Gilla oss på facebook
Advertisement Advertisement Advertisement

Nyheter

Zlatan: Jag är tillbaka för att vinna PL med United

Zlatan Ibrahimovic siktar på att ta Manchester United till ligatiteln i år…

Zlatan har vunnit det mesta i sin karriär. Men de två tunga troféerna som saknas är Premier League och Champions League – två titlar han har chans på i år. Den ena något mer realistisk än den andra, även om det ser ut att bli en hård strid mellan främst United, City och Tottenham. Men ändå en teoretisk chans.

Under sin första säsong med Manchester United så levererande Zlatan 28 mål alla turneringar och nu börjar comebacken efter den allvarliga skadan att närma sig. I en intervju med Thierry Henry för Sky Sports, säger Zlatan att han nu är tillbaka för att avsluta vad han påbörjade förra säsongen.

”Jag har sagt att jag kommit tillbaka för att avsluta vad jag påbörjade. Allt jag byggde upp under den första säsongen. Vi vann ju då tre troféer, men det slutade inte som jag hade velat. Målet nu är Premier League. Det är mitt mål. Allt jag påbörjade under första säsongen ska vi avsluta under andra säsongen.”

”När det hände (skadan i matchen mot Anderlecht) så var det enklare för mig att säga att jag skulle komma tillbaka, för då hade jag en utmaning. Utmaningen var den att jag aldrig tidigare haft en så allvarlig skada och alla människor snackade om att det är över nu och att jag är för gammal osv. Den där typen av tvivel har jag haft mot mig hela min karriär.”

”När det blir så så blir jag triggad för det ger mig energi, det ger mig utmaningar, det ger mig mål och jag utmanar även mig själv i vad jag kan göra – hur långt jag kan pusha kroppen, hur långt jag kan nå. Det är den lätta delen. Saken är den att under de senaste åren (så ställer man sig frågan) – hur många år till ska jag spela, vad gör jag för att klara av det? Då kan man tveka, men när jag skadade mig så var det enkelt för mig. Jag hade ett mål och det var att komma tillbaka till sporten och jag kommer att lämna den precis som jag kom in i den. Jag kommer att gå av, inte halta. Jag kommer lämna på mina egna villkor. Även om det så betyder att jag måste gå på vatten.”

 

Källa: Sky Sports

 

 

 

 

 

 

5 Kommentarer

 1. Mogge

  27 oktober, 2017 at 12:14

  Hoppas ju på Zlatan. Men åldern och den svåra skadan gör att jag är tveksam.

 2. Fricken89

  27 oktober, 2017 at 12:42

  Rehabiliteringen har gått över förväntan om man ska tro på det som skrivits. Och Zlatan är ju Zlatan, så förutsättningarna är ju helt klart inte helt otroliga. Jag hoppas på en lyckad comeback och att vi i slutändan verkligen är med och utmanar om titeln denna säsong.
  Ska Zlatan ha möjligheten att vinna PL, så känns det som att det isf ska hända denna säsongen. Men då gäller det att vi får tillbaka viktiga kuggar från skadelistan snarast möjligt och att vi håller skadorna i schack så länge som möjligt, för just detta är en stor orsak till att vi blivit blekare och knappt skapat något senaste tiden i ligan. Framförallt Pogba är väldigt saknad och Bailly till backlinjen bredvid Jones.

  • jonathan

   27 oktober, 2017 at 13:46

   Ska bli skönt att Zlatan snart är tillbaka, han vilja och vinnare mentalitet är högt vädrad, zlatan bakom lukaku då finns det är väldigt fin tyng med både snabbhet och finnes, två avslutare. blir jobbigt för motståndarna att hålla kolla på båda dessa grabbar i straffområdet

  • Fricken89

   27 oktober, 2017 at 16:36

   Håller med. På förhand så låter det enormt effektivt. Fast förutsättningen är ju att Zlatan kommer upp i tempot och känner sig bekväm med det. Han har varit borta från fotbollen över ett halv år och är man 36 år, så kan det ta tid att bli van det höga tempot. Dock så kommer han ändå att vara viktig vid sidan om planen med sin rutin att peppa sina lagkamrater, fram till att han är redo fysiskt och mentalt för att springa ut på planen igen.
   Precis som du säger, så tror även jag att 10:a positionen + fri roll på det, vore det bästa för Zlatan i den återstående delen av sin toppkarriär. Åtminstone så länge Lukaku är spelbar och kry/frisk. I annat fall kan han ju vikariera som striker, men då måste han ha snabba spelare runt sig i form av Rashford och Martial.
   Zlatan droppar ner typ varje match ändå och då kan han lika gärna huvudsakligen spela som 10:a. Han har inte samma snabbhet längre som krävs för att spela som striker på heltid, dock är han en mkt smart spelare med (på en bra dag) grym framspelnings fot. Det tackar man inte nej till ute på planen. Säsongen är lång, så Zlatans återkomst kommer på det ena eller andra sättet att vara enormt viktigt för Uniteds strid om titeln.

 3. pink

  27 oktober, 2017 at 17:20

  Oavsett Zlatans form så blir han viktig. Sen är det upp till Mourinho hur han ska användas

Lämna ett svar till

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

NÄSTA MATCH AVSPARK: 25/2 15.00
Manchester United - Chelsea
Premier League
Visas på Viasat Sport Premium, Viaplay, Betsson Stream

Senaste kommentarerna

FLER Nyheter