med boll.

Rashford: 3 – Borde fått en assist då han frispelade Lukaku. I övrigt var det ett ganska blekt inhopp. Knappt godkänd.

Ibrahimovic: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 3 – Hans elva plockade hem de tre poängen, men bytena imponerade inte direkt. Gjorde ingenting för att kontra när Marco Silva bytte formation, vilket gav Watford dominans och två gjorda mål innan man ändå räddades av Lingards soloprestation.

Summering: United visade upp en effektivitet som inte var av denna världen när våldnaderna av Beckham (Young) och Giggs (Lingard) kom på tillfälligt besök. Det var riktigt bra mål United bjöd på, i en annars spelmässigt jämn tillställning. Just effektiviteten var för United matchens behållning, tillsammans med det faktum att backlinjen såg solid ut – både Lindelöf och Smalling stod för starka insatser, och om det inte varit för en onödig straff och lite för vårdslöst spel så hade Rojo också fått ett plus (men det kan nog förklaras med att han fortfarande är något ringrostig).

United fick dock lite problem i andra halvlek då Matic tvingades kliva av (med skadekänning?) och Mourinho inte hade något svar på Marco Silvas formationsändring. Det var nära att straffa sig, men Lingards mål satte spiken i Watfords upphämtningshoppskista. Centralt mittfält känns nu, om Matic blir borta, som ett problemområde igen, då Herreras inhopp var parodi. Lingard och Young visade dock upp fina prestationer och det är inte alls omöjligt att Lingard spelade till sig en startplats mot Arsenal nu.

Arsenal ja, det är Uniteds nästa match, även den på bortaplan. På lördag möts lagen på Emirates – huruvida Uniteds extra dag vila gör någon skillnad är oklart då Arsenals match under morgondagen även den är hemma på Emirates. Därefter väntar redan nästa tisdag CSKA hemma i den avslutande CL-gruppspelsmatchen.

24 Kommentarer

 1. k0kobengt

  28 november, 2017 at 23:56

  Tycker Lindelöf ska ha en 5a.

 2. martin

  29 november, 2017 at 00:00

  Young känns ju i dagsläget som årets stora succé. Jäklars vad bra han gör ifrån sig. Och inte bara de senaste matcherna, jag tycker han har varit riktigt bra sen han började spelas in i laget igen. Sen vilken mångsidighet, han spelar högerytter, vänterytter, högerback, vänsterback, wingback. Grymt nyttig spelare att ha i ett lag. Sen har jag alltid tyckt att det är som wingback han gör sig allra bäst 🙂

 3. Molle

  29 november, 2017 at 00:01

  Matic såg ju så sliten ut så karln orkade ju knappt stå upp..och sen förstår jag inte ifall han vadera lukaku så högt..låt han vila lite nångång,det är ju en hyfsat viktig och svår match i helgen.. nä då ska morinhio visa att är mitt första val honom byter jag aldrig ut..istället tar jag lingaard som hade hur mycket spring i benen som helst!och sen sitta nonchalant och inte bry sej när det blir mål..värsta jag vet med coach.. Men som tur är en riktigt jävla Skön seger i en riktigt svår borta match! Och Lindelöf va kung idag igen!=)

  • Esab

   29 november, 2017 at 00:14

   Håller med.. Ser ut som att både Matic och Lukaku behöver vila nån match.. de har spelat alla om jag inte tänker fel.. problemet är väl att de finns ingen som kan axla Matics position bra nog. Smalling och VNL såg bra ut idag.. Kul. young va helt gudomlig.. Synd att de ska släppa in Watford i matchen igen bara

  • Xinpei

   29 november, 2017 at 00:49

   Mourinho reagerade både på 2-0 målet och 4-2 målet.. så jag vet inte vilken match du har sett.

  • BZ

   29 november, 2017 at 08:21

   Mourinho försökte dölja sin glädje av respekt då Watfords Marco SIlva är en väldigt nära vän till Mourinho.

  • Richard

   1 december, 2017 at 09:22

   Mouirinhio roterarar aldeles för lite.Matic o pogba skulle vilat båda mot Basel.Nu är matic skadad.Och fellaini också

 4. farzad khazaei

  29 november, 2017 at 01:34

  Wow, VNL, har alltid kritiserat honom p g a brist på kvalité men han har visat tendenser till att vara allt jag inte trodde om honom. Han kan driva med bollen, han kan dominera spelare i straffområdet, han är bra på att tackla, bra på att passa och bra på att bryta högt upp i banan. Detta är en väldigt proaktiv spelare, han ser saker före alla andra, d v s läser spelet mkt bra kombinerat med god teknik. Han ska däremot ställas mot storlagen och där bedömas som en helhet. Nu har han gjort det bra mot de sämre lagen, Arsenal och City ger svar om hur bra han egentligen är.
  Mou´s taktik med att försvara är egentligen inget annat än en skittaktik, varje gång vi gör det tappar vi allt och motståndarna kommer i anfallsvågor mot mål, hur smart är det? Parkera en buss och slå av på tempot är det vi åstadkommer. Mot Watford var det nära att vi tappade allt!!! Som tur var vi kliniska idag och Lukaku visar att han inte är den där typiska Unitedanfallaren, har aldrig sett någon med sämre avslutningar, alltså Unitedanfallare. Någon annan som tycker han är mer kraft än finess och skicklighet?

  • Vaknat på fel sida

   29 november, 2017 at 07:29

   ”Har alltid kristiserat honom”, klart du har! Här kritiserar vi och dömer ut en spelare när inte ens halva säsongen gått.. vilken tur att du skrev den meningen först så man slipper läsa din långa text..

  • Alex express

   29 november, 2017 at 08:54

   Lukaku har ju ett ganska bra målsnitt både i landslag och PL.
   Spelmässigt passar han med sin tyngd och snabbhet bäst i ett lag som spelar på kontringar, det gör ju kanske inte United för tillfället……har otroligt dåliga fötter för den prislappen ! tror dock han hänger några baljor nu kommande matcher !!
   VNL har jag framhållit från första början, modern teknisk spelande back som förhoppningsvis kan växa in i rollen som en framtida strateg.

  • Richard

   1 december, 2017 at 09:25

   Bra skrivet,men ett tips.90% av alla orkar inte läsa mer än 4-5 rader

 5. ENGAN

  29 november, 2017 at 08:18

  Farzad sluta döm folk efter ca 20 talet matcher. Med ditt sätt och tänka så hade De Gea bara gjort en säsong i United och se vart han är idag. Lukaku kommer till chanser sedan att hans självförtroende är nere på botten är en sak. Ge han tid så kommer han vara nyttig för oss. Mr M:s forwards brukar inte vara några skytteligavinnare då han kräver ett extremt hårt jobb av dom i andra delar av spelet oxå. Kolla Zlatans tid i PSG då stod han bara och vänta på boll nu löper han och pressar som du inte sett Zlatan göra innan förutom sin tid i Inter då han oxå hade M. Se helheten och bedöm inte folk efter bara assist och mål. Va på plats och titta så tror jag många får en annan bild av spelare och inte bara läser Kalle Karlssons krönikor och tar det för sanning.

  • GGMU

   29 november, 2017 at 09:11

   Intressant att du nämner just Kalle Karlsson som har bäst analytisk förmåga av alla inom mediebranschen när det kommer till fotboll.

  • jonathan

   29 november, 2017 at 09:13

   Kan inte mera än hålla med dig!
   Bra skrivit!

  • Xinpei

   29 november, 2017 at 14:38

   GGMU men det betyder inte att han inte kan ha fel. Karlsson tenderar ha en bra analytisk förmåga men ibland så har ändå subjektivt fel. För i slutändan är det ändå åsikter han skriver om.

 6. Peppis

  29 november, 2017 at 09:20

  Mourinho var sämst i den här matchen. Vi vinner pga individuell skicklighet inget annat. Det är inte hans taktik som gör målen, däremot hans taktik som gör att vi håller på att tappa det. Vigge var grym igen vilket är riktigt kul att se!

  • Stefan

   29 november, 2017 at 10:58

   Håller med, hans taktik är förlegad……kommer vara ren tur om vi tar poäng mot något av ”storlagen”
   Skulle vilja se Carrick i mitten när han kör med 3 mittbackar, Smalling varken kan/ vågar/ får? slå passningar, får ju inget lugn i uppbyggnadsspelet( vilket är obefintligt nu för tiden) Nä, en Carrick som sköter om passningstempo, uppspel etc. det vore något det. Inget ont om Smalling, men där är han usel.

  • Xinpei

   29 november, 2017 at 14:39

   Stefan Var bara tyst. Peppis så det är Mourinhos fel att man släpper in mål men inte att man vinner matchen? Snacka om att vara icke konsekvent.

 7. Diablo

  29 november, 2017 at 09:36

  Skönt att se Lindelöf prestera framförallt när många redan dömt ut honom. Härlig seger med en briljant Young, vilka baljor! Skönt att Spurs tappade poäng igen.

 8. ENGAN

  29 november, 2017 at 10:54

  Tog Kalle k som exempel för att alla vet vem han är. Vad jag menar är alla experters surr om United senaste året blir en sanning utan att man ifrågasätter. Istället spelar folk smärta och säger samma sak som d läser av Kalle k och hör i poddar.

  Några exempel som experter kastat ut sig. Rätt eller fel upp till er …

  Fellaini kan inte spela i en titelkandidat
  Ashley Young är katastrof bakåt
  VNL är inte tillräckligt fysisk för PL
  Lukaku har för dåliga fötter och gör inte mål mot storlag
  Miki och Luke har inte psyket för att spela i en storklubb
  Mourinho ska träna PSG nästa år för att vi inte värva Perisic
  Phil Jones kommer aldrig lyckas i United
  Mr M parkerar bussen och spelar riskminimerande
  Pogbas fokus ligger mer på socialanedier än på plan

  Menar bara att hos Svenssons blir detta sanningar utan ifrågasättande.
  Precis som på detta forum många gånger så är inte gräset grönare på andra sidan.

  • Xinpei

   29 november, 2017 at 14:39

   Välkommen till internet. Källkritik och kritiskt tänkande.. vad är det?

 9. Mogge

  29 november, 2017 at 11:28

  Härligt med snabb utdelning i första. Nu kör vi. Kul för TuffeVictor med.

 10. Kjellb

  30 november, 2017 at 16:46

  problemet är mentaliteten efter 3-0 , ingen som funderade på pogbas direktiv vid ett (inkast) långt ner i watford planhalva ? tror det var minst 30 min kvar av match . Pogba ser att det finns många United spelare på plats högt upp i banan och han pekar o dirigerar att ”ta de lugnt gubbar vi leder med 3-0” United tar ner tempot ocj flyttar hem och vad händer ? watford tar över. Märks vad hårt Mourinhos defensiva tänk sätter sig i spelarna efter 3-0

 11. Richard

  1 december, 2017 at 09:15

  Fellaini knäskada o matic muskelskada.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: jolle33 Inför Manchester United v ChelseaTror United ställer upp såhär: https://www.youtube.com/watch?v=ST8p3Yyq6cwFeb 24, 17:11
 • Kommentar från: Peppis Inför Manchester United v ChelseaInstämmer men lutar mot Carrick ist för McTominay. Defensiv balans men kan också slå öppnande passningar t.ex vid omställningar. McTominay…Feb 24, 13:33
 • Kommentar från: Peppis Neville: Lukaku kan offras för AlexisJa det är ju väldigt logiskt tycker jag. Skulle kunna lösa upp några knutar. Carrick inte dumt då han ger…Feb 24, 13:27
 • Kommentar från: Danne10 Inför Manchester United v ChelseaSkulle kunna tänka mig denna elvan. Dock kommer nog Lukaku vara på plan samt att jag tror Lingard kommer va…Feb 24, 13:17
 • Kommentar från: Danne10 Neville: Lukaku kan offras för AlexisDetta jag tjatat om i ca 5 matchers tid. Samt spela med Martial och Rashford på varsin kant. Det ger…Feb 24, 13:14

FLER Nyheter