Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Manchester United vs Newcastle United

En två halvornas match innebar en i slutändan dominant seger för United…

United startelva: De Gea – Valencia (c), Lindelöf, Smalling, Young – Matic, Pogba – Rashford, Mata, Martial – Lukaku

United bänk: Romero, Rojo, Shaw, Fellaini, Herrera, Lingard, Ibrahimovic

Newcastle startelva: Elliot – Yedlin, Lejeune, Clark, Manquillo – Hayden, Shelvey (c) – Ritchie, Gayle, Murphy – Joselu

Newcastle bänk: Darlow, Gamez, Mbemba, Diame, Aarons, Perez, Mitrovic

Domare: Craig Pawson

Inför: Efter uppehållet för att spela VM-playofferna så fick United flertalet bra besked: Pogba var tillbaka i startelvan samtidigt som Rojo och Zlatan båda återfanns på bänken. Totalt var det fyra ändringar från Chelsea-matchen för drygt två veckor sen, då Bailly, Jones, Herrera och Mkhitaryan försvann ur startelvan till förmån för Lindelöf, Smalling, Pogba och Martial. Mourinho bekräftade att Bailly var frånvarande pga skada, men att Mkhitaryan ställdes över ”av taktiska skäl”.

Första: Det svartvitrandiga bortalaget fick ta hand om avsparken på Old Trafford. Matchens första riktiga läge kom i 7e minuten då Rashford spelade fram Valencia ute till höger, och högerbackens inspel fann Lukaku som försökte styra bollen mot mål, men i kamp med en back lyckades han bara skjuta över. Matchens första gula kort belönades Hayden med i 12e minuten då han kapade Mata. Det var dock Newcastle som spräckte målnollan: i 14e minuten tog sig Newcastle fram ute på Uniteds vänsterkant efter ett bolltapp av Young, och Yedlin lyckades få in ett inspel, och när Lindelöf halkade så fick Gayle chansen att avsluta ostört och han satte bollen stolpe in till 0-1. Målet blev sen startskottet på en liten kavalkad av chanser för Newcastle, där bl.a. Yedlin sköt tätt utanför bortre och Murphy rakt på De Gea. Newcastle utnyttjade ett enormt hål mellan Uniteds backlinje och mittfält för att skapa chanser. Lukaku fick i 26e minuten ett nickläge på ett Lindelöf-inlägg men nicken flög en bit över ribban. United lyckades dock efter 37 spelade minuter att kvittera: Pogba gjorde det bra med att göra bort Manquillo ute till höger för att sen chippa in ett litet inlägg som Martial nådde högst på och nickade in till 1-1. Joselu var tre minuter senare nära att utöka för United, då hans nickrensningsförsök på Youngs inlägg slank tätt över ribban och landade ovanpå målet. Smalling såg till att United vände i första tilläggsminuten då han mötte Youngs inlägg vid bortre stolpen och nickade in 2-1. Strax innan hade Lukaku nekats straff då han såg ut att dras omkull av Clark. När domare Pawson blåste av för pausvila hade United därmed vänt 0-1 till 2-1 och satt i en bra position inför andra halvlek. Newcastle hade dock varit det bättre laget större delen av första halvlek, även om United tog över framförallt sista tio.

Andra: När United sparkade igång andra halvlek hade varken Mourinho eller Benitez gjort några ändringar i respektive elva. United skapade direkt ett läge då Rashford skarvade vidare Pogbas lobb, men Elliot hann precis före Lukaku på bollen. Strax därpå fick Lukaku in ett inlägg/inspel som Martial inte riktigt lyckades avsluta på. United dominerade i andra halvlek, och man lyckades tämligen snabbt omsätta dominansen i ett mål. I 54e minuten tog sig Lukaku fram ute till höger och drog in ett svepande inlägg som Rashford hade sinnesnärvaro nog att bara nicka ner parallellt med mållinjen vilket gjorde att en framstormande Pogba enkelt kunde raka in 3-1. Rashford kunde ha utökat igen i 59e, men Lukakus inspel var lite för hårt så Rashford hann inte riktigt nå det. Strax därefter fick Rashford dessutom se sig slagen av Elliot på en djupledsboll. Benitez genomförde matchens första byte då Aarons kom in för Ritchie i 66e minuten. Minuten därpå drog Yedlin iväg ett långskott som De Gea fick enhandboxa ut till hörna. Smalling fick Uniteds första gula för en sen tackling på Hayden. I 70e minuten var det dags för den comebackande Pogba, som noterades för ett mål och en assist, att lämna plats för Fellaini. Direkt efter så kom 4-1: Lukaku väggade med Mata när han bröt sig in från högerkanten, tog sig förbi en mittback och dunkade upp bollen i nättaket över Elliot. Strax därpå plockades Joselu av för Mitrovic. I 77e minuten var det dags för en efterlängtad comeback då Zlatan hoppade in för Martial. Benitez passade på att ta ut Gayle för Diame i samma veva. Uniteds sista byte kom i 83e minuten då Mata togs av för Herrera. Alla bytena gjorde också att matchens tempo slets i småbitar och blev lejonmat. United lyckades komma nära två gånger i 89e och 90e minuten då först Zlatans akrobatiska skott tippades bort av Elliot, och sedan Herreras korta inlägg som hittade Fellaini, men Elliot lyckades rädda nicken. När domare Pawson blåste av för full tid stod United som vinnare med 4-1.

Betygsskala: 7: Cantonaklass, 6: Världsklass, 5: Mycket bra, 4: Bra, 3: Godkänd, 2: Inte godkänd, 1: Falcao-klass.

 De Gea: 4 – Stod för en solid insats – kunde inte göra mycket på målet där Gayle fick sikta bäst han kunde, men han stod i övrigt för ett par bra räddningar, samt en fin på Yedlins långskott.

Valencia: 3 – Solitt jobb på sin högerkant, även om offensiven fortfarande känns något hämmad.

Lindelöf: 3 – Såg lite skakig ut inledningsvis och hade otur som halkade vid målet, men spelade upp sig.

Smalling: 3 – Solid insats i mittförsvaret, vann allt i luften.

Young: 3 – Stod för ett par bra inlägg, varav ett blev en assist. Skakigare defensivt, blev helt bortspelad vid målet.

Pogba: 5 – Bäst i United, och då såg han ändå trögstartad ut också. Noterades för ett mål och en assist och det var betydligt bättre flyt i United med Pogba tillbaka på mittfältet.

Matic: 2 – Okej passningsspel, men var inte alls med defensivt. Skyddade inte backlinjen överhuvudtaget i långa perioder, vilket gjorde att Newcastle hade enorma ytor framför Uniteds backlinje att skapa saker i, vilket bland annat syntes vid målet då det var fyra Newcastlespelare i den luckan.

Rashford: 3 – Var ganska borta i första halvlek, då det t.o.m. var oklart vilken position han spelade. Höjde sig i andra dock. Noterad för en assist.

Mata: 3 – Tämligen anonym i första, men blev bättre i andra. Gjorde ett hästjobb. Assisterade Lukakus mål med en fin väggning.

Martial: 4 – Hotade ofta Newcastle med teknik och snabbhet. Näst bäst efter Pogba.

Lukaku: 4 – Blinkade in och ut ur matchen i första halvlek men höjde sig i andra då han ofta sjönk ut till höger, och noterades dels för ett mål och dels en hockeyassist på Pogbas mål.

Fellaini: 3 – Hoppade in och gjorde ett adekvat jobb på mittfältet utan att utmärka sig.

Zlatan: 3 – Solitt inhopp där han visade upp fin teknik.

Herrera: n/a – Spelade för kort tid för att betygsättas.

Mourinho: 4 – Elvan han ställde ut inledde lite skakigt, men spelade upp sig och vann dominant. Markant bättre i andra halvlek än första.

Summering: United inledde matchen rätt skakigt, och varken offensiven eller defensiven såg synkade ut. Därtill gav man bort ett mål då Young tappade boll och en hel radda med spelare, bl.a. Martial, Pogba och Matic, inte gjorde hemjobbet. Yedlin drog ut Smalling på kanten och skickade in ett inspel där Lindelöf halkade och fyra Newcastlespelare fick köra sten-sax-påse om vem som fick äran att avsluta, vilket Gayle vann och skickade in bollen via stolpens insida. Inte klockrent. United fortsatte dock att mala på och när Pogba skakat av sig den värsta ringrostigheten började kugghjulen haka i någorlunda igen. Framspelningen till Martials kvittering var riktigt fin. När sen Young skickade iväg ett inlägg mot bortre utan att Fellaini var på plan så var det såklart givet att Smalling skulle nicka in ledningsmålet precis före paus. United hade de sista tio av första halvlek tagit över mer och mer. I andra halvlek gav man aldrig Newcastle någonting att säga till om, utan tog en dominant vinst där Pogba själv (läckert anfall!) och Lukaku (kaboom!) noterades i målprotokollet.

Pogba comebackade, United gjorde fyra mål. Fransmannen måste ha hittat en fyrklöver någonstans då, för det tycks bli fyra mål varje match han spelar. En skön tillbakastuds för United efter förlusten mot Chelsea före uppehållet.

För United väntar härnäst en onsdagsmatch borta mot Basel i CL, där man har chansen att matematiskt säkra både avancemang och gruppseger om man tar poäng.

32 Kommentarer

 1. Billy

  18 november, 2017 at 22:11

  De geas betyg syns inte i texten.

  • Felix

   19 november, 2017 at 01:40

   Det hade du helt rätt i. Vet inte hur jag kunde missa det, men fixat. 🙂

 2. Roy

  18 november, 2017 at 22:11

  Jag vet inte, men är så jävla trött på Mata….. hur han kan vara i startelvan i en av världens bästa klubbar är en gåta,första halvlek spelar vi med 10 man. Blir så trött… Annars vad det helt ok.

 3. Roy

  18 november, 2017 at 22:12

  En trea till mata är löjligt…

 4. Peppis

  18 november, 2017 at 23:00

  Gött med vinst och var också glad att se både Zlatan och Lukaku på planen samtidigt. Men Lukaku på kanten? Måste vara att han inte ville ändra spelsystem när man var i ledning, eller hur ska man tolka det? Framöver skulle jag hellre se 3-5-2 eller Zlatan i en nr 10 roll, Lukaku framför och Rash och Martial på varsin kant (tydligen inte tabu med båda dessa i startelvan trots allt).

  • Xinpei

   19 november, 2017 at 04:31

   Lukaku verkade gå ut på egen hand på kanten ett fåtal gånger. Han var även djupt nere på mittfältet ett antal gånger under matchen när han överlappade med Zlatan och Rashford.

  • Richard

   19 november, 2017 at 11:28

   En perfekt match.Lukkako back on scorebord.Ibra o pogback ger karaktär till laget

 5. Fricken89

  18 november, 2017 at 23:19

  Härlig seger idag, efter förlusten mot äckel-Chelsea! Och Zlatan såg riktigt pigg ut (!) och bjöd på ett konstnummer som kunde ha resulterat i mål. Det bådar gott framöver! Och gött att måltorkan släppte för Lukaku idag!
  Jag hoppas (tids nog) på att få se Lukaku och Zlatan få starta tillsammans. Men då hoppas jag att det inte blir som idag, att Lukaku förpassas till högerkanten.
  Antingen spela båda två som strikers i en 3-5-2, eller fortsätta köra med 4-2-3-1, där Zlatan spelar bakom Lukaku. Jag röstar på det sistnämnda, för då blir Zlatan mer involverad i spelet också, vilket han uppenbarligen/bevisligen gillar.

  • martin

   19 november, 2017 at 00:48

   Varför är Chelsea ”äckel-Chelsea”? Av ditt användarnamn att döma så kan man tänka sig att du kanske är född 1989, men av ditt språk att skriva så kan man det knappast. Vad gör de äckliga?

  • Fricken89

   19 november, 2017 at 00:58

   För att de är ett lag som genvägat till framgång med oljepengar, liksom City som inte är ett dugg bättre på den fronten. Typ ingen utanför England visste att de existerade innan oljepengarna började rulla in för typ 12 år sedan. Därför anser jag dem som det. Nöjd?

  • Fricken89

   19 november, 2017 at 01:00

   *13 år sedan

  • martin

   19 november, 2017 at 01:18

   United genvägar inte till framgång då genom att värva för miljardbelopp? Eller är vissa genvägar okej? Bara det inte kommer från oljepengar?

  • Fricken89

   19 november, 2017 at 01:52

   United som klubb, har i grunden tjänat in sina pengar själva genom framgångarna med Sir Alex. United är rik som klubb och kan spendera som de vill, då det är deras pengar. Chelsea och City har bara rika ägare (sugarsdaddys) som förser dem med spelare. Och jag tycker det är vidrigt att oljeoligarker lagt sig i inom sporten..
   Det är ju bl a därför som summorna på spelarna skenat iväg när man ska värva nytt spelarmaterial.

  • Xinpei

   19 november, 2017 at 04:32

   Martin United är en av världens största sportmärken. Man har liksom tjänat till sig sina pengar genom klassiska sponsorer.. medan Chelsea och City fått sina givna av ägarna till klubbarna.

  • Richard

   19 november, 2017 at 11:24

   Chelsea är äckelchelsea,så är det bara.

 6. Remi Moses

  19 november, 2017 at 01:39

  Nja Martin, nu är det ju ändå så att Uniteds pengar kommer från helt andra intäkter än pajaslagen som är sponsrade av oljeschejker, länder etc. Inte ens du kan ju ha undgått detta, hur tror du att Chelsea, City eller varför inte PSG helt plötsligt har världslag?

  • martin

   19 november, 2017 at 01:49

   Förmodligen är jag mer påläst i frågan än dig Remi Moses. Därför jag tycker det är mycket intressant att man kastar skit på City, Chelsea och PSG för att vara oljelag och inte förtjänat sina pengar på rätt sätt. Vad är då att förtjäna sina pengar på rätt sätt? Känner ni verkligen till hela uniteds historia kring hur de har fått sin ekonomi så stabil och blivit den klubb som de har blivit? Tror knappast det. Jag har själv aldrig gillat lag som ”dopat” sig till framgång genom sjuka spelarköp till sanslösa priser. Och till den gruppen hör även lag som t ex Real Madrid och numera även Manchester United tyvärr. Det är också en genväg i min bok.

  • Xinpei

   19 november, 2017 at 04:36

   Men är du verkligen det Martin? Vet du vad som skiljer United från SAF tid och nu? Skillnaden heter Malcom Glazer. När han gick bort så tog hans söner vid och de började skeppa tillbaka de pengar som familjen tagit på sig från Uniteds kassa eftersom avbetalningen efter köpet av klubben börjat försvinna. Faktum är att United tjänat ihop pengarna över en lång tid och detta är vad som skiljer Chelsea och City från United. Där de fick enorma summor från dag ett så har United tjänat ihop sina pengar. Man har en av världens mest stabila ekonomier.. något man inte kan säga om Chelsea och City som går med brakförlust varenda år.

  • Jörgen

   19 november, 2017 at 07:35

   Martin skriver förmodligen är jag mer påläst i frågan och ger ett arrogant och nedlåtande intryck. Om du är mer påläst så kan du säkert strunta i att skriva det och istället argumentera för din sak. Eller ska vi slå fast att du vet mest så kan vi alla hålla med dig i allt som du skriver eller i de frågor där du bestämt att du är mest påläst?!

  • martin

   19 november, 2017 at 11:54

   Jag misstänkte väl redan från början, att kritisera united på en sida som denna, det är lite som att svära i kyrkan, det gör man bara inte. Men saker är inte så svart och vitt som vissa här vill få det till att låta. United har en stabil ekonomi och den byggs till stor del på sponsorer. Absolut. Men har united har ju också varit sponsrad av en del tvivelaktiga företag genom åren, med rötter i t ex saudiarabien etc. Så pengar är inte okej om de kommer från rika ägare, men de är okej om de kommer från rika sponsorer? För har ni verkligen koll på vad sponsorerna fått sina pengar från? På vilket sätt de byggt upp sina företag? Det kan ju vara oljepengar de sponsrar med? Ja, i vissa fall är det faktiskt det 🙂 United var ju en klubb som tidigt gillade idén om Financial fair play. Samtidigt är de ju en av de mest skuldsatta klubbarna i hela fotbollsvärlden. Blir ju lite skevt 🙂

   För att förtydliga mig. Jag håller på united och har alltid så gjort och kommer alltid att göra. Men jag kan också se deras brister, något som är totalt främmande för många här.

 7. martial11

  19 november, 2017 at 07:42

  Vad hände med Mata? Han har ju blivit mycket sämre jämfört med förra säsongen.

  • farzad khazaei

   19 november, 2017 at 10:12

   Har tappat fart, det är en spelare är på väg nedåt i sin karriär men han är fortfarande bättre än MIki. Matas spel med boll är bättre än MIki´s om man får säga så, han har så mycket mer trick i sig.

 8. Stofilen

  19 november, 2017 at 09:37

  Var på plats igår på OT och fick se både Pogba och framförallt Zlatan göra comeback efter sin allvarliga skada. Sjukt att se Pogba live, han är verkligen så bra.

  Stort minus i hur vi inte använder våra kanter när vi har både Martial och Rashford som både är snabba och tekniska. Båda rör sig inåt i banan utan nån större rörelse, vilket vi fick se under första halvlek.

  Mycket bättre andra halvlek och skönt att återigen göra ett par mål framåt.

  Blev en grym resa med en nästintill perfekt match!

  • Peppis

   19 november, 2017 at 13:05

   Kul, mycket bra val av match kan man säga! Bokade via supporterklubben eller? Jag var där i okt men sugen på en till resa i vår.

  • Stofilen

   19 november, 2017 at 16:55

   Ja det blev en väldigt rolig match att få se live.

   En vän till mig som har säsongskort, så det var via honom.

   Hur bokade du senast?

 9. Alwx

  19 november, 2017 at 10:05

  VNL är så kass.
  Man har inte otur varje match och gör bort sig gång på gång.
  Sluta med fotbollen eller gå tillbaka till Portugal!

  • j.g

   19 november, 2017 at 10:15

   Idiotkommentar

  • Diablo

   19 november, 2017 at 13:41

   Pinsam kommentar! VNL gör absolut inte bort sig. Han halkar vilket vem som helst kan göra. I övrigt tycker jag han gör en stabil insats. Det är inte lätt att vara ny. Tittar man på Baillys två tidigare matcher har han svajat t.o.m mer än VNL men han har byggt på ett pluskonto och kritiseras inte lika mycket. Jag är övertygad om att VNL kommer lyckas i United och potential i överflöd finns hos honom, kolla bara matcherna mot Italien.

  • Berba

   19 november, 2017 at 14:20

   VNL gör en bra insats förutom att han halkar vid målet. Sen ser vi prov på hans fina höger fot vid inlägget till Lukaku. Mer självförtroende in i honom och kan kommer växa mer och mer.

 10. Mogge

  19 november, 2017 at 12:46

  Bra att Lukako fick sätta en boll iaf. Kan lätt sätta sig i huvudet annars.

 11. Wiho

  19 november, 2017 at 22:57

  Hur man kan ha dissat Blind men hylla VNL är konstigt. Lika typ av mittback fast Blind är smartare

  • Diablo

   20 november, 2017 at 08:01

   Håller inte alls med. Lindelöf är en klart bättre mittback än Blind. Framförallt huvudspelet hanterar Lindelöf bättre samt markeringsspelet. Men kul att du ser det bättre än Mourinho.. Lindelöf är dessutom ung och gör sin första säsong i United. Mycket pajkastning på honom just nu.. Tuanzebe tycker jag dock lite synd om men åter igen så ser väl Mourinho mycket talang i Lindelöf.

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 21/2 20.45
Sevilla - Manchester United
Champions League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

 • Kommentar från: Martin Huddersfield vs Manchester UnitedAtt ge för mycket kritik mot Mourinho här har jag märkt är lite heligt. Men LVG får man gärna spy…Feb 18, 04:17
 • Kommentar från: Sauron Huddersfield vs Manchester UnitedBåde LvGs och nu Mourinhos fotboll är bedrövlig att titta på. Manchester United har blivit mer av ett varumärke än…Feb 18, 00:58
 • Kommentar från: Xinpei Huddersfield vs Manchester UnitedStruntprat.Feb 18, 00:17
 • Kommentar från: Xinpei Huddersfield vs Manchester UnitedFörstår att du inte gillar Mourinho men att jämföra honom med LvG är ju bara gränsen till okunnighet.Feb 18, 00:16
 • Kommentar från: Xinpei Startelvan mot HuddersfieldDet är en enorm skillnad mellan U23 och A-laget. Wilson dominerade i U23 men har inte tagit steget t.ex.Feb 18, 00:14

FLER Nyheter